-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Εδώ σ έχω χαλαρά....
http://img222.imageshack.us/my.php?imag ... 215bw8.jpg
Πολύ υψηλή ταχύτητα δεν είναι για 'μη-κονκορντ' αεροπλάνο; Ίδια ακριβώς οθονούλα είχα και'γω πάντως
εχω δει μεχρι και 1100(ισως και λιγο παραπανω) σε υπερατλαντικο ταξιδι σε Αirbus 340
Συνηθως τα ξεπερναω με ανοιχτο δρομο μεχρι τα 160-170 το twingo δεν προσφερεται για πολλα παραπανω
-
Σε ελαφριά κατηφόρα 205 (κοντέρ) με hyundai i30 1.4
-
Όλες οι ταχύτητες που αναφέρω επιτεύχθησαν από 1 μόνο φορά & για λιγότερο από 1 λεπτό (όλες είναι ενδείξεις ταχυμέτρου):
190 χαώ με Clio I 1,4 8V 80PS
195 χαώ με Leon I 1,4 16V 75PS
195 χαώ με Astra G 1,4 90PS
210 χαώ με Astra H 1,6 115PS
215- χαώ με Fabia Reflex 1,4 101PS
170 χαώ με Mazda 323 1,3 (του 1981) 70PS
180 χαώ με Alfetta 2,0 (του 1976) 130PS (ανέβαζε & άλλο, μα δεν τα ξανακάνω, έχει 405.000χλμ...) -
Eπίσης με ένα τέτοιο :
μετά τα Σελλιανίτικα προς Αθήνα στην Πατρών Κορίνθου 190 χλμ/ώρα κοντερίσια. Ο φίλος που είχα δίπλα έκανε μήνες να μου ξαναμιλήσει!
Το πλυντήριο, η βιβλιοθήκη και άλλα πράγματα που είχα στην πλάτη δεν μου παραπονέθηκαν καθόλου, άλλωστε βοηθούσαν και αυτά λίγο στην ταχύτητα με τη συνιστώσα που μου δίνανε στην κατηφόρα ! -
Κοντερισια παντα
210 με το πολο
205 με το πασσατ
240 με το cooper s worksΣυνοδηγος πολλα παραπανω
Τωρα σε ταξιδι επειδη ταξιδευω με το πολο πηγαινω 140-160 για να εχω και το κεφαλι μου ηρεμο και να μην εχει πολυ βαβουρα
Αλλα οταν γυρνουσα απο ιταλια και με επιανε η αναστατωση να φτασω πηγαινα και με πιο πολλα υπαρχουν και φωτο -
Σε αντίστοιχο θέμα στο παρελθόν (πριν 2 χρόνια και 4 ημέρες) είχα γράψει ότι:
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
- 205km/h κοντερίσια με Alfa Romeo 33 1.4 στην Εθνική Ρεθύμνου-Ηρακλείου σε λίγο κατηφόρα (μέχρι 200km/h σε ευθεία σε άλλο σημείο του ίδιου δρόμου)
- 190km/h κοντερίσια με την Corolla μου στην Αθηνών-Κορίνθου κοντά στους Αγίους Θεοδώρους
Από τότε η ταχύτητα που έχω πιάσει με την Corolla άλλαξε σε 215km/h κοντερίσια στην Αθηνών-Λαμίας σε κατηφορικό κομμάτι. Βέβαια το ταχύμετρο στα 190-200km/h κλέβει περίπου 10km/h. Στα 215km/h δεν ξέρω πόσα.
Είμαι ο πιο πορωμένος με αυτοκίνητα από τους φίλους μου οπότε δεν έχει τύχει να συνοδηγήσω σε υψηλές ταχύτητες.
-
wow! Τρεις με Veyron στο φόρουμ
-
Μικρότερος, πατούσα όσο πήγαινε το αμάξι. Δηλαδή, με το Zastava που είχα, έβλεπα συχνά 190 στο κοντέρ (κάπου 180) πραγματικά...
Σαφώς και είναι καλύτερα να πας με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με 250 και εννοείται, ασφαλέστερο!
Πλέον, με την Xsara, μερικές φορές πιάνω καμιά 200άρα στην Εγνατία Οδό, αλλά με το δικό μου, στον αυτοκινητόδρομο, είμαι στο +20, άντε +30, ενώ σε επαρχιακούς, λίγο περισσότερο, μιας και δεν υπάρχουν μπλόκα εκεί συνήθως...
-
κοντέρ....
audi100 77' ----------175
starlet 1.3 85' ------ 175
corolla 1,4 02' -------185
rallye 1,6 00' --------220
audiA3 1,6 98--------190 -
310 με cbr 1100xx στην Α.Ο. Αν κρυβεσαι κατω απο το τζαμι , ειναι εντυπωσιακη η σταθεροτητα που εχει αυτη η μηχανη, γι αυτο την γουσταρω ασχετα αν θυμαμαι να την βγαζω βολτα 10 φορες ολες κι ολες, κι αυτες το καλοκαιρι
240+++ με το delsol μου . Περναω τα 240 που τελειωνει το κοντερ , συνεχιζω μεχρι τα 260 (υποθετικα) και μετα τσαντιζομαι που δεν βλέπω παραπανω χλμ και κοβω
Πλεον ψαχνομαι για μεγαλυτερο κοντερ
Ολα αυτα στην Α.Ο. καθημερινες αργαμιση η ωρα και σε κοματια σχεδον ερημικα. Απιστευτος αυτος ο δρομος οταν μπαινεις απο Ελευσινα προς Μαρκοπουλο μεταμεσονυχτιες ωρες... και σε καποια φαση βλέπεις μια ανηφορικη φωτισμενη πλατια λωριδα ασφαλτου να ξεδιπλωνεται μπροστα σου για χλμ και να μην υπαρχει ψυχη εκτος απο κανα δυο αμαξια που εισαστε παρεα -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
παρε ενα gps ή κανε καμια μοντιφα στο κινητο σου να δουλευει ως gps(με εξωτερικη κεραια κτλ)
-
Όταν οδηγάω Γερμανία και δεν έχει όριο, όσο πάει το αβένσις.
Εχω δεί μέχρι και 220 στο κοντέρ.
Και αυτό δεν είναι δικό μου, είναι ευγενική προσφορά του ξάδερφου όταν είχε έρθει Ολλανδία και γύριζε. Η συγκεκριμένη είναι πάνω στο μεγάλο φράγμαΜε ένα Audi A4 3.0 TDi 250-260? είχε χτυπήσει κόφτη (αν και το κοντέρ έδειχνε πάνω απο 250 )
Γενικά όμως, πλέον, με τα όρια +10+20 χλμ
-
Τα 250 του κόφτη έχω την εντύπωση ότι αναφέρονται σε πραγματικά χλμ/ώρα!
Στα 6κύλινδρα Merc βλέπεις γύρω στα 260-265 km/h κοντερίσια! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παρε ενα gps ή κανε καμια μοντιφα στο κινητο σου να δουλευει ως gps(με εξωτερικη κεραια κτλ)
Τα ξερω αυτα . Μια αλλη λυση ειναι να βαλω ΑVCR που μετραει και τελικη και μπορω να ρυθμισω και πιεση ανα ταχυτητα αλλα θα μου χαλασει το εσωτερικο του αυτοκινητου που θελω να φενεται οσο γινεται μαμά Το θελω να ειναι μονιμα μεσα στο αμαξι και μπροστα μου και οχι απλα να το μετρησω μια φορα.
Ειμαι παραδοσιακος τυπος και μου αρεσουν τα αναλογικα κοντερ Ο αδελφος μου , παλια που ειχε ενα starletaki turbo λίγο βελτιωμένο, ειχε βρει και ειχε φερει κοντερ της TRD που τελειωνε στα 280 (μεχρι 240 ειδε και πολλά του ηταν )
Κατι παρομοιο για honda ψαχνω -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Τα 250 του κόφτη έχω την εντύπωση ότι αναφέρονται σε πραγματικά χλμ/ώρα!
Στα 6κύλινδρα Merc βλέπεις γύρω στα 260-265 km/h κοντερίσια!Έτσι είναι. Στη συμφωνία μεταξύ τους έχουν και ένα +5% περιθώριο οπότε 250+5% = 263 περίπου. Οπότε μπορείς ακόμη και με ηλεκτρονικό κόφτη να δεις 270 παρά στο ταχύμετρο σε συνάρτηση φυσικά και με το αυτοκίνητο σου και το πως το 'θέλανε' στην εταιρία...
-
243 (την 5η στον κόφτη των 7000 στροφών) σε έρημη ευθεία εκτός Ελλάδος.
Ψήφισα βάσει αυτού του δεδομένου.
Τα συνοδευτικά σχόλια κάθε επιλογής καταλαβαίνω ότι είναι για πλάκα, αλλά επειδή μπαίνει στο φόρουμ πολύς άσχετος και ανώριμος κόσμος, καλό θα ήταν να έλλειπαν... -
Εγώ είμαι ''σπεύδε βραδέως''.
Ως συνοδηγός 245 με Alfa Romeo 75 δίλιτρη ''πειραγμένη'',οδηγός ένας θείος μου.Του διάβασα μετά όλα τα ''ευαγγέλια''.... -
-
Max 180 κοντέρ σε γερμανική Autobahn, κόφτης 4ης σε MX-5 1.6. Γενικά στη Γερμανία πήγαινα ~150 όπου επιτρεπόταν.
Κατά τα άλλα, κινούμαι ως 120-140, και αν τύχει για καμιά προσπέραση που θεωρώ απαραίτητη (κάποιος που δεν πηγαίνει σταθερά και δεν θέλω να τον έχω μπροστά μου) έχω πιάσει στιγμιαία 155-160 κοντέρ, αλλά πολύ λίγες φορές.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μία φορά έπιασα 55 σε τρελή κατηφόρα αλλά συνήθως πάω με 20 χιλ/ω. (με το ποδήλατο βέβαια).με έχεις...
Αλλά από βδομάδα βάζω νίτρα (θα φτιάξω φασολάδα), οπότε να τα στήσουμε; Με άδειες εννοείται.
Μεγαλύτερη ταχύτητα που έχετε πιάσει σε δημόσιο δρόμο?