-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καδενα και παλι καδενα(διπλη)
Και αυτό σχετικό, γιατί εκτός από το δεδομένο ήχο κροταλίσματος στο ρελαντί μπορεί να εμφανίσει και άλλα προβλήματα. Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσα με την συμβίωση με το Γαλλικό THP.
Π.χ. ο ήχος που μου έκανε κάποιες τυχαίες φορές, όταν το έβαζα μπροστά σαν να είχε διαλυθεί η μηχανή προκαλούσε τρόμο... Μετά έμαθα για χρονισμούς, τεντωτήρες κλπ...κλπ...
Τελικα σε εσενα storm ετσι λειτουργουσε με θορυβους ή ειχε προβλημα;
-
Ο θόρυβος της καδένας ήταν δεδομένος. Κροτάλισμα, όπως τα ταξί. Δεν ήταν ενοχλητικό. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν ακουγόταν. Αλλά από έξω ακουγόταν, όπως στα ταξί.
Το δυνατό θόρυβο που μου έκανε κάποιες τυχαίες φορές, κυρίως κρύα πρωϊνά, ήταν 'τρόμος' στην κυριολεξία.
Σαν να τα έπαιρνε στο κρανίο η μηχανή.
Τεντωτήρας.
Έσβηνα την μηχανή, το ξαναέβαζα μπροστά και το πρόβλημα εξαφανιζόταν.
Δεν το επίλυσα. Επιλύθηκε μόνο του. Το έκανε την πρώτη χρονιά και μετά δεν το ξαναέκανε...Ξέρω όμως ότι πολλοί THP πάσχουν σε αυτά τα θέματα και άμα μπουν στο συνεργείο μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα αντί να διορθωθούν.
π.χ.
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... 9%F3%EC%E1
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... 9%F3%EC%E1Και βίντεο με το πρόβλημα:
Αυτά είναι με το θόρυβο 'τρακτέρ':
https://www.youtube.com/watch?v=oUZqJyf1hhU
Youtube VideoΚαι αυτό είναι ένα φυσιολογικό:
Youtube Video -
Μια σωστη καδενα εχει λιιιγο θορυβο παραπανω και λιιιγη λιγοτερη ευστροφια.Εσεις την πατησατε με την πεζο.Εμενα με 415.000χιλιομετρα και χωρις αλλαγη τεντωτηρα μονο πολύ ζεστο κροταλιζει ανα 2-3δευτερα και αυτό μονο αν το ξερεις...Βεβαια μιλαμε για διπλη καδενα αρα αυξημενο θορυβο.
Τα οφέλη της καδενας είναι ανεκτίμητα...εκτος αν πεσεις στην περιπτωση καδενας που εχουν τα w203 lifting που είναι μονη(σαν 1000αρι αυτοκινητο)και στις 100.000+ εχει παρει κενα....αποτελέσμα οσων κατηγορουσαν τον προηγουμενο κινητηρα ότι ηταν θορυβωδης....το καταναλωτικο κοινο διαμορφωσε αποψη και τωρα εισπραττει την ηλιθιοτητα του. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο θόρυβος της καδένας ήταν δεδομένος. Κροτάλισμα, όπως τα ταξί. Δεν ήταν ενοχλητικό. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν ακουγόταν. Αλλά από έξω ακουγόταν, όπως στα ταξί.Το δυνατό θόρυβο που μου έκανε κάποιες τυχαίες φορές, κυρίως κρύα πρωϊνά, ήταν 'τρόμος' στην κυριολεξία.
Σαν να τα έπαιρνε στο κρανίο η μηχανή.
Τεντωτήρας.
Έσβηνα την μηχανή, το ξαναέβαζα μπροστά και το πρόβλημα εξαφανιζόταν.
Δεν το επίλυσα. Επιλύθηκε μόνο του. Το έκανε την πρώτη χρονιά και μετά δεν το ξαναέκανε...Ξέρω όμως ότι πολλοί THP πάσχουν σε αυτά τα θέματα και άμα μπουν στο συνεργείο μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα αντί να διορθωθούν.
π.χ.
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... 9%F3%EC%E1
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... 9%F3%EC%E1Και βίντεο με το πρόβλημα:
Αυτά είναι με το θόρυβο 'τρακτέρ':
https://www.youtube.com/watch?v=oUZqJyf1hhU
Youtube VideoΚαι αυτό είναι ένα φυσιολογικό:
Youtube VideoΧαμος. Καλα στο εργοστασιο πριν βγαλουν το αμαξι στην αγορα δεν το ακουσαν; Και απο λυση μηδεν. Μπορει να γινει χειροτερο. Storm στα φαναρια με ταξι διπλα τον ετρωγες σε θορυβο χαλαρα
-
Δεν το έκανε πάντα. Αν είχα θόρυβο 'τρακτέρ' θα είχα 'λαλήσει'...
-
τωρα λεμε ,στα 102.00κμ αισιως,με αουντι σ3 8π,του 07' ηπια οδηγηση με μερικα ανοιγματα που και που,εξαιρετικη συντηρηση.
βιβλιο τεχνικης συντηρησης αναφερει,αλλαγη ιμαντα στα 180.000 ? τι κανω για πειτε..εχω βρει ενα σετακι Αντλία νερού + σετ οδοντωτού ιμάντα GATES στα 189ε,λεω να ξεκινησω την διαδικασια να μου φυγει το αγχος,βρηκα εναν μαστορα σκαμπαζει απο group vag,ζητα 100 ευρω, να τον εμπιστευτω? ενας αλλος καραφλας και καλα εξειδικευμενος,ζητησε 500ε με ολα μεσα..εφαγε ακυρο.
αν γνωριζετε καποιον εμπιστο vw-audi,εστω και με πμ ριχτε καμια βοηθεια.
ειναι λεπτο το θεμα του ιμαντα,δεν ειναι απλα μια αλλαγη λαδιων,και θελω να το προσεξω,εχω και αδυναμια στο αυτοκινητο αυτο.
-
Εχει μεινει ευχαριστημενος και τον προτιμα, φιλος με a3 tsi 125 απο τον Ζελεπο στη Μεταμορφωση.. και αυτος απο αλλον συστημενος πηγε.. η εντυπωση μου ειναι οτι δεν ειναι ιδιαιτερα φτηνος παντως.. επισης εχω δει και δουλεια του σε φανοποια και ειναι πολυ καλη!
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
τωρα λεμε ,στα 102.00κμ αισιως,με αουντι σ3 8π,του 07' ηπια οδηγηση με μερικα ανοιγματα που και που,εξαιρετικη συντηρηση.
βιβλιο τεχνικης συντηρησης αναφερει,αλλαγη ιμαντα στα 180.000 ? τι κανω για πειτε..εχω βρει ενα σετακι Αντλία νερού + σετ οδοντωτού ιμάντα GATES στα 189ε,λεω να ξεκινησω την διαδικασια να μου φυγει το αγχος,βρηκα εναν μαστορα σκαμπαζει απο group vag,ζητα 100 ευρω, να τον εμπιστευτω? ενας αλλος καραφλας και καλα εξειδικευμενος,ζητησε 500ε με ολα μεσα..εφαγε ακυρο.
αν γνωριζετε καποιον εμπιστο vw-audi,εστω και με πμ ριχτε καμια βοηθεια.
ειναι λεπτο το θεμα του ιμαντα,δεν ειναι απλα μια αλλαγη λαδιων,και θελω να το προσεξω,εχω και αδυναμια στο αυτοκινητο αυτο.
Το βιβλιο λεει μονον 180.000χλμ; Δεν λεει και χρονια; Σιγουρα υπαρχει χρονικος περιορισμος. 5 χρονια ειναι σε πολλες μαρκες. Στην Ford που ειναι οπως εσυ τα 180.000χλμ ή 160.000χλμ προσδιοριζει και σε ποσα χρονια γινεται η αλλαγη.
-
οχι μονο χιλιομετρα λεει,χαρακτηριστικα μαλιστα audi s3 - 180.000
λοιπον μιλησα με ζελεπο,με το δικο μου πακετακι Gates,123ε η εργασια και ειμαι ετοιμος.
μπαινει πρωι βγαινει απογευμα το babe. not bad. -
Ο χρήστης gbak έγραψε:
οχι μονο χιλιομετρα λεει,χαρακτηριστικα μαλιστα audi s3 - 180.000λοιπον μιλησα με ζελεπο,με το δικο μου πακετακι Gates,123ε η εργασια και ειμαι ετοιμος.
μπαινει πρωι βγαινει απογευμα το babe. not bad.Κοίτα πόσο έχει και το σετ της Contitech. Αν δεν είναι πολύ ακριβότερο προτίμησέ το αν και με INA-Gates πάλι οκ θα είσαι λογικά. Το χρονικό περιθώριο συνήθως είναι 5 χρόνια max.
-
Σε Opel Astra H GTC 1.8 (125PS) του 08/2005 έχω αλλάξει σετ ιμάντα εκκεντροφόρου στα 90.000χλμ/6 χρόνια, όπως ήταν η εργοστασιακή υπόδειξη. Η αντλία νερού παίρνει κίνηση από τον ίδιο ιμάντα και μετά από συνεννόηση με το συνεργείο δεν αλλάχθηκε (είχε γίνει οπτικός έλεγχος για διαρροές). Αυτά το καλοκαίρι του 2011. Σήμερα έχω κοντά 165.000χλμ και με δεδομένο ότι δεν έχω αλλάξει μέχρι τώρα αντλία, σκέπτομαι να πραγματοποιήσω την αλλαγή σετ ιμάντα εκκεντροφόρου και αντλία νερού, αυτό το καλοκαίρι, στα περίπου 170-172.000χλμ, δηλαδή 1 χρόνο ή 10.000χλμ πριν τη θεωρητική ημερομηνία αντικατάστασης του ιμάντα (βάσει της προηγούμενης αλλαγής). Όλα καλά ως εδώ.
Το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει να προτιμήσω αφτερμάρκετ ή γνήσια υλικά. Το γνήσιο σετ ιμάντα & αντλίας κοστίζει γύρω στα 210 ευρώ (υλικά) ενώ σε αφτερμάρκετ πλήρες σετ κοστίζει περί τα 100 -120 ευρώ (gates, conti, skf). O ενδοιασμός μου δεν έχει να κάνει τόσο με τους ιμάντες και τεντωτήρες του εμπορίου όσο με το σκέλος των αντλιών. Η κοστολόγηση των αντλιών είναι στα 30-50 ευρώ όταν στην Opel είναι γύρω στο 90άρι (από μαγαζιά ανταλλακτικών πάντα οι τιμές Opel με τη σχετική έκπτωση επί της τιμής καταλόγου).
Πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι; Έχω βέβαια το προηγούμενο της απροβλημάτιστης λειτουργίας της εργοστασιακής αντλίας για τόσα πολλά (φτου φτου) χιλιόμετρα το οποίο σίγουρα είναι δέλεαρ για την επαναγορά της. Από την άλλη βέβαια, τα 100-110 ευρώ διαφορά των τιμών γνήσιου και αφτερμάρκετ πλήρους σετ καλύπτουν πλήρως τα εργατικά τοποθέτησης. Επίσης υπάρχει και η σκέψη (γεροί να είμαστε) στην επόμενη αλλαγή (μετά την επικείμενη) να αλλάζεται προληπτικά όλο το σετ (και η αντλία νερού που δεν αλλάχθηκε την πρώτη 6ετία), οπότε με αυτόν τον τρόπο η αξιοπιστία της αντλίας θα είναι για 6 χρόνια κι όχι για 11-12 (όπως τώρα που την έχω 11 χρόνια σχεδόν).
Τι μου προτείνετε; Από ποιότητα υλικών αφτερμάρκετ ποια εικόνα έχετε ως προς τις μάρκες που προανέφερα; Η contibnental που γενικά θεωρείται καλή στους ιμάντες (όπως και η Gates) χρεώνουν τις αντίστοιχες αντλίες τους περί τα 30-35 ευρώ ενώ η SKF περί τα 50-55. Ποια μάρκα θα προτιμούσατε; Είναι όλες οι ανωτέρω αντλίες με μεταλλική φτερωτή; (νομίζω και η μανίσια έχει μεταλλική). Τα φώτα σας παιδιά -
- Αφου αυτο που 'εμπιστευεσαι λιγοτερο' ειναι η aftermarket αντλια, παρε μαμα αντλια και aftermarket ιμαντα, τεντωτηρα, ρουλεμαν κλπ. Ετσι η τελικη διαφορα κοστους υλικων ειναι πολυ μικροτερη απο τα 100-110€ που εχεις υπολογισει.
- Επισης γιατι η αλλαγη να γινει ενα χρονο νωριτερα?
-
Καλημέρα Θοδωρή. Προγραμματίζω την αλλαγή 1 χρόνο νωρίτερα (πάνω κάτω, γιατί στην 6ετία από την προηγούμενη αλλαγή, τα χλμ του τωρινού ιμάντα σίγουρα θα περάσουν αρκετά τα 90.000, γύρω στα 95-97.000 τα κόβω), βασικά γιατί δεν έχω ποτέ αλλάξει αντλία νερού που παίρνει κίνηση από τον εν λόγω ιμάντα, και φοβάμαι μήπως δεν βγάλει το εναπομένον διάστημα μέχρι τότε. Ούτως ή άλλως μέχρι το καλοκαίρι εκτιμώ ότι θα έχω φτάσει τις 80-82000χλμ στον τωρινό ιμάντα, οπότε, μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει μερικούς μήνες νωρίτερα.
-
Επιπρόσθετα, μιας και το συζητάμε, με προβληματίζει λίγο το εξής σε περίπτωση που αγοράσω αφτερμάρκετ σετ ιμάντα. Ας πούμε ότι καταλήγω στο σετ της Gates, το οποίο παρεπιπτόντως το βρίσκω στα 60 ευρώ (πολύ καλή τιμή νομίζω). Από όσο είδα στον κατάλογο της εταιρείας, υπάρχει κι ένα ειδικό εργαλείο της Gates για τη ρύθμιση του τεντωτήρα του σετ της. Το πιθανότερο που φαντάζομαι είναι ότι στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Opel που πηγαίνω για σέρβις τα τελευταία χρόνια δεν θα έχουν το υπόψη εργαλείο, αλλά το ανάλογο της Opel για τη ρύθμιση των δικών της σετ. Πόσο πιθανό είναι να μη μου ρυθμίσουν σωστά τον τεντωτήρα ,αν λοιπόν τους πάω το δικό μου σετ (Gates);
-
Πιστευεις οτι στην οπελ τανυζουν τον ιμαντα με νιουτομετρο? Πιστευεις επισης οτι σφιγγουν τις βιδες με ροποκλειδο?
Στην σπανια περιπτωση που το κανουν αυτο τοτε θα το κανουν και με τα δικα σου αφτερμαρκετ ανταλλακτικα αφου ακουλουθητε η ιδια μεθοδος τοποθετησης. -
To εργαλείο της Gates στο οποίο αναφερόμουν πριν, είναι αυτό:
http://www.gatesautocat.com/pdf/GAT4620.pdf
Το πως σφίγγουν-ξεσφίγγουν (με ή χωρίς ροπόκλειδο) στα συνεργεία, ακόμα και στα εξουσιοδοτημένα, το γνωρίζω λίγο πολύ. Από κει και πέρα, το θέμα είναι κατά πόσο χωρίς το συγκεκριμένο εργαλείο, ο μηχανικός σε εξουσιοδοτημένο Opel που προφανώς έχει τον εξοπλισμό που αφορά τα δικά τους, γνήσια ανταλλακτικά, μπορεί να ρυθμίσει σωστά την τάνυση στον ιμάντα τοποθετημένο με τα παρελκόμενά του (2 τροχαλίες συν εντατήρας). Επειδή δεν έχω κάνει ποτέ την εργασία, ούτε γνωρίζω ακριβώς τη διαδικασία, δεν έχω άποψη και υποθέτω ότι η κάθε εταιρεία για διευκόλυνση του μηχανικού δίνει τα δικά της εργαλεία. Ανάλογο εργαλείο πχ προτείνει και η Continental για τα δικά της σετ ιμάντων.
-
Μην ανυσηχεις καθολου. Κανενας δεν χρησιμοποιει εργαλεια για τανυση του ιμαντα. Με τα βιας χρησιμοποιουν ελαχιστοι ροποκλειδο για το σφιξιμο της κυλινδροκεφαλης.
Προσπαθω να σου εξηγησω οτι μην ψαχνεις τοσο πολυ την τελειοτητα αφου δεν εφαρμοζεται απο τον τεχνικο που το τοποθετει. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Καλημέρα Θοδωρή. Προγραμματίζω την αλλαγή 1 χρόνο νωρίτερα (πάνω κάτω, γιατί στην 6ετία από την προηγούμενη αλλαγή, τα χλμ του τωρινού ιμάντα σίγουρα θα περάσουν αρκετά τα 90.000, γύρω στα 95-97.000 τα κόβω), βασικά γιατί δεν έχω ποτέ αλλάξει αντλία νερού που παίρνει κίνηση από τον εν λόγω ιμάντα, και φοβάμαι μήπως δεν βγάλει το εναπομένον διάστημα μέχρι τότε. Ούτως ή άλλως μέχρι το καλοκαίρι εκτιμώ ότι θα έχω φτάσει τις 80-82000χλμ στον τωρινό ιμάντα, οπότε, μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει μερικούς μήνες νωρίτερα.Ενταξει τοτε, ας παει και το παλιαμπελο για μερικους μηνες, δεν θα σωθεις.
Το εργαλειο μπορει (εικαζω, δεν ξερω στη συγκεκριμενη περιπτωση τι παιζει) να μην ειναι για το τανυσμα του ιμαντα, αλλα για να κραταει πχ στη θεση τους τους εκκεντροφορους αφοτου βγαλεις τον ιμαντα. Καποιοι κινητηρες χρειαζονται τετοια εργαλεια, καποιοι οχι.
Σε καθε περιπτωση, μη σε απασχολει το θεμα τοποθετησης Λαζαρε, τη διαδικασια την ξερουν οι μηχανικοι.
-
Gates ή Contitech (Continetal); Το πρώτο το βρίσκω στα 60 ευρώ, το δεύτερο από 76. Αξίζει ποιοτικά να το προτιμήσω; Από όσο έχω διαβάσει εδώ, εκεί που συνήθως παίζεται το θέμα ποιότητα είναι σε ρουλεμάν-τροχαλίες και τεντωτήρες. Το μαμά (opel) σετ φοράει τεντωτήρα Litens (made in Canada) αλλά δε μπόρεσα να διαπιστώσω τι μάρκα ρουλεμάν φοράει.
Γνωρίζουμε τα αντίστοιχα παρελκόμενα των σετ των ανωτέρω αφτερμάρκετ εταιρειών τίνος κατασκευαστή είναι; -
Πηγαινε δες τα σε καποιο μαγαζι. Μπορει να διαφερουν απο παρτιδα σε παρτιδα τα ρουλεμαν. Contitech θα επερνα εγω.
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες