Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν σκεφτείς ότι στη βάση της η αναρχία είναι μια απέχθεια - απόρριψη κάθε μορφής αρχής και εξουσίας θα έλεγα ότι ο αναρχισμός είναι ό,τι πιο φυσικό μπορεί να νιώθει κάθε άνθρωπος. Η αναρχία πηγαίνει αγκαζέ με την ελευθερία...
Τέσπα για να μη μακρυγορώ σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου θέματα, κάτσε διάβασε
Αν μια 'ριζοσπαστική' (αν και απόλυτα φυσική, συμφωνώ) θεωρία αισθάνομαι ότι με εκφράζει είναι η αναρχία
Τα ρεύματα του αναρχισμού είναι άπειρα : Προυντόν, Μπακούνιν, Τολστόι, Κροπότκιν, Μαλατέστα, πασιφισμός,situationnisme, αναρχοσυνδικαλισμός (Sorel και Pelloutier), αναρχοκαπιταλισμός, Σελίν και δεξιοί ελευθεριακοί (right libertarianism), Netchaev, Durruti και ούτε καν έχω αρχίσει, δεν έχει τελειωμό η παράθεση...
Νόμιζα ότι τα κύρια δύο ήταν collectivism-individualism και από εκεί παρακλάδια που διαφοροποιούνται αλλά έχουν μια κοινή βάση. Π.χ. ο αναρχοκαπιταλισμός (αν και πολλοί αμφισβητούν κατα πόσο αυθεντικό αναρχικό συστημα) δεν πηγάζει απο τον αναρχοατομικισμό;
Max Stirner - Egoist anarchism και Individualist anarchism για να ξεκινήσεις σε αυτά που ρωτάς...
Δεν είχε πει ότι ακόμα και να σκοτώσεις κάποιον είναι θεμιτό εφόσον αυτή η πράξη εξυπηρετεί το συμφέρον σου? Ο Thoraeu, απ' όσο ξέρω, ήταν επίσης αναρχοατομικιστής χωρίς όμως να απορρίπτει τελείως ηθικές/κοινωνικές αξίες (αν και είχε πάρει τα 'βουνά' ). Κάτι που σκεφτόμουν τελευταία είναι ότι ο αναρχοατομικισμός πρέπει να έχει επιρροές απο την κυνική φιλοσοφία
Anyway, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η Αναρχία έχει πολύ περισσότερο βάθος απ' όσο περίμενα αν και ως σύλληψη παραμένει απλή.