-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ενταξει καποιοι αγοραζουν αυτοκινητα για το θορυβο/ηχο τους,καποιοι αλλοι προτιμουν την αποτελεσματικοτητα των 'αυτοκινητακιων' και ας εχουν ηχο ηλεκτρικης σκουπας και στην περιπτωση που αποφασισουν να κλεισουν τα παραθυρα τους, να μην ακουν κανεναν απολυτως ηχο..αποδεικνυει οτι καλες οι θεωριες,αλλα ποιο ειναι στην πραξη πιο γρηγορο ειναι που τελικα εχει σημασια
εγω τουλαχιστον ετσι καταλαβαινω ποιο ειναι πιο γρηγορο,γιατι καλα τα περιοδικα αλλα κι εκει διαβαζεις ο,τι να ναι καμια φορα..
αλλωστε αν δε δεις ο ιδιος τη διαφορα σε 'καροτσες',τι να σου πουνε τα χρονομετρα
Yπαρχει πιο γρηγορο αμαξι απο το type-r που ειναι 200 hp και διλιτρο?σε τουρμπο?σε πιστα το γκολφ χανει και απο το παλιο και απο το καινουργιο type-r με τους χρονους που εκαναν στα μεγαρα απο το περιοδικο 4 τροχοι...
συμφωνω με τον φιλο που ειπε για την αλφα πιο πανω respect,αλλα προτιμο τον ηχο του χοντα,γουστα ειναι αυτα
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
Yπαρχει πιο γρηγορο αμαξι απο το type-r που ειναι 200 hp και διλιτρο?σε τουρμπο?σε πιστα το γκολφ χανει και απο το παλιο και απο το καινουργιο type-r με τους χρονους που εκαναν στα μεγαρα απο το περιοδικο 4 τροχοι...Επειδή έκανες αναφορά στο Golf V Gti και στο καινούριο Type-R, αν θυμάμαι καλά το τελευταίο σχεδόν ξεφτυλιζόταν μπροστά στο 1ο (και στα υπόλοιπα Gti της κατηγορίας του) και του έβαλαν semislick για να κρατήσει ένα επίπεδο κοντά στην κατηγορία.Για βάλε semi και στο GTI πχ...
Επιπλέον όλοι κολλάτε στο τι χρόνους έγραψε το Χ αμάξι στην πίστα, λες και στο δρόμο αυτό το μισό με 1-2...πες 5 sec διαφορά που θα έχουν στους χρόνους πίστας, θα μπορούν να φανούν...Ή ακόμα και θα φανούν θα είναι τόοοσο μικρή η διαφορά που άνετα ένας καλύτερος οδηγός μπορεί να την υπερκαλύψει.
Και κάτι ακόμα...Το πώς συμπεριφέρεται εντός πίστας ένα αμάξι δε σημαίνει ότι θα συμπεριφέρεται το ίδιο και εκτός αυτής.Το ότι το Χ αμάξι εντός πίστας είναι πιο γρήγορο από το Ψ αμάξι, δεν σημαίνει ότι και στο δημόσιο δρόμο θα ισχύει το ίδιο.Καλώς ή κακώς, σε δημόσιους δρόμους αυτό που μπορεί να κρίνει το πιο αργό από το ένα πιο γρήγορο αμάξι είναι αρχικά η μηχανή-επιτάχυνση-τελική που έχει το αμάξι, μετά πόσο μεγάλα @@ έχει ο οδηγός του και μετά τι δυνατότητες έχει στην πίστα σε σχέση με ένα εφάμιλλο του (δηλαδή της ίδιας κατηγορίας).
Δηλαδή έλεος πια αυτό το κόλλημα με τους χρόνους πίστας...
