-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
επειδή εκεί που ΄σαι ήμουνα (και δω που ΄μαι - 2 παιδιά 4 ετών και 3 ετών - σου εύχομαι να ΄ρθεις) να ξέρεις ότι το πολυμορφικό θα το χρειαστείς για 2 - 3 χρόνια το πολύ (τόσο θα χρειάζεσαι καρότσι, καρεκλάκι, παρκοκρέβατο) μετά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα σου μείνει το ..μπαούλο.
Γιατί δεν παίρνεις ένα εξαιρετικό ..μεταχειρισμένο πολυμορφικό με τα λεφτά σου - όποιο γουστάρεις - αφού σε 3 χρόνια μπορείς να το πουλήσεις (και δε θα χάσεις και τα λεφτά του καινούριου) ή **ένα εξαιρετικό ..καινούριο μικρομεσαίο με μια ωραιότατη μπαγκαζιέρα **(+350 λίτρα) το οποίο μπορείς να το κρατήσεις όσο θες;
Ξαναδιαβασε τα παραπανω, ο DANAOS τα λεει σοφα. Το εχω ξαναπει, οι χωροι ειναι υπερεκτιμημενοι - κυριως απο νεους γονεις που παθαινουν πλακα με τα καροτσια/παρκοκρεβατα/βραστηρες/πανες/κλπ/κλπ. Αυτα ομως χρειαζονται μονο για 2 αντε 3 χρονια. Επισης, ειναι διαπιστωμενο στατιστικα οτι οι χωροι (του τουραν για παραδειγμα) ειναι απαραιτητοι 2-3 φορες το χρονο, ενω στο 90% των περιπτωσεων οδηγας μονος το αυτοκινητο σου.
-
Μην το λέτε, τα παιδιά θέλουν πάντα χώρους. Μετά τα καροτσάκια αρχίζουν τα ποδήλατα, ο εξοπλισμός παραλίας, κλπ. Τα πολυμορφικά έχουν αυτή τη χρησιμότητα αλλά πάλι στο χέρι μας είναι τι θα φορτώνουμε. Κουμπάρος μου με Meriva και 3 παιδιά ήρθε 15 μέρες διακοπές στην Κρήτη...σχεδόν άνετα.
Η επιλογή μου πάντως θα ήταν station wagon. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
C4 Picasso?
Ο ορισμός του πολυμορφικού, σήμερα. Χώροι, χρηστικότητα, απίστευτα καθίσματα, άνετη ανάρτηση, εξαιρετικά φρένα. Όμως, σαν 1,8 δεν πάει μέτρο (ξεχάστε τα άλογα... ροπή τίποτα), σαν δίλιτρη πάει ΟΚ αλλά πωλείται μόνο με ημιαυτόματο σασμάν και κοστίζει ΠΟΛΛΑ. Ως 23k θέλει να δώσει ο φίλος.
Την 1.6 THP θα κάνει τον 'κόπο' να την εισάγει η αντιπροσωπεία ή πρέπει να 'φύγει' πρώτα το στοκ ;
**Υ.Γ.:**Προσωπικά θα περίμενα και το C3 Picasso. Με υπερ-πλήρη εξοπλισμό κοστίζει 19.000 το 1.6 με τους 120 ίππους στη Γαλλία, οπότε κατά τι λιγότερο πιθανώς θα κοστίσει εδώ. Ζυγίζει βέβαια ...1300 κιλά (και έχει πανάκριβα -195/55/16- λάστιχα), αλλά έχει συμμαζεμένες διαστάσεις.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
C4 Picasso?
Ο ορισμός του πολυμορφικού, σήμερα. Χώροι, χρηστικότητα, απίστευτα καθίσματα, άνετη ανάρτηση, εξαιρετικά φρένα. Όμως, σαν 1,8 δεν πάει μέτρο (ξεχάστε τα άλογα... ροπή τίποτα), σαν δίλιτρη πάει ΟΚ αλλά πωλείται μόνο με ημιαυτόματο σασμάν και κοστίζει ΠΟΛΛΑ. Ως 23k θέλει να δώσει ο φίλος.
Την 1.6 THP θα κάνει τον 'κόπο' να την εισάγει η αντιπροσωπεία ή πρέπει να 'φύγει' πρώτα το στοκ ;
Θα δούμε... το μοτέρ αυτό πάντως την απλή C4 την απογειώνει κανονικά. Λογικά, αν το βάλουν, θα ταιριάξει γάντι στην picasso. Κρίμα και γι' αυτήν, και για τη C5, που είναι καταπληκτικά αυτοκίνητα αλλά τα λανσάρισαν χωρίς μοτέρ
-
-
Ωραίο αυτοκίνητο αλλά Γαλλικό.
Συγχωρέστε μου αυτή την εμμονή με τα Γαλλικά, αλλά σκεφτείτε έχω Γαλλικό αυτοκίνητο και εργάζομαι σε Γαλλική εταιρία.Υ.Γ. Είπαμε οτι εξαιρείται το Peugeot 307 το οποίο ήταν σε συνεργασία με Γερμανούς.
Το γούστο μου ίσως για κάποιους να είναι «περίεργο» αλλά είναι υποκειμενικό, οπώς αντιλαμβάνομαι εγώ το ωραίο.
-
Στη Γαλλία πωλείται ήδη η C4 PICASSO με τον 1.6THP και τα 150 ΗΡ . Επίσης δες το 308 SW με τον ίδιο κινητήρα και κάνε σε όλους τρελλό παζάρι , όποια μάρκα και αν διαλέξεις.
-
Ο χρήστης twingo έγραψε:
Υ.Γ. Είπαμε οτι εξαιρείται το Peugeot 307 το οποίο ήταν σε συνεργασία με Γερμανούς.
????
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υ.Γ. Είπαμε οτι εξαιρείται το Peugeot 307 το οποίο ήταν σε συνεργασία με Γερμανούς.
????
Γιατί έχω κάπου λάθος;
-
Φίλε twingo
πριν από ένα μήνα αγόρασα το touran 1.4 tsi έκδοση trendline με extra τα φιμέ τζάμια 25.000 ευρώ με το κλειδι στο χέρι.
Βασικά το πήρα για τη γυναίκα μου που μετακινείτε με τα παιδιά.
Έχω μείνει ενθουσιασμένος πράγμα που να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Το αυτικήνητο οδηγείται πόλυ εύκολα έχει εξαιρετική επιτάχυνση, φοβερά άνετους χώρους και δεν χορταίνω να το οδηγώ.
Ξέχασα αμέσως τους ενδοιασμούς μου για το σχήμα του και τώρα πλέον τραβάω τα μαλλιά μου γιατί το δικό μου bmw 316 compact του 2000 μου φαίνεται σα να είναι είκοσι χρόνια πίσω ενώ η γυναίκα μου απολαμβάνει οδήγηση.
Άμα δεν έχεις πρόβλημα που πισω έχει τρείς ανεξάρτητες θέσεις (ουσιαστικά είναι για 5 άτομα) στο συστήνω ανεπιφύλακτα. -
Ο χρήστης twingo έγραψε:
????
Γιατί έχω κάπου λάθος;
Μεγάλο, είναι καθαρα γαλλικό αμάξι από το conception μεχρι την παραγωγή και τα επιμερους μέρη:rtfm:
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
????
Οι Γεγμανοί είναι φίιιλοι μας, ντεν κάνετε καλά που ντεν μας λέτε τα μυστικά σας...
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
????
Γιατί έχω κάπου λάθος;
Μεγάλο, είναι καθαρα γαλλικό αμάξι από το conception μεχρι την παραγωγή και τα επιμερους μέρη:rtfm:
Για του λόγου του αληθές http://news.pathfinder.gr/automoto/reviews/467409.html
http://www.drive.gr/index.php?option=co ... &Itemid=58Θα μπορούσα να παραθέσω και άλλα άρθρα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
-
Ο χρήστης alen73 έγραψε:
Φίλε twingo
πριν από ένα μήνα αγόρασα το touran 1.4 tsi έκδοση trendline με extra τα φιμέ τζάμια 25.000 ευρώ με το κλειδι στο χέρι.
Βασικά το πήρα για τη γυναίκα μου που μετακινείτε με τα παιδιά.
Έχω μείνει ενθουσιασμένος πράγμα που να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Το αυτικήνητο οδηγείται πόλυ εύκολα έχει εξαιρετική επιτάχυνση, φοβερά άνετους χώρους και δεν χορταίνω να το οδηγώ.
Ξέχασα αμέσως τους ενδοιασμούς μου για το σχήμα του και τώρα πλέον τραβάω τα μαλλιά μου γιατί το δικό μου bmw 316 compact του 2000 μου φαίνεται σα να είναι είκοσι χρόνια πίσω ενώ η γυναίκα μου απολαμβάνει οδήγηση.
Άμα δεν έχεις πρόβλημα που πισω έχει τρείς ανεξάρτητες θέσεις (ουσιαστικά είναι για 5 άτομα) στο συστήνω ανεπιφύλακτα.Χαίρομαι γιατί μου άρεσε αρκετά το Cross Touran βέβαια το οποίο είναι κάπως πιο σπόρ θα έλεγα.
Και να πώ την αλήθεια θα κοιτάξω για κάποιο μεταχειρισμένο όπως με προέτρεψε και ο συμφορουμήτης DANAOS master γιατί «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» όπως 'ελεγε και ο Καλογήρου.
Από μια πολύ πρόχειρη έρευνα που έκανα το βρήκα γύρω στα 19-20 χιλάρικα. -
Ο χρήστης twingo έγραψε:
Ωραίο αυτοκίνητο αλλά Γαλλικό.
Συγχωρέστε μου αυτή την εμμονή με τα Γαλλικά, αλλά σκεφτείτε έχω Γαλλικό αυτοκίνητο και εργάζομαι σε Γαλλική εταιρία.Υ.Γ. Είπαμε οτι εξαιρείται το Peugeot 307 το οποίο ήταν σε συνεργασία με Γερμανούς.
Το γούστο μου ίσως για κάποιους να είναι «περίεργο» αλλά είναι υποκειμενικό, οπώς αντιλαμβάνομαι εγώ το ωραίο.
307 ανεφερες και όχι 308
Και το 308 μονο μοτερ φοραει και αυτο δεν είναι γερμανικο είναι εξελιγμενο απο κοινου BMW-PSA 50-50 και όχι μόνο ΒΜW . H ημιμαθεια είναι χειρότερη από την αμαθεια -
Γνωρίζει κάποιος αν, υφίστατε διαφορά μεταξύ το Touran και του Cross touran οδηγικά;
-
αν δεν πας εκτός δρόμου .... πάρε το απλό.
λογικά το cross, θα είναι πιο ψηλό, πιο μαλακό ....
πιο μεγάλες βαριές ζάντες-λάστιχα .... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αν δεν πας εκτός δρόμου .... πάρε το απλό.λογικά το cross, θα είναι πιο ψηλό, πιο μαλακό ....
πιο μεγάλες βαριές ζάντες-λάστιχα ....Δεν σκοπεύω να κινούμε εκτός δρόμου, απλά το Cross μου φάνηκε πιο ωραίο.
Είναι καθαρά για λόγους εμφάνισης. -
Και εκτός να πάς δεν υπάρχει καμιά διαφορά αφού δεν είναι τετρακίνητο
Άμα σου αρέσει αγόρασε το. -
Ο χρήστης twingo έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος αν, υφίστατε διαφορά μεταξύ το Touran και του Cross touran οδηγικά;Ανεπαίσθητη, δεν την παίρνεις χαμπάρι. Λόγω ύψους και μόνο. Εφόσον ΔΕΝ είναι τετρακίνητο, εγώ δε θα έδινα τα παραπάνω λεφτά για 2 σποιλεράκια. Βουρ για το απλό.
Αγορά πολυμορφικού