-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Να μιλήσω για μια τάξη που ΣΙΓΟΥΡΑ πηδάει ωραία γκομενάκια; Αν κάνουμε μια βόλτα στην γειτονιά μας, στην Γλυφάδα στα trendy καφέ, θα διαπιστώσουμε πως γενικά οι έχοντες, πηδάνε γκόμενες, καταφανέστατα καλύτερες από τα...μούτρα τους! Επομένως, ένα ασφαλές συμπέρασμα είναι πως, αν έχεις τα λεφτά, θα πηδήξεις και αναλόγως...
Αυτό λειτουργεί στα πλαίσια του σκοπού του γάμου. Δλδ αυτά γίνονται γιατί θέλουν να τις παντρευτεί κάποιος 'έχων'. Άλλοι τους τις πηδάνε χωρίς τα συνεπακόλουθα
Ναι, αλλά δεν έχει σημασία ο σκοπός που πάνε αυτές (αν και διαφωνώ πως είναι μονον ο γάμος...μπορεί να είναι και τα μπουζούκια πχ ή τα ταξίδια που μπορεί ο έχων να πληρώσει...) ή που πάει αυτός: σημασία έχει πως δομούνται σχέσεις με βάση πόσα χρήματα έχει ο ένας και πόση ομορφιά έχει η άλλη (αυτός με τα χρήματά του, αγοράζει ομορφιά...).
Στην αταξική κοινωνία, μάλλον με το πτηνόν ανά χείρας θα μέναμε οι άσχημοι, κοντοί, γέροι, μικροτσούτσουνοι, αδερφές, κλπ κλπ (εγώ είμαι ΟΛΑ τα παραπάνω, γι' αυτό ανησυχώ πολύ έτσι και γίνει η επανάσταση, θα πηδάω κατσίκες! )
-
εγώ σου απάντησα πιο πάνω γιατί δεν έχεις να φοβηθείς τπτ.... αλλά δεν μ' ακούς
Τι άλλο κάνω για σένα; Άντε, θα σε βάλουμε ινστρούχτορα στην ΚΟΜΣΟΜΟΛ να έχεις και εύκολη πρόσβαση Θα αναλάβεις το μάθημα 'περί της αταξικής αποτριχώσεως του γυναικείου σώματος και της διαλεκτικής καταλληλότητας των ελαίων για την επιδερμίδα'
-
Eπειδή ο HF έχει εξελιχθεί σε χειρότερο τρολ απο μένα , φεύγοντας ας το μαζέψουμε λίγο:
Γενικές απαντήσεις-σχόλεια προς gto, fasouli και λοιπούς ρεφορμιστές
Ο Μαρξ είχε ως εργαλείο τον κλασσικό άκαμπτο και αδείρητο ντετερμινισμό και μ αυτόν λειτούργησε. Το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει αυτός ο ντετερμινισμός δεν διαψεύδει, εν ανάγκει, τον Μαρξ γιατί απλούστατα δεν είχε καλύτερο εργαλείο δουλειάς απ αυτο. Για να το κάνω τάλαρα, η διάψευση του εργαλείου δεν διαψεύδει υποχρεωτικα την θεωρία, ιδίως όταν αποδεδειγμένα έχει προβλέψει πράγματα με ακρίβεια.
Το γεγονός, gto, ότι ο marx δεν αποδείχτηκε καθολικά σωστός αλλά μερικά (τάση για μονοπώλεια, υπερσυγκέντρωση κεφαλαίου, παγκοσμιοποίηση) είναι το ακριβώς ανάλογο με το παράδειγμα του newton
Το γεγονός ότι διαψεύστηκε ο newton δεν καταργεί την ορθότητα της ποσοτικοποίησης της φυσικής αλλά την εφαρμογή της απ τον newton
Γιατί δλδ το γεγονός ότι ο marx δεν έκανε την θεωρία των πάντων να σημαινει κατάργηση του διαλεκτικού υλισμού κι όχι την πρωτόλεια εφαρμογή του από αυτόν?
(μιας κι έχεις διαβάσει καστοριαδη, το κάνει γαργάρα αυτό στην φαντασιακή θέσμιση ή όχι )Εν κατακλείδει και την έκανα για σπίτι,
γιατί η αποτυχία του κλασσικού μαρξισμού πρέπει να οδηγήσει στην απόρριψη του διαλεκτικού υλισμου κι όχι στη διαλεκτική υπέρβαση της εφαρμογής του, όπως ακριβώς έγινε και στις φυσικές επιστήμες?Παρατηρήσεις, διορθώσεις, μπουνιές τρολάρισμα απολυτα αποδεκτά
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
θα σε βάλουμε ινστρούχτορα στην ΚΟΜΣΟΜΟΛΚαι να του φωνάζουν
'Γ@μαμε την Κομσομόλα'
Πάνω που θα σοβαρευόμασταν
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Όποιος είναι κυρίαρχος πηδάει τα καλλίτερα γκομενάκια, το θέμα είναι πιο χαρακτηριστικό εκφράζει κυριαρχία στα μάτια του γκομενακίου
Λέγεται χρήμα, λέγεται κουλτούρα, λέγεται νόηση, λέγεται σούπερ εμφάνιση, εξαρτάται τη φάση.Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ.
Επίσης, αφήστε τις γενικεύσεις. Υπάρχουν και γυναικάρες που δεν ασχολούνται με τα φράγκα και την ξάπλα, όχι όπως φαντάζεστε τουλάχιστον. Δεν θα τις βρείτε στα κλαμπ να πίνουν σαν νεροφίδες, ούτε στις καφετέριες και στα εμπορικά κέντρα σε εργάσιμες ώρες.
Και σταματήστε τα off topic, μη σας τραβήξω καμιά ανάλυση σε κάτι χρωστούμενα που θα είναι όλη δική σας.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να θέσω το δικό μου παράδοξο, μιας και μ' αρέσει η κουβέντα που κάνετε, αλλά θα ήθελα να την μπουρδελοποιήσω λίγο, αν δεν σας πειράζει....Σε ένα επόμενο (όχι τελικό, επόμενο) αταξικό σύστημα, ΠΟΙΟΣ θα πηδάει τα ωραία γκομενάκια; Είναι η ερώτηση που κάνω σε όλους τους μαρξιστές φίλους μου και ποτέ κανένας δεν την έχει καλύψει σωστά και πλήρως... Εχω κατά καιρούς ακούσει:
-Σε μια αταξική κοινωνία, δεν θα υπάρχουν τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς.
Απάντηση: θα υπάρχουν νέα πρότυπα, αλλά πάλι θα υπάρχουν. Δεν θα γίνουν ξαφνικά όλοι το ίδιο όμορφοι, επειδή γίναν παραγωγικά ίσοι.
-Σε μια αταξική κοινωνία, οι άνθρωποι θ' ασχολούνται με βαθύτερα και ουσιαστικότερα πράγματα.
Απάντηση: το ζωώδες σεξ κλπ κλπ, λειτουργεί καλύτερα με παραδοσιακούς όρους! Κοινώς, πάλι η εμφάνιση θα παίζει ρόλο, όποια κι αν θεωρείται *καλή *εμφάνιση.
-Σε μια αταξική κοινωνία, δεν θα υπάρχει ο ίδιος ανταγωνισμός.
Απάντηση: δεν βλέπω γιατί να μην υπάρχει. Ακόμη και στα ζώα σε κοινοβιακή οργάνωση πληθυσμών, εξακολουθεί να υπάρχει.
-Σε μια αταξική κοινωνία, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ποιος θα πηδάει τα ωραία γκομενάκια.
Απάντηση: κάποιους ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ όμως κι αυτοί θα τροφοδοτήσουν την αντίδραση...ΠΡΙΝ γελάσετε ορισμένοι λοιπόν, ρίξτε μια ματιά και προσπαθήστε ν' απαντήσετε... Θα δείτε πως δεν είναι καθόλου εύκολο. Προφανώς λοιπόν, χωρίς να έχω διαβάσει πολλά για μαρξισμό, κατανοώ πως ΔΕΝ έχει λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους... ΔΕΝ ειναι μόνον τα παραγωγικά μέσα λοιπόν και ΔΕΝ είναι μόνον η όποια θέση αυτά σου εξασφαλίζουν.... Είναι και πολλά ακόμη στην ανθρώπινη φύση που μπορούν να κάνουν την αταξική κοινωνία ένα πολύ ωραίο μπ υρδέλο.
Just my 2 cents.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω 'σοβαρά' στο παραπάνω ερώτημά σου.
Θεωρω άλλωστε το ζήτημα της σεξουαλικής έλξης και επιλογής συντρόφου εξαιρετικά ενδιαφέρον και μάλιστα έχω ξοδέψει και λίγο απ' το χρόνο μου μελετώντας το (δε θυμάμαι ακριβείς παραπομπές, νομίζω είναι θέμα που απασχολεί την εξελικτική ψυχολογία και βιολογία).Η κυρίαρχη αντίφαση που βρίσκεται στον πυρηνα αυτού του ζητήματος, θεωρώ ότι είναι η εξέλιξη των ειδών (και συγκεκριμενα του ανθρώπου) σε σχέση με την εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνικών δομών (οικονομική, πολιτική κλπ) και φυσικά την πληθυσμιακή έκρηξη του ανθρώπινου είδους μέσα σε δυσανάλογα (εξελικτικά) μικρό χρονικό διάστημα.
Πολύ επιγραμματικά, είναι γνωστό πως η εξέλιξη των ειδών και η διαμόρφωση των βασικών τους χαρακηριστικών σε σχέση με το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται, παίρνει χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια χρόνια. Αντίθετα, η εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών και η τρομακτική αύξηση του ανρώπινου πληθυσμού, με δεδομένη και την επιστημονική ανάπτυξη (ιατρική, εξασφάλιση τροφής κλπ), πήρε αναλογικά πολύ λιγότερο χρόνο (μερικες εκατονταδες χρόνια).
Το αποτέλεσμα της αντίφασης αυτής είναι ότι ζούμε σε πολύ εξελιγμένες κοινωνίες, με αφθονία πόρων προς εξασφάλιση της επιβίωσής μας, αλλά κουβαλάμε ακόμη αρχέγονα ένστικτα και πρότυπα συμπεριφοράς στον τομέα της αναπαραγωγής. Και εξηγώ:
Δεχόμενοι ότι ο βασικός σκοπός οποιουδήποτε ζώου (και του ανθρώπου) είναι η άνετη επιβίωση και η αναπαραγωγή του, η σεξουαλική έλξη που νιώθουμε είναι κατά κάποιο τρόπο προγραμματισμένη στη συμπεριφορά μας και δεν την ελέγχουμε (όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο και ειδικά οι γυναίκες ) δηλαδή δεν αποτελεί συνειδητή επιλογή το ποιος ή ποια θα μας προκαλέσει έλξη.
Αυτό λοιπόν καθορίζεται από την κοινωνική 'αξία' του κάθε ατόμου μέσα σε μια ομάδα, με το κάθε άτομο να νιώθει έλξη για άτομα με μεγαλύτερη ή ίση 'αξία' από αυτό. Η κοινωνική 'αξία' του ατόμου καθορίζεται από απλά βασικά χαρακτηριστικά, δηλαδή την ικανότητα αναπαραγωγής (υγεία και γονιμότητα) και την ικανότητα άνετης επιβίωσης και συντήρησης των απογόνων και του συντρόφου (πρόσβαση σε βασικά αγαθά, τροφή κλπ). Σε αρχέγονες μορφές κοινωνικής οργάνωσης (αγέλες), από τις οποίες ακόμη κουβαλάμε κατάλοιπα, τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα είχαν τα μεγαλύτερα, δυνατότερα και υγιέστερα μέλη της ομάδας. Στις σύγχρονες κοινωνίες τα έχουν κατά αντιστοιχία τα οικονομικά εξασφαλισμένα μέλη της κοινωνίας (οι πλούσιοι που πηδούν τα γκομενάκια ) και τα ομορφότερα μέλη (ομορφιά=υγεία, μεγάλα στήθη=γονιμοτητα, κλπ) κάτι που εξηγεί κατά πολύ τις σεξουλικές μας προτιμήσεις.Τώρα, σε μια αταξική κοινωνία, όπου προφανώς έχουν ολοι την ίδια πρόσβαση σε πόρους και εξασφαλισμένη την επιβίωση τους αλλά και των απογόνων τους, προφανώς ανατρέπεται το παραπάνω αξιακό σύστημα (όσον αφορά την επιλογή συντρόφου από τα θηλυκά τουλάχιστον) και άρα τα ωραία γκομενάκια δε θα έχουν τα ίδια κριτήρια επιλογής (με βάση τον ισχυρότερο, αφού δε θα υπάρχει τέτοιος), οπότε θεωρώ ότι θα επιλέγουν τυχαία!
Ή τουλάχιστον με ασήμαντα κριτήρια και λεπτομέρειες (πχ ποιος της ταιριάζει ανατομικά κάτι που μόνο μέσα από δοκιμές μπορεί να ανακαλύψει) και αν μάλιστα η σεξουαλική πράξη αποσυνδεθεί και υποσυνείδητα από την αναπαραγωγική διαδικασία, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο ελεύθερα και τυχαία. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ο Μαρξ είχε ως εργαλείο τον κλασσικό άκαμπτο και αδείρητο ντετερμινισμό και μ αυτόν λειτούργησε. Το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει αυτός ο ντετερμινισμός δεν διαψεύδει, εν ανάγκει, τον Μαρξ γιατί απλούστατα δεν είχε καλύτερο εργαλείο δουλειάς απ αυτο. Για να το κάνω τάλαρα, η διάψευση του εργαλείου δεν διαψεύδει υποχρεωτικα την θεωρία, ιδίως όταν αποδεδειγμένα έχει προβλέψει πράγματα με ακρίβεια.[...]
Εγώ τώρα να ρωτήσω για ποιον ακριβώς ντετερμινισμό 'μιλάτε'; Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο ντετερμινισμός τεκμαίρεται στη θεωρία του Μάρξ και όχι στις απόψεις των κριτικών του, που έχουν οι ίδιοι προβάλλει σ' αυτόν;
Κοινώς, είστε σίγουροι ότι αυτός ο ντετερμινισμός που έχει καταρρεύσει αποτελεί μέρος της θεωρίας του Μαρξ, και όχι μέρος αυτών που εσείς έχετε καταλάβει;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο Μαρξ είχε ως εργαλείο τον κλασσικό άκαμπτο και αδείρητο ντετερμινισμό και μ αυτόν λειτούργησε. Το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει αυτός ο ντετερμινισμός δεν διαψεύδει, εν ανάγκει, τον Μαρξ γιατί απλούστατα δεν είχε καλύτερο εργαλείο δουλειάς απ αυτο. Για να το κάνω τάλαρα, η διάψευση του εργαλείου δεν διαψεύδει υποχρεωτικα την θεωρία, ιδίως όταν αποδεδειγμένα έχει προβλέψει πράγματα με ακρίβεια.[...]
