-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Ρε παιδια ξερει κανεις αν στα ηρωικα Χιουνται Αξεντ πρωτης γενια 1.3(1996-1999) αν κοπει ο ιμαντας τι παιζει?Δηλαδη ειναι interference η non?Το 'ξερει κανείς' ειναι μια ερώτηση που απαιτέι μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτόν που απαντά...
Στο wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Alpha_engine φαινονται οι κωδικοί των μηχανών. H G4EH με ένα γρήγορο ψάξιμο στο google δεν βγάζει κανενα αποτελεσμα που να εχει σχεση με interference, εκτος απο αποτελεσματα που αφορουν τα ηλεκτρικα φορτια απο μπουζι και τα 'παρασιτα' (interference) τους.
Αντίθετα, με το που πας στην G4EK που ειναι 1.500 κυβικα, ανεξαρτήτως αν είναι SOHC ή DOHC, ή σε ακόμα περισσότερα κυβικα και άλλες μηχανες, αλλάζει το πράγμα, όπως φαίνεται στο http://www.interferenceengines.com/hyundai.html
Συμπέρασμα, καμμιά εγγύηση, αλλα μάλλον το 1.3 ΔΕΝ είναι interference, αντίθετα, το 1.5 ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ interference.
-
Eυχαριστω για το χρονο σου,το 1.5 το ειχα βρει και εγω αλλα το 1.3 δεν βρηκα καν τον κωδικο,εδωσες τροφη για ψαξιμο
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Eυχαριστω για το χρονο σου,το 1.5 το ειχα βρει και εγω αλλα το 1.3 δεν βρηκα καν τον κωδικο,εδωσες τροφη για ψαξιμοΝα ξέρεις οτι το 1.3 δεν κυκλοφόρησε ποτε στην Αμερική απο όπου υπάρχουν και τα περισσότερα site και πληροφορίες. αμα βρεις τιποτα απο Αυστραλία ή τιποτα Βαλκάνια, Ρωσία κλπ. Σε αυτή την κατηγορία είμαστε εμείς, δεν 'ανήκομεν εις την Δύσιν'.
-
Εφόσον ο ιμάντας είναι εργοστασιακής τοποθέτησης εγώ θα τον άφηνα όσο λέει ο κατασκευαστής και θα έκανα το σταυρό μου όταν θα μου τον άλλαζαν να μου τον τοποθετήσουν σωστά. Λένε πως το λάθος συνήθως είναι πως τον τεντώνουν πολύ οπότε κατά τη λειτουργία με τις αυξημένες θερμοκρασίες τα παίζει.
Εγώ την έχω πατήσει και η τοποθέτηση ήταν σε αντιπροσωπεία! Βέβαια επειδή ήταν αντιπροσωπεία η εργασία* μετά στον κινητήρα έγινε δωρεάν. (ήταν περίπου 2 χρόνια/20.000χλμ από την αλλαγή του ιμάντα αν θυμάμαι καλά)*για να είμαι ακριβής πλήρωσα κάτι, μάλλον τα ανταλλακτικά, δε θα πλήρωνα τίποτα αν έσπαγε στον χρόνο από την τοποθέτησή του.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ RENAULT MEGANE SEDAN 06 ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΧΤΕΙ Ο ΙΜΑΝΤΑΣ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΥ ΤΟ 2007/9 ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΤΑΙ Η ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΤΑ 90000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΓΩ ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΕ 76000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΤΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ? Ο ΜΑΝΤΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
πουλα το
-
Μοντέλο 2006 και αλλάχτηκε 9ο του 2007(=άκυρο λόγο 5ετίας)
Αγοράστηκε με 76.000χλμ στο κοντέρ και αλλαγμένοpop@
-
Ο χρήστης ΦΙΦΟΣ έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ RENAULT MEGANE SEDAN 06 ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΧΤΕΙ Ο ΙΜΑΝΤΑΣ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΥ ΤΟ 2007/9 ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΤΑΙ Η ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΤΑ 90000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΓΩ ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΕ 76000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΤΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ? Ο ΜΑΝΤΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΠαίρνεις ένα δικηγόρο 'αγκαζέ'.....τώρα κι'όλας και πηγαίνεις στο Μαντρά....τίποτε άλλο...
-
ναι, και θα του βγει ο ιμαντας μετα ενα χιλιαρικο....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ναι, και θα του βγει ο ιμαντας μετα ενα χιλιαρικο....Έχεις μάντρα;....αυτή είναι φιλοσοφία μαντράδων...
ΥΓ.Δηλαδή το μόνο που του προτείνεις είναι να το πουλήσει;Βοήθεια ζητά ο άνθρωπος ρε popolare....
ΥΓ2.Όσο νά'ναι,άμα τον δεί με έναν δικηγόρο θα τον 'μετρήσει'διαφορετικά από ότι τον μέτρησε όταν του το πούλησε.... -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
ναι, και θα του βγει ο ιμαντας μετα ενα χιλιαρικο....
Έχεις μάντρα;....αυτή είναι φιλοσοφία μαντράδων...
ΥΓ.Δηλαδή το μόνο που του προτείνεις είναι να το πουλήσει;Βοήθεια ζητά ο άνθρωπος ρε popolare....
ΥΓ2.Όσο νά'ναι,άμα τον δεί με έναν δικηγόρο θα τον 'μετρήσει'διαφορετικά από ότι τον μέτρησε όταν του το πούλησε....Ναι, άμα τον δει με κανέναν δικηγοράκο λιμοκοντόρο,θα χεστεί πάνω του... Λίγα εξώδικα και δικηγόρους έχουν δει οι μαντράδες...
Εκτός άμα πας με αυτόν -
Εσύ κάνε τα σέρβις για 150.000 χιλιόμετρα που (μάλλον) έχει το αμάξι για να μη πάθει ζημιά και άλλη φορά να προσέχεις.
Οι μαντράδες ποτέ δεν πειράζουν κοντέρ για να γράφει λίγα χιλιόμετρα και πάντα το αμάξι το είχε γιατρός, δασκάλα κλπ.
-
Δηλαδή ο πρώτος ιδιοκτήτης έκανε μεταξύ 2006 και 2007 90.000 χλμ;
-
Αν μπορέσεις να βρεις την αναφορά του ΚΤΕΟ πολύ πιθανών θα γράφει τα πραγματικά χιλιόμετρα. Αν τη βρεις μπορείς να κινηθείς και νομικά ακόμη και να ζητήσεις αναστροφή πώλησης.
-
- για το θεμα τον χιλιομετρων μπορει να μην υπαρχει προβλημα παραδειγμα στο δικο μου αμαξι τον αλλαξανε στα 5 χρονια ομως επειδη δεν το πολυ δουλευαμε ειχε μονο 65000χλμ
-καλυτερα να μη μπλεξεις με δικηγορους γιατι το μονο που θα χασεις ειναι καιρο και χρημα επειδη η νομοθεσια ειναι τετοια που οτιδηποτε ζημια και να ειχε να θεωρειτε φυσιολογικη φθορα (εκτος απο το σασι )
ακομη η γνωμη μου ειναι οταν παιρνεις μεταχειρισμενο πρεπει να αλλαζεις μερικα βασικα πραγματα πχ μπαταρια κτλ αλλα και ιμμαντα εκκεντροφορων ανεξαρτητα ποσα χιλιομετρα γραφει και αυτο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
- για το θεμα τον χιλιομετρων μπορει να μην υπαρχει προβλημα παραδειγμα στο δικο μου αμαξι τον αλλαξανε στα 5 χρονια ομως επειδη δεν το πολυ δουλευαμε ειχε μονο 65000χλμ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εσύ κάνε τα σέρβις για 150.000 χιλιόμετρα που (μάλλον) έχει το αμάξι για να μη πάθει ζημιά και άλλη φορά να προσέχεις.Αυτο ειναι και το λογικότερο αν σε ικανοποιει και θελεις να το κρατησεις το αυτοκινητο...
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ RENAULT MEGANE ΤΟ ΠΗΡΑ ΛΟΓΩ ΧΩΡΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. ΕΙΧΑ ΤΟ SWIFT TOY 2008 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΓΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 7850 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΧΡΕΩΣΕ Ο ΜΑΝΤΡΑΣ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥΕΒΑΛΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΑΡΚΑΣ ΣΤΟ MEGANE ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΚΤΕΟ ΚΑΟ ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΒΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΤΖΑΜΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ ΕΙΧΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑΛΙΑ ΞΕΡΕΤΑΟ ΧΩΜΕΝΑ ΣΦΗΝΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΑΛΙΖΑ. ΟΙ ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΥΧΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟ Η ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ?
-
Ο χρήστης ΦΙΦΟΣ έγραψε:
... ΤΩΡΑ ΤΗ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟ Η ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ?Μάλλον και τα δύο.
Αλλά, αφού υπήρχαν χρέη και με αυτή την ανταλλαγή τακτοποιήθηκαν, τότε.... πάλι καλά .
Στην πρώτη ευκαιρία πέρασέ το ένα μεγάλο service σε συνεργείο της εμπιστοσύνης σου, ίσως να μην διαπιστωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, να σου φύγει και το άγχος και ... καλή συνέχεια.
Δύσκολες εποχές, υπομονή και προσοχή από δώ και πέρα. -
ΚΑΙ ΤΟ MEGANE ΧΡΩΣΤΑΩ ΑΠΛΟΣ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ TO SWIFT ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ SWIFT SEDAN TOY 92 93 ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ SWIFT ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ,ΜΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑ SEAT TOLEDO ΤΟΥ 95 ΚΑΙ ΜΟΥΞΕΧΡΕΩΝΕ ΤΟ SWIFT ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ SEAT ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΤΟΤ ΔΕΝ Γ......... ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ 2008 NA ΠΑΩ ΝΑ ΠΡΩ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΑΙ ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΠΟΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΔΕ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ MEGANE TOY 06 ΕΧΕΙ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΣ.ΤΟΤΕ ΚΟΙΤΑΓΑ ΚΑΙ ΤΑ DAIHATSOU TERIOS ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΕΣΕΙΣ ΤΗ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΙΟΣ?ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
-
ΦΙΦΟ γράφε με μικρά, κουράζουν τα μεγάλα.
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες