-
εγώ πάντως αν ήμουνα στην θέση της κοπέλας θα έβαζα το 2ο αυτοκίνητο στην είσοδο του πάρκινγκ ώστε να μην πιάνει χώρο και θα έβαζα χαρτί (από μέσα) που να έλεγε κάτι του στυλ δεν κλέινω την είσοδο κανενός είναι δικό μου το πάρκινγκ, ίσα ίσα ελευθερώνω μια θέση για τους υπόλοιπους, αν θέλετε χτυπήστε το τάδε κουδούνι να κατέβω. Δεν πιστεύω ότι θα βρισκόταν τροχονόμος να την γράψει αλλά και να την έγραφε θα πήγαινα στο δικαστήριο και θα εξηγούσα το σκηνικό στον δικαστή.
-
Ο γειτονας και ο καθε γειτονας τα παιρνει επειδη η κοπελα εχει δικο της παρκινγκ και επιπλεον παρκαρει και στην εισοδο οπου δεν επιτρεπεται για κανεναν. Αρα σου λεει αφου δεν επιτρεπεται για κανενα γιατι να επιτρεπεται για την κοπελα που ουσιαστικα διπλασιαζει τις θεσεις παρκινγκ της; Οσο περιεργο και αν ακουγεται εχει λογικη καθως ουσιαστικα μιλαμε για ερμηνεια του νομου απο την μερια της κοπελας με τον τροπο που την συμφερει και που προφανως ειναι παρανομος γιατι πολυ απλα δεν εχει δικαιωμα παρκινγκ στο σημειο αυτο του δρομου που ουσιαστικα αποτελει μονο εισοδο και εξοδο. Απο την μερια του γειτονα ειναι λιγο 'να ψοφησει η κατσικα' αλλα και απο την μερια της κοπελας ειναι λιγο πλεονεξια να θελει να καπαρωσει και δευτερη θεση παρκινγκ διαστρευλωνοντας τον νομο. Το οτι ελευθερωνει μια θεση κτλ ειναι απλα υποθετικο ειδικα σε περιοχες που ετσι κι αλλιως εχουν μεγαλο προβλημα παρκινγκ και ετσι κι αλλιως δεν βρισκεις να παρκαρεις. Ε, λοιπον σε αυτες καποιοι θα τσινισουν οταν ο αλλος καβατζωνει βρεξει χιονισει παρανομα μια επιπλεον θεση. Το ξερω οτι σας χαλαω την 'ιστορια' αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα βασει νομου. ΥΓ. Δεν ειμαι ο γειτονας.
-
Τι λες μωρέ; Απελευθερώνει μια θέση για τους υπόλοιπους και θα βρει και τον μπελά της από πάνω; Δηλαδή τι προτιμούν οι γείτονες; Να παρκάρει αλλού και να μειώνονται κατά μία οι θέσεις της γειτονιάς;
-
Φιλε καταρχας τα 'μωρε' κτλ σε φιλους σου, συγγενεις κτλ. Κατα τα αλλα σιγα μην της κανουν στη γειτονια και αγαλμα. Ο νομος ειναι σαφης και η κοπελα τον διαστρευλωνει. Καποιοι πιο καλοβολοι γειτονες δεν θα ειχαν προβλημα. Πχ στην γειτονια μου που το κανουν κανεις δεν διαμαρτυρεται. Καποιοι αλλοι που πχ πληρωσαν κλησεις κτλ επειδη παρκαραν στο συγκεκριμενο σημειο θα το κρατησουν μανιατικο και δεν θα την αφησουν σε ησυχια. Ο νομος ειναι μαζι της οταν καποιος της κλεινει την εισοδο αλλα κατα της οταν την κλεινει αυτη.
-
Δέρνεις κιόλας;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δέρνεις κιόλας;Αυτα τα κανουν οσοι θεωρουν τον εαυτο τους πανω απο τον νομο. Εγω οχι.