Εγώ τώρα να ρωτήσω για ποιον ακριβώς ντετερμινισμό 'μιλάτε'; Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο ντετερμινισμός τεκμαίρεται στη θεωρία του Μάρξ και όχι στις απόψεις των κριτικών του, που έχουν οι ίδιοι προβάλλει σ' αυτόν;
Κοινώς, είστε σίγουροι ότι αυτός ο ντετερμινισμός που έχει καταρρεύσει αποτελεί μέρος της θεωρίας του Μαρξ, και όχι μέρος αυτών που εσείς έχετε καταλάβει;
Aπαντήσεις σε τέτοια ή αργά το βράδυ ή απ τη δουλειά Αν θες να τρολάρουμε για γκομενάκια μπας και πάρει μπροστά ο Μάνος οκ
Δεν έχει άλλη σοβαρή κουβέντα απο μένα σήμερα, είμαι πλήρως ξενερωμένος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όποιος είναι κυρίαρχος πηδάει τα καλλίτερα γκομενάκια, το θέμα είναι πιο χαρακτηριστικό εκφράζει κυριαρχία στα μάτια του γκομενακίου
Λέγεται χρήμα, λέγεται κουλτούρα, λέγεται νόηση, λέγεται σούπερ εμφάνιση, εξαρτάται τη φάση.Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ.
Επίσης, αφήστε τις γενικεύσεις. Υπάρχουν και γυναικάρες που δεν ασχολούνται με τα φράγκα και την ξάπλα, όχι όπως φαντάζεστε τουλάχιστον. Δεν θα τις βρείτε στα κλαμπ να πίνουν σαν νεροφίδες, ούτε στις καφετέριες και στα εμπορικά κέντρα σε εργάσιμες ώρες.
Και σταματήστε τα off topic, μη σας τραβήξω καμιά ανάλυση σε κάτι χρωστούμενα που θα είναι όλη δική σας.
O Tάσος γι' ακόμη μια φορά έχει δίκιο και επιπλέον διαθέτει το χάρισμα να λέει σε μια γραμμή, αυτό που εγώ χρειάζομαι μία σελίδα!
Ο Μάνος πάλι, είναι γι' ακόμη μία φορά πολιτικώς ορθός: κάποιοι υπουργοί είναι πουλημένοι, αλλά να μην γενικεύουμε, κάποιοι είναι καλοί. Κάποιοι τα παίρνουν, αλλά επειδή κάποιοι δεν τα παίρνουν, να μην γενικεύουμε κλπ κλπ...
Εγώ πάλι, είμαι πρακτικός άνθρωπος... Οι γυναικάρες (sic) που αδιαφορούν το χρήμα, μπορεί και να υπάρχουν (στην ίδια κατηγορία με τον θεό, τα νεφελίμ, τους αγγέλους και την ανάσταση νεκρών λογικά... ). Ποσώς με ενδιαφέρει, ή μάλλον με ενδιαφέρει, αλλά από τη στιγμή που τέτοια τυχερά δεν σου συμβαίνουν και κάθε μέρα, δεν θα κάνω και σχέδια με αυτό το σενάριο...
Το πρόβλημα το βλέπετε κλασικά ανάποδα: δεν μας ενδιαφέρουν οι γυναικάρες του Μάνου ή πιο απλά, δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιες θα προτιμήσουν την αγάπη αντί του χρήματος... Η ερώτηση είναι η άλλη: το ότι η πλειοψηφία των ...οικονομικά εύπορων, έχει ωραίες έως εξωφρενικά ωραίες γυναίκες δίπλα τους, δείχνει πως η αναλογία είναι αυτή: δώσε μου κι εμένα μπάρμπα φράγκα για να πάρω Gucci τσάντα (δις) ή κάτι τέτοιο...Κι ο μπάρμπας θα δώσει το κατιτίς του για να κεφαλαιοποιήσει αντίστοιχα...
Τώρα, το θέμα μου πάντα ήταν (γι' αυτό και δεν έγινα ποτέ κομμουνιστής: κανένας δεν μου εξασφάλισε τα σωστά μωρά, οπότε παρέμεινα ανένταχτος! ), αν τελικώς το επόμενο σύστημα θα ήταν καλύτερο. Τελικά, κατέληξα πως το καλύτερο δεν θα έρθει από μια πολιτική ή οικονομική αλλαγή, αλλά από μια απλώς ανθρώπινη: εγώ να σταματήσω να κυνηγάω με τέτοια επιμονή τα ωραία γκομενάκια, κι αυτά να σταματήσουν να με χυλοπιτιάζουν...
Ο kovathe το είπε λίγο καλύτερα νομίζω:
Τώρα, σε μια αταξική κοινωνία, όπου προφανώς έχουν ολοι την ίδια πρόσβαση σε πόρους και εξασφαλισμένη την επιβίωση τους αλλά και των απογόνων τους, προφανώς ανατρέπεται το παραπάνω αξιακό σύστημα (όσον αφορά την επιλογή συντρόφου από τα θηλυκά τουλάχιστον) και άρα τα ωραία γκομενάκια δε θα έχουν τα ίδια κριτήρια επιλογής (με βάση τον ισχυρότερο, αφού δε θα υπάρχει τέτοιος), οπότε θεωρώ ότι θα επιλέγουν τυχαία!
Ή τουλάχιστον με ασήμαντα κριτήρια και λεπτομέρειες (πχ ποιος της ταιριάζει ανατομικά κάτι -
Τις γυναικάρες των οικονομικά εύπορων τις γ@μάς κι εσύ και μάλιστα πιο εύκολα από τη στιγμή που θα τον βρουν, απλά θα τις πηδάς παράλληλα
Όσο δε τα χρήματα πάνε μαζί με πολύ δουλειά και σκοτούρες τόσο πιο άνετα θα τους τις πηδάς και μάλιστα χωρίς κανένα άγχος να σου κατσικωθούν στο σβέρκο...
Ό,τι πιο εύκολο είναι, αν έχεις άλλα προσόντα φυσικά...Αν δεν έχεις απολύτως τίποτα, ε τότε το χέσε μας, αλλά σε καμία περίπτωση η έλλειψη χρημάτων δεν σου στερεί το γ@μήσι : αν δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο, οκ τότε μπορείς να γ@μας μόνο αν έχεις λεφτά, δεν σου χρειάζονται όμως απαραίτητα και μάλιστα είναι ΛΑΘΟΣ να προσανατολίζεσαι προς τα εκεί για να πηδάς : διαλέγεις την πιο επίπονη και κουραστική οδό, που σου έχουν πει ότι είναι 'ηθικότερη', αλλά είναι και βλακωδέστερη και πιο καπιταλιστική , από τη στιγμή που μιλάμε πλέον για 'εμπόρευμα' που 'παράγεται' - για να πωληθεί - σε συνθήκες κεφαλαιοκρατικής οργάνωσης της παραγωγήςΕίναι όπως το σκάφος και το εξοχικό που λέγαμε : αρκεί να έχουν οι φίλοι σου για να μην ταλαιπωρείσαι και με τη συντήρηση, ε το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις γυναίκες και μάλιστα εν προκειμένω δεν χρειάζεται καν να τους γνωρίζεις, απλά πληρώνουν τη συντήρηση και τη σκοτούρα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τις γυναικάρες των οικονομικά εύπορων τις γ@μάς κι εσύ και μάλιστα πιο εύκολα από τη στιγμή που θα τον βρουν, απλά θα τις πηδάς παράλληλα
Όσο δε τα χρήματα πάνε μαζί με πολύ δουλειά και σκοτούρες τόσο πιο άνετα θα τους τις πηδάς και μάλιστα χωρίς κανένα άγχος να σου κατσικωθούν στο σβέρκο...
