-
Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια σελίδα που να μπορώ να δω πόσα δοντια χρειάζεται να έχει ο ιμάντες, πόσα χιλιοστά πρέπει να είναι και σε τι διαταξει είναι η αντλία νερού?Σε διάφορα σιτε που μπήκα είχε διάφορα νούμερα και διατάξεις και δεν ξέρω ποιο είναι σωστό. .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...
-
Δεν θα βγαλεις ακρη, και δεν χρειαζεται να μπεις σε τετοιες λεπτομερειες. Παρτα απο φυσικο καταστημα με αριθμο πλαισιου.
-
h αντλια νερου δεν παιρνει κινηση απο τον ιμαντα χρονισμου; χαλασε σε εναν φιλο μου και με ρωτουσε. του ειπα πως ανοιγουν τον κινητηρα οπως οταν αλλαζουν τον ιμαντα και να κοιταξει και τον ιμαντα και ας τον αλλαξει επι της ευκαιριας. επεσα μεσα;
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
h αντλια νερου δεν παιρνει κινηση απο τον ιμαντα χρονισμου; χαλασε σε εναν φιλο μου και με ρωτουσε. του ειπα πως ανοιγουν τον κινητηρα οπως οταν αλλαζουν τον ιμαντα και να κοιταξει και τον ιμαντα και ας τον αλλαξει επι της ευκαιριας. επεσα μεσα;Οxι σε όλες της μηχανές.
Φίλε τι σε νοιάζει πόσα δοντια κλπ;Θα βάλεις κάτι που υπάρχει στην αποθήκη;Μην τσιγκουνευεσαι γιατί μπορεί να το πληρώσεις πιο ακριβά.
Για να δεις τα τεχνικά ψάξε στις μεγάλες εταιρίες που πουλάνε σετ skf ,ina κλπ (δεν μου ερχεται αλλη στο μυαλό ) -
αχα. ε ας δει τι θα του πει ο μαστορας. thnx
-
Προσφατα αλλαξα τον ιμαντα χρονισμου σε ενα TOYOTA AVENSIS με 4A-FE μοτερ, σχεδον 17 χρονων και 310.000 χιλιομετρων.
Ο αλαχθεν ιμαντας ΤΟΥΟΤΑ γνησιος.Κατασκευστης GATES PowerGrip.Χιλιομετρα 110.000. Χρονια αρκετα, 7-8 περιπου, γιατι το αυτοκινητο τελευταια δεν κινηται και πολυ.Ο ιμαντας βγηκε καινουργιος χωρις την παραμικρη υποψια-ιχνος σκασιματως-φθορας.
Το ρουλμαν-εντατηρας ηταν ΚOYO japan.Κορυφαια προιοντα και τα 2.
Πρωτη τοποθετηση η ΤΟΥΟΤΑ ειχε MITSUBOSHI.Ταπεινη γνωμη ισως οι καλυτεροι ιμαντες.
Αλλαξα και περιφεριακους τους ιμαντες( δυναμο,υδραυλικο κ.α) οι οποιο ηταν MITSUBOSHI oil and heat resistance .Ειχαν 210.000 χιλιομετρα 12-13 χρονια χονδρικα.Με αμετρητες φορες πλυσιμο το μοτερ με νερο, χημικα και γυαλιστικα και ειχαν ελαχιστα σκασιματα.
Τωρα εβαλα ενα σετακι SKF διοτι λεφτα δεν υπαρχουν, και να πω την γνωμη μου , οτι ενω το ρουλμαν φαινεται καλο, ο ιμαντας δεν μου γεμισε το ματι.Φθηνιαρικος καμια σχεση με τους Gates PowerGrip και Mitsuboshi.Θα τον τσεκαρω στο 40.000-50.000 για τον φοβο των ιουδαιων. -
Οπως αντιληφθηκες φιλε μου, καποτε στα γιαπωνεζικα αυτοκινητα του λαου βαζανε υλικα ασυλληπτης ποιοτητας που δεν υπαρχουν ουτε σε supercar. Καλα ειναι και αυτα που εβαλες, ιμαντας δεν προκειται να κοπει, τα ρουλεμαν εαν την ακουσουν και φυσικα να εχει γινει σωστο τανυσμα απο τον μηχανικο. Θεωρω καλυτερο σετ της contitech μονο ως υφη του ιμαντα μου κανει για ανωτερο υλικο.
-
Για να εμπλουτίσω λίγο το thread, να και δυο φωτό, πριν και μετά την αλλαγή, από το 207 (1.4-16V) της γειτόνισσας μου, μοντέλο 2006 με 40.000 χλμ, στο το οποίο δεν είχε αλλαχτεί ποτέ ο ιμάντας χρονισμού, και την πέτυχα τις προάλλες έξω με τον κινητήρα να ακούγεται σαν να μασάει σίδερα (δεν ήθελε και πολύ για βαλβιδόσουπα, δείτε πόσος είχε μείνει ο ιμάντας, ο οποίος ευτυχώς δεν είχε πηδήξει δόντια)...
Αν προσέξετε φαίνεται και η 'σκόνη' που είχε γίνει το πλάτος του ιμάντα που 'εξαερώθηκε' από την επαφή του με το πλαστικό προστατευτικό, στο εσωτερικό του οποίου είχε 'γράψει'.
-
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Προσφατα αλλαξα τον ιμαντα χρονισμου σε ενα TOYOTA AVENSIS με 4A-FE μοτερ, σχεδον 17 χρονων και 310.000 χιλιομετρων.
Ο αλαχθεν ιμαντας ΤΟΥΟΤΑ γνησιος.Κατασκευστης GATES PowerGrip.Χιλιομετρα 110.000. Χρονια αρκετα, 7-8 περιπου, γιατι το αυτοκινητο τελευταια δεν κινηται και πολυ.Ο ιμαντας βγηκε καινουργιος χωρις την παραμικρη υποψια-ιχνος σκασιματως-φθορας.
Το ρουλμαν-εντατηρας ηταν ΚOYO japan.Κορυφαια προιοντα και τα 2.
Πρωτη τοποθετηση η ΤΟΥΟΤΑ ειχε MITSUBOSHI.Ταπεινη γνωμη ισως οι καλυτεροι ιμαντες.
Αλλαξα και περιφεριακους τους ιμαντες( δυναμο,υδραυλικο κ.α) οι οποιο ηταν MITSUBOSHI oil and heat resistance .Ειχαν 210.000 χιλιομετρα 12-13 χρονια χονδρικα.Με αμετρητες φορες πλυσιμο το μοτερ με νερο, χημικα και γυαλιστικα και ειχαν ελαχιστα σκασιματα.
Τωρα εβαλα ενα σετακι SKF διοτι λεφτα δεν υπαρχουν, και να πω την γνωμη μου , οτι ενω το ρουλμαν φαινεται καλο, ο ιμαντας δεν μου γεμισε το ματι.Φθηνιαρικος καμια σχεση με τους Gates PowerGrip και Mitsuboshi.Θα τον τσεκαρω στο 40.000-50.000 για τον φοβο των ιουδαιων.υπαρχει στην οικογενεια ακριβως το ιδιο αμαξι
οταν αλλαξα την 1η φορα ιμαντες, ηταν σαν καινουριοι ολοι (σημ : στα 100,000χλμ που προτεινει η Toyota)
ειδικα αυτος του χρονισμου ηταν σαν να τον εβαλες χθες -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για να εμπλουτίσω λίγο το thread, να και δυο φωτό, πριν και μετά την αλλαγή, από το 207 (1.4-16V) της γειτόνισσας μου, μοντέλο 2006 με 40.000 χλμ, στο το οποίο δεν είχε αλλαχτεί ποτέ ο ιμάντας χρονισμού, και την πέτυχα τις προάλλες έξω με τον κινητήρα να ακούγεται σαν να μασάει σίδερα (δεν ήθελε και πολύ για βαλβιδόσουπα, δείτε πόσος είχε μείνει ο ιμάντας, ο οποίος ευτυχώς δεν είχε πηδήξει δόντια)...Αν προσέξετε φαίνεται και η 'σκόνη' που είχε γίνει το πλάτος του ιμάντα που 'εξαερώθηκε' από την επαφή του με το πλαστικό προστατευτικό, στο εσωτερικό του οποίου είχε 'γράψει'.
με 40,000χλμ μονο και ειχε τοση φθορα?
-
Κατι αλλο ειχε παραδωσει το πνευμα, κανας τεντωτηρας καμμια αντλια κλπ και τον εστειλε τον ιμαντα να τριβεται στον τοιχο
-
Καλημερα ηρθε η ωρα να αλλαξω ιμαντα χρονισμου στο ford fusion 1.4 δεν εχω αλαξει ποτε ιμαντα και θα ηθελα να μου προτεινετε καποια μαρκα παντως αποτι ακουσα η dayco προμηθευει ιμαντες στη ford αλλα ειδα οτι για το μοντελο μου η προελευση τους ειναι made in p.r.c δηλαδη κινεζικοι και δεν θα ηθελα να το ρισκαρω και μετα ψαχνω για μοτερ οποτε θα ηθελα να προχωρισω σε κατι πιο αξιοπιστο και καλο σε ποιοτητα και καλυψη του οριου των χιλιωμετρων για την αντικατασταση του καμια προταση?
-
1)Σε καινούργιο, αγορασμένο από κεντρική αντιπροσωπεία Αγ. Άννης, (τότε), Fiat 238,1400 c.c., επαγγελματικό, (1979), ο ιμάντας κόπηκε στα 5.000 χλμ., κατά την εκκίνηση. Ο κινητήρας ήταν 'non interference', και οι βαλβίδες του παρέμειναν αλώβητες.
Το περιστατικό παρέμεινε ανεξήγητο έως σήμερα.2)Η Fiat, που ισχυριζόταν, τότε, πως είναι ο εφευρέτης του συστήματος, έδινε διάρκεια ζωής τα 240.000 χλμ..
Πρότεινε αλλαγή κάθε 60.000 χλμ..3)Η διαφορά ανάμεσα στους κινητήρες της με καδένα, (π.χ. 124 (1200 c.c.), και σε εκείνους με ιμάντα, με τους διπλούς επικεφαλής εκκεντροφόρους, π.χ. 124 Super T, (1600 c.c.), η Supermirafiori, (1300 c.c.), που έτυχε να χρησιμοποιήσω, ήταν ασύλληπτη στους τομείς του θορύβου, της ευστροφίας, και της αξιοπιστίας.
Από την στιγμή που αλλάζονταν στο προβλεπόμενο διάστημα, χωρίς τεντωτήρες, τρόμπες νερού και άλλα παράξενα, δούλευαν καλά και χωρίς απρόοπτα.
4)Φυσικά υπάρχουν και κινητήρες χωρίς καδένα η ιμάντα, με εκκεντροφόρο στο πλάϊ η στο κέντρο, αλλά με πρόβλημα χαμηλής απόδοσης, για τεχνικούς λόγους.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχουμε βγάλει με φίλο μου αντλία νερού από Α3 σε παρόμοια κατάσταση:
Ακόμα ψάχνουμε τα κομμάτια του impeller
Να πως είναι το impeller από μία κατασκευή που σέβεται τον εαυτό της.
(Από τον ίδιο κατασκευαστή αυτοκινήτων, (VAG), που μοιάζει να 'ξέχασε' πως θα έπρεπε να είναι το εξάρτημα).Φυσικά η κίνηση δίνεται από τον ιμάντα των περιφερειακών και όχι από τον, οδοντωτό, του χρονισμού του
εκκεντροφόρου, που οδηγείται με μεταλλική τροχαλία τεντωτήρα...
(H γκρι-μπλε τροχαλία, VW g60)Σημειωτέον, ότι η τρόμπα νερού, στον συγκεκριμένο κινητήρα, (g60), μετά 23 χρόνια λειτουργίας και 300.000 χλμ., (περίπου), εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. (Αυστηρά με αντιψυκτικό του κατασκευαστή, G11 αρχικά, G12, και G13 τώρα και η προβλεπόμενη αναλογία απεσταγμένου νερού).
Kαι ο διάδοχος του g60: VAG 1.8t.
-
Σκετη ξεφτιλα οι αντλιες με πλαστικα πτερυγια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σκετη ξεφτιλα οι αντλιες με πλαστικα πτερυγια.δεν παθαινουν ηλεκτρολυση.
-
viewtopic.php?f=6&t=19105&hilit=kospapad&start=630
Σε αντλία από 307 η παλιά και η νέα
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Σκετη ξεφτιλα οι αντλιες με πλαστικα πτερυγια.
δεν παθαινουν ηλεκτρολυση.
Μια μεταλλικη θα καταστραφει με χρηση σκετου νερου μετα απο χρονια και αν! Με χρηση καλου παραφλου, ποτέ.
Μια πλαστικη ειναι για μια 5 ετια, αναλωσιμο. Δεν με πειραζει που ειναι αναλωσιμο, αλλα που ειναι τοσο ψευτικο ενα τοσο σοβαρο εξαρτημα. -
Όσες παίρνουν κίνηση από τον ιμάντα χρονισμού υποφέρουν από το πολύ τέντωμα του ιμάντα πρώτα στο κουζινέτο που είναι η τροχαλία και μετά στην φτερωτή, ΟΚ το πλαστικό υλικό εκεί τεχνικά είναι απλά απαράδεκτο αλλά πρέπει να δούμε το σκεπτικό του κατασκευαστή της αντλίας και του κατασκευαστή του αυτοκινήτου για την επιλογή τους και μετά να δούμε γιατί δεν μας αρέσει, μήπως γιατί θέλουμε να αντέξει 22 χρόνια και όχι να αλλαχθεί όταν λέει το βιβλίο του service ?
Μήπως έχουμε φτωχύνει πολύ σαν κοινωνία και σαν πολίτες 7 χρόνια τώρα και όλα μας φταίνε ?
Λέω μήπως, γιατί και αυτή η περίπτωση είναι μια βασική παράμετρος. -
οτι η ποιοτητα των εξαρτηματων ειναι αθλια ειναι αληθεια, οταν εχει ιμαντα εκκεντροφορου καλο θα ειναι να αλλαζεται μαζι και η αντλια νερου, οταν εχει καδενα στις 80.000km ή στα 7 χρονια.
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες