-
με άλλα πρότυπα μετράει ο μεν με άλλο ο δε...
αν και είναι απαράδεκτη να μην μπορούν να βρουν ένα κοινό ντιν
-
Κοιτα που κολλησαμε τοσες σελιδες!!!!!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κοιτα που κολλησαμε τοσες σελιδες!!!!!!!μα γιατί? Έχει ενδιαφέρον....
[spoiler:1hac66tt]πλάκα κάνω, μην αρπάζεστε!!! [/spoiler:1hac66tt]
-
Αντιγράφω από παλαιότερο ποστ μου περί μετρήσεων βάρους
-Μέτρηση κατά DIN
Αυτή η μέτρηση περιλαμβάνει όλα τα υγρά του αυτοκινήτου, όπως λάδια, υγρό καθαριστήρων, βαλβολίνες κιβωτίου(ή και τιμονιού στην περίπτωση των υδραυλικών) και βέβαια το καύσιμο στο ντεπόζιτο αλλά όχι πλήρως γεμάτο αλλά γεμάτο κατά 90%....ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο οδηγός.-Μέτρηση κατά EEC
H EEC(european economic community) ή αλλιώς EU(european union) είναι οι λεγόμενες ευρωπαικές σταθερές μετρήσεων. Όπως υπάρχει το SAE(αμερικάνικο σύστημα) και το JIS(γιαπωνέζικο).
Η μέτρηση κατά EEC στο θέμα του βάρους λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από την μέτρηση κατά DIN + 75kg(68kg οδηγός και 7kg αποσκευές).Οι μετρήσεις κατά SAE & JIS στο βάρος είναι ίδιες και διαφέρουν από την EEC κατά πολύ, αλλά μοιάζουν στην μέτρηση κατά DIN. Δηλαδή ναι μεν μετράνε με πλήρη υγρά αλλά στο ντεπόζιτο να υπάρχει το 50% του καυσίμου και όχι το 90% που είναι κατά DIN. Από αυτό λοιπόν μπορεί να προκύπτει διαφορά στο βάρος περίπου των 20-30 κιλών σε σχέση με την μέτρηση κατά DIN.
Μεγάλη σημασία δώστε στο παρακάτω.
Μερικοί Ειδικοί Κατασκευαστές όπως η Lamborghini μετρούν το dry weight. Δηλαδή σκέτο το αυτοκίνητο δίχως κανένα υγρό, καύσιμο, οδηγό ή αποσκευές. Κάτι τέτοιο σημαίνει λιγότερο βάρος κατά περίπου 70-90 κιλά από την μέτρηση DIN.Ανακεφαλαίωση:
DIN= all fluids, 90%καύσιμο
EEC= DIN + 68kg οδηγός + 7kg αποσκευές
SAE / JIS= all fluids, 50% καύσιμo
Dry Weight= without fluids, δίχως καύσιμο, δίχως οδηγό & αποσκευές -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η μέτρηση κατά EEC στο θέμα του βάρους λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από την μέτρηση κατά DIN + 75kg(68kg οδηγός και 7kg αποσκευές).Busso ωραία όλα αυτά, αλλά όπως φαίνεται και απο τα προσπέκτους στην προηγούμενη σελίδα, η Audi εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια ανακοινώνει σε κάποιες χώρες (όπως η Ελλάδα και η Αγγλία) ναι μεν κατα EEC, αλλά με την υποσημείωση 'χωρίς οδηγό'.
Επίσης κάποια στιγμή που το είχα ψάξει παλιότερα, είχα δει πως η EEC έχει διάφορα παρακλάδια... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Η μέτρηση κατά EEC στο θέμα του βάρους λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από την μέτρηση κατά DIN + 75kg(68kg οδηγός και 7kg αποσκευές).
Busso ωραία όλα αυτά, αλλά όπως φαίνεται και απο τα προσπέκτους στην προηγούμενη σελίδα, η Audi εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια ανακοινώνει σε κάποιες χώρες (όπως η Ελλάδα και η Αγγλία) ναι μεν κατα EEC, αλλά με την υποσημείωση 'χωρίς οδηγό'.
Επίσης κάποια στιγμή που το είχα ψάξει παλιότερα, είχα δει πως η EEC έχει διάφορα παρακλάδια...Μα δεν διαφώνησα. Έκανα απλή αναφορά στον γενικό χαμό του ανακοινώσιμου βάρους. Αφενός μπορείς να πεις πως η Audi είναι σωστή διότι λέει ξεκάθαρα όπως είπες την υποσημείωση 'χωρίς οδηγό', αφετέρου γιατί το κάνει εφόσον υπάρχουν 3 γενικοί κανόνες?(DIN,EEC & dry weight?)? Άνθρακες ο θησαυρός.
Και επειδή το πλατιάσαμε πολύ, να επιστρέψουμε on topic και να πω πως το S3(8V) όντας ελαφρωμένο θα είναι κυριολεκτικά serial killer, ταυτόχρονα μετά την επαφή μου με το νέο Α3, που όπως είχα γράψει έχει επιτέλους δόσεις σπόρτινες, εικάζω πως στο S3 θα ακούσουμε για μηχάνημα οδήγησης...!!! Ισχύει? Θα δείξει
-
Η μέτρηση κατά EEC στο θέμα του βάρους λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από την μέτρηση κατά DIN + 75kg(68kg οδηγός και 7kg αποσκευές).
Busso ωραία όλα αυτά, αλλά όπως φαίνεται και απο τα προσπέκτους στην προηγούμενη σελίδα, η Audi εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια ανακοινώνει σε κάποιες χώρες (όπως η Ελλάδα και η Αγγλία) ναι μεν κατα EEC, αλλά με την υποσημείωση 'χωρίς οδηγό'.
Επίσης κάποια στιγμή που το είχα ψάξει παλιότερα, είχα δει πως η EEC έχει διάφορα παρακλάδια...ωραία, επειδή είμαι διαπιστευμένος επιθεωρητής ποιότητας(TUV Hellas από IRCA κατά iqms) και κατέβασα το πρότυπο στο οποίο αναφερθήκατε, η Audi, ενώ στην Ελλάδα γράφει αυτά που λες εσύ, σε όποιο άλλο επίσημο μέρος της ψάξεις αναφέρεται στο πρότυπο και τελικά δεν έχει κανένα νόημα να το κάνει αφού δεν μπορείς να παραβλέπεις το πρότυπο αλλά να το αναφέρεις κιόλας... Επίσης, όταν εγώ αναφέρθηκα σε βάρη προηγουμένως αναφέρθηκα βάση αυτών που θυμώμουν από το πρότυπο αλλά δεν το είχα πρόχειρο για αυτό και το κατέβασα(το οποίο σημάινει αγόρασα κιόλας ειδάλλως δεν μπορείς να το 'έχεις')
τώρα πίσω στο θέμα, όπως έγραψε κι ο φίλος πιο πάνω, το S3 είναι σαφώς ελαφρύτερο αλλά και αρκετά δυνατότερο ώστε να κάνει την διαφορά από πολλά ανταγωνιστικά αυτοκίνητα... έχω ζητήσει πληροφορίες και μου λένε ότι θα κρατήσει την δελεαστική τιμή του προηγούμενου, οπότε θα είναι γύρω στα 45χιλιάρικα
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
κοίτα πως χαίρεται το γίδι όταν του τραβάνε την ουρά! έχεις παθολογική εξάρτηση παιδί μου εσύ μαζί μου... να βγαίνω λάθος... είσαι αξιολύπητος
Με το χιούμορ έχεις μαλώσει ε?
μα χιούμορ κάνω κι εγώ, τι νομίζεις, ότι σε αποκάλεσα όντως γίδι;;;
-
βελλ , μια συγγνώμη θα ήταν αρκετή... έκανε λάθος , πρόσβαλες κιόλας , ε μην τα θες και όλα δικά σου ...
λοιπόν, επειδή με βάλατε κι έψαξα, είναι χειρότερα από ότι σας τα έλεγα... δεδομένου της μετάφρασης και της αναποδιάς που έχουμε στην σχέση μας Ελλάδας Γερμανίας, δείτε παρακάτω ακριβώς τις προδιαγραφές με τις οποίες η Audi ανακοινώνει όλα τα βάρη των οχημάτων της!
- Fahrzeugleergewicht mit Fahrer 68kg, Gepäck 7kg und Kraftstoffbehälter zu 90% gefüllt, ermittelt nach der EG-Richtlinie 92/21/EWG in der gegenwärtig geltenden Fassung. Durch Sonderausstattungen können sich das Leergewicht und der Luftwiderstandsbeiwert des Fahrzeugs erhöhen, wodurch die mögliche Nutzlast bzw. Höchstgeschwindigkeit entsprechend verringert wird.
βαριέμαι να τα μεταφράσω... αλλά είχα δίκιο τελικά... το μονό αστεράκι αντιστοιχεί στο leergewicht:
Gewicht
Leergewicht * 1995 kg
Zul. Gesamtgewicht 2530 kg
Zul. Dachlast/Stützlast 75/100 kgΛυπάμαι που δεν το έκανα εξ αρχής και ζήτησα και συγγνώμη για κάτι που τελικά θυμώμουν σωστά...
Υ.Γ.: το αυτοκίνητο που αναγράφεται το ως άνω βάρος είναι ένα SQ5... απλά για να μην ψάνχεστε πόσο μπορεί να βάρυνε το S3...
Αν ζείς στην Γερμανία είχες δίκιο.
Κατα τα άλλα δεν υπάρχει ούτε λάθος στη μετάφραση ούτε αναποδιά Γερμανίας - Ελλάδας... τα νούμερα με το βάρος του οδηγού που λες είναι η νόρμα της Γερμανίας.
Αυτά που αναγράφονται στα Αγγλικά και Ελληνικά φυλλάδια/sites είναι άλλα νούμερα, διαφορετικά και είναι χωρίς οδηγό.
Δεν χάνεται δηλαδή το ίδιο νούμερο στη μετάφραση...Παράδειγμα Audi TT 2.0TFSI manual
Στο audi.de το έχει 1355 kg (με οδηγό)
Στα Αγγλικά (audi.co.uk) δηλώνεται χωρίς οδηγό δηλαδή 1280kg
με την υποσημείωση που έβαλα παραπάνω περι unladen weight without driver σύμφωνα με την ντιρεκτίβα 92/21/EEC
To ίδιο και στα Ελληνικά.δεν είναι νόρμα της Γερμανίας, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, οι νόρμες είναι euronorms, και έχουν εφαρμοστεί υποχρεωτικά από όλες τις χώρες μέλη της ένωσης...
δεν ξέρω γιατί εδώ λένε άλλα και ούτε με ενδιαφέρει αφού είναι λάθος εκ γεννετής να αναφέρεσαι σε μια οδηγία(directive), ή ένα πρότυπο(standard) και μετά να το προσαρμόζεις...
οπότε, αν είσαι απόλυτα ειλικρινής, παραπάνω είχα γράψει ότι μπορεί κάλλιστα να έχουμε κι οι δύο δίκαιο... και έχουμε, κατά ένα πολύ παράξενο τρόπο φυσικά... αφού δεν εφαρμόζεται σε αυτή την περίπτωση(χωρίς οδηγό) σωστά η οδηγία... μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε την συζήτηση σε κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
ενώ στην Ελλάδα γράφει αυτά που λες εσύ, σε όποιο άλλο επίσημο μέρος της ψάξεις αναφέρεται στο πρότυποδεν ξέρω γιατί εδώ λένε άλλα και ούτε με ενδιαφέρει αφού είναι λάθος εκ γεννετής να αναφέρεσαι σε μια οδηγία(directive), ή ένα πρότυπο(standard) και μετά να το προσαρμόζεις...
Δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει με την Ελλάδα όταν στην προηγούμενη σελίδα σου έβαλα λινκ και απο το Αγγλικό site (Q5).
Μπορείς να μπεις και μόνος σου στο audi.co.uk και να κατεβάσεις pdf για όποιο μοντέλο θέλεις... πάλι 'unladen (without driver)' θα δείς...Επίσης, έψαξα και έριξα μια ματιά στην Directive 92/21/EEC που λέμε και ξαναλέμε εδώ και τόσα ποστ... μεταξύ άλλων (γιατί γίνεται ένας ψιλοχαμός εκεί μεσα) διαβάζω τα εξής:
'*Appendix METHOD FOR VERIFYING THE MASSES OF MOTOR VEHICLES OF CATEGORY M1 1. The mass of the vehicle will be verified as follows:
**1.1. empty, in running order and without driver
1.2. fully laden (under the conditions referred to in point 4.2.2), by means of calculation, taking the following into account:
- the mass for each occupant (driver included) is taken to be 75 kg (68 kg + 7 kg of luggage)**
... '*
Διόρθωσε με λοιπόν αν κάνω λάθος, αλλά βλέπω την ίδια οδηγία να καλύπτει 2 διαφορετικές περιπτώσεις (1.1 & 1.2)... με ή χωρίς οδηγό.
...
Και για να επανέλθουμε στα του νέου S3, η κουβέντα ξεκίνησε απο το αν θα είναι πράγματι με το χειροκινητο κιβώτιο στα ~1350 kg...
Φαντάζομαι πως είναι κοινή λογική λοιπόν οτι το νούμερο είναι χωρίς οδηγό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν μιλάμε για μείωση βάρους αλλά για θαύμα (τουτέστιν να ζυγίζει το αυτοκίνητο ~1280kg) - the mass for each occupant (driver included) is taken to be 75 kg (68 kg + 7 kg of luggage)**
-
ενώ στην Ελλάδα γράφει αυτά που λες εσύ, σε όποιο άλλο επίσημο μέρος της ψάξεις αναφέρεται στο πρότυπο
δεν ξέρω γιατί εδώ λένε άλλα και ούτε με ενδιαφέρει αφού είναι λάθος εκ γεννετής να αναφέρεσαι σε μια οδηγία(directive), ή ένα πρότυπο(standard) και μετά να το προσαρμόζεις...
Δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει με την Ελλάδα όταν στην προηγούμενη σελίδα σου έβαλα λινκ και απο το Αγγλικό site (Q5).
Μπορείς να μπεις και μόνος σου στο audi.co.uk και να κατεβάσεις pdf για όποιο μοντέλο θέλεις... πάλι 'unladen (without driver)' θα δείς...Επίσης, έψαξα και έριξα μια ματιά στην Directive 92/21/EEC που λέμε και ξαναλέμε εδώ και τόσα ποστ... μεταξύ άλλων (γιατί γίνεται ένας ψιλοχαμός εκεί μεσα) διαβάζω τα εξής:
'*Appendix METHOD FOR VERIFYING THE MASSES OF MOTOR VEHICLES OF CATEGORY M1 1. The mass of the vehicle will be verified as follows:
**1.1. empty, in running order and without driver
1.2. fully laden (under the conditions referred to in point 4.2.2), by means of calculation, taking the following into account:
- the mass for each occupant (driver included) is taken to be 75 kg (68 kg + 7 kg of luggage)**
... '*
Διόρθωσε με λοιπόν αν κάνω λάθος, αλλά βλέπω την ίδια οδηγία να καλύπτει 2 διαφορετικές περιπτώσεις (1.1 & 1.2)... με ή χωρίς οδηγό.
...
Και για να επανέλθουμε στα του νέου S3, η κουβέντα ξεκίνησε απο το αν θα είναι πράγματι με το χειροκινητο κιβώτιο στα ~1350 kg...
Φαντάζομαι πως είναι κοινή λογική λοιπόν οτι το νούμερο είναι χωρίς οδηγό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν μιλάμε για μείωση βάρους αλλά για θαύμα (τουτέστιν να ζυγίζει το αυτοκίνητο ~1280kg)Δεν λέμε για την διαπίστωση αλλά την αναφορά σε βάρη και άρα δεν διαφωνούμε αλλά συμφωνούμε με διαφορετικό τρόπο, δεν συμφωνώ εγώ, ως επιθεωρητής ποιότητας, με την Audi και την κάθε άλλη μάρκα που το κάνει, να διαλέγει επιλεκτικά, για λόγους marketing, πότε θα βασίζεται στο ένα και πότε στο άλλο! Απαταιώνες...
επανερχόμενος στο κυρίως θέμα, αρλούμπες φανταζόμασταν όλοι, το νέο S3 ζυγίζει από 1550 έως και 1645 κιλά ανάλογα με τον εξοπλισμό...Υποσημείωση: πρόσφατα μετρήθηκαν δύο φίλων μου σε γνωστή μου γεφυροπλάστιγγα ακριβείας πέντε κιλών, όπου ήθελαν να δουν κατά πόσο λένε οι κατασκευαστές την αλήθεια και επειδή έχω ελέγξει την συγκεκριμένη επιχείρηση για την πιστοποίησή της, τους την πρότεινα...
-
http://www.autobild.de/artikel/tracktes ... 64563.html
-
http://www.evo.co.uk/carreviews/cargrou ... _test.html
-
Audi S3 8P στο Nordschleife · 8:41.00
κι όπου αλλού σκεφτείτε... αν δεν το έχω ξανα-ανεβάσει πιο παλιά...
-
κανα λαστιχακι να φορεσουμε? τι λετε ειμαι με goodyear f1 eagle assymetric,45000km πανω φορεμενα..
τι αλλο εκτος απο αυτο,λεωωω για R1R... ακυρο ε..
AUDI S3