-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα το εφτιαχνα αλλά είχα την απορία γιατί δεν άνοιξαν; πρέπει να το ψάξω ή δεν αξίζει ο κόπος να μπλεχτώ με την εταιρεία;
Προφανώς ο εγκέφαλος, έκρινε βάσει των δεδομένων από τα επιταχυνσιόμετρα ότι δεν πρέπει να ανοίξουν οι αερόσακοι. Δεν ανοίγουν πάντα σε ένα τρακάρισμα, αλλά μόνο όταν πρέπει.
Είναι αυτό που σου λέει ο REALZEUS.
Παίζει μεγάλο ρόλο οι ταχύτητες, το πως πέφτεις πάνω σε κάποιο αντικείμενο, γωνίες και δεν συμμαζεύεται.
Εγώ απο την πλευρά μου θα σου πω την εξής ιστοριούλα.
Πριν περίπου 5-6 χρόνια κινούμενος στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς ανατολικά, με περίπου 100-110χλμ την ώρα στην δεξιά λωρίδα(ΟΚ ήμουν μέγας μαλάκας γιατί δεν αναρωτήθηκα τον λόγο που δεν υπάρχει κανένας στην δεξιά-γλίτσα), χρειάστηκε να φρενάρω σε μια ελαφριά αριστερή στροφή που έχει, με αποτέλεσμα να πλαγιάσει το αμάξι και να πέσω με την μούρη μου στην κολώνα του τύπου που κινιόταν στην μεσαία λωρίδα. Το χτύπημα αν το έβλεπες απο μπροστά ήταν στο δόξα πατρί!!! Ο αερόσακκος δεν άνοιξε και το βρήκα λογικό μιας και τα 100-110 γίνανε 60-70χλμ και πλάγια ουσιαστικά πρόσκρουση(μικρή επιβράδυνση).
Δεν έπαθα το παραμικρό ευτυχώς.
Αρα να το θέσω διαφορετικά απο την στιγμή που είσαι σώος και ασφαλής δεν έχει νόημα..... -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Θα το εφτιαχνα αλλά είχα την απορία γιατί δεν άνοιξαν; πρέπει να το ψάξω ή δεν αξίζει ο κόπος να μπλεχτώ με την εταιρεία;
Προφανώς ο εγκέφαλος, έκρινε βάσει των δεδομένων από τα επιταχυνσιόμετρα ότι δεν πρέπει να ανοίξουν οι αερόσακοι. Δεν ανοίγουν πάντα σε ένα τρακάρισμα, αλλά μόνο όταν πρέπει.
Παίζει μεγάλο ρόλο οι ταχύτητες, το πως πέφτεις πάνω σε κάποιο αντικείμενο, γωνίες και δεν συμμαζεύεται.
Πριν περίπου 5-6 χρόνια κινούμενος στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς ανατολικά, με περίπου 100-110χλμ την ώρα στην δεξιά λωρίδα(ΟΚ ήμουν μέγας μ@λ@κ@ς γιατί δεν αναρωτήθηκα τον λόγο που δεν υπάρχει κανένας στην δεξιά-γλίτσα), χρειάστηκε να φρενάρω σε μια ελαφριά αριστερή στροφή που έχει, με αποτέλεσμα να πλαγιάσει το αμάξι και να πέσω με την μούρη μου στην κολώνα του τύπου που κινιόταν στην μεσαία λωρίδα. Το χτύπημα αν το έβλεπες απο μπροστά ήταν στο δόξα πατρί!!! Ο αερόσακκος δεν άνοιξε και το βρήκα λογικό μιας και τα 100-110 γίνανε 60-70χλμ και πλάγια ουσιαστικά πρόσκρουση(μικρή επιβράδυνση).
Αρα να το θέσω διαφορετικά απο την στιγμή που είσαι σώος και ασφαλής δεν έχει νόημα.....Και εγώ αυτό πιστεύω, πολλοί έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση αλλά σημασία έχει το πως βγαίνεις από εκεί.
Και από ότι καταλαβαίνω δεν πρόκειται πότε κανείς να βγάλει άκρη με τις εταιρείες. -
Μπορεις να βγάλεις άκρη, αν όντως υπάρχει κάποιο θέμα. Στην περίπτωσή σου έτσι όπως τα περιγράφεις δεν φαίνεται να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με την λειτουργία των αερόσακων. Άρα το να ξεκινήσεις μία δικαστική διαμάχη χωρίς να υπάρχει καν υπόνοια προβλήματος είναι κουτό.
ΥΓ. Πριν απαντήσεις ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες, έχουν αναλυθεί αρκετά τα θέματα αυτά.