-
Κάνεις λάθος. Ο Kacey δεν έχει απλώσει ποτέ χέρι πάνω μου.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Απο την μερια του γειτονα ειναι λιγο 'να ψοφησει η κατσικα' αλλα και απο την μερια της κοπελας ειναι λιγο πλεονεξια να θελει να καπαρωσει και δευτερη θεση παρκινγκ διαστρευλωνοντας τον νομο. .Από την μεριά του γείτονα είναι μαλακία στον εγκέφαλο.
Από την μεριά της κοπέλας είναι κοινή λογική, που επειδή δεν υπάρχει εξαίρεση στον νόμο την καθιστά παράνομη. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Απο την μερια του γειτονα ειναι λιγο 'να ψοφησει η κατσικα' αλλα και απο την μερια της κοπελας ειναι λιγο πλεονεξια να θελει να καπαρωσει και δευτερη θεση παρκινγκ διαστρευλωνοντας τον νομο. .
Από την μεριά του γείτονα είναι μαλακία στον εγκέφαλο.
Από την μεριά της κοπέλας είναι κοινή λογική, που επειδή δεν υπάρχει εξαίρεση στον νόμο την καθιστά παράνομη.+1
Ακριβώς. Θα της έλεγα και ευχαριστώ αν ήμουν ο γείτονας της. Ήμαρτον δλδ.
There is nothing more uncommon than common sense. -
Η λογικη του καθε γείτονα (βαλτε οτι χαρακτηρισμό θελετε) ειναι πως εσυ θα καβατζωνεις 2 θεσεις και εγω θα ψαχνω σαν βλακας. Και αυτο που λετε για την +1 θεση αντε να γίνει σε κανενα χωριο ή σε καμια μικρη πολη γιατι στην Αθηνα αν υπαρχουν 100 ατομα για μια θεση ή 101 μικρη διαφορα εχει ειδικα αν ο αλλος εχει καβατζωμενες 2 θεσεις (1 νομιμα και 1 παρανομα) βρεξει χιονισει.
Αυτό που εχω δει εγω ειναι οτι τις περισσότερες φορες μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας. Πχ η κοπελα και παρκινγκ εχει αλλα επιπλεον θέλει να παρκαρει και στο δρομο (γιατι δρομος ειναι) μονο αυτη και κανενας αλλος παραβιαζοντας τον ιδιο τον νομο που την προστατευει. Και μεχρι καποιος απο εσας που γραφει εδω να γινει νομικος και να ψηφισει μια εξαίρεση στον νομο η κοπέλα θα έχει αδικο.
ΥΓ. Η περιπτωση ειναι παρομοια με τους χωρους σταθμευσης σε πυλωτη που απλα εχεις το δικαιωμα σταθμευσης και τιποτα αλλο. Πχ αν σε μια θεση μπορω να στριμωξω 2 αυτοκινητα επιτρεπεται να το κανω επειδη αδειαζω μια θεση καπου; Αν επιτρεπεται να το κανω εγω γιατι να μην το κανει καποιος αλλος; Ομοιως και με το κομματι του δρομου / πεζοδρομιου που εχει απλα την χρηση εισοδου / εξοδου δεν μπορεις να παρκαρεις γιατι ο χωρος εκτος αυτης της χρησης ειναι κοινοχρηστος και δεν μπορεις να τον καταλαβεις με το ετσι θελω. Οποιος θελει να το καταλαβει το καταλαβαινει.
-
Η λογικη του καθε γείτονα (βαλτε οτι χαρακτηρισμό θελετε) ειναι πως εσυ θα καβατζωνεις 2 θεσεις και εγω θα ψαχνω σαν βλακας. Και αυτο που λετε για την +1 θεση αντε να γίνει σε κανενα χωριο ή σε καμια μικρη πολη γιατι στην Αθηνα αν υπαρχουν 100 ατομα για μια θεση ή 101 μικρη διαφορα εχει ειδικα αν ο αλλος εχει καβατζωμενες 2 θεσεις (1 νομιμα και 1 παρανομα) βρεξει χιονισει.Αυτό που εχω δει εγω ειναι οτι τις περισσότερες φορες μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας. Πχ η κοπελα και παρκινγκ εχει αλλα επιπλεον θέλει να παρκαρει και στο δρομο (γιατι δρομος ειναι) μονο αυτη και κανενας αλλος παραβιαζοντας τον ιδιο τον νομο που την προστατευει. Και μεχρι καποιος απο εσας που γραφει εδω να γινει νομικος και να ψηφισει μια εξαίρεση στον νομο η κοπέλα θα έχει αδικο.
Χαίρω πολύ ότι σύμφωνα με τον νόμο έχει άδικο για το 2ο αμάξι που θέλει να αφήνει στην είσοδο. Αλλά έτσι και αλλιώς αυτό ξεκίνησε να το κάνει 'αναγκαστικά' για να μην παρκάρει ο ανθυποϋπάνθρωπος, ο γείτονας. Αυτό που κάνει ή που θέλει να κάνει η κοπέλα έχει μία λογική. Το ξέρει ότι είναι παράνομο.
Ο γείτονας γιατί χαλιέται; Επειδή 'μαλάκας είμαι εγώ να ψάχνω μισή ώρα να παρκάρω και αυτή να έχει και 2η θέση έτοιμη πάντα; Αφού ταλαιπωρούμαι εγώ να ταλαιπωρείται και όλος ο άλλος κόσμος'.
Λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ. ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ.
Αλλά βρίσκουν γυναίκες και τα κάνουν οι μικροψώληδες. άμα δουν κανα ντερέκι 2 μέτρα να τους χτυπάει την πόρτα κρύβονται κάτω από το κρεβάτι.
Τέλος πάντων. Άλλωστε και εμείς αυτό τις προτείναμε. Να παρκάρει νόμιμα και τα 2 αυτοκίνητα και όταν την κλείνει ο γείτονας, να παίρνει την τροχαία. Εκτός αν έχει κανένα φίλο που θέλει λίγο να ξεμουδιάσει.... -
Φιλε η δημοκρατια και οι νομοι καποιες φορες μπορει να ειναι πολυ σπαστικοι. Τωρα το οτι η κοπελα το κανει λογω του κακου γειτονα και οχι για να καβαντζωσει 2η θεση φανταζομαι καταλαβαινεις οτι ειναι μια βολικη δικαιολογια. Αρα το θεμα ειναι ποιος θα τρωει τις κλησεις; Αυτη η ο γειτονας;
-
Φιλε η δημοκρατια και οι νομοι καποιες φορες μπορει να ειναι πολυ σπαστικοι. Τωρα το οτι η κοπελα το κανει λογω του κακου γειτονα και οχι για να καβαντζωσει 2η θεση φανταζομαι καταλαβαινεις οτι ειναι μια βολικη δικαιολογια. Αρα το θεμα ειναι ποιος θα τρωει τις κλησεις. Αυτη η ο γειτονας.Δε διαφωνώ για τη δημοκρατία.
Και δε νομίζω να είναι βολική δικαιολογία γιατί αν κατάλαβα καλά αυτό με το 2ο αμάξι γινόταν για κάποιες μέρες που ήταν οι γονείς της εκεί. Δεν είναι μόνιμη κατάσταση.
Η μόνιμη κατάσταση είναι ότι αυτή παρκάρει νομιμότατα στο πάρκινγκ της και ο γείτονας κλείνει πάντα μα πάντα την είσοδο... γιατί έτσι.
