-
Λες το φαινόμενο να οφείλεται μόνο στους πίσω τροχούς?Γιατί οι μπροστινοί με δεδομένο ότι προηγήθηκαν ζυγοστάθμιση και ίσιωμα δεν φαίνεται να συμμετέχουν ιδιαίτερα!Θα το ψάξω και αυτό...
Από τα συμπτώματα συμπεραίνεις τίποτα άλλο? -
Αφού τα ελαστικά σου είναι έτοιμα να αποδημήσουν είναι πολύ πιθανό από ανομοιόμορφη φθορά ή στρέβλωση του σκελετού τους (ενός ή περισσοτέρων) να έχεις ότι έχεις. καλό είναι πριν πετάξεις τα λεφτά σου σε ζυγοσταθμίσεις κλπ να αλλάξεις ελαστικά.
-
Πότε πρέπει να γίνεται η ζυγοστάθμιση σε καινούργια λάστιχα; Την ώρα της τοποθέτησης ή κάποια χιλιόμετρα μετά;
Ρωτάω γιατί τελευταία άλλαξα λάστιχα σε 2 pajero pinin της δουλειάς σε λαστιχά που με έστειλε η εταιρία leasing και αυτός μου είπε να περάσω σε 500 - 1000 χλμ για τη ζυγοστάθμιση ώστε να 'κάτσουν' τα λάστιχα. Δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο και τον ρώτησα. Μου είπε πως αυτή είναι η σωστή διαδικασία και πως οι περισσότεροι συνάδελφοί του βαριούνται να ξαναβγάζουν τους τροχούς για να κάνουν ζυγοστάθμιση και τα κάνουν την ώρα της τοποθέτησης. Έτσι είναι ή με δούλευε; -
Ο χρήστης philippou έγραψε:
Πότε πρέπει να γίνεται η ζυγοστάθμιση σε καινούργια λάστιχα; Την ώρα της τοποθέτησης ή κάποια χιλιόμετρα μετά;
Ρωτάω γιατί τελευταία άλλαξα λάστιχα σε 2 pajero pinin της δουλειάς σε λαστιχά που με έστειλε η εταιρία leasing και αυτός μου είπε να περάσω σε 500 - 1000 χλμ για τη ζυγοστάθμιση ώστε να 'κάτσουν' τα λάστιχα. Δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο και τον ρώτησα. Μου είπε πως αυτή είναι η σωστή διαδικασία και πως οι περισσότεροι συνάδελφοί του βαριούνται να ξαναβγάζουν τους τροχούς για να κάνουν ζυγοστάθμιση και τα κάνουν την ώρα της τοποθέτησης. Έτσι είναι ή με δούλευε;Kαι κατα την τοποθετηση και μετα απο 500- 1000χλμ.
-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Λες το φαινόμενο να οφείλεται μόνο στους πίσω τροχούς?Γιατί οι μπροστινοί με δεδομένο ότι προηγήθηκαν ζυγοστάθμιση και ίσιωμα δεν φαίνεται να συμμετέχουν ιδιαίτερα!Θα το ψάξω και αυτό...
Από τα συμπτώματα συμπεραίνεις τίποτα άλλο?Αν τρέμει το τιμόνι είναι από τους μπροστινούς τροχούς, αν τρέμει το ταμπλό είναι από τους πίσω, επίσης από λακούβα φαράγγι στραβώνουν και οι σκελετοί των ελαστικών.
Μπορεί να την άκουσε και κανένα μπαλάκι, πιθανόν το μεγάλο στο κάτω μέρος του ψαλιδιού, το λεγόμενο και Bull.
-
GEIA ΣΑς ΠΑΙΔΙΑ ειμαι κενουργια στο forum Aλλα και στους τεσσερις τροχους αντιμετωπιζω ενα προβλημα εχω jimny που το αγορασα πριν 3 μηνες μεταχειρισμενο την ιστορια του δεν την ξερω λιγα πραγματα απο τα συνεργεια που το πηγα και το βλεπουν κενουργιο.το μοντελο ειναι του 1998 και μου παρουσιαζει τρεμουλο παρα πολυ στις ταχυτητες των 70 -80 φαινεται οτι το αυτοκινητο συντονιζεται!!!!εκανα ζυγοσταθμιση 2 φορες και την τελευταια ηταν στο Ζανια στη βουλιαγμενης καθοδηγουμενη απο το σαιτ αυτο .τα παιδια εξερετικα πραγματικα σωστοι επαγγελματιες με επιμελεια και διαρκη δοκιμες να βρουν την σωστη θεση στα μπουλωνια .το προβλημα ομως δεν βρηκε την λυση του το ονειρο μου ηταν να αποκτησω ενα jimny και βλεπω οτι ολα αυτα στην κατηγορια του βγηκαν προβληματικα σε αυτο το τρεμουλο του τιμονιου μεταξυ των χιλιομετρων που προανεφερα?εχετε κατι να με συμβουλεψετε?θα ηταν πολυ συμαντικο .σας ευχαριστω!
-
Σε συνεργειο Σουζουκι πηγες;Συμφωνα με το viewtopic.php?f=10&t=35741#p1585934 εχει βγαλει κατι η εταιρια που διορθωνει το προβλημα .
-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
...
Για δύο μήνες το Φοκουσάκι έφαγε τη λακούβα της ζωής του με αποτέλεσμα να εμφανιστεί κάποια στιγμή ένα τρέμουλο γύρω στα 110-120 που γίνεται πολύ έντονο με 5η,λιγότερο με 4η και ακόμα λιγότερο με τρίτη...Όχι μόνο στο τιμόνι αλλά σε όλο το αυτοκίνητο!Το κακό είναι ότι δεν είχα και πολύ χρόνο να το ψάξω...
...Περίεργο; Τι ρόλο παίζει η σχέση στο κιβώτιο;
Μήπως δεν έχει να κάνει με τα χλμ αλλά με τις στροφές του κινητήρα;
Αν όχι μήπως χρειάζεσαι ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο (ειδικά πίσω); -
Έλεγξε βάσεις μηχανής - κιβωτίου.
-
Λιγο κουφη απορια:
Εχω παρατηρησει, σε αυτοκινητα με τασια, να δενουν το καθε τασι με tie wraps προφανως για να μη φυγει.
Δεν επηρεαζεται η ζυγοσταθμιση ετσι? -
Οχι.
-
Οι τροχοί συντονίζουν και εμφανίζουν έντονους κραδασμούς σε (τουλάχιστον) δύο ταχύτητες περιστροφής.
Η πρώτη ταχύτητα είναι εκεί που συντονίζει λόγω στατικού ζυγίσματος και η δεύτερη (μεγαλύτερη) ταχύτητα εκεί που συντονίζει λόγω δυναμικού ζυγίσματος.Όταν οι τροχοί προσαρμόζονται πάνω στο μηχάνημα ζυγοστάθμισης, πολλές φορές τοποθετούνται λανθασμένα ή δεν βρίσκονται στη σωστή θέση λόγω φθοράς του κώνου/ζάντας και έτσι η ζυγοστάθμιση δεν είναι ακριβής.
Αν όμως οι τροχοί τοποθετηθούν σωστά πάνω στο μηχάνημα, τότε η ζυγοστάθμιση έχει μεγαλύτερη ακρίβεια από τα μηχανήματα ζυγοστάθμισης επί του αυτοκινήτου αφού ο τροχός ζυγοσταθμίζεται στατικά και δυναμικά.
Τα μηχανήματα ζυγοστάθμισης επί του αυτοκινήτου ζυγοσταθμίζουν μόνο στατικά και έτσι στις μεγάλες ταχύτητες θα εμφανιστούν κραδασμοί λόγω δυναμικής ανισορροπίας.
Όταν λέμε ότι τα μηχανήματα ζυγοστάθμισης επί του αυτοκινήτου έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια εννούμε ότι ο τροχός δεν θα ζυγοσταθμισθεί με ακρίβεια εκτός του αυτοκινήτου επειδή σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα τοποθετηθεί σωστά πάνω στο μηχάνημα ζυγοστάθμισης.
Ζυγοσταθμιση τροχων...