ΥΓ2. ΙΚΕ ο μεγαλόκαρδος -
Ο χρήστης Sonia.k. έγραψε:
Πριν περίπου 5-6 χρόνια κινούμενος στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς ανατολικά, με περίπου 100-110χλμ την ώρα στην δεξιά λωρίδα(ΟΚ ήμουν μέγας μ@λ@κ@ς γιατί δεν αναρωτήθηκα τον λόγο που δεν υπάρχει κανένας στην δεξιά-γλίτσα), χρειάστηκε να φρενάρω σε μια ελαφριά αριστερή στροφή που έχει, με αποτέλεσμα να πλαγιάσει το αμάξι και να πέσω με την μούρη μου στην κολώνα του τύπου που κινιόταν στην μεσαία λωρίδα. Το χτύπημα αν το έβλεπες απο μπροστά ήταν στο δόξα πατρί!!! Ο αερόσακκος δεν άνοιξε και το βρήκα λογικό μιας και τα 100-110 γίνανε 60-70χλμ και πλάγια ουσιαστικά πρόσκρουση(μικρή επιβράδυνση).
Αρα να το θέσω διαφορετικά απο την στιγμή που είσαι σώος και ασφαλής δεν έχει νόημα.....Και εγώ αυτό πιστεύω, πολλοί έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση αλλά σημασία έχει το πως βγαίνεις από εκεί.
Και από ότι καταλαβαίνω δεν πρόκειται πότε κανείς να βγάλει άκρη με τις εταιρείες.Υπάρχει ένας τρόπος να μάθεις αν έχουν πρόβλημα οι αερόσσακοί σου η όχι αλλά δεν νομίζω ότι θα σου αρέσει.
Αμα πας και στουκάρεις το αμάξι σου στην ευθεία πάνω σε τοίχο με 30-40 χλμ, ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξουν, αλλά δεν ξέρω εαν θα καταφέρεις σίγουρα να επιζήσεις απο την πρόσκρουση. -
Υπάρχει τρόπος να ελεγχτούν οι αερόσακοι, γενικά και ιδικά. Απαιτείται tester, που να υποστηρίζει αυτήν την διεργασία.
Α. -
Έχεις κάποιον υπόψιν σου?
-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
:whistlink:!!!!! A.
-
Έχεις ή δεν έχεις?
Είναι αισχρό να έχει τρακάρει κάποιος και να πέφτουνε ωσάν τα ΚΟΡΑΚΙΑ να τον εκμεταλευτούνε.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Έχεις κάποιον υπόψιν σου?ΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Έχεις ή δεν έχεις?Είναι αισχρό να έχει τρακάρει κάποιος και να πέφτουνε ωσάν τα ΚΟΡΑΚΙΑ να τον εκμεταλευτούνε.
Γράψε περισσότερα λογία, για να πάρεις την λελογισμένη απάντηση….
Τηλεγραφικά οι μομφές είναι άτιμες φίλε….
Οι λέξεις αποκρυπτογραφούν προθέσεις…..
Ξέρω καλύτερα ότι ο συμβουλεύων, είναι καλύτερος από αυτόν που ενσπείροντας ζιζάνια πλαγιοδρομεί…
Μα σίγουρα ξέρω, ότι ο φίλος έχει το πρόβλημα, μα πλέον των 450+ σε ολόκληρη την επικράτεια μπορούν να τον βοηθήσουν……
Δεν ξέρω ποιοι, εκμεταλλευόμενοι των συγκυρίων, θέλουν να αναβιβάσουν την ανύπαρκτη ανωνυμία τους.
Εγώ είμαι της πάση γνωστός, και προκλήσεις δεν δέχομαι. Οι σκοποί μου, της ενημέρωσης είναι πασίγνωστοι, και καταξιωμένοι, και στα 66 μου, έχω φτιάξει την περεταίρω ζωή μου.
Για 15ε μέτρηση, που στους πελάτες μου δεν χρεώνετε, δεν θα εκτιθέμενα σε ένα ολόκληρο forum.
Πρόσεχε ΙΚΕ, θα έπρεπε να έχεις πιστή για την ηθική μου…..
Καιρό με λοιδορείς, μα όλα έχουν αρχή και τέλος….
Antonis-team. -
Όποιος έχει την μύγα εμυγιάζεται.
-
Η ερώτηση ήταν αν έπρεπε να ανοίξει ο αερόσακος στο ατύχημα. Με βάση όσα λέει ΔΕΝ έπρεπε να ανοίξει. Καλώς ή κακώς (κακώς δηλαδή) όπως φαίνεται από τις 27 σελίδες του τόπικ αυτού επικρατεί γενικά η λάθος αυτή άποψη, πως σε κάθε τρακάρισμα πρέπει να ανοίγουν οι αερόσακοι, κάτι που δεν ισχύει.
Άρα σε κάποια που τράκαρε, όλοι ξέρουμε τι ταλαιπωρία αυτό επιφέρει και έχει τη συγκεκριμένη αγωνία, ενώ απαντήσαμε στην απορία της έρχεσαι εσύ να εμφυσήσεις ΖΙΖΑΝΙΑ όπως λες προτείνοντας της να κάνει έλεγχο του αερόσακου.
Οπότε είτε από αφέλεια, είτε από ίδιον όφελος, είτε από αφηρημάδα πάς να μπερδέψεις κάποια που έχει ήδη ταλαιπωρηθεί και να την παρακινήσεις έμμεσα να μπλεχτεί σε μία ιστορία με μόνο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της.
Εσύ να προσέχεις λοιπόν.
ΥΓ. Είμαι τόσο ανώνυμος όσο χρειάζεται ώστε ακόμα και ένας ΜΠΟΥΦΟΣ να μπορεί να βρει το όνομά μου πανεύκολα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η ερώτηση ήταν αν έπρεπε να ανοίξει ο αερόσακος στο ατύχημα. Με βάση όσα λέει ΔΕΝ έπρεπε να ανοίξει. Καλώς ή κακώς (κακώς δηλαδή) όπως φαίνεται από τις 27 σελίδες του τόπικ αυτού επικρατεί γενικά η λάθος αυτή άποψη, πως σε κάθε τρακάρισμα πρέπει να ανοίγουν οι αερόσακοι, κάτι που δεν ισχύει.Άρα σε κάποια που τράκαρε, όλοι ξέρουμε τι ταλαιπωρία αυτό επιφέρει και έχει τη συγκεκριμένη αγωνία, ενώ απαντήσαμε στην απορία της έρχεσαι εσύ να εμφυσήσεις ΖΙΖΑΝΙΑ όπως λες προτείνοντας της να κάνει έλεγχο του αερόσακου.
Οπότε είτε από αφέλεια, είτε από ίδιον όφελος, είτε από αφηρημάδα πάς να μπερδέψεις κάποια που έχει ήδη ταλαιπωρηθεί και να την παρακινήσεις έμμεσα να μπλεχτεί σε μία ιστορία με μόνο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της.
Εσύ να προσέχεις λοιπόν.
ΥΓ. Είμαι τόσο ανώνυμος όσο χρειάζεται ώστε ακόμα και ένας ΜΠΟΥΦΟΣ να μπορεί να βρει το όνομά μου πανεύκολα.
Δεν ήθελα να σας υποβάλω σε αυτήν την ταλαιπωρία και την διαμάχη! μια απάντηση ήθελα και την πήρα, όπως και να έχει το ζήτημα είναι περίπλοκο και απασχολεί πολλούς από ότι κατάλαβα.....
-
Το ζήτημα είναι απλούστατο, λόγω άγνοιας ή λαμογιάς κάποιων περιπλέκεται.
ΥΓ. Οι διαμάχες δεν είναι ταλαιπωρία, είναι raison d'être
-
Πριν καμία 7-8 χρόνια έγινε το εξής σε fiat punto: Ενεργοποιηθηκε ο προεταντήρας της ζώνης σε τρακάρισμα αλλά δεν άνοιξε ο αερόσακος. Και για την ακρίβεια ενεργοποιήθηκε μόνο ο προεταντήρας του οδηγού ενώ του συνοδηγού δεν ενεργοποιήθηκε (παρόλου που υπήρχε - εβγαλα το πλαστικό της κολώνας και φάνηκε). Τι παίζει? Γίνεται να ενεργοποιηθεί μόνο ο ένας από τους δυο προεταντήρες? Και όταν ενεργοποιείται ο προεταντήρας δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί και ο αερόσακος?
Edit:
Επίσης τώρα που το θυμήθηκα. Σε άλλο αμάξι ενεργοποιήθηκε μόνο ο ένας πίσω, σε απότομο φρενάρισμα, χωρίς όμως να τρακάρει . -
Τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε εσένα?
-
Ναι. Βασικά για τό δεύτερο αμάξι (avensis) δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά ήταν ο προεταντήρας. Απλά ο πίσω επιβάτης την έβγαλε μετά το φρενάρισμα γιατί νομίζω ότι παραπονέθηκε ότι τον έσφιξε και μετά είχε μπλοκάρει στη θέση της. Στην αντιπροσωπεία αλλάχθηκε μέσα στην εγγύηση αλλά δε θυμάμαι τι είχαν πει.
Πάντως από όσο διαβάζω είναι φυσιολογικό να ενεργοποιηθούν οι προεταντήρες χωρίς του αερόσακους, το περίεργο είναι οτι ενεργοποιήθηκε μονο ο ένας. Μπορεί να είχε να κάνει με τη γωνία σύγκρουσης.
Τώρα που το σκέφτομαι επειδή είχε μόνο αερόσακο οδηγού, μπορεί τα μοντέλα αυτά να είχαν απενεργοποιημένο/αποσυνδεδεμένο τον προεταντήρα του συνοδηγού παρόλο που αυτός υπήρχε.
-
Το πιθανότερο είναι επειδή αυτός που δεν λειτούργησε ήταν του συνοδηγού να απενεργοποιείται από αισθητήρα βάρους μαζί με τον αεροσακο συνοδηγού αν δεν υπάρχει επιβάτης για να μην δημιουργήσει πρόβλημα σε πιθανή ύπαρξη παιδικού καθίσματος.
-
Σε punto πριν από 7-8 χρόνια; Χλωμό...
Δεν ανοιξε ο αεροσακος