-
Και παλι αστα να πανε ειναι...
-
Παντως γενικα δεν σου δινουν οπτικα την αισθηση στιβαροτητας....και δειχνουν σαν αυτοκινητα 10ετιας ρε παιδακι μου...το ι30 πολυ περισσοτερο απο το Ceed βεβαια (βλ μαρσπιε του ι30..φαινοντε οι συγκολησεις απο το πλαι!!)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε ποιότητα κύλισης (NVH) δεν έχουν τόσο τραγικές διαφορές, αλλά σε στήσιμο οι διαφορές είναι σαφέστατα υπαρκτές. Για κάποιον που τον νοιάζει μόνο να μην μπαίνει ποτέ συνεργείο μάλλον το i30 είναι ιδανικό. Για κάποιον όμως που ξέρει να αντιλαμβάνεται διαφορές στο στήσιμο των αυτοκινήτων και που κατανοεί την διαφορά του πλέω από το έχω άνετη ανάρτηση, το i30 είναι απογοήτευση.Δυστυχώς δείχνεις ότι δεν ξ'ερεις τι πάει να πει πλέω γιατί το ι30 ΔΕΝ πλέει. Τώρα πως σου έχει καρφωθεί η ιδέα αυτή δεν μπορώ να καταλάβω...
-
drdino σε τι ταχύτητες αναφέρεσαι γενικά?
γιατί το παλικάρι που ρωτάει μου φάνηκε να τον ενδιαφέρει να πηγαίνει νορμαλ.. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Σε ποιότητα κύλισης (NVH) δεν έχουν τόσο τραγικές διαφορές, αλλά σε στήσιμο οι διαφορές είναι σαφέστατα υπαρκτές. Για κάποιον που τον νοιάζει μόνο να μην μπαίνει ποτέ συνεργείο μάλλον το i30 είναι ιδανικό. Για κάποιον όμως που ξέρει να αντιλαμβάνεται διαφορές στο στήσιμο των αυτοκινήτων και που κατανοεί την διαφορά του πλέω από το έχω άνετη ανάρτηση, το i30 είναι απογοήτευση.
Δυστυχώς δείχνεις ότι δεν ξ'ερεις τι πάει να πει πλέω γιατί το ι30 ΔΕΝ πλέει. Τώρα πως σου έχει καρφωθεί η ιδέα αυτή δεν μπορώ να καταλάβω...
Από τι το κατάλαβες ότι δεν ξέρω; Το συγκεκριμένο σε ταχύτητες των 110-120 έκανε μπαμ. Το αμάξι είχε 15k χλμ περίπου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε ποιότητα κύλισης (NVH) δεν έχουν τόσο τραγικές διαφορές, αλλά σε στήσιμο οι διαφορές είναι σαφέστατα υπαρκτές. Για κάποιον που τον νοιάζει μόνο να μην μπαίνει ποτέ συνεργείο μάλλον το i30 είναι ιδανικό. Για κάποιον όμως που ξέρει να αντιλαμβάνεται διαφορές στο στήσιμο των αυτοκινήτων και που κατανοεί την διαφορά του πλέω από το έχω άνετη ανάρτηση, το i30 είναι απογοήτευση.
Δυστυχώς δείχνεις ότι δεν ξ'ερεις τι πάει να πει πλέω γιατί το ι30 ΔΕΝ πλέει. Τώρα πως σου έχει καρφωθεί η ιδέα αυτή δεν μπορώ να καταλάβω...
Από τι το κατάλαβες ότι δεν ξέρω; Το συγκεκριμένο σε ταχύτητες των 110-120 έκανε μπαμ. Το αμάξι είχε 15k χλμ περίπου.
Γιατί είσαι ο ΜΟΝΟΣ που το λέει. Σε κανένα περιοδικό σοβαρό ελλάδας και εξωτερικού δεν αναφέρετε κάτι τέτοιο. Αν έχεις αντίθετα στοιχεία να τα παραθέσεις...
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Και σε μένα που το οδηγούσα η ίδια ιδέα μου έχει καρφωθεί. Σε σένα πάλι έχει καρφωθεί το αντίθετο. Τόσο απλά. Και ναι δεν είμαι σοβαρός μα καθόλου σοβαρός. Συν τοις άλλοις είμαι και προκατειλημένος. Αυτά
-
Ο έλεγχος του αμαξώματος σε σχέση με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό και μη ανταγωνισμό είναι αρκετά πίσω. Σε σύγκριση με ένα golf, leon, bravo εμφανίζει πολύ περισσότερες ταλαντώσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πάει σαν γιαπωνέζικο του '70. Το τι λένε τα περιοδικά, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα προσωπικά.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και σε μένα που το οδηγούσα η ίδια ιδέα μου έχει καρφωθεί. Σε σένα πάλι έχει καρφωθεί το αντίθετο. Τόσο απλά. Και ναι δεν είμαι σοβαρός μα καθόλου σοβαρός. Συν τοις άλλοις είμαι και προκατειλημένος. Αυτά
Καλά το τι καρφώνετε στον καθένα δεν μας ενδιαφέρει. Στοιχεία έχετε να υποστηρίξετε αυτά που λέτε? Σε καποιο περιοδικό, site οτιδήποτε αναφέρετε αυτό? Αλλιώς μιλάτε ανυπόστατα και δεν πρέπει να σας λαμβάνουμε υποψιν..
-
Δεν σε υποχρέωσα κι όλας.
-
Ως στοιχεία συνηθίζουμε να εννοούμε μετρήσεις και όχι την απλή αναφορά εντυπώσεων. Μετρήσεις ταλαντώσεων δεν έχουμε όχι. Οι αναφορές μου είναι όσο ανυπόστατες είναι και οι αναφορές ενός site στο ίντερνετ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ως στοιχεία συνηθίζουμε να εννοούμε μετρήσεις και όχι την απλή αναφορά εντυπώσεων. Μετρήσεις ταλαντώσεων δεν έχουμε όχι. Οι αναφορές μου είναι όσο ανυπόστατες είναι και οι αναφορές ενός site στο ίντερνετ.Δηλαδή οι επίσημοι δοκιμαστές των περιοδικών του χώρου ΌΛΟΙ δεν το ένιωσαν και μόνο εσύ και ο mirage το καταλάβατε. Οκ
-
mirage, drdino μήπως είχατε κάποιο δημοσιογραφικό i30 που το είχαν ψιλοδιαλύσει πιο πριν? γιατί μου κάνει εντύπωση και μένα..
πχ εδω γράφει ακριβώς τα αντίθετα:
Ταυτόχρονα οι πιο σκληρες αντιστρεπρικές σε σχέση με το ΚΙΑ εχουν περιορίσει τις κλίσεις στις στροφές μεταμορφώνοντας τον χαρακτηραπου έχει το αυτοκίνητο.
Στον αυτοκινητόδρομο το αμάξωμα είναι σταθερό και η τάση ασάφειας που είχε το C’eed μετά τα 150 απουσιάζει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπορεί να ταξιδεύει άνετα με 160-180 χλμ/ω.http://fabiatou.com/2008/01/hyundai-i30-14.html
μηπως το συγκρίνετε με πιο σπορ κριτήρια? σε σχέση πχ με το cupra εννοείτε πως πλέει..
-
Εμένα πάλι το ceed φίλου μου μου φάνηκε πως έχει περισσότερο σφιχτό setup από το i30.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εμένα πάλι το ceed φίλου μου μου φάνηκε πως έχει περισσότερο σφιχτό setup από το i30.γι'αυτο λέω μην ήταν διαλυμένο το i30.. γιατί το cee'd εχει αρκετά σφιχτή συμπεριφορά οπότε να πλέει το i30 μου φαίνεται περίεργο.
-
Νοικιάρικο ήταν το αμάξι το είχα για μια βδομάδα και το συγκρίνω με C4, 308, 207, Astra και το Xsara μου που έχει καινούργια αμορτισέρ με περίπου τα ίδια χιλιόμετρα, άλλωστε το αναφέρω και στο κείμενο μου. Δεν είπα οτι είναι επικίνδυνο το αμάξι είπα οτι πλέει, οτι έχει πρόβλημα στην απόσβεση των κυματοειδών στην Εθνική ( κάνεις τραμπολίνο κανονικά μέσα ) ειδικά αμα είσα με 140-150 αλλά και στα 130 έχει θέματα.
