-
Καλησπέρα και από μένα … να σας ενημερώσω ότι δεν είμαι εξοικειωμένος με τη λειτουργία των forums οπότε συγχωρέστε μου τυχόν σφάλματα ή παρατυπίες. Από κει και πέρα, χρειάζομαι τη βοήθεια (ή τα φώτα) οποιουδήποτε μπορεί να γνωρίζει για στρώματα ύπνου και προβλήματα μέσης. Δυστυχώς, όσο περισσότερο ψάχνω στο διαδίκτυο για το πιο θεωρείται το σωστό στρώμα για ανθρώπους με ευαισθησία στη μέση (σπονδυλολίσθηση, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, στένωση … αυτά έχω συγκρατήσει ότι έχω) τόσο περισσότερο μεγαλώνει η άγνοια μου γύρω από το θέμα. Δυστυχώς, δύο διαφορετικοί ορθοπεδικοί που με είδαν, δεν μπόρεσαν να με διαφωτίσουν στο θέμα του στρώματος. Στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι ένα ημίσκληρο στρώμα είναι σωστό αλλά να προσέξω ιδιαίτερα από πού και τι θα πάρω καθώς, όπως μου είπαν, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση από τις εταιρίες προκειμένου να πουλήσουν. Πρέπει να έχω επισκεφθεί όλες τις ιστοσελίδες εταιριών που κατασκευάζουν ή πουλάνε στρώματα και να έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα για κάθε στρώμα. Με αφρούς, με ελατήρια, μνήμες, μαγνήτες, ορθοπεδικά, ανατομικά, ειδικές βάσεις και άλλα πολλά που υπόσχονται ότι εξασφαλίζουν σωστή στήριξη στη μέση, ξεκούραστο ύπνο, και ότι ενδείκνυνται για ανθρώπους με προβλήματα στη μέση. Οι απορίες μου είναι σύντομες και απλές: Ποια είναι τα σωστά; Ποιες εταιρείες μπορώ να εμπιστευτώ; Υπάρχει κάπου κάποιος ειδικός που να μπορεί να με κατευθύνει ως προς τι να πάρω; Αυτά λίγο πολύ. Προκαταβολικά ευχαριστώ.
-
Η απάντηση σε αυτό είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση
Επειδή πέρασα την ίδια φάση με σένα και το έψαξα αρκετά, με βοήθεια απο παθόντες κοψομεσιασμένους συμφορουμίτες, απ όσο έχω καταλάβει δεν υπάρχει συνταγή, εκτός ίσως απ την αποφύγη των πολύ μαλακών στρωμάτων.
ΤΟ στρώμα απλά πρέπει να σε κάνει να νοιώθεις ΑΝΕΤΑ και να κοιμάσαι ευχάριστα, οπότε μόνο με δοκιμές θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη.
Πιστεύω να μην έχει αντίρρηση ο κουτσαν, αντιγράφω απο πμ
Δεν υπάρχει κάτι να προσέξεις
Ορθοπεδικά στρώματα ύπνου: Επειδή, αρκετοί ασθενείς ρωτούν 'τι στρώμα ύπνου να αγοράσω;', είναι σίγουρο ότι αυτό που προέχει είναι το κρεββάτι κάτω από το στρώμα να έχει σανίδια, και όχι ελαστικά σύρματα που βουλιάζουν (σουμιές), πράγμα που δεν το βλέπουμε πιά σε οικίες αλλά -όλως παραδόξως- το βλέπουμε σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, μάλλον από άγνοια της Διεύθυνσης! Όσο για την επιλογή Στρώματος Ύπνου, πρακτικά δεν έχει καμμία σημασία η επιλογή του, όπως απέδειξε η συγκριτική μελέτη ιατρών από τη Δανία, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα 'Ένα στρώμα νερού (Akva, Denmark) και ένα στρώμα αφρού (μαλακή πολυουρεθάνη, Tempur, Denmark) επηρεάζει γενικά θετικώς τα συμπτώματα οσφυαλγίας, τη λειτουργία, και τον ύπνο, πιο θετικά από ένα σκληρό στρώμα (Hard Mattress), αλλά οι διαφορές ήταν στατιστικά μικρές'.(Conclusion: 'The Waterbed (Akva, Denmark) and foam mattress (Tempur) did influence back symptoms, function and sleep more positively as apposed to the hard mattress (Innovation Futon), but the differences were small').[84]
http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... E%BF%CF%82
Θεωρω δύσκολο όμως να την βγάλεις φτηνά για ένα καλό στρώμα. Δοκίμασε κι όσο πάει η τσέπη σου
-
Ο χρήστης Alexandros123 έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα … να σας ενημερώσω ότι δεν είμαι εξοικειωμένος με τη λειτουργία των forums οπότε συγχωρέστε μου τυχόν σφάλματα ή παρατυπίες. Από κει και πέρα, χρειάζομαι τη βοήθεια (ή τα φώτα) οποιουδήποτε μπορεί να γνωρίζει για στρώματα ύπνου και προβλήματα μέσης. Δυστυχώς, όσο περισσότερο ψάχνω στο διαδίκτυο για το πιο θεωρείται το σωστό στρώμα για ανθρώπους με ευαισθησία στη μέση (σπονδυλολίσθηση, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, στένωση … αυτά έχω συγκρατήσει ότι έχω) τόσο περισσότερο μεγαλώνει η άγνοια μου γύρω από το θέμα. Δυστυχώς, δύο διαφορετικοί ορθοπεδικοί που με είδαν, δεν μπόρεσαν να με διαφωτίσουν στο θέμα του στρώματος. Στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι ένα ημίσκληρο στρώμα είναι σωστό αλλά να προσέξω ιδιαίτερα από πού και τι θα πάρω καθώς, όπως μου είπαν, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση από τις εταιρίες προκειμένου να πουλήσουν. Πρέπει να έχω επισκεφθεί όλες τις ιστοσελίδες εταιριών που κατασκευάζουν ή πουλάνε στρώματα και να έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα για κάθε στρώμα. Με αφρούς, με ελατήρια, μνήμες, μαγνήτες, ορθοπεδικά, ανατομικά, ειδικές βάσεις και άλλα πολλά που υπόσχονται ότι εξασφαλίζουν σωστή στήριξη στη μέση, ξεκούραστο ύπνο, και ότι ενδείκνυνται για ανθρώπους με προβλήματα στη μέση. Οι απορίες μου είναι σύντομες και απλές: Ποια είναι τα σωστά; Ποιες εταιρείες μπορώ να εμπιστευτώ; Υπάρχει κάπου κάποιος ειδικός που να μπορεί να με κατευθύνει ως προς τι να πάρω; Αυτά λίγο πολύ. Προκαταβολικά ευχαριστώ.Η απάντηση σε αυτό είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση
Αυτο, και να συμπληρωσω οτι το να πας σε ενα μαγαζι και να ξαπλωσεις λιγο σε ενα demo στρωμα και να σου φανει καλο, δε σημαινει τελικα τιποτα. Ειναι σαν να βλεπεις τη γυναικα σου 5 λεπτα πριν την παντρευτεις.
Σου εκανα την καρδια περιβολι, αλλα δυστυχως ετσι ειναι.Κατα τη γνωμη μου οι μαγνητες, τα φυκια, οι αλογοτριχες κλπ ειναι χαντρες για ιθαγενεις, αλλα καποιοι μπορει να διαφωνουν. Παρε ενα κανονικο στρωμα που σου κανει και αν παραειναι σκληρο στην πορεια, δοκιμασε ενα επιστρωμα λιγο πιο μαλακο.
-
Σωστό, είναι πιο εύκολο να μαλακώσεις το σκληρό παρά να σκληρύνεις το μαλακό.
Βέβαια μακάρι να ήταν έτσι απλά τα πράματα, υπάρχουν πολλές ιδιότητες και συμπεριφορές σε ένα στρώμα αλλά είναι ένα καλό σκεπτικό. -
Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας, θα συνεχίσω να το ψάχνω, να 'στε καλά!!!
-
Εγώ σαν 'παθώς',θα σου έλεγα πρός το μαλακό!! Δώσε βάση όμως στην έρευνα αγοράς....να δοκιμάσεις αρκετά στρώματα πρίν αποφασίσεις!!
-
Αν και διαβάζω αυτό το forum εδώ και χρόνια (με βοήθησε πολύ να αγοράσω το αυτοκίνητο μου), γράφω για πρώτη φόρα μιας και βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση νέου στρώματος. Δοκίμασα και είχα ψηθεί πάρα πολύ για τα στρώματα Tempur μέχρι που έκανα μια αναζήτηση στο internet. Μου έκανε εντύπωση ο τεράστιος αριθμός αρνητικών κριτικών. Ειδικά σε αυτό το site http://www.reviewcentre.com/reviews10749.html τα στρώματα αυτά παίρνουν 2.5 στα 5 από 148 κριτικές ! Ίσως από τις χειρότερες βαθμολογίες που έχω συναντήσει ποτέ στο internet. Τα σχόλια των δυσαρεστημένων είναι αποκαρδιωτικά και μοιάζουν πραγματικά, τη στιγμή που η απάντηση τις εταιρίας σε καθένα τους είναι το ίδιο copy/paste ανεκαρτήτως προβλήματος.
Καταλαβαίνω οτι τα tempur ίσως είναι στρώματα που ή αγαπάς ή μισείς και οτι συνήθως κριτική θα γράψει ο δυσαρεστημένος πελάτης και όχι ο ευχαριστημένος, αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να ρισκάρω για ένα τόσο ακριβό στρώμα... -
Και εγώ ψάχνοντας σαν εσένα μέσω ΝΕΤ απέρριψαγρηγορα τα tempur.
Μετα απο πολλα test ride ψήφισα mediastrom την σειρά optimum και δεν έχω μετανιώσει ούτε ένα euro. -
Το βασικό που μου άρεσε στα tempur, πέρα από την ωραία αίσθηση όταν ξάπλωνες στο μαγαζί, ήταν η σχεδόν 100% απουσία δονήσεων. Κοιμάμαι πολύ ελαφρά και συχνά ξυπνάω αμέσως μόλις κουνηθεί η σύντροφος μου.
Σε όλα τα στρώματα με ελατήρια που δοκίμασα (και media strom) αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί. Επίσης όσο πιο ακριβό και άνετο γινόταν ένα στρώμα με ελατήρια, τόσο πιο μαλακό ήταν και βούλιαζα μέσα του, κάτι που δεν μου αρέσει. Μάλλον προτιμώ τα σκληρά στρώματα.
Εσύ το optimum πόσο καιρό το έχεις? Στηρίζει καλά το σώμα σου χωρίς να βουλιάζει? Από μεταφορά δονήσεων πως πάει? -
Αν σου άρεσε η αίσθηση όταν ξάπλωσες, προχώρα άφοβα. Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το tempur original. Η αλήθεια είναι ότι η δεύτερη επιλογή μας ήταν το optimum της media strom. Αλλά 15 χρόνια εγγύηση δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Όπως και το γεγονός ότι δεν έχεις το άγχος να γυρίζεις το στρώμα 2 φορές το χρόνο. Η αγορά του στρώματος είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση, συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διαλέγεις στρώμα όχι με βάση τα reviews στο internet.
-
Σε 15 χρονια ποσο σίγουρος μπορείς να είσαι ότι θα υπάρχει η εταιρεία?
Νομίζω το σωστό ύψος για ένα κρεβάτι ειναι αυτό που καθιμενος οριακά φτάνουν οι παρούσες στο έδαφος.
Αρα χρειάζεσαι όλο αυτο το πακέτο υπόστρωμα, στρώμα και αυτο το λεπτό στο τέλος.
Εχω το optimum νομιζω το platinum 4 χρονια και ενώ στην αρχή το φοβόμουν για μαλακό, ειναι τέλεια μαλακό και με ξεκουράζει αφάνταστα.
Δεν γουσταρα με τίποτα την μνήμη του tempur στην κάθε κίνηση. -
Ο καθένας μάγκες όπως βολεύεται.....αλλά να φτάσουμε στο σημείο,να διαβάζουμε reviews για το που θα ξαπλώνουμε....έεε αυτό παραπάει!!!!! Τί είναι.....λάστιχο για το αμάξι;....(που και αυτό λάθος είναι).... Και κάτι χιλιοειπωμένο:ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!!!!!Τα 'διάβασα-έχω έναν φίλο που έχει-ένα κολλητάρι'κλπ...είναι για τα σκουπίδια!!Και πρός θεού....για σοβαρά πράγματα,όπως παθήσεις και προβλήματα μέσης,οι συμβουλές είναι μεγάλη μαλακία!!!!(με εξαίρεση αυτόν που πονάει ή έχει πονέσει...)
-
Συνήθως κοιμάμαι σε ό,τι μαξιλάρι να 'ναι αλλά το τωρινό δε με βολεύει ιδιαίτερα και είπα να δοκιμάσω κάτι πιο 'επαγγελματικό'. Αυτό στα 25 ευρώ αξίζει; Μου φάνηκε αρκούντως σκληρό, όπως μου αρέσει, αλλά με παραξενεύει που είναι χωρισμένο σε τέσσερα τμήματα. Το έχει δοκιμάσει κανένας;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βέβαια μακάρι να ήταν έτσι απλά τα πράματα, υπάρχουν πολλές ιδιότητες και συμπεριφορές σε ένα στρώμα αλλά είναι ένα καλό σκεπτικό.Θελω να παρω το tempur το cloudy ή το original.O αντρας μου ιδρωνει παρα πολυ ομως.Μηπως να προτιμησω καποιο αλλο?
Ξερει κανεις αυτα τα στρωματα http://www.star.com.gr/contact.htm -
Ο χρήστης mastel έγραψε:
Βέβαια μακάρι να ήταν έτσι απλά τα πράματα, υπάρχουν πολλές ιδιότητες και συμπεριφορές σε ένα στρώμα αλλά είναι ένα καλό σκεπτικό.Θελω να παρω το tempur το cloudy ή το original.O αντρας μου ιδρωνει παρα πολυ ομως.
Και τί σχέση έχει το οτι ιδρώνει;Αυτά τα λένε οι άσχετοι(που δε το ξέρουν)....Πάρε όποιο θέλεις...άφοβα!!Το έχω κοντά επτά χρόνια(το original)...πάρτο αβλεπή!!
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Συνήθως κοιμάμαι σε ό,τι μαξιλάρι να 'ναι αλλά το τωρινό δε με βολεύει ιδιαίτερα και είπα να δοκιμάσω κάτι πιο 'επαγγελματικό'. Αυτό στα 25 ευρώ αξίζει; Μου φάνηκε αρκούντως σκληρό, όπως μου αρέσει, αλλά με παραξενεύει που είναι χωρισμένο σε τέσσερα τμήματα. Το έχει δοκιμάσει κανένας;Εμένα μου άρεσε από την περιγραφή του, το πήρα(χωρίς να το δοκιμάσω..) ,την πρώτη νύχτα κοιμήθηκα πολύ καλά, ξύπνησα πολύ ξεκούρστος, αλλά επειτα με ενοχλούσε και το έδωσα στον πατέρα μου και εν τέλεη 'του κάνει'.
Μου άρεσε που δέν έχει ξεπουπουλιαστεί καμια χήνα για χάρη του μαξιλαριου...
Εν τέλη κοιμάμαι σε τέτοιο(το δοκίμασα) http://www.mediastrom.gr/gr/essentials/ ... /?code=385
αλλά απότι βλέπω είναι να πετύχεις και καλό συνδιασμό με το στρώμα για καλλίτερα αποτελέσματα.. -
Πώς το δοκιμάζεις; Στο δίνουν για λίγες μέρες πχ; Το Cocomat μάλλον το απορρίπτω, το σχήμα του μου φαίνεται άβολο.
-
Πας και ξαπλώνεις εκεί, στο προτείνουν και οι ίδιοι οι πωλητές.
Επηρεάζει όμως και το στρώμα που σίγουρα αλλιώς δίχνει το μαξιλάρι στο κάθε στρώμα συνολικά στο σώμα -
Έχουμε άποψη για στρώμα/υπόστρωμα για παιδί 3,5 ετών;
Πήγα σήμερα σε coco-mat, elite και media. Η coco-mat θέλει 1.435 για στρώμα και υπόστρωμα. Η elite 1.188 για αξιοπρεπές στρώμα και υπόστρωμα. Η media για το optimum silver + υπόστρωμα 1.768. Η τιμή για το coco-mat αφορά στρώμα 0,90μ, στα άλλα δύο 1,10μ (δεν ξέρω αν είναι too much).Sent from Samsung Mobile
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχουμε άποψη για στρώμα/υπόστρωμα για παιδί 3,5 ετών;
Πήγα σήμερα σε coco-mat, elite και media. Η coco-mat θέλει 1.435 για στρώμα και υπόστρωμα. Η elite 1.188 για αξιοπρεπές στρώμα και υπόστρωμα. Η media για το optimum silver + υπόστρωμα 1.768. Η τιμή για το coco-mat αφορά στρώμα 0,90μ, στα άλλα δύο 1,10μ (δεν ξέρω αν είναι too much).Sent from Samsung Mobile
Εμεις πηραμε απο την media strom μονο στρωμα πολυ μαλακο για τον μικρο και ειναι μια χαρα. Κοστος γυρω στο 500ρικο για 75 χ 170.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