-
Ο χρήστης zero_IQ έγραψε:
Τα κορίτσια είναι διαφήμιση κροατική ή σλοβένικη αν θυμάμαι καλά. Όσο για τον συμβολισμό με το 'τραβέλι' για όσους δεν το έπιασαν είναι cross-dresser όπως λέμε cross-over. Ο ρόλος του Juke είναι λίγο τραβεστί, λίγο από όλα. Είναι προφανές ότι οι διαφημίσεις του Juke και το ίδιο το αμάξι απευθύνεται σε άτομα χωρίς προκαταλήψεις.Εγώ πάντως δεν το 'έπιασα' με την 'cross-ερμηνεία' αυτό το σποτ. Αυτό που καταλαβα εγώ ήταν ότι στο πέρασμα του δημιουργεί ... 'ανωμαλίες'. Μάλλον κακόγουστη διαφήμιση γιατί δεν δείχνει τίποτα από τα Cross χαρακτηριστικά του (όπως η διαφήμιση του QQ με το paintball που τρέχει, στρίβει, χοροπηδάει κλπ) και απο την στιγμή που χρειάζεται εξήγηση και ερμηνεία μάλλον απέτυχε. Η προκλητική εμφάνιση του ίδιου του αυτοκινήτου νομίζω αρκεί και δεν χρειάζεται πρόσθετες προκλήσεις και εκκεντρικότητες.
Προτιμώ την χαζοανόητη (μάλλον αμερικάνικη) διαφήμιση με τον ξεκάλτσωτο γιάπη με τα ντόνατς http://www.youtube.com/watch?v=6B55IcZ-wpg που είναι ανούσια, δείχνει το αυτοκίνητο και δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο και σπουδαίο το σενάριο της. -
Η αμερικάνικη με τα ντόνατς είναι αστεία, ειδικά η μαυρούλα πωλήτρια που γουστάρει τον δυναμισμό του τυπάκου.
Για αυτή με τα αδερφάκια τί λες? http://www.youtube.com/watch?v=ONA_12MizXk -
Για αυτή με τα αδερφάκια τί λες? http://www.youtube.com/watch?v=ONA_12MizXkΠολύ ωραία είναι. Θα μπορούσε να τα συνδυάσει σε μία. Διαφέρουν σε στυλ, target group και τιμή αλλά έχουν κοινά χαρακτηριστικά και φιλοσοφία.
Η Nissan έχει βγάλει και άλλο σποτ παρουσιάζοντας παραπάνω απο 1 μοντέλο της. Αυτή με τα crossover της QQ και QQ+2 που χορευουν μαζί με το Murano. http://www.youtube.com/watch?v=ckMdAhmSA0Y. Νομίζω την έδειξαν καποια στιγμή και εδώ στην Ελλάδα.
Στην Νεα Ζηλανδία δε ... ολόκληρη την γκάμα της http://www.youtube.com/watch?v=NzwXMjlAepQ&feature=related -
Κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό ακόμη και της πιο ακριβής έκδοσης Techna με ενοχλούν.
Δεν υπάρχουν θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες, ούτε σαν έξτρα.
Ηλεκτρικά παράθυρα με αυτόματη λειτουργία και προστασία εμποδίου μόνο για το παράθυρο του οδηγού, τα άλλα τρία με προσοχή.
Τιμόνι χωρίς τηλεσκοπική ρύθμιση.
Οι παραπάνω τρεις ελλείψεις θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρές για μικρό αμάξι που κοστίζει 30.000 ευρώ (στην 4κίνητη έκδοση που με ενδιαφέρει). Γιατί προσφέρουν φιμέ στα πίσω παράθυρα και στο τζάμι του πορτμπαγκάζ σαν στάνταρντ στην πλούσια έκδοση? Το θεωρούν πιο απαραίτητο από τους αντιθαμπωτικούς καθρέπτες? Αρχίζει λίγο να μου την δίνει η αίσθηση οικονομίας της Nissan. Αν ήταν πλήρες δηλαδή πόσο θα μας το πουλούσε?
