-
Γεια σας μολις γραφτηκα στο φορουμ σας χαιρετω και εχω να ρωτησω κατι.Τη περασμενη βδομαδα ειχα ενα ατυχημα με ενα γιαρις μοντελο 2004, χτυπησα σε κολωνα οπως φαινεται και απ το παρακατω λινκ και τραυματιστηκα στο δεξι χερι. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Με αυτο το χτυπημα επρεπε να ανοιξει ο αεροσακος; Και αν ναι υπαρχουν πιθανοτητες αποζημιωσης αν κινηθω νομικα κατα της Toyota ; (αν ναι τυχον συμβουλες ειναι ευπροσδεκτες)
ΕυχαριστώΦωτο απτο ατυχημα
http://img16.imageshack.us/img16/7079/1802200926311.jpg -
Γεια σας μολις γραφτηκα στο φορουμ σας χαιρετω και εχω να ρωτησω κατι.Τη περασμενη βδομαδα ειχα ενα ατυχημα με ενα γιαρις μοντελο 2004, χτυπησα σε κολωνα οπως φαινεται και απ το παρακατω λινκ και τραυματιστηκα στο δεξι χερι. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Με αυτο το χτυπημα επρεπε να ανοιξει ο αεροσακος; Και αν ναι υπαρχουν πιθανοτητες αποζημιωσης αν κινηθω νομικα κατα της Toyota ; (αν ναι τυχον συμβουλες ειναι ευπροσδεκτες)
Πρώτα απο όλα περαστικά!
Με πόσα χιλιόμετρα έπεσες πάνω;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Πρώτα απο όλα περαστικά!Με πόσα χιλιόμετρα έπεσες πάνω;
Ευχαριστω δε πρεπει να ηταν πανω απο 50-60 χλμ/ω
-
Να ευχηθώ και εγώ περαστικά.
Στο δεξί χέρι πως τραυματίστηκες; Δεν φορούσες ζώνη;
-
Είναι προφανές ότι μαλακωδώς οι αισθητήρες πρόσκρουσης βρίσκονται στο μέσο του προφυλακτήρα και ούτε που πήραν είδηση ότι έγινε σύγκρουση καθώς η κολόνα μπήκε ελαφρώς από το πλάι από την άκρη του προφυλακτήρα .
Είχα ακούσει για ανάλογη ιστορία με αυτοκίνητο άλλης μάρκας. Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς κάποιον δικηγόρο με ειδίκευση στα αυτοκινητικά ατυχήματα. 99% μπορείς να διεκδικήσεις αρκετά ...
-
Οι αισθητήρες επιβράδυνση δεν μετράνε?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Οι αισθητήρες επιβράδυνση δεν μετράνε?Ακριβώς,κι επειδή μετράνε επιβράδυνση στη συγκεκριμένη περίπτωση απ ότι βλέπω στη φωτό την έφαγε ακρβώς γωνία στο φτερό κι όχι στο σασί κόντρα που σημαίνει ότι η επιβράδυνση σε συνδιασμό με τη μικρή ταχύτητα πρόσκρουσης δεν ήταν ακαριαία,οπότε και λογικά δεν άνοιξε ο αερόσακος
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Να ευχηθώ και εγώ περαστικά.Στο δεξί χέρι πως τραυματίστηκες; Δεν φορούσες ζώνη;
Φορουσα με το τρανταγμα που πιασε το τιμονι ενα δακτυλο και το σπασε...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ακριβώς,κι επειδή μετράνε επιβράδυνση στη συγκεκριμένη περίπτωση απ ότι βλέπω στη φωτό την έφαγε ακρβώς γωνία στο φτερό κι όχι στο σασί κόντρα που σημαίνει ότι η επιβράδυνση σε συνδιασμό με τη μικρή ταχύτητα πρόσκρουσης δεν ήταν ακαριαία,οπότε και λογικά δεν άνοιξε ο αερόσακος
Ειναι δηλαδη περιπτωση που μπορει να ισχυριστει η εταιρια οτι καλως δεν ανοιξε ο αεροσακος και δεν τιθεται ζητημα αποζημιωσης; Και αν ειχα χτυπησει στο ιδιο σημειο με μεγαλυτερη ταχυτητα παλι δεν θα ανοιγε;
-
Ο χρήστης tzav24 έγραψε:
Ακριβώς,κι επειδή μετράνε επιβράδυνση στη συγκεκριμένη περίπτωση απ ότι βλέπω στη φωτό την έφαγε ακρβώς γωνία στο φτερό κι όχι στο σασί κόντρα που σημαίνει ότι η επιβράδυνση σε συνδιασμό με τη μικρή ταχύτητα πρόσκρουσης δεν ήταν ακαριαία,οπότε και λογικά δεν άνοιξε ο αερόσακος
Ειναι δηλαδη περιπτωση που μπορει να ισχυριστει η εταιρια οτι καλως δεν ανοιξε ο αεροσακος και δεν τιθεται ζητημα αποζημιωσης; Και αν ειχα χτυπησει στο ιδιο σημειο με μεγαλυτερη ταχυτητα παλι δεν θα ανοιγε;
Ακριβώς, δε νομίζω ότι έαν κινηθείς δικαστικά θα σε βγάλει κάπου, μόνο μείον στο ταμείο θα καταλήξεις! Εγώ με Yaris MY2000 έφαγα με καμιά 60km/h την δεξιά πλευρά της μούρης, κοντά σε σημείο που το manual γράφει οτι υπάρχει αισθητήρας για τους αερόσακους και δεν άνοιξαν!
Βέβαια ο τρισμέγιστος μλκς δε φορούσα ζώνη!Για το τελευταίο που γράφεις δε μένει παρά να δοκιμάσεις
-
To άλλο ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να σε προστατεύσει από αυτόν τον τραυματισμό, αν άνοιγε.
-
Ο χρήστης tzav24 έγραψε:
To θέμα δεν είναι τι θα ισχυριστεί η εταιρία,εγώ δε θα σου πω αν έχεις δίκιο ή άδικο,απλά η εταιρία δεν παίζει να χάσει σε τέτοια περίπτωση.
Πρακτικά τώρα και επί του θέματος ανεξάστητα από διαδικαστικές διαμάχες,αν οι αισθητήρες δεν αντιληφθουν απότομη επιβράδυνση ανεξάρτητα με την ταχυτήτα πρόσκρουσης δεν θα ανοίξουν.
Πχ πας με 140km/h φεύγεις έξω απ το δρόμο ξυρίζεις 4 κολωνάκια και 60m φρεναριστός χτυπάς πλάγια σε δέντρο.
Δε θα ανοίξουν οι αερόσακοι,ΠΙΘΑΝΟΝ να ανοίξει μόνο ο πλαινόςΠας με 50km/h και χτυπάς σε τοίχο,έχει γίνει το αμάξι αερόστατο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
To θέμα δεν είναι τι θα ισχυριστεί η εταιρία,εγώ δε θα σου πω αν έχεις δίκιο ή άδικο,απλά η εταιρία δεν παίζει να χάσει σε τέτοια περίπτωση.
Πρακτικά τώρα και επί του θέματος ανεξάστητα από διαδικαστικές διαμάχες,αν οι αισθητήρες δεν αντιληφθουν απότομη επιβράδυνση ανεξάρτητα με την ταχυτήτα πρόσκρουσης δεν θα ανοίξουν.
Πχ πας με 140km/h φεύγεις έξω απ το δρόμο ξυρίζεις 4 κολωνάκια και 60m φρεναριστός χτυπάς πλάγια σε δέντρο.
Δε θα ανοίξουν οι αερόσακοι,ΠΙΘΑΝΟΝ να ανοίξει μόνο ο πλαινόςΠας με 50km/h και χτυπάς σε τοίχο,έχει γίνει το αμάξι αερόστατο.
Μαλιστα οποτε να κατσω στα αυγα μου και να μη χαλασω και λεφτα σε δικηγορους...
-
Να πω την αλήθεια... με το χτύπημα όπως το βλέπω... θα έπρεπε να είχαν ανοίξει...
Δεν παίζει ρόλο πού ήταν οι αισθητήρες, η επιβράδυνση είναι ήδη πάρα πολυ υψηλότερη από αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί οτι δεν χρειάζονται.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Ακριβώς, δε νομίζω ότι έαν κινηθείς δικαστικά θα σε βγάλει κάπου, μόνο μείον στο ταμείο θα καταλήξεις! Εγώ με Yaris MY2000 έφαγα με καμιά 60km/h την δεξιά πλευρά της μούρης, κοντά σε σημείο που το manual γράφει οτι υπάρχει αισθητήρας για τους αερόσακους και δεν άνοιξαν!
Βέβαια ο τρισμέγιστος μλκς δε φορούσα ζώνη!Για το τελευταίο που γράφεις δε μένει παρά να δοκιμάσεις
Τραυματιστηκες;
-
Ο χρήστης tzav24 έγραψε:
Μαλιστα οποτε να κατσω στα αυγα μου και να μη χαλασω και λεφτα σε δικηγορους...
Η γώμη μου είναι αυτή.
Και δεν είναι θέμα toyota ή lada,έτσι δουλεύουν οι αερόσακοι σε όλα τα αμάξια.
Από κει και πέρα ακόμα κι αν είχες δίκιο ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα στο ελλάντα και οι εμπειρογνόμωνες πως βγάζουν συμπεράσματα ειδικά όταν από πίσω βρίσκονται εισαγωγικές εταιρίες κολλοσοί
Να μιλούσαμε για Γερμανία και ADAC εκεί άλλαζε το θέμα -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η γώμη μου είναι αυτή.
Και δεν είναι θέμα toyota ή lada,έτσι δουλεύουν οι αερόσακοι σε όλα τα αμάξια.
Από κει και πέρα ακόμα κι αν είχες δίκιο ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα στο ελλάντα και οι εμπειρογνόμωνες πως βγάζουν συμπεράσματα ειδικά όταν από πίσω βρίσκονται εισαγωγικές εταιρίες κολλοσοί
Να μιλούσαμε για Γερμανία και ADAC εκεί άλλαζε το θέμαΣωστα αντε να βρεις το δικιο σου στο ελλαδισταν...
-
http://www.glavopoulos.gr/ipiresgr.shtm
Ριξε μια ματια στο λινκ αν εχεις διαθεση να το ψαξεις.
Δεν ανοιξε ο αεροσακος