-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
εδω οι περισσοτερες εταιρειες ανταλλακτικων δεν δινουν εγγυηση στο καινουριο.Οι περισσότερες ελλ-λαμογιοεταιρειες μάλλον εννοείς.
Άκρως παράνομο, όποιος θέλει και τον συμφέρει να κυνηγήσει 1000% θα δικαιωθεί -
πρωτα τηρεις τη σωστη διαδικασια (με το αναλογο κοστος βεβαια) και μετα με το δικιο σου απαιτεις.
-
Το πρώτο βήμα για μία σωστή διαδικασία επισκευης ξεκινά με την καθ'όλα νόμιμη προμήθεια ανταλλακτικου....νομίζω, καθώς χωρίς το ανταλλακτικο δεν μπορεί να γίνει οποιοδηποτε επόμενο βήμα της διαδικασίας.
Επιμενω λοιπόν, άκρως παράνομο να μην δίνουν εγγύηση. Η κοινοτική οδηγία, που έχει εν μέρει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία μιλάει για 2 χρόνια και σε κάθε περίπτωση ο νόμος λέει 1. Πράγμα που σημαίνει ότι ανάλογα τις ορέξεις κυνηγας σε ελληνικο-ευρωπαικο δικαστήριο και δικαιωνεσαι.
Χαζές είναι νομίζεις οι αντιπροσωπείες, που ακόμα και σε απλή προμήθεια ανταλλακτικου δίνουν εγγύηση; Απλά κάποιοι, στην μπανανιά που ζούμε και δεν τους ελεγχει, έχουν γίνει τζάμπα μάγκες....μέχρι να δουν τα σκούρα όμως, μετά αλλάζει το τροπάριο. -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
εδω οι περισσοτερες εταιρειες ανταλλακτικων δεν δινουν εγγυηση στο καινουριο.
Οι περισσότερες ελλ-λαμογιοεταιρειες μάλλον εννοείς.
Άκρως παράνομο, όποιος θέλει και τον συμφέρει να κυνηγήσει 1000% θα δικαιωθείΣε επισκέψεις σε συνεργεια τα τελευταία χρόνια μου εδωσαν την εντύπωση ευτελισμου της εργασιας τους. Τελευταίο παράδειγμα σε αντιπροσωπία άλλαξα πνευμονα υγραερίου και ξεχασαν να βιδώσουν τη 1 βίδα απο το σερβο; των φρενων και δεν είχα καλο φρενο 6 μηνες. Σε αλλη αντιπροσωπία δεν ειχαν τσιμουχες για το λεγαμενο κομπρεσερ και μου δωσαν το αμαξι για μια εβδομαδα χωρίς τα μαρκουτσια του και πιθανως μπορεί να χαλασε και απο κει.
Πως να παω σε δικαστήριο και τι να αποδειξω γι ολα αυτά.; Σε ανταλλακτικά θα σου πουν δεν το βαλε καλα ο μάστορας. -
Ο χρήστης dimagg έγραψε:
Οι περισσότερες ελλ-λαμογιοεταιρειες μάλλον εννοείς.
Άκρως παράνομο, όποιος θέλει και τον συμφέρει να κυνηγήσει 1000% θα δικαιωθείΣε επισκέψεις σε συνεργεια τα τελευταία χρόνια μου εδωσαν την εντύπωση ευτελισμου της εργασιας τους. Τελευταίο παράδειγμα σε αντιπροσωπία άλλαξα πνευμονα υγραερίου και ξεχασαν να βιδώσουν τη 1 βίδα απο το σερβο; των φρενων και δεν είχα καλο φρενο 6 μηνες. Σε αλλη αντιπροσωπία δεν ειχαν τσιμουχες για το λεγαμενο κομπρεσερ και μου δωσαν το αμαξι για μια εβδομαδα χωρίς τα μαρκουτσια του και πιθανως μπορεί να χαλασε και απο κει.
Πως να παω σε δικαστήριο και τι να αποδειξω γι ολα αυτά.; Σε ανταλλακτικά θα σου πουν δεν το βαλε καλα ο μάστορας.Αλλη αμαρτωλή ιστορία οι 'μάστορες', δεν είναι πολλοί αυτοί που όντως είναι και είναι και σωστοί....συνήθως είναι οι πρώτοι που τρεχουν να βγάλουν την ουρά τους απ'εξω.
-
Ξέρει κανείς κατάστημα που να πουλάει εκτονωτικες βαλβίδες;
-
παντως σε οποιο και να καταληξεις οπωσδηποτε να αλλαξετε και το φιλτρο και να πλυνετε ολο το κυκλωμα χωρις την εκτονοτικη βαλβιδα απανω αν θελετε να γινει σωστη δουλεια και να μην εχεις τα ιδια πολυ συντομα.Το πλύσιμο μπορούν να το κάνουν ολοι με το μηχάνημα που γεμίζει το σύστημα ή είναι κάτι πιο ειδικό;
Αν δεν έχει σπάσει το κομπρεσερ είναι πάλι απαραίτητο το πλύσιμο;
Πόσο μπορεί να κοστίζει το πλύσιμο; -
ειναι αλλη εργασια αυτη, αν δεν εχει βαρεσει το κομπεσερ δεν χρειαζεται να γινει. το κοστος ειναι αναλογα το καθε αυτοκινητο γιατι στα περισσοτερα πρεπει να βγει και το ταμπλο για να λυθει και να καθαριστει η εκτονωτικη βαλβιδα.
-
ειναι αλλη εργασια αυτη, αν δεν εχει βαρεσει το κομπεσερ δεν χρειαζεται να γινει. το κοστος ειναι αναλογα το καθε αυτοκινητο γιατι στα περισσοτερα πρεπει να βγει και το ταμπλο για να λυθει και να καθαριστει η εκτονωτικη βαλβιδα.Εμένα χάλασε το κομπρεσερ, ίσως δεν εσπασε, αγόρασα κομπρεσερ αφυγραντηρα εκτονωτική,παω σε 4 μάστορους μου λένε 60-100 €, παω στον 5 μου λέει 100 + 150 αν χρειαστεί πλύσιμο.
Και αναρωτιέμαι που να παω και ποιος πουλάει αέρα. -
Καλησπέρα, σε Accord 1/03 είχα θέμα με το A/C. Στο επίσημο συνεργείο είχε βγεί η απόφαση οτι φταίει το κομπρεσέρ και το άφησα λόγω κόστους.Μετα απο 12 έτη κάθησα και ασχολήθηκα , και πλέον πηγαίνω σε ανεξάρτητο.
Η αιτία ήταν οτι έχανε Freon ο 1 σωλήνας, αντικαταστάθηκε σε μηχανουργείο, και αλλάχτηκαν και όλα τα o-rings.
Κόστος μαζί με το φρέον και την εργασία του 55 ευρώ μαζί και 1 φίλτρο καμπίνας. -
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
Καλησπέρα, σε Accord 1/03 είχα θέμα με το A/C. Στο επίσημο συνεργείο είχε βγεί η απόφαση οτι φταίει το κομπρεσέρ και το άφησα λόγω κόστους.Μετα απο 12 έτη κάθησα και ασχολήθηκα , και πλέον πηγαίνω σε ανεξάρτητο.
Η αιτία ήταν οτι έχανε Freon ο 1 σωλήνας, αντικαταστάθηκε σε μηχανουργείο, και αλλάχτηκαν και όλα τα o-rings.
Κόστος μαζί με το φρέον και την εργασία του 55 ευρώ μαζί και 1 φίλτρο καμπίνας.Οι καλοί μαστόροι που γράφω και παραπάνω.
Δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς πλέον. -
Εχω και εγω θεμα με το a/c...Κανω πληρωση,βγαζει κρυο αλλα σε μια βδομαδα ισως και μερες βγαζει σχετικα κρυο και εχει χασει γυρω στα 300-400 γρ(850 παιρνει.)Οταν ξανα πληρωσαμε για πληρωση και το αφησαμε και υστερα απο 2-3 χρονια το ξαναπηγαμε ειχε μεσα 300-400 γρ(350 νμζω).
Πλεον το παρατησαμε ετσι εδω και 4 χρονια και βγαζει κρυο στην μικρη σκαλα και δροσερο στην μεγαλη.Το κομπρεσσερ φαινεται να εχει 'μπουρμπουλιθρες' οταν δουλευει(κοιτωντας στο τζαμακι).
Δν θελω να ξαναπληρωσω για πληρωση γτ καταντα κοροιδια.
Εγω πιστευω οτι ειτε η ανακουφιστικη βαλβιδα ανοιγει πιο νωρις απο οτι πρεπει και μου ριχνει παντα την ποσοτητα καπου στο 40% ειτε υπαρχει καπου μια πολυ μικρη οπη οπου και χανει αρχικα γρηγορα και επειτα οταν οι πιεσεις μειωνονται σταματα(βεβαια θα επρεπε να συνεχιζει να χανει αλλα λεμε καμια βλακεια)
Λυσεις???
1)σπρει επιδιορθωσης?
2)να κοιταξει ο τεχνικος με λαμπα-γυαλια?
3)το αφηνω ετσι? -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εχω και εγω θεμα με το a/c...Κανω πληρωση,βγαζει κρυο αλλα σε μια βδομαδα
...........
σταματα(βεβαια θα επρεπε να .............
Λυσεις???
1)σπρει επιδιορθωσης?
2)να κοιταξει ο τεχνικος με λαμπα-γυαλια?
3)το αφηνω ετσι?Πρέπει να βρεις μάστορα που να ξέρει. Το υπουργείο έχει σχετικο βιβλίο 150 σελίδων.
Στους μάστορους που έψαχνα για το δικό μου και τους ρωτούσα κάποια θέματα που ειχα δει στο βιβλίο κανείς δεν είχε ιδέα για τι πράγμα μιλούσα. -
Οπως το περιγράφεις είχα πρόβλημσ σε OPEL
Υπάρχει μία βαλβίδα ανακούφισης πάνω στο κομπρεσερ που ανοίγει όταν ανεβεί η πίεση
Αιτία του βουλωμένο από βρωμια εξωτερικα ψυγείο AC
Καθαριζεις ψυγείο και αλλάζεις την βαλβίδα πάνω στο κομπρεσσερ -
Ευχαριστω για τις απαντησεις.1-2 ηλεκτρολογοι στην περιοχη μου εχουν το ονομα πως γνωριζουν απο A/C....τον εναν τον ειχα επισκεφθει τις πρωτες φθορες μονο για πληρωση.
Kospapad το ψυγειο μου ειναι μεν εξωτερικα βρωμικο ωστοσο δν τιθεται θεμα ψυξης αφου μεσω πατεντας(αλλαγη γραμμων)οποτε παταω το A/C ανοιγει η μεγαλη σκαλα των βιντελατερ που σπανια ανοιγε παλια(προκειται για 2 βεντιλατερ που χαλανε τον κοσμο).Μου ριχνει μεχρι και την θερμοκρασια του κινητηρα σταθερα στους 80+ ακομα και σε σκισιμο σε ανηφορες που παλια εφευγε στους 90.Δεν τιθεται θεμα μη καλης ψυξης,αντιθετως.(δν υπαρχει διαφορα ειτε παω με 50-60χαω ειτε με 150χαω)
Kospapad θυμασαι αν η ανακουφιστικη βαλβιδα οταν εκτονωνει αφηνει ιχνη διαρροης που ανιχνευονται με γυαλια κτλ?
Βασικα δν θελω να ξαναπληρωσω γεμισμα και να ακουσω το γνωστο 'θα το ξαναδουμε' και αργοτερα 'πολυ δουλεια επεσε καιγομαι' -
Δεν αναφερομαι στην ψύξη του κινητηρα , όπου έχει ςκια το όργανο αλλά στην ψύξη του φρέον από το ψυγείο AC
ΑΝ δεν ψυχθεί επαρκώς το φρέον εμφανίζεται υψηλή πίεση και ίσως ανοίγει η εκτόνωσηΤΟ σημάδι είνια τόσο ελαφρύ που ξελένεται εύκολα , ειδικά στην μικρή διαρροή
Μόνο αν πάς καπάκι σε εβδομάδα μπορεί να βρούνμε κάτι μικρόΚαι τα τσιμουχάκια έχουν παρόμοια συμπεριφορά ή πολύ μικρές τρύπες στο ψυγείο
-
Το τελευταίο δίμηνο διαπίστωσα ότι στο όχημά μου GOLF MK4 1.4-16V-1999, το a/c υποαποδίδει.
Ως 1η ενέργεια συμπλήρωσα φρέον σε κάποιον τεχνίτη, χωρίς όμως κάποια βελτίωση, κι όταν το ξαναείδε έκανε λόγο για πιθανή διαρροή από τον συμπιεστή και ίσως το εξωτερικό κοντένσερ.
Ως 2η ενέργεια απευθύνθηκα στο μηχανικό μου και πήγαμε μαζί σε άλλο τεχνίτη, αφαιρέθηκε όλο το φρέον, έγινε vacuum και έγινε πλήρωση με νέο φρέον, μια διαδικασία περίπου 40~45 λεπτών και έγινε και έλεγχος για διαρροές με φως UV και κίτρινα γυαλιά. Αμέσως όμως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το σύστημα πάλι δεν λειτουργούσε, και η ένδειξη του θερμομέτρου ήταν κατώτερη θερμοκρασία στους 12 βαθμούς και μετά λειτουργία κοντά στους 17~18 βαθμούς.
Η διάγνωση που γίνεται είναι μάλλον ελαττωματικός συμπιεστής.
Υπό συζήτηση πλέον είναι η αφαίρεση του συμπιεστή και κατ' αρχήν η επισκόπησή του για την πιθανότητα επισκευής του, ενώ η επόμενη επιλογή είναι αναγκαστικά η τοποθέτηση νέου συμπιεστή.
Από την αγορά έχω λάβει προσφορές σε 2 επώνυμους στα 210 ευρώ περίπου (γαλλικού και γερμανικού εργοστασίου, αντίστοιχα). Ελέγχω και αν υπάρχουν προσφορές για άλλα 3 επώνυμα εργοστάσια που βλέπω σε ξένα sites και φαίνεται να είναι μάλλον λίγο πιο οικονομικά.
Εκείνο που με ανησυχεί είναι το ενδεχόμενο το πρόβλημα να μην επιλυθεί επειδή έχω διαβάσει ότι και άλλοι ενώ άλλαξαν το συμπιεστή δεν το έλυσαν.Σημειώνω ότι παρουσιάζεται και σε μένα από αρκετό καιρό το φαινόμενο της αποβολής από τους αεραγωγούς του αφρολέξ από τα blend doors. Θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται η απώλεια ψύξης με το θέμα αυτό λόγω ανάμιξης του αέρα μολονότι όπως έχω διαβάσει αυτό συνήθως οδηγεί μόνο σε απώλεια θέρμανσης;
Κάθε γνώμη σας από αντίστοιχη εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη.
-
Το θέμα είναι χάνεται φρεον? Χάνεται άμεσα και όλο? Ή χάνει μια ποσότητα και σταθεροποιειται?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Το θέμα είναι χάνεται φρεον? Χάνεται άμεσα και όλο? Ή χάνει μια ποσότητα και σταθεροποιειται?Καλημέρα.
Ο 1ος τεχνίτης ανέφερε ότι έλειπε φρέον. Αλλά επί 19 χρόνια λειτουργούσε κανονικά.
Αφού όμως αμέσως μετά τη συμπλήρωσή του δεν αποδίδει;
Χάνεται αμέσως μέσα σε δευτερόλεπτα;
Ή μήπως χάνεται σταδιακά από το συμπιεστή;
Ή μήπως δεν χάνεται καθόλου, αλλά απλά ο συμπιεστής δεν μπορεί να συμπιέσει αρκετά ακόμη και με πλήρες το σύστημα;
Ή μήπως κάποιο άλλο από τα περιφερειακά του συστήματος είναι ελαττωματικό και δημιουργεί το πρόβλημα;
Έχει όπως βλέπω στα σχεδιαγράμματα πλήθος περιφερειακών συστημάτων και βαλβίδων.
Ο 2ος τεχνίτης θεωρεί ότι εφόσον αμέσως μετά την πλήρωση του συστήματος δεν αποδίδει και συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο ο συμπιεστής είναι αδύναμος.
Ομολογώ ότι είμαι πελαγωμένος.
Και κυρίως γιατί ακόμη κι αν χρηματοδοτήσω την επισκευή με τον τρόπο που ανέφερα δεν υπάρχει 100% βεβαιότητα ότι θα λειτουργήσει γιατί κάτι άλλο τελικά μπορεί να ευθύνεται ή ακόμη να υπάρχει σύμπτωση 2 ελαττωμάτων και συνεπώς να πρέπει να επαναχρηματοδοτηθεί η επισκευή για να διασωθεί και η προηγούμενη χρηματοδότηση με αβέβαιο εκ νέου αποτέλεσμα. -
To φρέον έχει και λιπαντικές ιδιότητες αν δε κάνω λάθος οπότε αν δούλεψε αρκετά χωρίς φρέον μπορεί όντως να την άκουσε ο συμπιεστής. Το ιδανικότερο θα ήταν να υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής με κάποιο άλλο που γνωρίζετε ότι λειτουργεί.
a/c συμπλήρωμα φρέον?