Είπαμε, μη μπλέξεις..... -
Η λογικη του καθε γείτονα (βαλτε οτι χαρακτηρισμό θελετε) ειναι πως εσυ θα καβατζωνεις 2 θεσεις και εγω θα ψαχνω σαν βλακας. Και αυτο που λετε για την +1 θεση αντε να γίνει σε κανενα χωριο ή σε καμια μικρη πολη γιατι στην Αθηνα αν υπαρχουν 100 ατομα για μια θεση ή 101 μικρη διαφορα εχει ειδικα αν ο αλλος εχει καβατζωμενες 2 θεσεις (1 νομιμα και 1 παρανομα) βρεξει χιονισει.Αυτό που εχω δει εγω ειναι οτι τις περισσότερες φορες μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας. Πχ η κοπελα και παρκινγκ εχει αλλα επιπλεον θέλει να παρκαρει και στο δρομο (γιατι δρομος ειναι) μονο αυτη και κανενας αλλος παραβιαζοντας τον ιδιο τον νομο που την προστατευει. Και μεχρι καποιος απο εσας που γραφει εδω να γινει νομικος και να ψηφισει μια εξαίρεση στον νομο η κοπέλα θα έχει αδικο.
ΥΓ. Η περιπτωση ειναι παρομοια με τους χωρους σταθμευσης σε πυλωτη που απλα εχεις το δικαιωμα σταθμευσης και τιποτα αλλο. Πχ αν σε μια θεση μπορω να στριμωξω 2 αυτοκινητα επιτρεπεται να το κανω επειδη αδειαζω μια θεση καπου; Αν επιτρεπεται να το κανω εγω γιατι να μην το κανει καποιος αλλος; Ομοιως και με το κομματι του δρομου / πεζοδρομιου που εχει απλα την χρηση εισοδου / εξοδου δεν μπορεις να παρκαρεις γιατι ο χωρος εκτος αυτης της χρησης ειναι κοινοχρηστος και δεν μπορεις να τον καταλαβεις με το ετσι θελω. Οποιος θελει να το καταλαβει το καταλαβαινει.
α) ο νομος ειναι ετσι οπως ειναι, για να μην σε κλεινει καποιος κ δεν μπορεις να χρησιμοποιεις το παρκινγκ σου. Οταν το κανεις εσυ, προφανως δεν σε κλεινεις κ δεν σε εμποδιζεις να χρησιμοποιεις το παρκινγκ σου. Κ σαφεστατα ο χωρος της εισοδου του νομιμου παρκινγκ ΔΕΝ ειναι 'κοινοχρηστος' αφου κανενας αλλος δεν μπορει να τον χρησιμοποιησει.
β) Αυτο που εσυ λες 'καβατζωνει 2 θεσεις κ εγω ψαχνω σαν βλακας' ειναι χαζο. Αν δεν καβατζωσει τη δευτερη θεση, θα σου φαει εσενα μια επιπλεον θεση απο αυτες που ψαχνεις. οπου ΕΙΔΙΚΑ
γ) '...στην Αθηνα αν υπαρχουν 100 ατομα για μια θεση ή 101 μικρη διαφορα εχει...' εχει την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διαφορα. Οταν οι διαθεσιμες θεσεις ειναι λιγες, ειναι πολυ χειροτερο κ δημιουργει σαφως μεγαλυτερο προβλημα το να πιασεις μια επιπλεον παρκαροντας στο δημοσιο δρομο (που ειναι δικαιωμα σου) ενω θα μπορουσες να την αφησεις για καποιον αλλον, παρκαροντας μπροστα απο το δικο σου παρκινγκ. Ειναι απλα μαθηματικα: εχει που υπαρχει μεγαλη ζητηση κ μικρη διαθεσιμοτητα, η σπαταλη ειναι πολυ χειροτερη. Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο, τοτε δεν εχει νοημα να συνεχισεις.
-
Φυσικα ειναι κοινοχρηστος ο χωρος της εισοδου ως κομματι του δρομου. Εκτος κι αν νομιζεις οτι σου ανηκει οποτε προφανως κανεις λαθος. Μπορω να περπατησω, να ανεβω, να κατεβω απο το πεζοδρομιο, να παιξω κτλ. Το μονο που δεν μπορω να κανω ειναι να παρκαρω. Ουτε κι εσυ.
Οσο για τα υπολοιπα οτι ηταν να πω το ειπα και μεχρι να αλλαξει ο νομος δεν νομιζω να εχω αδικο. Το οτι θελουμε να ξεχειλωσουμε τους νομους οποτε μας βολευει ειναι αλλο θεμα.
-
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Προφανώς και δεν ανήκει σε κανέναν ο χώρος της εισόδου ούτε βέβαια σε όποιον το χρησιμοποιεί σαν είσοδο / έξοδο από το πάρκινγκ. Είναι όμως ο μόνος που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και να παρκάρει ελευθερώνοντας μια άλλη θέση στάθμευσης και θα τον βγάλουν και παράνομο
Paris.gr καλό αυτό που λες αλλά ας πάνε να γράψουνε κάθε λογής περίπτερο, μαγαζί κλπ που χρησιμοποιεί τον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από το μαγαζί του με το έτσι θέλω βάζωντας εμπόδια πινακίδες κλπ χωρίς να πληρώνει φράγκο για την 'εξυπηρέτηση' αυτή που του παρέχεται ενώ η είσοδος έξοδος του πάρκινγκ πληρώνεται μέσω της άδειας που βγάζεις να μην σου πω επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις απαγορεύεται στα συγκεκριμένα σημεία η στάση και η στάθμευση. Γιατί να ταλαιπωρούμαι να βρω θέση όταν στο περίπτερο μπροστά είναι άδειο αλλά δεν μπορώ να παρκάρω.
-
Δεν διαφωνω ας τους γραψουν ολους. Κατα τα αλλα δεν πληρωσες για να εχεις ενα κομματι του δημοσιου δρομου ως προσωπικο και αποκλειστικο σου παρκινγκ αλλα για το δικαιωμα χρησης του ως εισοδο και εξοδο. Ολα τα αλλα ειναι λογικες σκεψεις μεν αλλα και δικαιολογιες δε, για να αποκτησει καποιος μια εξτρα θεση βρεξει χιονισει κατω απο το σπιτι του.
ΥΓ. Το 2ο προσωπο δεν το χρησιμοποιω για να απευθυνθω προφανως στα παιδια που γραφουν.
-
υποτιθεται το παρκινγκ το εχεις για να παρκαρεις μεσα,οχι για να καβατζωνεις θεση στο δρομο.
-
Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να καταλαβεις οτι χρησιμοποιωντας την εισοδο του παρκινγκ ΤΟΥ, αφηνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ μια ΕΠΙΠΛΕΟΝ θεση για καποιον αλλο στο δρομο? Ισοφαριζοντας ετσι κ τη θεση που αφαιρει απο τη κοινη χρηση με την υπαρξη του παρκινγκ (κ της απαγορευσης παρκαρισματος μπροστα του)?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να καταλαβεις οτι χρησιμοποιωντας την εισοδο του παρκινγκ ΤΟΥ, αφηνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ μια ΕΠΙΠΛΕΟΝ θεση για καποιον αλλο στο δρομο? Ισοφαριζοντας ετσι κ τη θεση που αφαιρει απο τη κοινη χρηση με την υπαρξη του παρκινγκ (κ της απαγορευσης παρκαρισματος μπροστα του)?KAcey, το καταλαβαινει αυτο μια χαρα ο ανθρωπος.
Αυτο που προσπαθει να πει ειναι οτι ΑΛΛΟ πραγμα το 'κοινωνικο κερδος' που εχει η γειτονια απο μια εξτρα θεση (και που αν οι γειτονες δεν ηταν για τον πουτσο δε θα το συζητουσαμε) και ΕΝΤΕΛΩΣ αλλο το γραμμα του νομου που στη συγκεκριμενη περιπτωση καιει τα χλωρα μαζι με τα ξερα. Σαφως και η κοπελα 'θα μπορουσε', 'θα επρεπε' να μπρει να παρκαει στην εισοδό της, αλλα συμφωνα με το γραμμα του νομου ειναι παρανιομη οσο και ο γειτονας.Δεν εβγαλε αυτος τους νομους κλπ, απλα τους παραθετει, οποτε εσυ τωρα βρισκεσαι στη θεση αυτου που πυροβολει τον αγγελιαφορο, αδίκως κατα τη γνωμη μου.
Νομοθεσία περί πάρκινγκ