-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Παρνασσός το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Πολύ χιόνι, πολύ σκι...Σαν τα χιονια!!!!
-
Απο κοσμο τι ελεγε?
-
Το Σάββατο ελάχιστο και ακόμα πιο λίγο στο sunset ski. Την Κυριακή ουρές του 7λεπτου στην 6 και στον Δία και κατά διαστήματα στην 7 (λόγω πεζών). Στα Κελάρια λογικά θα είχε ουρές το μεσημέρι. Στις 3 που ξαναπεράσαμε εκεί είχαν σπάσει. Χιόνι πολύ, πάρα πολύ παντού. Ποιότητα από συμπαθητική, μέχρι πολύ καλή στα εκτός (τέλεια μες τα δέντρα) και hero-snow στις πίστες.
Την Δευτέρα σχεδόν δεν μπορούσα να περπατήσω.
-
Ελεγα να ανεβω αλλα σκεφτηκα οτι μετα απο τοσο καιρο κακοκαιριας κ με τοσο χιονι πανω, θα βουλιαξει το βουνο απο κοσμο, κ δεν λεει να ξεκινας ξημερωματα Κυριακης για ημερησια εκδρομη κ να μην το ευχαριστιεσαι κιολας.
-
-
Το πρωτο σκι της χρονιας ειναι γεγονος
Ελατοχώρι.
Ο καιρος ηταν πολυ καλος, το χιονι επισης.Λογω κρισης ελλατώθηκαν τα μπουλουκια των ασχετων και φτηνυναν καρτες και ενοικιο εξοπλισμου.
Πηγα με δυο παιδια και δυο ανηψια, πληρωσα 35€ για οικογενειακη καρτα (5 ατομα) και 38€ για εξοπλισμο 4 ατομων...
-
τα πρωτα μπάνια να φανταστώ τα κάνεις σεπτεμβρη
-
Περνώντας για τα χωριά του ζαγορίου μου έκανε μεγάλη εντύπωση το σκηνικό.
Οι τύποι να έχουν σταματήσει στο πουθενά(δείτε το ύψος του χιονιού στο πλάι του δρόμου)
και να κάνουν σκι στην πλαγιά, όπου φυσικά δεν υπήρχε τίποτα οργανωμένο παρά μόνο χιόνι.
-
δεν χρειάζεσαι χιονοδρομικό για να κάνεις σκι
απλά θέλει πολυ μεγαλύτερη προσοχή και γνώση
φτιάξει και τις φώτο γιατι είναι μικρές
-
Μπορείς να τις βάλεις σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος για να τις δούμε και εμείς?Είναι πολύ μικρές έτσι,δε φαίνεται τίποτα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Οι τύποι να έχουν σταματήσει στο πουθενά(δείτε το ύψος του χιονιού στο πλάι του δρόμου) και να κάνουν σκι στην πλαγιά, όπου φυσικά δεν υπήρχε τίποτα οργανωμένο παρά μόνο χιόνι.Εκτός πίστας είναι επικίνδυνο.
Ιδίως με τόσο πολύ χιόνι μπορεί να περάσεις πάνω από σκεπασμένο δέντρο, να πέσεις μέσα στην τρύπα που δημιουργείται γύρω από το δέντρο (και σκεπάζεται) και να γ@μηθείς.
Καλό θα ήταν να υπάρχουν κι άλλοι εκεί, τουλάχιστον να σε βγάλουν. -
Βρε Λεωνίδα, μιλάμε κατέληγε σε χαράδρα η πλαγιά κι εκτός των άλλων είχε τόσο χιόνι, που ήταν αδύνατο να επιστρέψεις πίσω, αφού βούλιαζες μέσα. Ήταν το Σάββατο που μας πέρασε κι είχε 16 βαθμούς εκείνη την ώρα και το χιόνι στις άκρες έλιωνε σιγά-σιγά.
-
Αυτό που έχει σημασία είναι να ξέρεις την περιοχή ΠΡΙΝ πέσει το χιόνι και τα σκεπάσει όλα.
Μπορεί να ήξεραν την πλαγιά (αλλά μάλλον όχι) - δεν πειράζει θα χάσουν ολόκληρη μέρα για να γυρίσουν πίσω και θα μάθουν.
Ακόμα κι ένα μέτρο πούδρα να έχει είναι σχεδόν αδύνατο να ανέβεις.
Αν έχει παραπάνω πρέπει να σε τραβήξουν.Πριν πολλά χρόνια κοιτούσαμε με ένα οδηγό ρατράκ κάποιους να κάνουν σκι μακριά εκτός πίστας και ο άνθρωπος μου είπε ότι αυτοί θα περάσουν πάνω από ποτάμι (δεν φαινόταν τίποτε εκεί).
Υπάρχει κίνδυνος να πέσουν μέσα; Κανένας δεν ξέρει - πάντως ο οδηγός το μηχάνημα δεν το πηγαίνει ποτέ εκεί γιατί έχει ποτάμι. -
Ένα βιντεάκι από το απίστευτο πουδροτετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας στα 3-5 Πηγάδια:
Τα λόγια απλά δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο όμορφα είναι να σκιάρεις με καλή παρέα μέσα στα δέντρα, ακόμα και στις πολύ πυκνές οξιές των Πηγαδιών...
-
Εγω δεν μπορω, παθαινω target fixation. Οσες φορες εχω προσπαθησει να κανω ψευτοσλαλομ στα διαφορα μπαστουνια που βαζουν στον Παρνασσο για οριοθετηση/αποφυγη, παω κατ'ευθειαν πανω τους
-
μπαρμπα λάππα θα πάρετε κανα μηνίσκο στη μασχάλη ή θα μελετήσετε απο κοντά τον εξω φλοιό των δέντρων εκει μέσα με τα σκί αλλα δεν πειράζει
θα μεγαλώσετε και θα μάθετε
δεν σε πήγαν στα καλά πάντως
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ένα βιντεάκι από το απίστευτο πουδροτετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας στα 3-5 Πηγάδια:Τα λόγια απλά δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο όμορφα είναι να σκιάρεις με καλή παρέα μέσα στα δέντρα, ακόμα και στις πολύ πυκνές οξιές των Πηγαδιών...
Καλά μου φάνηκε ότι είδα την Όλγα την Κυριακή στο σαλέ του διθέσιου να μοιράζει μπλουζάκια σε πιτσιρίκια!
Εσάς κ. Λάππα δε σας είδα...
Τα Mantra τι λένε? Καλύτερα από τα ARV?
-
Εξαρτάται τι εννοούμε με το 'καλύτερα'.
Αν εννοείς ένα πέδιλο που να πάει παντού (και στην πούδρα και στον πάγο και στην πίστα), τότε ναι, είναι καλύτερα. Στα σκληρά χιόνια και στην πίστα πάει εξαιρετικά, σχεδόν το ίδιο καλά με το Progressor 8 (νταξ, σχεδόν).
Αν ρωτάς αν είναι καλύτερα στα βαριά εκτός, τότε η απάντηση είναι ΟΧΙ, δυστυχώς. Εκεί που με το ARV έστριβα με την σκέψη, με το Mantra κάνω πρώτα συμφωνία με το πέδιλο. Στα δέντρα των Πηγαδιών έπαιζα με το κεφάλι μου συνεχώς. Το πέδιλο έχει μέταλλο και θέλει ταχύτητα και αποφασιστικότητα για να στρίψει σε πιο δύσκολα χιόνια και με έχει ζορίσει αρκετά.
Ακόμα κοπανάω το κεφάλι μου που πούλησα τα Armada... Αν καταφέρω να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του βέβαια (μεγαλύτερη ταχύτητα, λιγότερος φόβος και άρνηση στις πολύ μεγάλες κλίσεις και τα no-fall zones) θα είναι ok.
-
Ευχαριστώ πολύ για το feedback.
-
ΣΚΙ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ?