-
Ενώ παραδίπλα, στη Β. Κορέα, το Βιετνάμ, τη Μιανμάρ, αλλά και στην Κίνα ο κόσμος έχει πολύ φαΐ, δεν υπάρχει ευνοιοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα είναι στην κορυφή της επικαιρότητας .
Άμα υπάρχει πλούτος, υπάρχει καλύτερη ζωή. Το θέμα είναι ότι και όποτε/όπου υπήρχε πλούτος, με τέτοια καθεστώτα ο λαουτζίκος πέρναγε σκατά. Γι' αυτό σήμερα, οι κοντινοί μας λαοί (για να έχουμε ορθό μέτρο σύγκρισης, δεν θα δούμε τι γίνεται στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά δίπλα μας) που ΕΖΗΣΑΝ και τον υπαρκτσοσιαλκομμουνισμό και τον καπιταλισμό, ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ καν να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς. Τα δε ΚΚ της ανατολικής Ευρώπης τρώνε μαύρο με συνοπτικές διαδικασίες.
Όχι ότι στην Ελλάδα διαφέρει το πράγμα , αλλά τα τελευταία -άντα χρόνια μας τα έχουν κάνει τσουρέκια διάφοροι καπιταλκομμουνιστές για το πόσο ανόητοι είμαστε εμείς και πόσο προδότες-άτυχοι είναι όοοολοι αυτοί που έστειλαν τις θεωρίες σου στον αγύριστο.
Βέβαια για όλα υπάρχει εξήγησις: ο κόσμος είναι ηλίθιος. Γι' αυτό προσπαθούσε με κίνδυνο της ζωής του να βγει από τον παράδεισο του σιδερένιου παραπετάσματος, ενώ ΔΕΝ προσπαθούσε να μπει σ' αυτόν (εκτός αν είχε υποτροφία από κάποιο ευρωπαϊκό ΚΚ για σοβιετικό πανεπιστήμιο - ξέρω έναν (1) τέτοιον).
Όπως και να έχει, η ιστορία μίλησε, όπως και μίλησαν και οι ατυχείς λαοί. Τα υπόλοιπα μου θυμίζουν τους νοσταλγούς της χούντας ή της βασιλείας. Πάλι με χρόοοονια, με καιρουυυύς, πάλι δικά σας θα 'ναι. Το είπε κι η Αλέκα.
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Καλα κανεις κι αναφερεις τα κακως κειμενα και της αλλης πλευρας,αλλα πιστευω οτι η συγκριση ειναι ανεδαφικη.Δλδ δεν πιστευω να βρεθει μετα απο 20 χρονια σωφρων ηγετης πολιτικου σχηματισμου να υπερασπιστει το τειχος της Παλαιστινης ή του Μεξικου η το Γκουανταναμο(το οποιο εχει ηδη καταδικαστει στην πολιτικη συνειδηση των περισσοτερων Αμερικανων) ως δικαιολογημενη και φιλολαικη κινηση.
Γιατι να περιμενεις 20 χρονια; Τωρα το υπερασπιζονται και το τειχος της Παλαιστινης και της Λευκωσιας και του Μεξικο και το Γκουανταναμο. Και το υπερασπιζονται πολυ πιο εντονα απο οτι η Αλεκα το αντιστοιχο του Βερολινου. ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. Εσυ ομως αγνοεις τις πραξεις και περιμενεις λογια για να κρινεις;
Και διαφωνω καθετα με την κριτικη βασει πολιτικου ετεροκαθορισμου.Επειδη δλδ εχουμε σημερα το Γκουανταναμο,θα πρεπει να ξεχασουμε τις φυλακες της Σταζι?Συμφωνω σαφως,οτι η ελευθερια του συγχρονου δυτικου πολιτη περιοριζεται στο αν θα παρει γαλα πληρες ή με 0% λιπαρα,αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Μαθηματα ελευθεριας απο κανεναν.
Μωρε να θυμομαστε τις φυλακες της Σταζι, δε λεω. Απλα ΕΔΩ στο ΕΛΛΑΝΤΑ και εν ετει 2010, θα μπορουσαμε να ασχολουμαστε λιγο περισσοτερο με το τι εγινε ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (νησακια φερ'ειπειν) ή εστω με το τι γινεται ΤΩΡΑ.>Οι Γιουγκοσλάβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Τσεχοσλοβάκοι και Ανατολικογερμανοί που έχω μιλήσει πριν χρόνια όταν τα καθεστώτα τους μεσουρανούσαν, είχαν ομαδικές παραισθήσεις και νόμιζαν ότι είχαν κομμουνισμό.
Δεν έκαναν αίτηση να πάρουν αμάξι και τους απαντούσαν ότι η σειρά τους θα έρθει μετά από 10 χρόνια (ακόμα και να είχαν μαζέψει τα λεφτά).
Ούτε είχαν κόκκινες πινακίδες τα αμάξια των μελών του κ********ού κόμματος.Το τι νομιζαν με το τι ειχαν, πολυ μικρη σχεση εχει. Οχι αυτοι, γενικα. Οπως ειπε και ο Einstein: 'What does a fish know about the water in which it swims all its life?'. Το οτι αυτο με τα αμαξια ειναι γελοιοτητα αποδεικνυεται πανευκολα. Ολα τα πρωην ανατολικα καθεστωτα επεσαν. Γιατι οι 'εκλεκτοι' των ΚΚ δεν απεκτησαν τον ελεγχο της οικονομικης ζωης των νεων χωρων αφου ηταν πλουσιοι σε χωρες ανεχων;
-
Δε σε ξεχασα Λατρεια
απλα σου αφιερωνω ξεχωριστο ποστ.To oτι καποιες ασιατικες χωρες λενε οτι εχουν κομμουνιστικη διακυβερνηση, δε μας υποχρεωνει να τις πιστεψουμε κιολας. Ειδικα κατι Κινες που αποτελουν πλεον το Νο1 θεματοφυλακα του παγκοσμιου εμποριου.
Τωρα αν μιλησε η ιστορία ή οχι, πρεπει να ειναι καποιος ειτε εντελως αγχωμενος οτι θα διαψευστει ειτε ντιπ κρετινος για να νομισει οτι η ιστορια μιλαει ετσι γρηγορα ή οτι 20 χρονια ειναι επαρκης χρονος για να κρινουμε. Αυτο που ξερω ειναι οτι για τον παγκοσμιο καπιταλισμο, η ιστορια ΔΕΝ εχει μιλησει και ο πολεμος κατα του κομμουνισμου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ αμειωτος. Πως το καταλαβαινουμε; Μα φυσικα απο τις γελοιοτητες με πρωταγωνιστη τον Πιτσα Χατ που βλεπουμε στις τηλεορασεις μας.
Τελος, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δε σκεφτονται να επιστρεψουν στα προηγουμενα καθεστωτα. Εδω εσεις οι νεοδημοκρατες και δε σκεφτεστε να επιστρεψετε στον μπουλη αρχηγο. Τι παει να πει; Οτι ηταν δικτατορας και θα γιορταζετε τα 20 χρονια απο το χλαπατσο που φαγατε; Ή οτι η πολιτικη του χρεωκοπησε (τουλαχιστον αν το λεγατε αυτο θα ειχατε δικιο, αλλα που...)
-
Προεδρευομένη Δημοκρατία λέμε. ΤΕΛΟΣ.
http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2009/books/proyp/PDFProyp/2.5.2.2.pdf
και για οσους το θενε σε μηνιατικα ο κορδελοκόπτης παρελασοβλέπτης και μόνιμος θαμώνας του μεγάρου μουσικής και της λυρικής παίρνει για τις ανωτέρω δραστηριότητες του το ποσό των 123.384 ευρω ΜΗΝΙΑΙΩΣ.
Στην υγειά του μαλακα. -
Αγαπητέ greo, βλέπεις ότι δεν σου απάντησα βιαστικά, γιατί με αρέσεις.
Δηλαδή, βάσει όσων λες, τα κομμουνιστικά κράτη απαγορεύεται να κάνουν εμπόριο, ιδίως να εξάγουν τα προϊόντα τους; Περίεργο μου ακούγεται. Ειδικά από τη στιγμή που το μοναδικό κράτος στην εποχή μας που δεν εξάγει τίποτα, ούτε εισάγει, είναι η Β. Κορέα. Α, κάτι πυραύλους στέλνει στο γάμο του Καραγκιόζη μαζί με απειλές, αλλά αυτό μάλλον δεν μετράει στις εξαγωγές.
Τελικά δεν δύναμαι να καταλάβω το εξής: ΟΠΟΥ εφαρμόστηκε ο κουμμουνισμός, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Φτώχεια, κοινωνική ανισότητα που ταυτίστηκε με την κατάταξη στην κομματική ιεραρχία, κατάπνιξη των ατομικών ελευθεριών, συχνά πόλεμος, στρατοκρατία, εξαφανίσεις πολιτών με το τσουβάλι και πολλά τέτοια.
ΕΣΣΔ, Κίνα, Β. Κορέα, Μιανμάρ, ακόμα και το σύνηθες παράδειγμα που χρησιμοποιούν οι κομμουνισταί (η εξαίρεση του κανόνα; Δεν θα το έλεγα, αλλά έστω...) η Κούβα (εκεί που το internet περιορίζεται επιλεκτικά, που η πορνεία με τουρίστες είναι βασική πηγή εισοδήματος, που η διαφθορά των κρατικών οργάνων είναι έντονη), είναι στον διεθνή πάτο όσον αφορά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.
Τελικά, ΠΟΥ και ΠΟΤΕ εφαρμόστηκε με επιτυχία αυτό το σύστημα; Έχουμε κάποιο παράδειγμα; Γιατί στα λόγια, χτίζω ανώγια και καταγώγια.Πρόσεξε, κι εμένα μου αρέσει η επιστημονική φαντασία. Ε.Τ. ο Εξωγήινος, Άλιεν, 2001-Οδύσσεια του Διαστήματος κλπ. Αλλά όταν τελειώνω ένα βιβλίο ή μια ταινία, δεν πιστεύω ότι ζω μέσα στις ιστορίες τους, βλέπω τι γίνεται παραέξω.
Γράφουν πχ εδώ μέσα άνθρωποι που εκ των πραγμάτων γνωρίζουν καλύτερα από έναν Σαλονικιό τα θέματα του λιμανιού του Πειραιά, πχ ο ililias, ο BEAMS, εγώ (άσε με εμένα όμως...) τι συμβαίνει. Και πόσο μεγάλη παπαριά κάνει το ΠΑΜΕ, κολλημένο στην ιδεολογία του κρατισμού που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Όχι, όχι, δεν θα το δεχθείς ποτέ. Το ΠΑΜΕ (+το κόμμα) ξέρει, τελεία και παύλα.Σου δείχνουν ότι η ιδεολογία σου ΟΠΟΤΕ μα ΟΠΟΤΕ εφαρμόστηκε στην πράξη κι όχι στα μυαλά διαφόρων συγγραφέων ήταν μια καταστροφή. Ούτε αυτό θα το δεχθείς. Η ιστορία, λες, γράφεται ακόμα σχετικά μ' αυτό το ζήτημα. Ας γράφεται για άλλα 1000 χρόνια, μακριά από τον κώλο μας να είναι μόνο. Γιατί δεν γουστάρω για την πατρίδα μου τέτοια τύχη σαν αυτή που είχαν οι γκαντέμηδες που τους γύρισε ανάποδα η μπίλια στη Γιάλτα, ώστε σήμερα ο πάτος της ελληνικής επαρχίας να χουφτώνει μπόλικα τρυφερά μπουτάκια κοριτσόπουλων του -εδώ διαφημιζόμενου ως τα τέλη της δεκαετίας του 80- παραδείσου.
Και τι παράδεισος, ε;
Ρωτάς -στα σοβαρά υποθέτω- γιατί μετά την πτώση των κομμάτων στα ΚΚ της Αν. Ευρώπης δεν διατήρησαν οι πλούσιοι των καθεστών τον πλούτο τους;
Σαν να ρωτάς δηλαδή γιατί στο Ιράκ δεν έχει το κάθε παιδί του Σαντάμ από ένα παλάτι ή γιατί δεν πηδάει ακόμα ο γιος του Τσαουσέσκου την Κομανέτσι.Καλά, το ότι ούτε οι ίδιοι οι ντόπιοι κομμουνισταί εφαρμόζουν στον ατομικό τους βίο αυτά που ευαγγελίζονται για το μέλλον του κόσμου, ας μην το ξαναπιάσω γιατί, μολονότι αληθές, κάποιοι το θεωρούν βρισιά ή προσβολή. Ίσως αισθάνονται τύψεις, ίσως απλώς γουστάρουν να δουλεύουν τον κόσμο, θέμα δικό τους.
Άσε το άλλο περίεργο: παλιότερα έγραφες ότι είμαι έμμισθος της ΝΔ , τώρα γράφεις ότι είμαι οπαδός του κόμματος αυτού . Τα λέει αυτά άνθρωπος που είναι βαμμένος κοκκινοκίτρινος no matter what. Μην-κρίνεις-εξ-ιδίων. Για την πληροφόρησή σου, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τυφλοί, ούτε οπαδοί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΕΣΣΔ, Κίνα, Β. Κορέα, Μιανμάρ, ακόμα και το σύνηθες παράδειγμα που χρησιμοποιούν οι κομμουνισταί (η εξαίρεση του κανόνα; Δεν θα το έλεγα, αλλά έστω...) η Κούβα (εκεί που το internet περιορίζεται επιλεκτικά, που η πορνεία με τουρίστες είναι βασική πηγή εισοδήματος, που η διαφθορά των κρατικών οργάνων είναι έντονη), είναι στον διεθνή πάτο όσον αφορά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.
