-
Ο κινητηρας των 117 ίππων του Juke αλλά και του Qashqai (euro 5), έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον προηγoυμενο των 115 ίππων (euro 4) όπως καινούργια πολλαπλή εισαγωγής, μεγαλύτερη πολλαπλή εξαγωγής, διπλό μεταβλητό χρονισμό, νέα πιστόνια καθώς και καινούργιο σύστημα ψεκασμού με δύο, και όχι ένα μπεκ για κάθε κύλινδρο.
Επισης η τελικη σχεση μεταδοσης εχει μακρυνει απο 4,5 σε 4,21 με αποτέλεσμα λιγο χειροτερο ρεπριζ αλλα και λιγο πιο ξεκούραστο μοτερ στις υψηλες ταχυτητες. Επίσης και εμφανισιακά δε δείχνει ίδιος.
Προσωπικά, επειδη είχα οδηγήσει και το Qashqai euro 4, μόνο την πρώτη διαφορά κατάλαβα.
Την λύση για την πιο ξεκούραστη λειτουργία στις υψηλες ταχύτητες θα την έδινε ενα 6άρι κιβώτιο αλλά δεν το έβαλαν...
Τα περί χαμηλοτερης κατανάλωσης του euro 5 είναι εντελως θεωρητικά, στην πράξη οι διαφορές είναι ασήμαντες. -
Καλησπέρα σε όλους,
Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω το Juke 1.6 με τα 117 άλογα, θέλω να ρωτήσω τους κατόχους του αυτοκινήτου ποιά είναι η πραγματική του κατανάλωση μέσα στην πολή .
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Τα περί χαμηλοτερης κατανάλωσης του euro 5 είναι εντελως θεωρητικά, στην πράξη οι διαφορές είναι ασήμαντες.Παρόλ' αυτά ένας με λιγότερες οδηγικές ανησυχίες θα μπορούσε να ακολουθεί την ένδειξη αλλαγης ταχύτητας και να έχει και οικονομική οδήγηση. Και στο Juke σαν ελαφρύτερο να έχει και καλύτερο αποτελεσμα.
-
Αλλωστε με την επιλογη για οικονομικη - κανονικη- σπορ προγραμμα σιγουρα θα δινει διαφορα... θα μαθω στοιχεια για την καταναλωση γιατι το εχει η γυναικα μου απο τον Ιανουαριο και κραταει... στατιστικα... ομως δεν εχει χρησιμοποιησει το σπορ προγραμμα. (μια φορα που το εβαλε δοκιμαστικα ειπε οτι 'αγριεψε' εντυπωσιακα... ομως επειδη θελει να κλεισει 1000 χλμ για το πρωτο σερβις... (παπαριες!!! αλλα τελος παντων ... εχε χαρη που δεν ειμαι εκει....) δεν το βαζει στο σπορτ, οταν καποια στιγμη δοκιμασε το οικονομικο ηταν τελειως ψοφιο.. αρα ξεχνιεται.... αυτα απο τηλεπληροφορειες.. και γυναικα οδηγο με καλο πεντιγκρι ομως.... τα τελευται 30 χρονια...!!!
Αληθεια αυτο που αναφερθηκε σαν μακρυτερη τελικη σχεση ειναι μαλλον κοντητερη... Προσωπικα οδηγησα εδω στα ξενα το τουρμπατο.... αλλα με το αυτοματο κιβωτιο και δεν 'ελεγε' σε συκριση με το cooper S που εχω Ελλαδα, τα στατιστικα ακολουθουν μολις τα λαβω με μαιλ... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
... Προσωπικα οδηγησα εδω στα ξενα το τουρμπατο.... αλλα με το αυτοματο κιβωτιο και δεν 'ελεγε' σε συκριση με το cooper S που εχω Ελλαδα...ΑΛήθεια? Το 4κίνητο, αυτόματο 1,6Τ με το στησιμο και την δύναμη που έχει, το περίμενα να εντυπωσιάζει!
-
Το CVT φταιει.... με το εξαρι θα ειναι τελειο... ισως, αλλα εδω δεν εχει χειροκινητο...
-
και η μεση καταναλωση του Acenta για 800 χλμ απο παραλαβη.... ειναι 10,40λιτρα / 100χλμ. εντος πολης.... ενα ατομο μεσα ... σε νορμαλ, το προγραμμα.
-
Εϊναι νωρίς βεβαια ακόμα με τόσα λίγα χιλιομετρα που έχει το Juke σας.
Με μόνο πόλη, τόση είναι η καταναλωση και στο βαρυτερο QQ.
Στο δικό μου μια μεικτή που είναι γύρω στο 8,5 με 9 μου φαίνεται ΟΚ για το 'βαρύ' και 'νευρικό' πόδι που έχω! -
Μα ναι αυτο πιστευω και εγω... οταν το οδηγησω για καμμια εβδομαδα θα ξανα επανελθω με νουμερα.. ας κανει και το σερβις των 1000 χλμ... και βλεπουμε.. βεβαια το Καππα που αντικατεστησε εκαιγε 14+ /100χλμ...Πιο καλα θα ειναι να το δουμε σε ετησια βαση ωστε να εχει και εκτος πολης μεσα...
-
Ξεπερασε το 1000 χλμ εγινε το σερβις και ειπαν οτι ηταν 'μπουκομενο'!!!! μα αφου της ειπαν να μην ανεβαζει στροφες μεχρι τα 1000χλμ... τεσπα...
καταναλωση μετρημενη απο αδειο ρεζερβουαρ μεχρι παλι αδειο... με 21,8 λιτρα εκανε 243χλμ στο Eco..(εμεινε απο καυσιμο και γεμισε με μπετονακι!!!)
Απορια τωρα με τις ενδειξεις...ρεζερβουαρ... καποια στιγμη αρχιζει και λεει χιλιομετρα... αντι για γραμμες... τα οποια μειωνονται οσο συνεχιζεις να κυκλοφορεις.. καποια στιγμη γινονται παυλες....Σβυνεις... και μετα πας παλι να ξεκινησεις και δεν ξεκιναει!!! ετσι πρεπει να γινεται??? -
Κάποιος φίλος με juke πετρελαίο υπάρχει να μας δώσει την εμπειρία του και πραγματικές καταναλώσεις;
-
πληθαίνουν τα 'ασχημόπαπα' στους ελληνικούς δρόμους πάντως....
που να μην είχαμε και κρίση. -
Στο Ηνωμενο Βασιλειο να δεις ποσα υπαρχουν... που εχουν και παραδωση αυτοκινητιστικη...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πληθαίνουν τα 'ασχημόπαπα' στους ελληνικούς δρόμους πάντως....
που να μην είχαμε και κρίση.σιγά το ακριβό αυτοκίνητο
εγώ πάντως γουστάρω να τα βλέπω στο δρόμο. Ειδικά σε άσπρο που είναι κ τα πιο πολλά -
τα ακριβά αυτοκίνητα δεν καταλαβαίνουν απο κρίση.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τα ακριβά αυτοκίνητα δεν καταλαβαίνουν απο κρίση.Tα απλά τα 1600άρια ειναι τα περισσοτερα. Μη φανταστείς αυτο των 30.000€!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
εμεινε απο καυσιμο και γεμισε με μπετονακι!!!Στα καρπυρατερ παλαιότερα δεν είχες μεγάλο θέμα να το αφήσεις να μείνει απο βενζίνη. Στα ψεκαστά ενδέχεται να υπερθερμανθεί η αντλία υψηλής πίεσης του ψεκασμού και να της κάνεις ζημιά (ακριβή βλάβη). Επίσης έχω διαβάσει και για άλλες βλάβες σε ψεκαστά που έμειναν απο κάυσιμο... Καλύτερα να μην το επαναλάβετε
-
μα φυσικα δεν πρεπει να γινεται... δεν το συζητω.. αλλα εκει με τις ενδειξεις στο ταμπλο εγινε η στραβη... για αυτο ρωταω τι σημαινει η αλλαγη στο ταμπλο των ενδειξεων. Ισως δε να ειχε βενζινη αλλα τοσο λιγη που δεν σε αφηνε να ξεκινησεις.. για τον φοβο που αναφερεις... πρεπει να διαβαζω το μανουαλ αλλα πρεπει να ερθω Ελλαδα για αυτο το σκοπο...
-
Αγόρασα nissan juke diesel acenta έκδοση. Το αυτικίνητο το οδηγώ από μέσα Μαρτίου του 2012. Έχω κάνει 3.700 χιλιόμετρα. Καταρχήν πέρα από την κατανάλωση. Εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Οδήγησα και κασκάι. Καμία σχέση παρεμπιπτόντως αν και το εκτιμώ σε μεγάλο βαθμό και αηυτό. Πολύ ωραίο design. Νεανικό αυτοκίνητο από 20-45 χρονών κατά τη γνώμη μου το κοινό που απευθύνεται. Ικανοποιητικοί χώροι πίσω παρά τα αντιθέτως λεγόμενα. και τρεις χωράνε σε μικρές εξορμήσεις. Μειονέκτημα το πορτ μπαγκάζ. Είναι μικρό δυστυχώς.Αλλά δεν με απασχολεί γιατί δεν έχω υποχρεώσεις. Επειδή το χρησιμοποιώ πολύ για τη δουλειά μου ανεπιφύλακτα συστήνω το πετρέλαιο σε όσους προσανατολίζονται σε τζουκ. Είναι η μόνη επιλογή που συμφέρει οικονομικά. Πραγματικές καταναλώσεις τώρα. Όσο κ αν ακούγεται περίεργο τις καταναλώσεις του κατασκευαστή τουλάχιστον στο πρόγραμμα eco σχεδόν τις πετυχαίνεις , ενώ δεν υστερεί σε απόκριση καθόλου κατά την γνώμη μου. Μέση κατανάλωση 5,4-6,2. Αυξημένη εντός πόλης λογικό γτι είναι βαρύ. Τώρα αν προσέξεις στο δρόμο στο οικολογικό πρόγραμμα έχω πετύχει κατανάλωση από 2,9-4,0 χωρίς να πηγαίνω ούτε αργά, απλά προσεκτικά γεγονός που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Πολύ καλό ρεπρίζ και άνετες προσπεράσεις. Ενώ από τις 3.000 χλμ και μετά που άρχισα να του ανεβάζω στροφές και έπτασα ταχύτητα 160 χλμ ανταποκρίθηκε άνετα και είχε πολύ καλά πάτημα, δεν με φόβισε. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή μου γιατί θεωρώ ότι είναι ένα μοναδικό εξωτερικά αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει στο πέρασμά του και που δεν το βλέπεις παντού. Και είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο οδηγικά με λίγες απαιτήσεις σε καύσιμο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα
-
Ο χρήστης johnathan έγραψε:
Εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Οδήγησα και κασκάι. Καμία σχέση παρεμπιπτόντως αν και το εκτιμώ σε μεγάλο βαθμό και αηυτό.Τώρα αν προσέξεις στο δρόμο στο οικολογικό πρόγραμμα έχω πετύχει κατανάλωση από 2,9-4,0 χωρίς να πηγαίνω ούτε αργά, απλά προσεκτικά γεγονός που μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
johnathan να το χαιρεσαι, ειναι πραγματικα πολυ καλο αυτοκινητο.
Σε αυτο που λες οτι δεν εχει καμια σχεση με το Qashqai, αν εννοεις για την οδικη συμεριφορα,
θα μου επιτρεψεις να πω οτι εχει και μαλιστα πολυ.
Τωρα για το 2,9 νομιζω οτι ειναι λιγο δυσκολο να το πετυχεις σε ταξιδι η' με κανονικες συνθηκες οδηγησης,
δε μιλαω για στιγμιαια καταναλωση ουτε για μικρες και 'βολικες' διαδρομες.
Nissan Juke