Άμα σου αυξήσω εγώ την διαφορά (δηλαδή αποκτήσω πχ 5-10m) στην ευθεία λόγω καλύτερης επιτάχυνσης σε ένα δημόσιο δρόμο, άντε φτάσε με μετά! ΠΟΣΟ τάπα μπορείς να μπεις στην επερχόμενη στροφή και να αποκτήσεις τέτοια φόρα ώστε στην χειρότερη των περιπτώσεων να με φτάσεις ή στην καλύτερη να έχεις τέτοια φόρα ώστε στο τέλος της στροφής (κι ενώ εγώ εκείνη τη στιγμή -που έχω καλύτερη επιτάχυνση από σένα- επιταχύνω) να καταφέρεις να με περάσεις?
Κολλάμε στα νούμερα που γράφουν τα αμάξια στις πίστες, χωρίς να παίρνει κάποιος την παράμετρο ότι στο δημόσιο δρόμο δεν μπορείς να πας τόσο στο όριο όσο στην πίστα (εκτός κι αν είσαι ασυνείδητος οπότε πάει αλλού το πράμα), οπότε οι διαφορές των αυτοκινήτων μικραίνουν δραματικά ως προς το στρίψιμο και αυτό που μας μένει είναι πόσο καλές ρεπρίζ έχει το αμάξι σε σχέση με το άλλο.
Για να μην πω ότι όταν πας να πάρεις πχ το type-R ή το golf GTi ή το Astra OPC ή focus ST ή το S3 ή δεν ξέρω κι εγώ ποιό άλλο, δε θα πας να το αγοράσεις με το κριτήριο ότι κάνει καλύτερο χρόνο-γύρο πίστας από τα άλλα.Δεν είναι ΚΑΝ κριτήριο...και αν είναι, έχεις βάλει λάθος κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου.Τέλοσπάντων.Δεν τα είπα όλα αυτά για να πω ότι το GTi είναι πιο γρήγορο από το Type-R ή από το κάθε Type-R.Μην κολλάμε στα (τυχαία κατ'εμέ) παραδείγματα.Τα λέω γιατί κάποιες φορές γράφονται πράγματα λες και ένα αμάξι κυριολεκτικά χαρακτηρίζεται από το πόσο καλούς χρόνους-γύρους γράφει στην πίστα των Μεγάρων (που μεταξύ μας, σιγά την πίστα που υπάρχει στα Μέγαρα, συν του ότι ένα αμάξι μεγάλης ιπποδύναμης -250, 300, 400PS- δεν μπορεί να δείξει τα νύχια του καθώς οι ευθείες είναι πολύ μικρές)
ΥΓ:είμαστε waaay offtopic όπως πιάσαμε το θέμα...
ΥΓ2:αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι ΠΑΛΙ καταλήξαμε να λέμε ότι το Χ αμάξι που είναι ατμοσφαιρικό (πχ) είναι πιο γρήγορο από το Ψ που είναι turbo στην πίστα, λες και αυτός που θα διαλέξει (στην συγκεκριμένη περίπτωση) να πάρει ατμοσφαιρικό ή turbo, θα το βάλει κριτήριο το πόσο καλά ή καλύτερα στρίβει το ατμοσφαιρικό (ή turbo αντίστοιχα) αμάξι.Συν του ότι ΠΑΛΙ κολλήσαμε στις κορυφαίες εκδόσεις και ξεχνάμε ότι μπορεί (σχετικά άνετα) να γίνει σύγκριση πχ ανάμεσα στο 1.6Τ του Astra (180PS), στον 1.8lt επίσης του Astra (140PS) και σε έναν 2.0lt ατμοσφαιρικό με 150 άλογα (και περίπου 20kg ροπής) ή ανάμεσα σε έναν 1.6lt ατμοσφαιρικό με 120 άλογα και έναν 1.4Τ με 120-122-125P, παρά μου έχετε πάει όλοι σε κάτι κινητήρες 5.0lt, 6.0lt ατμοσφαιρικούς και 3.0lt turbo.Λες και δεν υπάρχουν άλλα αμάξια και κινητήρες (πιο προσιτούς) που μπορεί να γίνει η σύγκριση στον τρόπο λειτουργίας των μοτέρ και να μην μιλάμε κυριολεκτικά περί ανέμων και υδάτων.
Κολλάμε στα μεγάλα κυβικά και σε συγκεκριμένα αμάξια, όταν ουσιαστικά (πιστεύω) το θέμα του topic είναι γιατί ατμοσφαιρικό και όχι turbo και το αντίστροφο και όχι αν το Χ ατμοσφαιρικό αμάξι είναι πιο γρήγορο κατά 25 κλάσματα του δευτερολέπτου από το turb-άτο στην ευθεία, στην στροφή, στον γκρεμό και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού, οπότε αφού είναι πιο γρήγορο είναι και καλύτερο.- Λες και η φιλικότητα που χρειάζεσαι στην καθημερινή οδήγηση (εκτός κι αν κάποιος το έχει σαν 2ο-3ο-...5ο αυτοκίνητο, οπότε πάει αλλού η κουβέντα) δεν παίζει ρόλο...
ΥΓ3:Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά δεν άντεξα μετά από τα άστοχα post που στην τελική δεν εξυπηρετούν κανέναν...ούτε καν τον εγωισμό των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων που αναφέρονται. -
Κάβουρα, να σου πω την αλήθεια έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις αλλά εμένα μου αρέσει να κοιτάω χρόνους πίστας. Εκτός από τη δύναμη του κινητήρα δείχνουν και το στήσιμο ενός αυτοκινήτου το οποίο μου αρέσει να τα λάμβάνω υπόψη διότι πέρα από άλογα και βάρος υπάρχει και η 'διαχείριση' αυτών. Π.χ. το Νισαν GTR. Mπορεί από βάρος να θυμίζει τροφαντό ιπποπόταμο αλλά έχει τέτοιο στήσιμο που με ίδια άλογα ρίχνει πολλές σφαλιάρες σε ανάλογης ιπποδύναμης αλλά και ελαφρύτερα οχήματα.
Για το Type-R (το οποίο ναι μεν συμπαθώ αλλά έχει 'κουσούρια' για τα δίκα μου γούστα. Π.χ. ο πίσω ημιάκαμπτος τι δουλειά έχει εν έτει 2009? Βγήκε πρόσφατα στην Αγγλία αλλά δεν ξέρω αν θα έρθει στα μέρη μας μια έκδοση σε λευκό και με μπλοκέ.) και ανάλογης ιπποδύναμης τούρμπο έχουμε :
Όπως φαίνεται στις πίστες είναι σε όλες μπροστά είναι ο Γερμανός και στις επιδόσεις από στάση υπάρχει μια ψιλοισοπαλία εκτός από το 0-200 όπου ο Γιαπωνέζος ρίχνει 4 δεύτερα το οποίο βέβαια μπορεί και να είναι θέμα κλιμάκωσης απ'ότι φαντάζομαι.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
**ο turbo lag to ξεχασες? **το στροφαρισμα στο 8εο που αποκαλεσες δεν γινετε οπως στα αυτοκινητα που οδηγας,ενα ελαφρυ πατημα στο γκαζι και δεν εχεις καταλαβει ποτε πηγε στις 5000 στροφες ο κινητηρας του s2000 h' του type-r για αυτο αυτα τα μοτερ λεγονται πολυστροφα....επισης ειναι κ τετραγωνοι κινητηρες ιση διαμετρο εμβολου και ιση διαδρομη 86χ86 ειναι στο type-r αν 8υμαμαι καλα για αυτο τον λογο
αποκαλεσες 8ορυβο τον ηχο του type-r στις 7αρες και στις 8αρες,εγω σου λεω οτι ειναι ο πιο με8υστικος και πορωτικος ηχος που μπορεις να ακουσεις σε εναν κινητητα διλιτρο που ειναι και τερας αξιοπιστιας οπως εχει αποδειχτει....
οσα μπουρια,εξατμισεις + οτι αλλο και να βαλουν τα αλλα αυτοκινητακια,οσο και αν σφικτουν οσο και αν προσπαθησουν ,τον ηχο οροσημο του type-r δεν θα τον βγαλουν ποτε,μονο γελιο θα προκαλεσουν και τιποτα αλλο
Για τα bold: δεν το ξέχασα ΑΛΛΑ ΔΕΝ υφίσταται στη μορφή που ήταν παλιά, όπου κυνηγούσες πεζοδρόμια όταν έμπαινε το τούρμπο. Στον TFSI 200 αλλά και στα πιο αδύναμα αδελφάκια του απλά 'ψάχνεις' να το βρεις το lag. Για την ακρίβεια με έχει 'ενοχλήσει' η 'ατμοσφαιρική' λειτουργία του ! Στα μεγαλύτερα αδέλφια υφίσταται το θέμα αλλά αν θέλεις άλογα θέλεις μεγαλύτερη τουρμπίνα το όποίο έχει αυτό το 'πρόβλημα'. Το οποίο φυσικά προσπαθεί να 'λύσει' η Πόρσε με το πρώτο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε ευρεία παραγωγή στην τούρμπο. Οπότε σε λίγα χρόνια είναι δεδομένο ότι τα VW,AUDI Κλπ θα είναι με μεταβλητή γεωμετρία λύνοντας πολλά προβλήματα.
Νομιζω οτι ο T6 (inline 6, turbo) που φοραει το νεο XC60 εχει ηδη turbo μεταβλητης γεωμετριας...θα το επιβεβαιωσω ομως!
Το πώς συμπεριφέρεται εντός πίστας ένα αμάξι δε σημαίνει ότι θα συμπεριφέρεται το ίδιο και εκτός αυτής.Το ότι το Χ αμάξι εντός πίστας είναι πιο γρήγορο από το Ψ αμάξι, δεν σημαίνει ότι και στο δημόσιο δρόμο θα ισχύει το ίδιο.
Αυτο ξαναπεστο!
-
Και επιβεβαιωνω:
Volvo's Super 6: Hot new powerplant for Ford, Jaguar models too
This story comes from the n-102573 issue of AutoWeek magazine.
By GREG KABLEFord’s Swedish partner Volvo is developing an advanced inline six-cylinder engine, known internally as SI6, as the powerplant for the next-generation S80 due in June 2006.
Conceived for both transverse and longitudinal applications, the four-valves-per-cylinder gasoline engine features an aluminum cylinder block and a total weight of about 400 pounds (180kg). With a compact chain-driven camshaft system, the engine is actually 1.0 millimeter shorter than Volvo’s widely offered five-cylinder—a feature that makes it suitable for a whole range of Ford models, according to AutoWeek sources.
Three different versions of the SI6 are planned: a base naturally aspirated 3.2-liter and a pair of performance-oriented turbocharged 3.0-liter units. The former receives variable cam timing on the inlet valves, with the latter two adopting a more advanced system operating both the inlet and exhaust valves. The performance versions also receive a Garrett turbocharger with variable vane geometry.
In 3.2-liter guise the new six-cylinder produces 238 hp at 6000 rpm along with 236 lb-ft of torque at 3500 rpm, an increase of 42 hp and 26 lb-ft over Volvo’s current 2.9-liter five-cylinder engine. The light-pressure turbocharged unit delivers 285 hp and 295 lb-ft of torque, while the top-of-the-line high-pressure turbo engine pumps out 350 hp and 332 lb-ft.
Beyond the S80, Ford is mum on plans for the SI6 engines. It’s likely the hottest ones will appear in future Focus RS models in Europe, Jaguar’s sport-tuned R versions and Volvo’s R performance cars.Για αλλη μια φορα το marketing της Volvo ειναι συντηρητικο...Οταν μετα θα ελεγα οτι πρωτη η Volvo και οχι η Porsche εφαρμοσε την συγκεκριμενη τεχνολογια ολοι θα πεφταν να με φανε!
Και μια photo
http://www.auto123.com/ArtImages/95743/ ... ne-001.JPG -
Αντε παλι τα ιδια ...το ταπερ ξεφτιλιζοταν απο τα τουρμπο ...Ναι τοσο πολυ ...που στα μεγαρα στο πιο κλειστο κομματι της πιστας , ειχε κ μεγαλυτερη ταχυτητα εισοδου εξοδου σε ολες τις στροφες κ μεγαλυτερη πλευρικη επιταχυνση , συμφωανα με τους 4Τ (Απριλιος 2007) κ μαλιστα κοντρα σε αυτοκινητα με 30 -40 αλογα παραπανω (Golf gti 30 k cupra)...
Στο θεμα παλι , ειναι καθαρα θεμα γουστου τι θελει ο καθενας , εγω προτιμω ατμοσφαιρα αλλος προτιμαει τουρμπο , κ επειδη εχω κ τα 2 , ο διλιτροs τουρμπο της VW ΔΕΝ με εμπνεει ετσι απλα , καλος χρυσος , (αν κ τα χει τα προβληματακια του...τσιμπημα λαδιου , βενζινη μονο 100αρα αλλιως αναβει ο αισθτητηρας κλπ...) αλλα προτιμω ατμοσφαιρα γτ νιωθω πιο ηρεμος κ μαρεσει να στροφαρω ψηλα...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
...το ταπερ ξεφτιλιζοταν απο τα τουρμπο ......Δεν εννοούσα αυτό ! Απλά ήθελα να δείξω ότι τουλάχιστον υπάρχει ισοπαλία...
Άλλωστε αν είχε κάποια πράγματα που ήθελα(πρακτικότητα 4 θυρών, λιγότερο διαστημικό ταμπλό, πιο 'εύπεπτο' πίσω μέρος, άλλο αντιπρόσωπο και κάτι άλλα ψιλά) μάλλον αυτό θα οδηγούσα τώρα !
(Και μάλιστα αν τύχει και 'σπάσει' το δικό μου αυτό θα πάω να πάρω (το καινούριο με το μπλοκέ που έλεγα!) και θα τα παραβλέψω όλα ! Έχω και αντιπροσωπεία δίπλα στο σπίτι μου, με τα πόδια θα πάω ! )
Eεε ξέχασα, ότι και αν οδηγείς, το σημαντικό είναι :
-
Άλλωστε αν είχε κάποια πράγματα που ήθελα(πρακτικότητα 4 θυρών, λιγότερο διαστημικό ταμπλό, πιο 'εύπεπτο' πίσω μέρος, άλλο αντιπρόσωπο και κάτι άλλα ψιλά) μάλλον αυτό θα οδηγούσα τώρα !Δηλαδή για να καταλάβω: εσύ θελεις ένα civic με άλλο σχήμα που να του επιτρέπει 4 πόρτες και να έχει πιο εύπεπτο 'κώλο', να έχει άλλο ταμπλό πιο συμβατικό,να το εμπορεύεται άλλος αντιπρόσωπος κτλ-κτλ.
Δηλαδή τι έμεινε ίδιο?ΥΓ:Πλάκα κάνω...μην ψαρώνεις...
ΥΓ2:Αυτό το τελευταίο που αναφέρεις για τον αντιπρόσωπο (και κυρίως για τα ανταλλακτικά του) για μένα είναι ο πιο σοβαρός λόγος για να ΜΗΝ το αγοράσεις.Σχεδιαστικά πλέον εμένα δε μου φαίνεται άσχημο.Απλά διαφορετικό, όχι κοινότυπο...μη σου πω κιόλας όμορφα διαφορετικό.
ΥΓ3:Σίγουρα υπάρχει μία σχετική 'ισοπαλία' αλλιώς δε θα το έβγαζε καν η honda αν ήταν να ξεφτυλίζεται σε όλες τις μετρήσεις το Type-R σε σύγκριση με τα άλλα αμάξια της κατηγορίας του.Απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα με την πίστα των Μεγάλων (πίστα...τέλοσπάντων), το civic ήταν αρκετά πίσω. Σίγουρα αυτό δε λέει και πολλά.Συν στο δρόμο είναι αρκετά κοντά στις επιδόσεις με τα άλλα Gti's. -
Kαλά στην πρώτη αναζήτηση (που απορρίπτεις δηλαδή αρκετά οχήματα, δεν μπορείς να πας να δεις και 10-15 αυτοκίνητα. Θα ψάχνεις εξάμηνα ολόκληρα) πέρα από όλα τ' άλλα είχε απορριφθεί λόγω Σ κατά κύριο λόγο.
Πιστεύω ότι αν το ίντερνετ διεισδύσει περισσότερο στα ελληνικά σπίτια και απλά ενημερωθεί ο κόσμος από κατόχους για κάποια πράγματα(όχι μόνο για Σ αλλά και για άλλους) πολλοί αντιπρόσωποι όχι απλά θα κλείσουν αλλά θα φάνε γιαούρτια κιόλας! Αυτός βέβαια αντιπροσωπεύει τόσες εταιρίες για αυτό υπάρχει ακόμη !
-
Όπως φαίνεται στις πίστες είναι σε όλες μπροστά είναι ο Γερμανός και στις επιδόσεις από στάση υπάρχει μια ψιλοισοπαλία εκτός από το 0-200 όπου ο Γιαπωνέζος ρίχνει 4 δεύτερα το οποίο βέβαια μπορεί και να είναι θέμα κλιμάκωσης απ'ότι φαντάζομαι.Το οποίο αποδεικνύει ότι η όλη συζήτηση είναι άσχετη, διότι το παλιό TypeR έριχνε παντού στο GTI V (πχ. στα Μέγαρα είχαν κάπου 1 sec διαφορά, αν θυμάμαι καλά) με τον ίδιο κινητήρα με το καινούργιο (ίσως και 5-10 άλογα πιο αδύναμο), και η όλη διαφορά είναι στο ΒΑΡΟΣ (κάπου 100 κιλά βαρύτερο το καινούργιο από το παλιό). Οπότε οι συγκρίσεις άλλων αυτοκινήτων, με άλλους κινητήρες, με άλλες μεταδόσεις, με άλλα 'στησίματα', με άλλα βάρη, με άλλους οδηγούς, με άλλα λάστιχα, και στο τέλος συμπέρασμα 'το Turbo είναι καλύτερο από την ατμόσφαιρα (ή αντίστροφα)' είναι ΙΜΗΟ
Πόσο δε μάλλον όταν υπάρχουν Turbo και Turbo (τι σχέση έχει πχ. το Turbo του 122 ps Golf με το Evo ? ) και ατμόσφαιρες και ατμόσφαιρες (τι σχέση έχει πχ. το TypeR ή η Μ3 με το FSI Golf 1.6 ?)
-
μαλιστα
-
από nass » 04/02/09 12:57
...υπάρχουν Turbo και Turbo (τι σχέση έχει πχ. το Turbo του 122 ps Golf με το Evo ? ) και ατμόσφαιρες και ατμόσφαιρες (τι σχέση έχει πχ. το TypeR ή η Μ3 με το FSI Golf
Ακριβώς!
Έχουμε εστιάσει εδώ και κάμποσες σελίδες σε 2 μοντέλα ενώ υπάρχουν χιλιάδες μοντέλα, εκατομμύρια οδηγοί και δεκάδες τρόποι οδήγησης. -
Nass, kαι πάλι δε διαφωνώ αλλά δε φταίει κανείς αν έβγαλε η Χόντα βαρύτερο το νέο Type-R με τα ΙΔΙΑ άλογα (+1 για την ακρίβεια Γιατί π.χ. δεν του φορούσε το 225 άλογα δίλιτρο της ιαπωνικής να μη 'κουνιούνται' και πολλοί ? Μάλλον λόγω περιόρισμών στους ρύπους υποθέτω.)παρά μόνο η ίδια η ... Χόντα ! Για τα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ σε όλα.
Αλλά ΔΕΝ έθεσα εγώ το θέμα. Εγώ απλά σημείωσα ότι η πολύστροφη ατμόσφαιρα ΔΕΝ ισοπεδώνει χαλαρά όλα τα υπόλοιπα δίλιτρα (turbo ή μη) όπως αναφέρθηκε. Ούτε φυσικά ότι τα υπόλοιπα ισοπεδώνουν την πολύστροφη ατμόσφαιρα της Χόντα (ή όποιας άλλης). Φυσικά όταν έχεις 30000 χιλιάρικα και θέλεις αυτοκίνητο έχεις ταυτόχρονα το δικαίωμα να κρίνεις όλες τις προτάσεις χωρίς 'ρομαντισμούς για ατμόσφαιρα' και 'αν ήτανε ελαφρύτερο' (δεν αναφέρομαι στα γραπτά σου). Αυτό προσφέρουν με αυτό πορεύονται με όλα τα συν και πλην που έχει το καθένα. εμείς απλά κρίνουμε είτε ως υποψήφιοι αγοραστές είτε ως κάτοχοι...
-
Εγώ απλά σημείωσα ότι η πολύστροφη ατμόσφαιρα ΔΕΝ ισοπεδώνει χαλαρά όλα τα υπόλοιπα δίλιτρα (turbo ή μη) όπως αναφέρθηκε. Ούτε φυσικά ότι τα υπόλοιπα ισοπεδώνουν την πολύστροφη ατμόσφαιρα της Χόντα (ή όποιας άλλης). Φυσικά όταν έχεις 30000 χιλιάρικα και θέλεις αυτοκίνητο έχεις ταυτόχρονα το δικαίωμα να κρίνεις όλες τις προτάσεις χωρίς 'ρομαντισμούς για ατμόσφαιρα' και 'αν ήτανε ελαφρύτερο' (δεν αναφέρομαι στα γραπτά σου). Αυτό προσφέρουν με αυτό πορεύονται με όλα τα συν και πλην που έχει το καθένα. εμείς απλά κρίνουμε είτε ως υποψήφιοι αγοραστές είτε ως κάτοχοι...+1 Professeur
(και κυρίως το bold) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ3:Σίγουρα υπάρχει μία σχετική 'ισοπαλία' αλλιώς δε θα το έβγαζε καν η honda αν ήταν να ξεφτυλίζεται σε όλες τις μετρήσεις το Type-R σε σύγκριση με τα άλλα αμάξια της κατηγορίας του.Απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα με την πίστα των Μεγάλων (πίστα...τέλοσπάντων), το civic ήταν αρκετά πίσω. Σίγουρα αυτό δε λέει και πολλά.Συν στο δρόμο είναι αρκετά κοντά στις επιδόσεις με τα άλλα Gti's.θα μας τρελανεις εσυ τελειως, 4 τροχοι στα μεγαρα τευχος 439 σελιδα 133
golf gti 30 1:14:6
leon cupra 1:14:1
civic type-r fn2 1:15:1 ---------
civic type-r ep3 1:14:1
golf gti 1:15:50 -------------
focus sti 1:16:5
clio rs 1:15:3
astra opc 1:13:55η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.......
-
εγω εμπιστευομαι και τον ξενο τυπο γιατι τα αποτελεσματα μονο απο τους 4Τ στην 'τρομερη' πιστα των μεγαρων ειναι οντως ημιμαθεια..
http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... bb03276e82
δε νομιζω να αμφισβητεις και τις οδηγικες ικανοτητες του stig???
και το παλιο,το πιο γρηγορο...
http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... bb03276e82 -
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.......Χωρίς να κανένα ύφος επιθετικότητας, ο χρόνος που (αντ)έγραψες εκεί για το type-r (fn2) είναι με τα κανονικά λάστιχα ή τα semi?
Μήπως εσύ κοιτάς απλώς τους πίνακες χωρίς να διαβάζεις προσεκτικά το άρθρο?
και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον QsisVTS.
Υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογες πίστες για να βγάλουμε συμπεράσματα για 2-3-13 αυτοκίνητα...ΥΓ:Δυστυχώς πριν 1 βδομάδα έκανα ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα και πέταξα το περιοδικό (μαζί με πολλά άλλα τεύχη) και δεν έχω μπροστά μου τους χρόνους και ακριβές απόσπασμα από το άρθρο.Ειλικρινά θυμάμαι πολύ έντονα ότι του έβαλαν semislick για να καταφέρει να γράψει καλούς χρόνους.Τώρα με ποιό σκεπτικό δεν ξέρω...
ΥΓ2:καλύτερα πριν προσβάλεις κάποιον, καλό είναι να έχεις καλύψει όλες τις παραμέτρους.
ΥΓ3:Δεν έχω συγκρατήσει ποτέ μου τους κωδικούς των μοντέλων (πόσο μάλλον του civic που δεν έχω καμία επαφή μαζί του).Υποθέτω ότι το fn2 είναι το καινούριο, αφού το έχεις 'μαρκάρει' με τις παύλες. -
αυτο με τα semislick εγινε στο fight club του drive οπου το ταπερ εκανε χρονο 1'38'85 δλδ 1'10 κατω απο οτι με μαμα λαστιχα και το gti DSG συμφωνα με το ιδιο περιοδικο 1'39'70.
το σκεπτικο μαλλον ηταν να ανεβει στη δισελιδη λιστα με τους καλυτερους χωρους ολων των fight club των drive,γιατι αλλιως δε θα χωραγε να μπει καν
ή τελοσπαντων να φανει στο ματι πιο ψηλα απο τον προκατοχο του..το παλιο ταπερ(του 2002) 1'39'35
ολα τα παραπανω ξαναλεω συμφωνα με το drive..
θα πω αλλη μια φορα οτι το παλιο civic ηταν κλασεις ανωτερο αυτοκινητο(οχι μονο γιατι ηταν πιο ελαφρυ==> πιο γρηγορο στην ευθεια) αλλα κυριως γιατι δεν ειχε αυτη την απαραδεκτη αναρτηση
-
Παιδιά ηρεμήστε. Ο λόγος που το Drive έβαλε sliks στο τάπερ ήταν για να δέιξει τις διαφορές που κάνουν τα ημι-αγωνιστικά ελάστικά στους χρόνους, όχι για να αβαντάρει το αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να είχε χρησιποποιήσει οποιοδήποτε αλλά τα έβαλε στο Χόντα γιατί θερείται το πιο 'αγωνιάρικο'. Μη βλέπετε συνομοσίες εκεί που δεν υπάρχουν... όλοι ξέρουμε ότι το παλιό ήταν ταχύτερο και στην ευθεία και στη πίστα.
-
ε υπηρχαν κι αλλα αγωνιαρικα στο συγκεκριμενο fight club(911 turbo,599,M3),προφανως ηθελαν να το αβανταρουν γιατι τα αποτελεσματα του '07 μαλλον θα δυσαρεστησαν καποιους...
μπορει και να χεις δικιο ομως..απλα μου κανει εντυπωση οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο το δοκιμασαν στο προηγουμεno fight club,παρολα αυτα μαζι με τα νεα μοντελα αποφασισαν να ανεβασουν και αυτο ξανα (για 2η φορα ) μεχρι τις Σερρες μονο και μονο για να του φορεσουν semislicks...
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?