-
Πάλι από το τεστ Φεβρουαρίου
Κατανάλωση:
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ
Λεόν= 6,4
i30= 6,2
EΛΑΧΙΣΤΗ
Λεόν=7,8
i30= 8,7
MEΓΙΣΤΗ
Λεόν=12,1
i30= 12,2
ΜΕΣΗ
Λεόν=8,9
i30= 9,1
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Λεόν=8,0
i30= 8,9Με βάση τα στοιχεία του τεστ το i30 με την ατμόσφαιρα του παοδεικνύεται σαφώς πιο βενζινοβόρο από τον Tsi...αλλά αυτό φαντάζομαι ότι το ξέρετε όλοι.
-
Ο χρήστης γιωργος2 έγραψε:
ο ατμοσφαιρικός για να βγάλει τα ίδια άλογα με τον turbo πρέπει να δουλεύει σε διπλάσιες στροφές πχ 4000rpm για να έχει 80 άλογα, ενώ ο turbo στις 2000, τότε στον ατμοσφαιρικό έχουμε 4000 κύκλους καύσης το λεπτό, διπλάσιες από τον turbo.... και πάλι τα πράγματα δεν είναι όσο απλά τα παρουσιάζεις... εδώ υπάρχουν τεχνολογίες twin-scroll, τουρμπίνες μεταβλητής γεωμετρίας, ολόκληρη επιστήμη...
δεν με ενδιαφερει ποση δυναμη βγαζει και σε ποιες στροφες ,με ενδιαφερει πιο καιει ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
αν νομίζεις ότι ένας ατμοσφαιρικός 1600άρης καίει λιγότερο από έναν τουρμπάτο πλανάσαι πλάνην οικτρά.
και στο λέει κάτοχος ατμοσφαιρικού 1600.ακου φιλε για να μαθεις.
δυο κινητηρες στα ιδια κυβικα ,ο τουρμπο καιει πιο πολυ.
δεν ξερω τι μοτερ εχεις και τι αμαξι και ουτε με ενδιαφερει.
εσυ πλανασαι που τρως την καραμελα της δηθεν οικονομιας των τουρμπο κινητηρων.εφόσον η κατανάλωση πάει με τα κυβικά...
Seat Leon 2.0 TFSi 200hp 10,51l/100km [ πηγή από χρήστες ]
VW Golf 2.0 FSi 150hp 9,14 l/100km [ πηγή από χρήστες ]τι λες να την φάω την καραμέλα ...;
-50 ίππους, -7 kg ροπής για -1.4 λίτρα στα 100km ? -
ο καθενας εχει τις αποψεις του και τις γνωσεις του και τις εμπειριες του.ΤΕΛΟΣ.
-
ο καθενας εχει τις αποψεις του και τις γνωσεις του και τις εμπειριες του.ΤΕΛΟΣ.Επειδή μιλάς για εμπειρίες.
Εγώ έχω τούρμπο 1.4 140 ίππων και φίλος μου έχει 1.6 120 ίππων. Μένουμε δίπλα, οι σχολές μας όπου πηγαίνουμε καθημερινά σε παραπλήσιες ώρες είναι πολύ κοντά, οι συνθήκες κίνησης που βρίσκουμε στον δρόμο είναι ίδιες, ο τρόπος οδήγησής μας δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου αφού οι καταστάσεις δεν επιτρέπουν και ιδιαίτερες αποκλίσεις στην οδήγηση. Σημειωτέον το αυτοκίνητό του είναι 200-250 κιλά ελαφρύτερο από το δικό μου.Η δική του μέση κατανάλωση είναι 8.8 λίτρα.
Στις ίδιες συνθήκες η δική μου είναι 9.5 λίτρα.Πες μου τώρα ό,τι θες για τις δικές σου εμπειρίες.
-
ο καθενας εχει τις αποψεις του και τις γνωσεις του και τις εμπειριες του.ΤΕΛΟΣ.μη μασας φιλε, ολοι ψεμματα σου λενε, ολοι τρωνε καραμελες ολημερις
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μη μασας φιλε, ολοι ψεμματα σου λενε, ολοι τρωνε καραμελες ολημερις
δεν σου εδωσα το δικαιωμα να με ειρωνευεσαι.
-
ο ατμοσφαιρικός για να βγάλει τα ίδια άλογα με τον turbo πρέπει να δουλεύει σε διπλάσιες στροφές πχ 4000rpm για να έχει 80 άλογα, ενώ ο turbo στις 2000, τότε στον ατμοσφαιρικό έχουμε 4000 κύκλους καύσης το λεπτό, διπλάσιες από τον turbo.... και πάλι τα πράγματα δεν είναι όσο απλά τα παρουσιάζεις... εδώ υπάρχουν τεχνολογίες twin-scroll, τουρμπίνες μεταβλητής γεωμετρίας, ολόκληρη επιστήμη...
δεν με ενδιαφερει ποση δυναμη βγαζει και σε ποιες στροφες ,με ενδιαφερει πιο καιει ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
αν νομίζεις ότι ένας ατμοσφαιρικός 1600άρης καίει λιγότερο από έναν τουρμπάτο πλανάσαι πλάνην οικτρά.
και στο λέει κάτοχος ατμοσφαιρικού 1600.ακου φιλε για να μαθεις.
δυο κινητηρες στα ιδια κυβικα ,ο τουρμπο καιει πιο πολυ.
δεν ξερω τι μοτερ εχεις και τι αμαξι και ουτε με ενδιαφερει.
εσυ πλανασαι που τρως την καραμελα της δηθεν οικονομιας των τουρμπο κινητηρων.μα εδω δε συγκρινουμε κινητηρες ιδιων κυβικων!
στα ιδια κυβικα εννοειται οτι ο τουρμπατος θα καψει περισσοτερο,ειναι ομως και πολυ δυνατοτερος
εσυ δηλαδη θα ηθελες ο 122αρης να καει οσο ο ατμοσφαιρικος 90αρης παρολα αυτα να εχει τα +32 αλογα
δε γινονται αυτα τα πραγματα,τους κινητηρες δε θα τους συγκρινουμε οπως μας κατεβει.
συγκρινουμε ιδιες ιπποδυναμεις και κοιταμε ποσο αποτελεσματικο στην οικονομια ειναι το downsizing
στη προκειμενη περιπτωση(δλδ απο τα 1.6 λιτρα και 115 αλογα στα 1.4Τ και 122) πρακτικα φαινεται οτι ειναι πολυ αποτελεσματικο πως να το κανουμε???
και οχι μονο στις επιδοσεις που ειναι η νυχτα με τη μερα,αλλα και στην οικονομια???
Ειναι μ@@@@κες δλδ στη vw που επαψαν να παραγουν τους 1.6 fsi σε περιοδο οικονομικης και πετρελαικης κρισης για να τους αντικαταστησουν με κατι που καιει περισσοτερο?? -
μη μασας φιλε, ολοι ψεμματα σου λενε, ολοι τρωνε καραμελες ολημερις
δεν σου εδωσα το δικαιωμα να με ειρωνευεσαι.
ουτε εμεις να μας βγαζεις τα ματια με αυτα που γραφεις, προσβάλλοντας ταυτοχρονα τη νοημοσυνη μας
κατσε και συλλογισου, ποσο πιθανο ειναι να εχουν ΟΛΟΙ αδικο και μονο εσυ να εισαι σωστος?αμα η απαντηση ειναι υπερ σου, προλαβαινεις να παιξεις ενα joker.
-
Με το ζόρι δεν είναι δυνατόν να καταλάβει ο άνθρωπος, τσάμπα το παλεύετε.
Ας μείνει ο καθένας με την γνώμη του. Δεν υπάρχει λόγος να γυρίσει σε καβγά η υπόθεση.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κατανάλωση:
.......................
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Λεόν=8,0
i30= 8,9... και εδώ είναι όλο το ζουμί. Στο τεστ, για να ακολουθήσει το i30 το Leon, χρειάστηκε σχεδόν 1 λιτράκι περισσότερο. Και πήγαμε πιο χαλαρά από ότι συνήθως. Αν ανέβουν κι άλλο οι ρυθμοί, για ν' ακολουθήσει το ατμοσφαιρικό πρέπει να δουλεύει κόφτες, την ώρα που με το Leon δεν περνάς τις 4.500-5.000. Η διαφορά ανεβαίνει ακόμα περισσότερο σε κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κατανάλωση:
.......................
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Λεόν=8,0
i30= 8,9... και εδώ είναι όλο το ζουμί. Στο τεστ, για να ακολουθήσει το i30 το Leon, χρειάστηκε σχεδόν 1 λιτράκι περισσότερο. Και πήγαμε πιο χαλαρά από ότι συνήθως. Αν ανέβουν κι άλλο οι ρυθμοί, για ν' ακολουθήσει το ατμοσφαιρικό πρέπει να δουλεύει κόφτες, την ώρα που με το Leon δεν περνάς τις 4.500-5.000. Η διαφορά ανεβαίνει ακόμα περισσότερο σε κατανάλωση.
ακριβως, και για να το παω ποιο περα με το ΤΤ με τον 2.0 TFSI εχω μεση 12 λιτρα , οταν οδηγω για προσωπικη μου ευχαριστηση 15+ αλλα....δοκιμασμενο καλοκαιρι με κλιματισμο σε λειτουργια, παω Ηρακλειο Ρεθυμνο και επιστροφη δουλευωντας το αυστηρα μεχρι 3000 στρ. πηγαινα σταθερα 110 -120 χιλ ανηφορα κατηφορα και καταναλωση 9 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα. για να με ακολουθησει σε αυτους τους ρυθμους 1.4 ατμοσφαιρικο ( εχει αρκετες ανηφορες η διαδρομη) θα καψει περιπου 11 λιτρα ανα 100 χιλ......
-
Τελικά μάλλον στο Leon καταλήγουμε ε?
-
Ξέχασα!
Όσο αφορά τις καταναλώσεις πάντως εγώ θεωρώ πιο αντιπροσωπευτικές αυτές που βάζουμε τα δυο-τρία αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο σε μια συγκεκριμένη διαδρομή και τα μετράμε. Μάλιστα καλύτερα το πιο αργό να είναι μπροστά για να μην φεύγει το άλλο (κάτι τέτοιο τέλως πάντων ).
Ελπίζω να δώσει βαρύτητα το περιοδικό και να τις εμπλουτίσει αυτές τις μετρήσεις, δηλαδή συγκριτική κατανάλωση σε χαλαρούς ρυθμούς, μέσους και γρήγορους.
ΤΕΛΟΣ!Βάζω κεφαλαία γιατί είναι πολύ σικ τώρα τελευταία!
-
Είναι απίστευτο πόσο δογματικοί είναι κάποιοι! Και είναι κρίμα γιατί χαλάνε τα thread...
Έχω Bravo. Είναι 1400+ κιλά βάρος! Για να κουνιόταν από τη θέση του δε θα ήθελε καναν 1800άρη; Και πόσα μηνιάτικα θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση σε βενζίνες; Τώρα με 8,6lit/100km μέση, με το πολύ 10άρι σε κίνηση εντός πόλης, δεν ξυπνάω το βράδυ στον ύπνο μου βλέποντας εφιάλτες πως ακρίβυνε η βενζίνη! Και όσοι έχουν TSI, όπως αυτοί με το Leon, είναι με το χαμόγελο στα χείλη, δεν πα να γίνει πόλεμος του Κόλπου Νο 3! -
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Τελικά μάλλον στο Leon καταλήγουμε ε?Σωστά, έχουμε καταλήξει Leon προ πολλού μάλλον, γι'αυτό ασχολούμαστε με άλλα πιο ενδιαφέροντα πράγματα, όπως το κλασσικό ντέρμπυ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ vs TURBO!
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ρεπρίζ 80-100 με 4η
Λεόν 1.4 Tsi=>6,4 δλΡεπρίζ 80-110 με 5η
Λεόν 1.4 Tsi=>6,6 δλΑυτό τώρα πώς γίνεται? Ή μήπως είναι τυπογραφικό?
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Ρεπρίζ 80-100 με 4η
Λεει 80-110 το δευτερο.
-
δλδ για 10km/h μεγαλύτερη επιτάχυνση ΚΑΙ με μεγαλύτερη σχέση ο χρόνος επιβαρύνεται ΜΟΝΟ 0.2sec???
δε μου φαίνεται σωστή η μέτρησησύμφωνα με τους 4Τροχούς άλλωστε το 207 rallye (150 άλογα) θέλει για το 80-110(5) 6.8sec και το GP Abarth (155 άλογα) θέλει 6.1sec.... δλδ η διαφορά leon-abarth στο 80-110(5) που τα χωρίζουν ονομαστικά πες 20 άλογα τροχό, 100+ κιλά και το θεόκοντο 6άρι του abarth είναι μόνο 0.5sec....
άρχισα να μπαίνω σε σκέψεις, μα τόσο γρήγορο πια το 125άρι παραλίγο να πιστέψω και τα νούμερα των επιταχύνσεων που πόσταρε ο jntaras...θα ήθελα κάποιος να επιβεβαιώσει αυτή τη μέτρηση, γιατί δυστυχώς δεν έχω το περιοδικό..
Drive μετρήσεις
Leon 1.8 tsi 80-110(5) 7.1sec4Τροχοί μετρήσεις
Leon 1.4 tsi 80-110(5) 6.6secedit: ελπίζω να είναι ένα απλό τυπογραφικό λάθος (από μεριάς του jntaras ή χειρότερα των 4 τροχών), γιατί οι όποιες μετρήσεις ενός καταξιωμένου περιοδικού διαμορφώνουν απόψεις και τάσεις στους αγοραστές...
-
επειδή δε βλέπω απάντηση ή επιβεβαίωση των μετρήσεων του περιοδικού, ας προσθέσω με τη σειρά μου ότι πρόσφατα μετρήθηκε το leon 1.4 tsi 125 0-1000μ 27sec... πιο γρήγορο από fr... αγοράστε το!!!!
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Ρεπρίζ 80-100 με 4η
Δεν το μετέφερα σωστά.
80-110 είναι και στις δύο δοκιμές με ρεπρίζ με 4η κ 5η ταχύτητα.0-1000, δίνει στο Λεόν 31 δλ και 165 χαω σε εκείνα τα μέτρα.
Αγορά καινούργιου αμαξιού: Leon 1.4 tsi vs. i30 1.6