Πάντως σύμφωνα με το Human Development Index του ΟΗΕ η Κούβα έχει αρκετά καλό σκορ
Τελικά, ΠΟΥ και ΠΟΤΕ εφαρμόστηκε με επιτυχία αυτό το σύστημα; Έχουμε κάποιο παράδειγμα; Γιατί στα λόγια, χτίζω ανώγια και καταγώγια.
Μ' αρέσει η φράση 'Το πείραμα δεν απετυχε, το πείραμα μια χαρα πετυχε. Η θεωρία σου απέτυχε'
Όμως είναι λάθος να καταδικαστεί σαν θεωρία. Οι κοινωνίες στον τρόπο που λειτουργουν είναι δυναμικες και διαρκώς μεταβαλλόμενες έτσι ενω σήμερα μπορεί να φαντάζει εντελώς εκτός τοπου και χρόνου η Χ θεωρία μπορεί στο μέλλον να έχει νόημαΓενικα πάντως το βρίσκω λίγο ψευτικο το 'Ο κομμουνισμος είναι ωραιος αλλά φταιει η φυση του ανθρώπου μπλα μπλα μπλα' πες βρε παιδι ότι δεν το γουστάρεις/σου ταιριάζει/το βρίσκεις γτπκ..Σαν κριτική στον καπιταλισμο ναι πολύ καλή είναι. Αλλά κρινωντας την ως μια εναλλακτική πολιτικο-οικονομική θεωρία είναι εξαρχής λάθος imo. Γενικώς όσο πιο περιπλοκο είναι ενα σύστημα τοσο πιο ανεξέλεγκτο είναι, πρέπει να είναι απλό και έξυπνο.
-
Ξέρεις ποιά είανι η πλάκα? Ο καπιταλισμός μπορεί να φαίνεται απλός και 'εύκολος' αλλά τελικά αναγκάζεται να καταφύγει σε πολύπλοκες ρυθμίσεις που τις βρίσκεις στη μορφή απίστευτα αυστηρών νομοθεσιών που ρυθμίζουν και τις παραμικρές εκφάνσεις της ζωής.
Αυτό είανι ιδιαίτερα αισθητό σε ανεπτυγμένες καπιταλιστικά κοινωνίες (βλ Ολλανδία πχ)αφορμή για τον παραπάνω προβληματισμό στάθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που μου έστειλε ο αγαπητός gto, στο οποίο έχω κάποιες ενστάσεις, αλλά αυτό που παρατηρεί περί πολυπλοκότητας, έτσι όπως το εννόησα εγώ τουλάχιστον, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο
το περί ού ο λόγος άρθρο:
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Γενικα πάντως το βρίσκω λίγο ψευτικο το 'Ο κομμουνισμος είναι ωραιος αλλά φταιει η φυση του ανθρώπου μπλα μπλα μπλα' πες βρε παιδι ότι δεν το γουστάρεις/σου ταιριάζει/το βρίσκεις γτπκ..Σαν κριτική στον καπιταλισμο ναι πολύ καλή είναι. Αλλά κρινωντας την ως μια εναλλακτική πολιτικο-οικονομική θεωρία είναι εξαρχής λάθος imo.** Γενικώς όσο πιο περιπλοκο είναι ενα σύστημα τοσο πιο ανεξέλεγκτο είναι, πρέπει να είναι απλό και έξυπνο.**
Σαν τον ισλαμισμο ενα πραμα... ρε pathos ημαρτον...πες και εσυ οτι δεν σου αρεσει να κανουμε μια συζητηση γουστου τελοσπαντων...Αν και εχεις καπου δικιο για το θεμα της πολυπλοκοτητας...αλλα οχι στην ιδεολογια του κουμουνισμου ισως αλλου ...Επισης αυτο με τη φυση του ανθρωπου κλπ. ειναι τριχες, δεν γνωριζουμε τον σχηματισμο των πρωτων πολεων και την γεννηση κοινωνικων οικονομικων ρολων,ηδη οι σουμεριοι ειχαν ιερεις,γραφειαδες,πορνες αυτο που αναλυθηκε ειναι η πολη ως συσσωρευση ανρωπινου δυναμικου για την πληρωση της αναγκης του κεφαλαιου (αλλωστε ο εκτοπισμος των ανθρωπων απο τη υπαιθρο δεν εγινε παντα αναιμακτα,βλεπε Μαντσεστερ κλπ).Πεθανε και ο Levi-Strauss προσφατα μην τον σηκωσουμε και απο τον ταφο πριν τις 40μερες.
@μανοσκ το εχουμε ξαναγραψει καπου, να μη συγχεουμε ιδεολογια-στρατηγικη-τακτικη σκακι παιζεις να φανταστω.
Δευτερον ο κουμμουνισμος οπου εφαρμοστηκε πολεμηθηκε στρατιωτικα οικονομικα πολιτικα μεχρι τελους(κατω απο αυτες τις συνθηκες και το βιετναμ και η κουβα μια χαρα επιτυχιες ειναι)αλλωστε χωρις παγκοσμια επανασταση δεν γινεται δουλεια για πολλους λογους-εκτος αν εισαι σταλινικος-καλυτερα χο-τσι-μινχ παρα πουτανακι στη σαϊγκον(δις).Η κοινωνικη αλλυλεγγυη και η κοινωνικη συνοχη δεν ειναι επιστημονικη φαντασια..εκτος αν υποστηριζεις οπως και η Θατσερ οτι δεν υπαρχει εργατικη ταξη,κοινωνια, κλπ.Επισης(δις) να ρωτησω αντιλαμβανομαστε τις εννοιες κερδος ,προϊον, υπεραξια,παραγωγη,ιστορια με την μαρξιστικη λογική ή μενουμε σε αλλες ερμηνειες τυπου ανταμ σμιθ κλπ?να ξερω δλδ.Τελος, αυτα που εγιναν την περιοδο 17-25 στην Σοβιετικη ενωση δεν εχουν γινει πουθενα(ιδρυση σοβιετ εκβιομηχανιση, agit-prop,bottom up αναπτυξη,μονο ο σχεδιασμος των πενταετων προγραμματων αναπτυξης τα σχεδια του ρουσβελτ και new deal ειναι για θερινο σινεμα μετα ) ...και αυτο απο μονο του ηταν επιτυχια...ουτε στη γαλλικη επανασταση, ουτε στη βαϊμαρη, ουτε στη κουμμουνα του Παρισιου.Πορωθηκα τωρα και δεν ειμαι και κουμμουνιστης...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ξέρεις ποιά είανι η πλάκα? Ο καπιταλισμός μπορεί να φαίνεται απλός και 'εύκολος' αλλά τελικά αναγκάζεται να καταφύγει σε πολύπλοκες ρυθμίσεις που τις βρίσκεις στη μορφή απίστευτα αυστηρών νομοθεσιών που ρυθμίζουν και τις παραμικρές εκφάνσεις της ζωής.
Αυτό είανι ιδιαίτερα αισθητό σε ανεπτυγμένες καπιταλιστικά κοινωνίες (βλ Ολλανδία πχ)Συμφωνώ, όμως η βάση του είναι κάτι το απλό. Έχω το Χ κεφάλαιο και ψαχνώ να βρω ευκαιρίες να κερδοσκοπήσω ή να κάνω αυτό που γουστάρω.
αφορμή για τον παραπάνω προβληματισμό στάθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που μου έστειλε ο αγαπητός gto, στο οποίο έχω κάποιες ενστάσεις, αλλά αυτό που παρατηρεί περί πολυπλοκότητας, έτσι όπως το εννόησα εγώ τουλάχιστον, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο
το περί ού ο λόγος άρθρο:
έχω φτάσει μέχρι την τρίτη σελίδα και βλέπω αυτό
'One day, however, a point is reached at which complexity inhibits further investment in society. Marginal returns on new investments into the society begin to diminish rapidly. Eventually people find that the complexity is so frustrating and so unrewarding that they walk away.'
και φυσικά έτσι εξηγήται πως απο δεκαετια 80/90 μέχρι σήμερα υπάρχει τάση για deregulation των αγορών
Θα τσεκαρω το υπολοιπο αύριο (βασικά θα το διαβασω απτην αρχή πάλι δεν την παλεύω τώρα ) thanks πάντως για το link έχει αρκετή τροφή για σκέψη -
**26 Οκτωβρίου 2009
ΑΙΤΗΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ
Προς το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο**
1.Το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων που εδρεύει εν Αθήναις, οδός Καρόλου 28, νομίμως εκπροσωπούμενο υπό του προέδρου αυτού Βασίλης Λεβέντη του Αποστόλου και
2.ο Βασίλης Λεβέντης του Αποστόλου, κάτοικος Αθηνών, οδός Καρόλου 28
Υποβάλλομεν αίτηση – ένσταση κατά της απόφασης 3 του 2009
της Ανωτάτης Εφορευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών
και των αποφάσεων 887/2009 και 886/2009 και 884/2009 και 885/2009 του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ζητούμε ακύρωση όλων των ως άνω αποφάσεων διότι ως φαίνεται από το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1779 της 5ης Σεπτεμβρίου 2007 εις την Ένωση Κεντρώων χορηγήθηκε ελάχιστος χρόνος στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και στον Βασίλη Λεβέντη ουδεμία πρόσκληση έγινε από τα ιδιωτικά ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.
Επίσης στην Ένωση Κεντρώων και στον Βασίλη Λεβέντη ουδεμία κρατική επιχορήγηση έγινε και έτσι οι όροι συμμετοχής στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009 ήταν άδικοι και άνισοι. Πάντες οι ανακηρυχθέντες βουλευτές και τα κόμματα που εισήλθαν στο κοινοβούλιο διέθεταν απεριόριστο χρόνο στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και κρατική επιχορήγηση.
Επίσης έξωθεν των εκλογικών τμημάτων την 4η Οκτωβρίου υπήρχαν εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων με διακριτικά διενεργούντες προσηλυτισμό ψηφοφόρων και ασκούντες ψυχολογική βία επί αυτών. Εις πολλά δε των εκλογικών τμημάτων σε όλη τη χώρα δεν εδίδοντο ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων στους εκλογείς.
Για όλους τους πιο πάνω λόγους που είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ενώπιον του σεβαστού σας Δικαστηρίου, ζητούμε την ακύρωση των εκλογών καθώς και όλων των ως άνω μνημονευομένων αποφάσεων του Υπ. Εσωτερικών και του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Αθήνα 26/10/2009
Για την Ένωση Κεντρώων
Ο πρόεδρος
Λεβέντης Βασίλης
-
@manosk
Tο θεμα ειναι τι συμπερασματα βγαζουμε απο τον «υπαρκτο» , αν τα δικα σου εξαντλουνται στο οτι οι 'Ρωσιδες πηδιοντουσαν με τους ξενους για ενα τζην ή ενα καλσον' , τι να πω ?
Οσον αφορα στην ΕΣΣΔ , η πορεια της (ΙΜΟ) σχεδιαστηκε (απο τον Σταλιν και μετα) χωρις καμια λαικη συμμετοχη και συγκαταθεση και το αποτελεσμα (ΙΜΟ παλι) ηταν η δημιουργια ενος 'γραφειοκρατικου' καπιταλισμου.Ο σοσιαλισμος (κομμουνισμος ειναι το τελικο σταδιο , η αταξικη κοινωνια) ειναι μια διαδικασια απελευθερωσης των μαζων. People Have The Power ,λεμε. Απο τη Patti Smith (που το εγραψε) http://www.youtube.com/watch?v=VbkKYTfUVx0
-
Παρεμπιπτόντως, τελευταία διαβάζω τα συμπεράσματα του ΚΚΕ για την νίκη της αντεπανάστασης, όπως προέκυψαν απ το τελευταίο τους συνέδριο.
έχει ενδιαφέρον -
Δεν τα εχω διαβασει (και δεν νομιζω οτι θα τα διαβασω) , αλλα μια σειρα λαθων να υποθεσω ?
Τι να διαβασω , εδω , το ΚΚΕ υποστηριζει οτι 'Στα μέσα της δεκαετίας του 1930 το συνολικό εισόδημα ανήκε ολοκληρωτικά στους εργαζόμενους' (ολοκληρωθηκαν οι κομμουνιστικες σχεσεις παραγωγης , μου κανει αυτο). http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=19/10/2008&id=10241&pageNo=2&direction=1
-
θέλω να δώ πάντως πότε το KKE (και οι λοιποί μαλάκες της αριστεράς) θα καταλάβουν οτι ο 'προλετάριος' είναι αυτό που είναι (ή καλύτερα βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται) γιατί δεν θα μπορούσε να είναι κάτι αλλο
-
Ας αρχισουμε απο τα βασικα: Η Μπουρμα/Βιρμανια/Μυανμαρ δεν αποτελει παραδειγμα καθεστωτος υπαρκτου σοσιαλισμου. Χουντα ειναι. Το τι λενε οι ιδιοι για τους εαυτους τους λιγο με νοιαζει και οι εδω σωτηρες σοσιαλιστες ελεγαν πως ηταν.
Περι εμποριου τωρα. Προφανως το εξωτερικο εμποριο ειναι μια διαφορετικη διαδικασια απο το αντιστοιχο εσωτερικο και την εσωτερικη διανομη του πλουτου. Και επισης προφανως εφοσον συναλασσεσαι με καπιταλιστικα κρατη, θα υπακους στους κανονες του διεθνους εμποριου. Τιποτα ομως δε σε υποχρεωνει να ενταχθεις στον WTO και κυριως να ενταχθεις ανευ ορων. Ουσιαστικα να μετεχεις στην επιβολη της καπιταλιστικης παγκοσμιοποιησης (καμια σχεση με διεθνισμο γιατι πολλοι μπερδευονται) προς οφελος τινος; Του Κινεζου προλεταριου; Να μου επιτρεψεις να κατουρηθω απο τα γελια. Οικονομικη ελιτ κυβερναει την Κινα, γιατι να μην ονομαζεται καπιταλιστικο το συστημα; Επειδη τα πουκαμισα δεν εχουν γιακαδες ή επειδη στις εθνικες γιορτες εχουν κοκκινα περιβραχιόνια; Συνηθως παντως κρινετε τα συστηματα του 'υπαρκτου σοσιαλισμου' την εποχη που παυουν να ειναι τετοια. Κατι λεει αυτο.
Αντίστοιχα όμως στα πρωην κρατη της Αν. Ευρωπης κυβερνουσε πολιτικη ελιτ και οχι οικονομικη. Λυπαμαι αν δε βλεπεις τη διαφορα. Θα σου δωσω ομως ενα παραδειγμα για να καταλαβεις. Με την καταργηση της βασιλειας, οι γονοι βασιλικων οικογενειων δεν πηγαν στο γιαπι. Τα ειχαν τα κουμαντα τους. Γιατι η ονομαστικη εξουσια μεταφραζονταν και σε οικονομικη, με χρηση γης κλπ. Αντιστοιχα αν υπηρχε εκτεταμμενη διαφθρα στα πρωην κομμουνιστικα καθεστωτα, με την πτωση του τειχους το οικονομικο πλεονεκτημα θα ηταν τετοιο που κανενας 'δουλευταρας' μαφιοζος με λεφτα απο τη CIA δε θα μπορουσε να καλυψει. Το οτι δεν εγινε κατι τετοιο, κατι μας λεει. Στην Κουβα τελος δε θα πω τιποτα διαφορετικο απο αυτο που ειπε ο Καστρο στον Ολιβερ Στοουν: 'Γιατι μας συγκρινετε με τη Γερμανια και την Αγγλία; Οταν εφαρμοστηκε ο σοσιαλισμος στην Κουβα ημασταν σαν τα αλλα νησια της Καραϊβικης. Με αυτα να μας συγκρινετε και να μου πειτε αν πετυχε ή οχι'. Προφανως οποιος κανει τη συγκριση σε συνθηκες αυστηρου εμπαργκο, καταλαβαινει πολλα. Δεν πηγα εγω, αλλα πηγε φιλος που δεν ειναι καν μαρξιστης και θα επεκταθω: Και με τη Μαρτινικα να συγκρινεις που ειναι Γαλλια και μελος της ΕΕ και εχει και το Ευρώ.
Για τα λιμανια, με μπερδευεις με καποιον αλλο, δε βαριεσαι, περι ιδιωτικου βιου εχω βαρεθει να τα λεω. Αλλα τωρα που μιλαμε για ιδιωτικο βιο ας πω και την αποψη μου για τα λιμανια. Κρατισμος σε μια σοσιαλιστικη κοινωνια ειναι ενα, κρατισμος σε ενα ρουσφετολογικο καθεστως ειναι αλλο. Κακη στρατηγικα κινηση εκ μερους του ΠΑΜΕ τους τα εχω πει και κατ'ιδιαν.
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Δεν τα εχω διαβασει (και δεν νομιζω οτι θα τα διαβασω) , αλλα μια σειρα λαθων να υποθεσω ?Τι να διαβασω , εδω , το ΚΚΕ υποστηριζει οτι 'Στα μέσα της δεκαετίας του 1930 το συνολικό εισόδημα ανήκε ολοκληρωτικά στους εργαζόμενους' (ολοκληρωθηκαν οι κομμουνιστικες σχεσεις παραγωγης , μου κανει αυτο). http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=19/10/2008&id=10241&pageNo=2&direction=1
αυτό διαβάζω.
θέλω να το τελειώσω για να είμαι σίγουρος για την που τους δέρνει.@ pathos, κοινωνία δεν είναι μόνο η οικονομία, αν και αν το ψάξεις θα δείς ότι οι και καλά 'απορυθμισμένες' αγορές μια χαρά ρυθμισμένες και ελεγχόμενες είναι. Τσέκαρε να δείς τί φάση παίζει με τους δασμούς εισαγόμενων προϊόντων στις ΗΠΑ και θα εκπλαγείς
@γρεο: κάποιοι ξεχνάν στο starting point όταν κάνουν την ανάλυσή τους (θεός αν την κάνει ανάλυση)
όπως είπε κι ο Gto250swb παραπάνω, αν σκεφτεί κανείς από που ξεκίνησε η ρωσσία το 1917 και τί έγινε στα πρώτα χρόνια, σε πιάνει δέος.είναι η ίδια λογική όταν συγκρίνεις το μετσόβειο με το χάρβαρντ, το χουν αυτό το κουσούρι
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
θέλω να δώ πάντως πότε το KKE (και οι λοιποί μαλάκες της αριστεράς) θα καταλάβουν οτι ο 'προλετάριος' είναι αυτό που είναι (ή καλύτερα βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται) γιατί δεν θα μπορούσε να είναι κάτι αλλοαυτο συνεπαγεται οτι ο καθενας δε θα μπορουσε να ειναι κατι αλλο απ'αυτο που ειναι;
ενταξει, tabula rasa ισως να μην υφισταται, αλλα μην εισαι τοσο βεβαιος για το τι μπορει και δε μπορει ο καθενας. οι επιρροες απ'το περιβαλλον ειναι πολυ σημαντικες. σκεψου σε ποσα πραγματα εχεις μια χ αντιμετωπιση καθαρα και μονο λογω εμπειριων. ολοι εχουμε μικροαστικα καταλοιπα. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
θέλω να δώ πάντως πότε το KKE (και οι λοιποί μαλάκες της αριστεράς) θα καταλάβουν οτι ο 'προλετάριος' είναι αυτό που είναι (ή καλύτερα βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται) γιατί δεν θα μπορούσε να είναι κάτι αλλο
αυτο συνεπαγεται οτι ο καθενας δε θα μπορουσε να ειναι κατι αλλο απ'αυτο που ειναι;
ενταξει, tabula rasa ισως να μην υφισταται, αλλα μην εισαι τοσο βεβαιος για το τι μπορει και δε μπορει ο καθενας. οι επιρροες απ'το περιβαλλον ειναι πολυ σημαντικες. σκεψου σε ποσα πραγματα εχεις μια χ αντιμετωπιση καθαρα και μονο λογω εμπειριων. ολοι εχουμε μικροαστικα καταλοιπα.Αυτό και μόνο που λέει απαντάει στο ερώτημα γιατί δεν τοποθετείται στα πολιτικά θέματα. Τελικά καλά κάνει
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κομμουνισμός σημαίνει στέρηση ελευθερίας, φυλακή και ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ.
Δεν είναι περίεργο που κατέρρευσαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα - πλήρης αποτυχία πολιτική και οικονομική.Αυτό δεν το είδα
Για να μπορέσεις να δώσεις ορισμό τι σημαίνει κομουνισμός θα πρέπει να καταπιείς πολλά βιβλία. Ετσι όπως το λες είναι σαν να λες σε περίπτωση πού θα είχε αποτύχει η πρώτη αποστολή στο διάστημα με θύματα πως διάστημα σημαίνει 'θάνατος'.Οι Γιουγκοσλάβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Τσεχοσλοβάκοι και Ανατολικογερμανοί που έχω μιλήσει πριν χρόνια όταν τα καθεστώτα τους μεσουρανούσαν, είχαν ομαδικές παραισθήσεις και νόμιζαν ότι είχαν κομμουνισμό.
Έτσι για να γελάσουμε και λίγο, οι του ανατολικού Βερολίνου, που τόσο φριχτά υπέφεραν από τον κομμουνισμό τη φτώχεια την πείνα και τα λοιπά τραγικά, πως γίνεται και τη σήμερον συνεχίζουν να ψηφίζουν τα ίδια κόμματα από τα οποία τόσο πρόσφατα κατάφεραν να ξεφύγουν;
Ας πούμε, βλέπω εγώ εδώ σε ένα τυχαίο site : http://www.wahlen-berlin.de/ τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για τις περιοχές του ανατολικού βερολίνου :
Wahlkreis Gewählte Abgeordnete Partei
77 Berlin - Pankow Liebich, Stefan DIE LINKE
85 Berlin - Treptow-Köpenick Dr. Gysi, Gregor DIE LINKE
86 Berlin - Marzahn-Hellersdorf Pau, Petra DIE LINKE
87 Berlin - Lichtenberg Dr. Lötzsch, Gesine DIE LINKEΑν μάλιστα κάποιος θέλει να δει και ποιο αναλυτικά αποτελέσματα για να καταλάβει για τι διαφορές ψήφων μιλάμε, στο Lichtenberg π.χ. έχουμε :
SPD 22618
CDU 21347
DIE LINKE 53815Βλαμμένοι βερολινέζοι
(ποστάρω αν είναι και για υπόλοιπα τμήματα) -
@μπάρμπα τάσο
δεν σε πιάνω
Πολιτικά, που στέκεστε;