Ό,τι πιο εύκολο είναι, αν έχεις άλλα προσόντα φυσικά...Αν δεν έχεις απολύτως τίποτα, ε τότε το χέσε μας, αλλά σε καμία περίπτωση η έλλειψη χρημάτων δεν σου στερεί το γ@μήσι : αν δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο, οκ τότε μπορείς να γ@μας μόνο αν έχεις λεφτά, δεν σου χρειάζονται όμως απαραίτητα και μάλιστα είναι ΛΑΘΟΣ να προσανατολίζεσαι προς τα εκεί για να πηδάς : διαλέγεις την πιο επίπονη και κουραστική οδό, που σου έχουν πει ότι είναι 'ηθικότερη', αλλά είναι και βλακωδέστερη και πιο καπιταλιστική , από τη στιγμή που μιλάμε πλέον για 'εμπόρευμα' που 'παράγεται' - για να πωληθεί - σε συνθήκες κεφαλαιοκρατικής οργάνωσης της παραγωγήςΕίναι όπως το σκάφος και το εξοχικό που λέγαμε : αρκεί να έχουν οι φίλοι σου για να μην ταλαιπωρείσαι και με τη συντήρηση, ε το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις γυναίκες και μάλιστα εν προκειμένω δεν χρειάζεται καν να τους γνωρίζεις, απλά πληρώνουν τη συντήρηση και τη σκοτούρα
Α, μισό λεπτό, εγώ δεν είπα πως θα γίνω πλούσιος για να πηδήξω: πρώτον, γιατί δύσκολο να πλουτίσω και δεύτερον ακόμη και να τα καταφέρω, δεν γίνεται να μείνω...αμάμητος μέχρι τότε!
Καλώς ή κακώς (κακώς, αλλά τι να κάνω... ) κι εγώ μια από τις...γυναικάρες του Μάνου ψάχνω: να με εκτιμήσει για τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο που δεν έχω...
Ηθικότερη; Προφανώς και αστειεύεσαι. Είναι το τελευταίο κριτήριο που θα έπαιζε ρόλο. Απλώς θα ήθελα σ' αυτά τα πράγματα να μην καταβάλω ιδιαίτερο κόπο και να έχω το καλύτερο... Δυστυχώς...συμβαίνει το αντίθετο!
Κι εξάλλου, δεν κάνουμε εδώ κουβέντα πως θα ρίξω ωραία γκόμενα, τέτοιες συμβουλές στο άλλο τόπικ ή στο επόμενο ποτάκι έστω!
Αν καταλαβαίνω καλά από αυτά που γράφεις, θεωρείς πως εν τέλει δεν θ'αλλάξει και πολύ το ποιος θα πηδάει τα ωραία γκομενάκια; Θα είναι οι ίδιοι; Αν ναι, τότε δεν θ' αλλάξει και το σύστημα φοβάμαι... -
Aν δεν έχετε καταλάβει τόσην ώρα, βρήκαμε την πήγη της ανατροπής στην αταξική κοινωνία
-
Aν δεν έχετε καταλάβει τόσην ώρα, βρήκαμε την πήγη της ανατροπής στην αταξική κοινωνίαΚαι που είσαι ακόμα!!
-
Aν δεν έχετε καταλάβει τόσην ώρα, βρήκαμε την πήγη της ανατροπής στην αταξική κοινωνίαΜωρέ, γέλα εσύ....
Εγώ νομίζω πως το μιμί μας σέρνει από την μύτη, απλά δεν το παραδεχόμαστε όλοι... -
Ω natuurlijk...
-
Είναι όπως το σκάφος και το εξοχικό που λέγαμε : αρκεί να έχουν οι φίλοι σου για να μην ταλαιπωρείσαι και με τη συντήρηση, ε το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις γυναίκες και μάλιστα εν προκειμένω δεν χρειάζεται καν να τους γνωρίζεις, απλά πληρώνουν τη συντήρηση και τη σκοτούρα
-1 για εξοχικο και σκαφος, δεν ειναι ιδιο να εχουν φιλοι σου -οσο καλοι κι αν ειναι - με το να εχεις εσυ.