Στο λίνκ που γράφεις λέει οτι το ι30 είναι πιο σκληρό απο το ΚΙΑ πράγμα που δεν το λέει κανένας απολύτως σε άλλο τέστ.Όλοι μιλάνε για πιο άνετο στήσιμο σε σχέση με το ΚΙΑ το οποιο μεταφράζεται σε πολλά πράγματα με βάση τα στρογγυλεμένα τεστ όλων των περιοδικών. Βέβαια στο εν λόγω μπλόγκ διάβασα οτι η 156 δεν ήταν σπόρ
Υ.Γ Αν ενα αυτοκίνητο διαλύεται με 15κ και είναι τόσο καλά κατασκευασμένο τότε κάτι Saxo εξυπηρέτησης που μου δίνανε από το συνεργείο θα έπρεπε να είχαν ρημάξει με το που κάνανε 10 μέτρα.
Υ.Γ2 >Ο χρήστης nascar1 έγραψε:Σε γενικές γραμμές από κοντά δείχνει εξίσου όμορφο με το ceed. Επίσης σε ένα test drive σύντομο η διαφορά στην άνεση είναι τεράστια χωρίς υπερβολές. Για κράτημα φυσικά δεν κατάλαβα διαφορές....
Αυτά είχαν γραφτεί πριν ένα χρόνο περίπου. Το βάζω για την σύγκριση με το ΚΙΑ
-
παντως εγω οπου διαβασα λενε για πολυ καλη ακαμψια και καλη οδικη συμπεριφορα
αλλα οχι σπορ. -
Γιατί, στα περισσότερα τεστ διαβάζεις τρανταχτά αρνητικά; Χρειάζεται ξεψείρισμα.
-
Πάντως, από τα σχόλια που έχω διαβάσει από κατόχους της έκδοσης 1.6 με 17-αρες ζάντες, η οδηγική εμπειρία του i30 κάθε άλλο παρά άσχημη είναι. Έχει πολύ καλά κρατήματα, πολύ καλές στροφές και καλή ποιότητα κύλισης. Επαναλαμβάνω, μιλάω για το μοντέλο 1.6. Το 1.4 που είχα κάνει testdrive με άφησε με ανάμικτα συναισθήματα και μένα.
Απο κει και πέρα, λόγω κυρίως του αμαξιού που έχω, δεν συνηθίζω να οδηγώ επιθετικά στον δρόμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θέλω το αμάξι μου να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο στήσιμο στον δρόμο, αίσθηση ασφάλειας σε μεγάλες ταχύτητες (τις οποίες αναπτύσσω καθημερινά - όσο μπορώ με τον κουβά που οδηγώ - λόγω της διαδρομής στην εθνική οδό για να πηγαίνω στο γραφείο). Επίσης, δεν θα με χάλαγε και λίγο νεύρο στο γκάζι, γιατί δεν με πήραν και τα χρόνια (24 είμαι) για να μην θέλω να το πατάω και καμιά φορά.
Πάντως βλέπω πως οι περισσότεροι προτείνετε το Leon, το οποίο συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες στο μυαλό μου μέχρι τώρα. Ωστόσο keep blah-blah-ing, βοηθάει πολύ η κουβέντα.
Πάρτε και κανα δυο photos του i30 χωρίς ζάντες και spoilers (που ομορφαίνουν ακόμα και τον drdino
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
παντως εγω οπου διαβασα λενε για πολυ καλη ακαμψια και καλη οδικη συμπεριφορα
αλλα οχι σπορ.Περιμενε να δεις τι θα γραφουν μολις βγει καινουριο...ξαφνικα θα απαριθμουν τα μεινοκτηματα του παλιου τα οποια διορθωσε το καινουριο...μεχρι το επομενο φυσικα..
Αγορά καινούργιου αμαξιού: Leon 1.4 tsi vs. i30 1.6