-
Γενικά και στα μεταχειρισμένα αντανακλούν και εξακολουθούν παρά τις όποιεςδιορθώσεις, να ισχύουν οι στρεβλώσεις της υπόλοιπης αγοράς της Ελλάδας.Δε νοείται π.χ. να σου ζητούν για Micra 1998 1000cc χωρίς A/C, xωρίς αερόσακκους, χωρίς χωρίς και με 150.000χλμ 3.000 ευρώ ή για ένα Υaris 1000cc 2000 ένα πεντοχίλιαρο. Όπως δεν παίζει να σου ζητούν 13.000 ευρώ για το Mazda 6 προηγούμενο μοντέλο του 2006 όταν έχουμε 2010 (δηλ. μια πενταετία) και το κατακαίνουργο brandnew τελείως ανανεωμένο το παίρνεις 20.000 ευρώ.Τελείως τυχαία παραδείγματα. Όπως δεν παίζει και Octavia 1.8 20VT επταετίας turbo να ζητούν 12.000-15.000 ευρώ.
Απλά οι πωλητές ζητουν αυτά που θέλουν, η αγορά δεν δίνει τέτοιες τιμές και αγοραπωλησίες δεν γίνονται = στασιμότητα και ακινησία. Δεν πειράζει όμως, η αγορά είναι αμείλικτη στον ρεαλισμό της. -
ειναι που ειναι στρεβλη η αγορα οπως αναφερεις, εχουμε και τις αυξομειωσεις στον ΕΦΚ, ΤΚ, εκτακτες εισφορες, και την ανυπαρξια σταθερης πολιτικης γενικοτερα απεναντι στο αυτοκινητο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι η ευκολη μεγαλη αγελαδα που την αρμεγουμε οταν λειπουν λεφτα απο το ταμειο. Ολα αυτα θα χρειαστουν χρονια για να διορθωθουν.
η αγορα του καινουργιου θα παγωσει ακομη περισσοτερο και δεν ξερω αν αυτο θα στρεψει τον κοσμο προς τη λυση του μτχ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το μονο σιγουρο ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι η ευκολη μεγαλη αγελαδα που την αρμεγουμε οταν λειπουν λεφτα απο το ταμειο.Το πιο γελοίο από όλα είναι πως με όλο αυτό το χάος και την άδικη και βάναυση φορολογία έχουν ελαχιστοποιηθεί και τα έσοδα του κράτους.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το μονο σιγουρο ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι η ευκολη μεγαλη αγελαδα που την αρμεγουμε οταν λειπουν λεφτα απο το ταμειο.
Το πιο γελοίο από όλα είναι πως με όλο αυτό το χάος και την άδικη και βάναυση φορολογία έχουν ελαχιστοποιηθεί και τα έσοδα του κράτους.
Κι έχει βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο (για βενζίνη/αυτοκίνητο μεγάλο ποσοστό του χρήματος πάει έξω). Αν και το ζεστό χρήμα μάλλον είναι πιο χρήσιμο για το κράτος τώρα.
-
Tnν αγελάδα το κράτος την άρμεγε χρόνια... Μετά σκέφθηκε να της πίνει και το αίμα σαν βδέλλα. Μετά ήλθε ο δράκουλας ΔΝΤ και σκέφθηκε να πιεί όλο το αίμα. Τώρα η αγελάδα βαριανασαίνει σε ένα επιθανάτιο ρόγχο. Η αυτοκίνηση σχεδόν πεθαίνει...
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Tnν αγελάδα το κράτος την άρμεγε χρόνια... Μετά σκέφθηκε να της πίνει και το αίμα σαν βδέλλα. Μετά ήλθε ο δράκουλας ΔΝΤ και σκέφθηκε να πιεί όλο το αίμα. Τώρα η αγελάδα βαριανασαίνει σε ένα επιθανάτιο ρόγχο. Η αυτοκίνηση σχεδόν πεθαίνει...νταξ
τουλάχιστον δεν θα είναι μόνη της.μου άρεσε η σκηνοθετική σου προσέγγιση
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Όπως δεν παίζει να σου ζητούν 13.000 ευρώ για το Mazda 6 προηγούμενο μοντέλο του 2006 όταν έχουμε 2010 (δηλ. μια πενταετία) και το κατακαίνουργο brandnew τελείως ανανεωμένο το παίρνεις 20.000 ευρώ.Εδώ και κάμποσους μήνες είναι με προσφορά στα 18,000e όπως και το RX-8 στα 24,000e .
-
Παίδες επειδή δεν πολυασχολούμε και δεν γνωρίζω μπορεί να μου πεί κάποιος που γνωρίζει πώς είναι η κατάσταση στις τιμές των μεταχειρησμένων;Τείνουν να μειωθούν στο επόμενο εξάμηνο, να αυξηθούν, ή είναι εντελώς φλού κατάσταση και κανένας δεν γνωρίζει τί μέλλει γενέσθαι;
-
θα αυξηθούν φίλε, γιατί όπως είπε και ένας κύριος που μετά έγινε πρωθυπουργός
'Λεφτά υπάρχουν'....1+1
-
πάντως επειδή δεν αναφέρεται εδώ μέσα, πρέπει να να υπολογίζει κανείς και τον φόρο πολυτελείας που υπολογίζεται πλέον όπως φαίνεται. έτσι ανεβαίνει η τιμή του μεταχ κατά 1.500-2.500€.
-
Η αγορά των μεταχειρισμένων (όπως άλλωστε και οι περισσότερες αγορές) έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση σε συνάρτηση με τις τρέχουσες τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων και το καθεστώς φορολόγησης, τεκμηρίων, τελών κτλ.
Αμάξια με πολλά κυβικά μπορεί να τα βρει κανείς πλέον σε τιμές ξεφτίλα. Εδώ ίσως και να υπάρχουν καλές ευκαιρίες καθώς το κέρδος από την απαξίωση μπορεί να υπερκαλύψει το κόστος χρήσης σε συνάρτηση φυσικά με το γεγονός πως ένα αμάξι με επιπλέον κυβικά / ιπποδύναμη / ροπή είναι σαφώς προτιμότερο από την άποψη ενεργητικής ασφάλειας σε σχέση με κάποιο υποδεέστερο.
Δημοφιλή αμάξια με 'καλό' όνομα και χαμηλά κυβικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να φύγουν γρήγορα.
Ένα άλλο σημείο είναι η αύξηση των τρέχουσων τιμών λόγω αύξησης ΦΠΑ, φόρου πολυτελείας κτλ που μπορεί να αυξήσει αναλογικά και τις τιμές των μτχ πραγματικά ή πλασματικά. Παράδειγμα το Tiguan. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε πρίν 3 χρόνια ξεκινούσε στις 27.000€. Άρα μετά από 3 χρόνια θα περίμενε κανείς να δει τις τιμές των μτχ γύρω ή και κάτω από τις 20.000€. Με τις τιμές όμως των καινούργιων να έχουν σκαρφαλώσει στις 32.000€ ένα πτχ 3 χρόνων πωλείται γύρω στις 24.000€ μειώνοντας πλασματικά την πραγματική απαξίωση σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς!
Το αντίθετο φυσικά συμβαίνει σε αυτοκίνητα που λόγω κρίσης βλέπουμε προσφορές - 2.000 & 3.000€ καθώς έτσι πιέζονται προς τα κάτω οι τιμές των μτχ.
Και φυσικά όλα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του πωλητή. Για παράδειγμα πριν 3 μήνες πούλησα το αυτοκίνητο μου ελπίζοντας να πάρω περίπου 20.000€. Τελικά πήρα 18.500€ αλλά συμβιβάστηκα καθώς ήθελα να φύγει γρήγορα.
-
Από τις δύο παρακάτω αγγελίες, ποιας η τιμή σας φαίνεται πιο φυσιολογική;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/818446/
http://www.autotriti.gr/usedcars/pelate ... tepclick=1Εμένα, η 1η. Η 2η μου φαίνεται υπερβολικά χαμηλή για αμάξι του 2009.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από τις δύο παρακάτω αγγελίες, ποιας η τιμή σας φαίνεται πιο φυσιολογική;http://www.car.gr/classifieds/cars/view/818446/
http://www.autotriti.gr/usedcars/pelate ... tepclick=1Εμένα, η 1η. Η 2η μου φαίνεται υπερβολικά χαμηλή για αμάξι του 2009.
To sunday car της κυρα Δέσποινας έκανε 33,000 χλμ σε 1.5 χρόνο
Αν δεν τα δω δεν έχω γνώμη.
Τιμή ΙΜΟ που θα γινόταν πράξη -40% της αρχικής -
Τελικά η 2η αγγελία έχει ένα τουλάχιστον ύποπτο σημείο. Αναφέρει ότι το αυτοκίνητο είναι του 2009 ενώ στο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/533223/ το ίδιο αυτοκίνητο είναι του 05/2008
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τελικά η 2η αγγελία έχει ένα τουλάχιστον ύποπτο σημείο. Αναφέρει ότι το αυτοκίνητο είναι του 2009 ενώ στο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/533223/ το ίδιο αυτοκίνητο είναι του 05/2008Το μισό 'πάει υπέρ του μαθητή'!
-
Πωλείται και στο φορουμ ενα του 2007 ομως ,αν σε ενδιαφερει viewtopic.php?f=9&t=35266
-
Το έχω υπ' όψιν
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πάντως επειδή δεν αναφέρεται εδώ μέσα, πρέπει να να υπολογίζει κανείς και τον φόρο πολυτελείας που υπολογίζεται πλέον όπως φαίνεται. έτσι ανεβαίνει η τιμή του μεταχ κατά 1.500-2.500€.Ο φόρος πολυτελείας πληρώνεται κατά την ταξινόμηση, όταν το αυτοκίνητο βγάζει πρώτη φορά πινακίδες στην Ελλάδα. Τα υπάρχοντα μεταχειρισμένα που πωλούνται σήμερα στην Ελλάδα, δεν επιβαρύνται με φόρο.
-
Ο φόρος πολυτελείας αφορά μόνο αμάξια(στα μεταχειρησμένα) που κοστίζουν πάνω απο 18.000 ευρώ ή δεν κατάλαβα εγώ καλά με βάση τους πίνακες στο λίνκ του φίλου;
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Η αγορά των μεταχειρισμένων (όπως άλλωστε και οι περισσότερες αγορές) έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση σε συνάρτηση με τις τρέχουσες τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων και το καθεστώς φορολόγησης, τεκμηρίων, τελών κτλ.Αμάξια με πολλά κυβικά μπορεί να τα βρει κανείς πλέον σε τιμές ξεφτίλα. Εδώ ίσως και να υπάρχουν καλές ευκαιρίες καθώς το κέρδος από την απαξίωση μπορεί να υπερκαλύψει το κόστος χρήσης σε συνάρτηση φυσικά με το γεγονός πως ένα αμάξι με επιπλέον κυβικά / ιπποδύναμη / ροπή είναι σαφώς προτιμότερο από την άποψη ενεργητικής ασφάλειας σε σχέση με κάποιο υποδεέστερο.
Δημοφιλή αμάξια με 'καλό' όνομα και χαμηλά κυβικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να φύγουν γρήγορα.
Ένα άλλο σημείο είναι η αύξηση των τρέχουσων τιμών λόγω αύξησης ΦΠΑ, φόρου πολυτελείας κτλ που μπορεί να αυξήσει αναλογικά και τις τιμές των μτχ πραγματικά ή πλασματικά. Παράδειγμα το Tiguan. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε πρίν 3 χρόνια ξεκινούσε στις 27.000€. Άρα μετά από 3 χρόνια θα περίμενε κανείς να δει τις τιμές των μτχ γύρω ή και κάτω από τις 20.000€. Με τις τιμές όμως των καινούργιων να έχουν σκαρφαλώσει στις 32.000€ ένα πτχ 3 χρόνων πωλείται γύρω στις 24.000€ μειώνοντας πλασματικά την πραγματική απαξίωση σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς!
Το αντίθετο φυσικά συμβαίνει σε αυτοκίνητα που λόγω κρίσης βλέπουμε προσφορές - 2.000 & 3.000€ καθώς έτσι πιέζονται προς τα κάτω οι τιμές των μτχ.
Και φυσικά όλα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του πωλητή. Για παράδειγμα πριν 3 μήνες πούλησα το αυτοκίνητο μου ελπίζοντας να πάρω περίπου 20.000€. Τελικά πήρα 18.500€ αλλά συμβιβάστηκα καθώς ήθελα να φύγει γρήγορα.
Εχεις ξεχάσει τα αμαξια με καλό εργοστασιακό εξοπλισμό,που αυτά όπως δεν τα έβρισκες ποτε φθηνά,έτσι και τώρα δεν τα βρίσκεις (ή απλά δεν τα πουλάνε και περιμένουν).
Γενικά λόγω του φόρου πολυτελείας στα νέα αμάξια, οι τιμές στα μεταχειρισμένα έχουν τσιμπήσει από 2000ευρώ και πάνω.
Τιμες μεταχειρισμενων