αλλη φαση να αραζεις στην πισινα ΣΟΥ, να φερνεις οποιον/οποια γουσταρεις ΟΠΟΤΕ γουσταρεις, να πηγαινεις οποτε γουσταρεις κλπ
το ιδιο παιζει και με το σκαφος. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Είναι όπως το σκάφος και το εξοχικό που λέγαμε : αρκεί να έχουν οι φίλοι σου για να μην ταλαιπωρείσαι και με τη συντήρηση, ε το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις γυναίκες και μάλιστα εν προκειμένω δεν χρειάζεται καν να τους γνωρίζεις, απλά πληρώνουν τη συντήρηση και τη σκοτούρα
-1 για εξοχικο και σκαφος, δεν ειναι ιδιο να εχουν φιλοι σου -οσο καλοι κι αν ειναι - με το να εχεις εσυ.
αλλη φαση να αραζεις στην πισινα ΣΟΥ, να φερνεις οποιον/οποια γουσταρεις ΟΠΟΤΕ γουσταρεις, να πηγαινεις οποτε γουσταρεις κλπ
το ιδιο παιζει και με το σκαφος.Ξέρεις να υποθέσω τον όρο 'cost-benefit analysis'
Αν είσαι ένα απλός ευκατάστατος-πλούσιος και ασχολείσαι εσύ με αυτά ΔΕΝ αξίζει τον κόπο, αν έχεις μπάτλερ και μπόλικο υπηρετικό προσωπικό τα πράγματα αλλάζουν, μέχρι παιδιά κάνω
-
Ξέρεις να υποθέσω τον όρο 'cost-benefit analysis'
Αν είσαι ένα απλός ευκατάστατος-πλούσιος και ασχολείσαι εσύ με αυτά ΔΕΝ αξίζει τον κόπο, αν έχεις μπάτλερ και μπόλικο υπηρετικό προσωπικό τα πράγματα αλλάζουν, μέχρι παιδιά κάνω
Καλα το προσωπικο προβλεπεται για πολλους λογους (ο Μπατλερ ομως οχι ). Χρειαζεσαι στανταρ δυο ατομα να δουλευουν, μια γυναικα να καθαριζει και εναν ανδρα για διαφορες δουλειες. Επισης πρεπει να μενουν στην περιοχη για να κανουν τις δουλειες και οταν εσυ θα λειπεις. Ειναι προφανες οτι αν εχεις εξοχικο αξιας 1+ εκατ ευρω δεν θα σου.. λειψουν να πληρωνεις +δυο ατομα για προσωπικο*. Εδω στην Αθηνα ο καθε μικροαστος εχει 1 γυναικα που καθαριζει το 3αρακι του, και ενιοτε αλλη μια να φυλαει τη γιαγια που εχει αλτσχαϊμερ.
*Εκτος αν εισαι ηλιθιος και πας να μπλεξεις με ενα χωνι που ρουφαει λεφτα χωρις το απαραιτητο υποβαθρο. Εκει τα θελει ο κωλος σου αλλα αυτο δεν σημαινει πως να ειναι δικο σου το σπιτι == να το εχει καποιος φιλος
-
Ω natuurlijk...απ΄τις χειρότερες γλώσσες...
Ακόμα θυμάμαι το φλαμανδικό κανάλι VT4 να λέει 'Zo metteen op VT4: Erotik aktion maar nicht for de kinderen'
Ή το κορυφαίο ενας φίλος μου έβλεπε ένα παιδάκι να τρέχει απο'δω κι απο κει και ξεφνικά φωνάζει ο πατέρας του: 'Vassiiiiilis stop nuuuuuuuuu'
[/offtopic]
-
Mην σας παρει χαμπαρι κανα φεμινιστικο κινημα μονο
Το συμπερασμα που εβγαλα διαβαζοντας τις τελευταιες σελιδες ,ειναι οτι οι γυναικες ειναι κατι ασπλαχνα κτηνη που νοιαζονται μονο για το χρημα. Αισθηματα δεν εχουν παρα μονο ενα σκοπο. Να βρουν ενα μαλακα να του τρωνε τα λεφτα....
Πολιτικά, που στέκεστε;