Άλλο θέμα που ανακύπτει όσο κυκλοφορούν τα πρώτα αυτοκίνητα που έχουν παραδοθεί είναι η κατανάλωση του κινητήρα των 190 αλόγων, δεν έχει καταφέρει κανείς να πλησιάσει τις τιμές που έχει ανακοινώσει η Nissan. Οι μέσες τιμές που μετράνε οι χρήστες είναι γύρω στα 12 λίτρα/100χλμ στην πόλη και οι καλύτερες που έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής είναι 8 και κάτι λίτρα/100χλμ στον αυτοκινητόδρομο με 120 χ/ω και την κίνηση μόνο στους 2 τροχούς, κλειστό το air condition. Αυτοί που αξιοποιούν το κινητήρα και την 4κίνηση γράφουν μέση κατανάλωση 15 λίτρα/100χλμ.
Το αμάξι σαν ιδέα μου αρέσει πολύ και σκέφτομαι να παραγγείλω το 4κίνητο αλλά θα περιμένω να κυκλοφορήσει λίγους μήνες ακόμη ώστε να έχω πιο αξιόπιστα στοιχεία και θα επαναξιολογήσω την αγορά του. -
Περίεργος ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Μου δίνει την εντύπωση ότι σχεδιάστηκε & λανσάρεται με τη λογική να κυκλοφορεί στο Κολωνάκι και στα in στέκια.
Εκτός από τις ελλείψεις που αναφέρθηκαν, εντύπωση μου κάνει ο χώρος αποσκευών. 250 λίτρα.
Τόσα χρήματα, τέτοιος όγκος και έχει μόνο 250 λίτρα, ενώ από ότι διαβάζω και οι πίσω επιβάτες 'δυσανασχετούν'.
Τελικά τα διαφημιστικά σποτ μάλλον δεν είναι τυχαία.Αν κάποιος πήγαινε στην Nissan για αυτοκίνητο λογικά θα κατέληγε στο Qashqai.
-
Κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό ακόμη και της πιο ακριβής έκδοσης Techna με ενοχλούν.
Δεν υπάρχουν θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες, ούτε σαν έξτρα.
Ηλεκτρικά παράθυρα με αυτόματη λειτουργία και προστασία εμποδίου μόνο για το παράθυρο του οδηγού, τα άλλα τρία με προσοχή.
Τιμόνι χωρίς τηλεσκοπική ρύθμιση.
Οι παραπάνω τρεις ελλείψεις θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρές για μικρό αμάξι που κοστίζει 30.000 ευρώ (στην 4κίνητη έκδοση που με ενδιαφέρει). Γιατί προσφέρουν φιμέ στα πίσω παράθυρα και στο τζάμι του πορτμπαγκάζ σαν στάνταρντ στην πλούσια έκδοση? Το θεωρούν πιο απαραίτητο από τους αντιθαμπωτικούς καθρέπτες? Αρχίζει λίγο να μου την δίνει η αίσθηση οικονομίας της Nissan. Αν ήταν πλήρες δηλαδή πόσο θα μας το πουλούσε?
Άλλο θέμα που ανακύπτει όσο κυκλοφορούν τα πρώτα αυτοκίνητα που έχουν παραδοθεί είναι η κατανάλωση του κινητήρα των 190 αλόγων, δεν έχει καταφέρει κανείς να πλησιάσει τις τιμές που έχει ανακοινώσει η Nissan. Οι μέσες τιμές που μετράνε οι χρήστες είναι γύρω στα 12 λίτρα/100χλμ στην πόλη και οι καλύτερες που έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής είναι 8 και κάτι λίτρα/100χλμ στον αυτοκινητόδρομο με 120 χ/ω και την κίνηση μόνο στους 2 τροχούς, κλειστό το air condition. Αυτοί που αξιοποιούν το κινητήρα και την 4κίνηση γράφουν μέση κατανάλωση 15 λίτρα/100χλμ.
Το αμάξι σαν ιδέα μου αρέσει πολύ και σκέφτομαι να παραγγείλω το 4κίνητο αλλά θα περιμένω να κυκλοφορήσει λίγους μήνες ακόμη ώστε να έχω πιο αξιόπιστα στοιχεία και θα επαναξιολογήσω την αγορά του.υπάρχει αυτοκίνητο το 2010 που να μην έχει θερμ καθρέφτες??? που ζούμε...
παράθυρα χωρίς αυτόματο ανέβασμα -κατέβασμα?? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
παράθυρα χωρίς αυτόματο ανέβασμα -κατέβασμα??Φορντ φόκους, φορντ φιέστα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
παράθυρα χωρίς αυτόματο ανέβασμα -κατέβασμα??
Φορντ φόκους, φορντ φιέστα.
λες και είναι καμιά τρομερή καινοτομία...
-
Κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό ακόμη και της πιο ακριβής έκδοσης Techna με ενοχλούν.Να σου πω ότι συμφωνώ?
Να σου το πώ. Συμφωνώ!
Είναι κάποια πράγματα που πλέον νομίζει ο καθένας ότι είναι αυτονόητα όταν βλέπεις ότι έχει και κάτι παραπάνω απο τα συνηθισμένα και ανακαλύπτεις ότι λείπουν τα απλά και σου παρέχει τα πιο σπάνια.
Οταν το είδα απο κοντά 'χάζεψα' με την οθόνη που εναλλάσσεται απο clima σε trip computer και τις λοιπές touchscreen λειτουργίες της. Πρόσεξα τα ξεχωριστά κουμπιά για την αντίσταση εμπρός και πίσω τζαμιού (με εντυπωσίασε το ίδιο και στο QQ) και μας λες ότι δεν έχει θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες!!! Κάτι που και στα 90ies υπήρχε. Εντελώς κουφές ... 'εκπτώσεις'. Για να είμαι και δίκαιος πάντως δεν είναι η μόνη εταιρία που κάνει κάτι τέτοια. Άλλοι προχωράνε και πιο μπροστά. Τα έχουν στην λίδτα των έξτρα ή και αυτοί ... ξέχασαν να τα βάλουν ή δεν τα διαθέτουν.Περίεργος ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Μου δίνει την εντύπωση ότι σχεδιάστηκε & λανσάρεται με τη λογική να κυκλοφορεί στο Κολωνάκι και στα in στέκια.
Αν κάποιος πήγαινε στην Nissan για αυτοκίνητο λογικά θα κατέληγε στο Qashqai.Storm αν τα δεις δίπλα δίπλα QQ και Juke αλλά ξέρεις τι ζητάς και τι θέλεις αποκλείεται να κάνεις λάθος επιλογή. Το μικρό είναι πολύ εκκεντρικό ενώ το μεγάλο το λες απλώς σύγχρονο. (Την ομορφιά την βγάζω εκτός διότι είναι θέμα ... πως φαινεται το καθένα στα μάτια του). Και δεν είναι μόνο οι εξωτερικές διαφορές.
Το Juke είναι ένα 100% lifestyle supermini. Με άλλη λογική πλασσάρεται το Aveo, με άλλη τα Clio, Yaris, 207 και με άλλη τα Juke, Mini κλπ. Εξάλλου όλες αυτές οι ακριβές υπερεκτιμημένες επιλογές για την γνωστή πλατεία άντε και για το κεντρο μας δεν είναι φτιαγμένα? Αν ήθελε κάποιος ένα απλό καθημερινό μεταφορέα μεγέθους supermini δεν θα έφτανε να δει Mito, DS3, Juke, Mini, A1 κλπ. Θα έβρισκε αυτό που ήθελε σε κάτι πιο προσιτό.Και το εγγλέζικο φυλλάδιο. Και το ελληνικό ένα ίδιο πολυσέλιδο βιβλιαράκι είναι.
http://nissan-juke.sgpetch.co.uk/admin/content/vehicle_media/Nissan/Juke_pdf_brochure.pdf -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...
Το Juke είναι ένα 100% lifestyle supermini...Φίλε είπες την ποιο σωστή λέξη!
Lifestyle!... Ακριβώς αυτό.Έχω όμως μία υποψία ότι (για την Ελλάδα) δεν είναι και η καλύτερη εποχή για lifestyle αμάξια.
Τέλος πάντων. Θα δούμε πως θα πάει, όχι μόνο αυτό αλλά και διάφορα άλλα νέα μοντέλα που έχουν έρθει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχω όμως μία υποψία ότι (για την Ελλάδα) δεν είναι και η καλύτερη εποχή για lifestyle αμάξια.Ακόμα και έτσι ... θα κινηθεί στα πλαίσια των άλλων 'ξεχωριστών'.
Πριν λίγες μέρες που πέρασα απο την αντιπροσωπία για το QQ μου, μου είπαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο και μάλιστα όχι μόνο από νέες ηλικίες!
Να δω τον πατέρα μου -που ενθουσιάστηκε παρεμπιπτόντως με το QQ- να γλυκοκοιτάζει το Juke ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Το Juke είναι ένα 100% lifestyle supermini...Φίλε είπες την ποιο σωστή λέξη!
Lifestyle!... Ακριβώς αυτό.Έχω όμως μία υποψία ότι (για την Ελλάδα) δεν είναι και η καλύτερη εποχή για lifestyle αμάξια.
Τέλος πάντων. Θα δούμε πως θα πάει, όχι μόνο αυτό αλλά και διάφορα άλλα νέα μοντέλα που έχουν έρθει.
η πίτα μπορεί να μίκρυνε , το ποσοστό όμως όχι...
πάντα θα υπάρχουν άτομα που μπορούν να τα αγοράσουν.... -
Και βασικα αν συνεχισουμε ετσι αυτοι θα μπορουν να αγοραζουν οποτε το ποσοστο θα αυξανεται...
-
Παιδια το ειδα σημερα και γω σε ασπρο.... Αν σας πω οτι μου φανηκε καπως ωραιο θα με πειτε τρελο??
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Παιδια το ειδα σημερα και γω σε ασπρο.... Αν σας πω οτι μου φανηκε καπως ωραιο θα με πειτε τρελο?? -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Παιδια το ειδα σημερα και γω σε ασπρο.... Αν σας πω οτι μου φανηκε καπως ωραιο θα με πειτε τρελο?? -
ειδα ενα σε μαυρο
ειναι πολυ ωραιο τελικα και ξεχωριστο
αν και το χρωμα εκριβε τις καμπυλες τουφενεται μικρουλι
ειναι οντως πιο μικρο απο το qashqai? -
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
ειναι οντως πιο μικρο απο το qashqai?Ναι. Είναι αρκετά μικρότερο σε όλες τις διαστάσεις του σε σχέση με το Qashqai. Αν τα δεις και δίπλα δίπλα είναι εμφανέσταστη η διαφορά μεγεθών.
Στο Juke (ΜΠΥ) 4135mm, 1765mm, 1570mm και το QQ 4541mm, 1780mm, 1645mm.
Είναι και πιο χαμηλό με απόσταση απο το έδαφος 180mm (στο CVT είναι 170mm) ενώ στο QQ 200mm.
Ελάχιστα μεγαλύτερο όμως από αρκετά supermini, 207, Polo, Note κλπ. -
Πολύ ξεχωριστό το Τζούκε....Έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους δρόμους....
Μου αρέσει αρκετά -
Δεν εχω δει ακομα ρε γμτ, πρεπει να περασω απο καμια αντιπροσωπεια
Nissan Juke