-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
296ps εργοστασιακά + επαναπρογραμματισμός (oettinger, revo, Giac κτλ), χωρίς επιπλέον αλλαγές (εισαγωγή-εξάτμιση) υπολογίζεται να παίζει 350ps 'χαλαρά'.
με 50€ θα διωξουμε και τα συννεφα-ομιχλη και θα μπορω να τη διαβασω καλυτερα.
ΥΓ: εδω θα ειμαστε να δουμε ποιος θα εχει δικιο.δε θα σου γραψω περισσοτερα.
Sent from my briki
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπως Toyobaru
διάβασα το γερμανικό τεχνικό άρθρο της επίσημης παρουσιάσης και κατάλαβα... πολύ καλή ιδέα, προσφέρει τα μέγιστα αλλά πολλά ρυθμιζόμενα μέρη θα έχει αυτή η μηχανή και θέλω να μην θυμηθώ πως κάνουν οι βαβαρές με όλα τα μεταβλήτα συστήματα που χαλάνε συνεχώς...
γιααα να δούμε... Πάντως με βλέπω να σε 'βλέπω' με τα 300 άνετα! ΧΑχαχα!
300 ? Last year
...μα δεν έχει 300 το δικό σου... εκτός αν κρύβουν μερικά οι Ιάπωνες! οπότε θα έχω πέντε(5) ολόκληρα άλογα παραπάνω!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
296ps εργοστασιακά + επαναπρογραμματισμός (oettinger, revo, Giac κτλ), χωρίς επιπλέον αλλαγές (εισαγωγή-εξάτμιση) υπολογίζεται να παίζει 350ps 'χαλαρά'.ΥΓ: το αν είμαστε υπέρ ή όχι της αλλαγής των εργοστασιακών χαρτών είναι άλλη υπόθεση
τα 296 που τα βρήκες? μήπως διαβάζεις βρετανικά περιοδικά κι εσύ βρούτε! θα σε καταγγείλω! Δεν είναι bhp αλλά 300ps!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
296ps εργοστασιακά + επαναπρογραμματισμός (oettinger, revo, Giac κτλ), χωρίς επιπλέον αλλαγές (εισαγωγή-εξάτμιση) υπολογίζεται να παίζει 350ps 'χαλαρά'.
ΥΓ: το αν είμαστε υπέρ ή όχι της αλλαγής των εργοστασιακών χαρτών είναι άλλη υπόθεση
τα 296 που τα βρήκες? μήπως διαβάζεις βρετανικά περιοδικά κι εσύ βρούτε! θα σε καταγγείλω! Δεν είναι bhp αλλά 300ps!
busted....
-
1395κιλά μόνο το νέο S3... Επίσης το καπάκι του κινητήρα είναι από σιλικονούχο αλουμίνιο...
μια από τις επόμενες ημέρες θα κάτσω να μεταφράσω το αναλυτικό press info του νέου, τρίτης γενιάς, S3 για όποιον ενδιαφέρεται... το έχω τυπώσει και θυμάμαι τα γερμανικά μου,
-
1395κιλά μόνο το νέο S3... Επίσης το καπάκι του κινητήρα είναι από σιλικονούχο αλουμίνιο...μια από τις επόμενες ημέρες θα κάτσω να μεταφράσω το αναλυτικό press info του νέου, τρίτης γενιάς, S3 για όποιον ενδιαφέρεται... το έχω τυπώσει και θυμάμαι τα γερμανικά μου,
Δεν ειναι αυτο το αμαξι για σενα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
1395κιλά μόνο το νέο S3... Επίσης το καπάκι του κινητήρα είναι από σιλικονούχο αλουμίνιο...
μια από τις επόμενες ημέρες θα κάτσω να μεταφράσω το αναλυτικό press info του νέου, τρίτης γενιάς, S3 για όποιον ενδιαφέρεται... το έχω τυπώσει και θυμάμαι τα γερμανικά μου,
Δεν ειναι αυτο το αμαξι για σενα
καλά ντε! μη βαράς... ούτως ή άλλως έχω όμορφες αναμνήσεις από τα δύο πρώτα και εύχομαι μερικές φορές να τριτώσει!
αλλά, να δεις... πως το λένε, πως....? ένα μωρέ που ξεκινάει από Α και λήγει σε 5... αλλά δεν είναι Audi... κάτι τέτοιο προσανατολίζομαι να πάρω... για αλλαγή ομίλου και ουσίας...
-
Ετσι πρεπει, μια αλλαγη ουσιας και κυρους που δεν προσφερουν οι κυκλοι
-
Επίσης το καπάκι του κινητήρα είναι από σιλικονούχο αλουμίνιο...To oποιο σημανει......?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επίσης το καπάκι του κινητήρα είναι από σιλικονούχο αλουμίνιο...
To oποιο σημανει......?
Το οποιο σημαινει οτι η σιλικονη θα λιωνει
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To oποιο σημανει......?
ότι το νέο αυτό κράμα αλουμινίου, που χρησιμοποιείται από άλλου επιπέδου εφαρμογές μηχανολογικά και πρώτη φορά τοποθετείται σε αυτοκίνητα, αντέχει και διαχειρίζεται καλύτερα τις μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις όπως επίσης και δρα ηχο-αποσβεστικά...
αλλά γιατί ρωτάς?
-
Τι εφαρμογες ειχε αυτο το κραμα μεχρι τωρα;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Τι εφαρμογες ειχε αυτο το κραμα μεχρι τωρα;αεροναυτικές...
-
To oποιο σημανει......?
ότι το νέο αυτό κράμα αλουμινίου, που χρησιμοποιείται από άλλου επιπέδου εφαρμογές μηχανολογικά και πρώτη φορά τοποθετείται σε αυτοκίνητα, αντέχει και διαχειρίζεται καλύτερα τις μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις όπως επίσης και δρα ηχο-αποσβεστικά...
αλλά γιατί ρωτάς?
Εσυ γιατι το αναφερεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To oποιο σημανει......?
αλλά γιατί ρωτάς?
Εσυ γιατι το αναφερεις;
δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου?
...δεν είναι εδώ το θέμα του S3, δεν γράφεται ότι αποτελλεί νέο ή είνα ενδιαφέρον για αυτούς που παρακολουθούν ή συμμετέχουν στην συζήτηση?
-
To oποιο σημανει......?
αλλά γιατί ρωτάς?
Εσυ γιατι το αναφερεις;
...δεν είναι εδώ το θέμα του S3, δεν γράφεται ότι αποτελλεί νέο ή είνα ενδιαφέρον για αυτούς που παρακολουθούν ή συμμετέχουν στην συζήτηση?
Για να το αναφερεις σημαινει οτι ειναι κατι διαφορετικο και ρωταω τι σημαινει.Τι περιεργο σου φανηκε στην ερωτηση μου και το ρωτας;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To oποιο σημανει......?
αλλά γιατί ρωτάς?
Εσυ γιατι το αναφερεις;
Για να το αναφερεις σημαινει οτι ειναι κατι διαφορετικο και ρωταω τι σημαινει.Τι περιεργο σου φανηκε στην ερωτηση μου και το ρωτας;
ακριβώς αυτή καθεαυτή η ερώτηση... δεν κάνεις ποτέ ανάλογες ερωτήσεις και αρχικά χάρηκα αλλά μετά διαβάζοντας την αλληλογραφία μας προβλιματίστηκα και σκέφτηκα μήπως είχα κάνει κάτι λάθος ή κάτι είχε ενοχλήσει...
σύντομα, όπως έγραψα και πιο πάνω, θα μεταφράσω και περάσω εδώ μέσα όλο το τεχνικό κομμάτι του αυτοκινήτου ώστε να προσθέσω υλικό στην συζήτηση
-
τεχνική σκοπιά:
νέο S3,
-
ολοκαίνουργιος κινητήρας 2.0TFSI και ολοκαίνουργια πλατφόρμα-σασσί
-
δίλιτρος με υπερσυμπιεστή και άμεσο ψεκασμό, 300 άλογα, 39 κιλά ροπής, 0-100 σε 5,1 δλπ με το εξατάχυτο DSG
-
το μόνο κοινό στοιχείο που έχει ο νέος κινητήρας με τον προηγούμενο και πολλάπλα (κατά 4 συναπτά έτη βραβευμένος 2005-2009 στην κατηγορία του) είναι ο κυβισμός και ανέρχεται σε 1984κε, με ροπή που κρατάει σταθερά απ΄τις 1800στρ/λ μέχρι και τις 5500 οπότε κι επιτυγχάνεται η μέγιστη ιπποδύναμη των τριακοσίων αλόγων. Φανταστείτε στροφάρισμα που θα φάει αυτός ο κινητήρας αφού έχει αυτήν την ιδιαιτερότητα να πικάρει ακριβώς εκεί που γεμίζει κιόλας...
-
τα λιγότερο ενθουσιώδη στοιχεία του, 159g/km ρύπους ΜΟΝΟ! και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 155m/h και αν αφεθεί ελεύθερο(πακέτο που θα προσθεθεί αργότερα και θα περιλαμβάνει και μπλοκέ διαφορικό εμπρός), από πηγές κατά την διάρκεια των prep test, ξεπερνάει την τελική του προηγούμενου μοντέλου κατά εννέα ολόκληρα χιλιόμετρα δηλαδή από 258χλμ/ω σε 267χλμ/ωρα... εμένα μου είναι αρκετά πάντως...
-
ο τετρακύλιδρος έχει δύο άξονες εξισορρόπησης που περιστρέφονται με την διπλή ταχύτητα από ότι o στροφαλοφόρος άξονας...
-
έχει έμμεσο και άμμεσο ψεκασμό, ο άμμεσος λειτουργεί σε πολύ χαμηλές και σε υψηλές περιστροφές έτσι μειώνει ρύπους και κατανάλωση ιδανικά, η πίεση του συστήματος ψεκασμού είναι 200bar
-
μεταβλητός χρονισμός δύο χρόνων στην εξαγωγή καυσαερίων, με τον άξονα που κινεί τις βαλβίδες εισαγωγής να έχει 30μοίρες μεταβλητές και αυτός της εξαγωγής 60 μοίρες. Η συμπίεση ανέρχεται σε 9.3:1 υψηλή για υπερσυμπιεσμένο κινητήρα...
-
το χταπόδι εξαγωγής είναι μέρος της κυλινδροκεφαλής, όπου και καλύπτεται με ψυκτικό υγρό, μειώνοντας την θερμοκρασία της εξάτμισης ή, επιλεκτικά, επιταχύνωντας το ζέσταμα κατά την κρύα εκκίνηση και έτσι χαμηλώνοντας την κατανάλωση στην κρύα περίοδο λειτουργίας του. Επίσης αυτό έχει ως πλεονέκτημα την θετική επιρροή της κατανάλωσης σε πλήρη επιτάχυνση αφού δεν είναι πια απαραίτητο το 'πνήξιμο' του μίγματος. Ο μεγάλος υπερσυμπιεστής είναι μια νέα εξέλιξη και πετυχαίνει την μέγιστη συμπίεση του στα 1.2 bar για ακόμη πιο άμεση αντίδραση στον κινητήρα. Ένας μεγάλων αποδόσεων εναλλάκτης νερού άερα φροντίζει για την καλύτερη δυνατή αύξηση του διαθέσιμου άερα που απαιτείται για την ανάφλεξη.
-
με τα νέα αυτά συστήματα διαχείρησης της θερμότητας, δύο βαλβίδες ρυθμίζουν συνεχώς την ροή του ψυκτικού... Φροντίζουν για την γρήγορη θέρμανσή του κινητήρα μετά την πρώτη εκκίνηση και την σταθεροποίησή του ανάμεσα στους 85 και 107 βαθμούς κελσίου ώστε, ανεξάρτητα από την ζήτηση σε γκάζι ή την εκάστοτε στρέψη του κινητήρα, να πετυχαίνουν μια ιδανική ισορροπία μεταξύ ελάχιστων τριβών και υψηλών θερμοδυναμικών αποδόσεων.
-
η κυλιδρνοκεφαλή είναι φτιαγμένη από ένα νέο, ιδιαίτερα ελαφρύ κράμα αλουμινίου και σιλικόνης, που χαρακτηρίζεται για την υψηλή του μηχανική και θερμική αντοχή του.
-
Μια πρωτοποριακή επικάλυψη στα τοιχώματα των πιστονιών και στους άξονες εξισορρόπησης κρατάει τις τριβές σε πολύ χαμηλό επίπεδο ανεξαρτήτως θερμοκρασίας λειτουργίας του κινητήρα, ο οποίος ζυγίζει τουλάχιστον 5 λιγότερα κιλα απ΄τον προκάτοχό του, δηλαδή είναι 148κιλά συνολικά.
-
το χειροκίνητο κιβώτιο έχει κράμα αλουμινίου μαγνησίου στον φλυό του και το νέο εξατάχυτο DSG έχει μια αρκετά μακρυά έκτη ταχύτητα ενώ οι πρώτες 5 είναι κοντύτερες σε σχέη με το παρελθόν, με γνώμονα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Έχει launch control με ένα κουμπί και συνεργάζεται καλά με την μόνιμη τετρακίνηση για την οποία η Audi δεν λέει τίποτα το αναλυτικό πέρα από την καθιερωμένη τεχνική περιγραφή των Haldex, αποκρύπτοντας έτσι την γενιά του και άρα την σαφέστερη περιγραφή λειτουργίας του πίσω άξονα μετάδοσης... (από πληροφορίες εκ των έσω δεν έχει ενεργό διαφορικό πίσω... αλλά θα το δούμε στην πράξη, χεχεχεε!)
-
όσον αφορά στο σασσί, είναι ελαφρύτερο, πιο γερό, πιο δυναμικό στον δρόμο και με ιδιαίτερα ουδέτερη συμπεριφορά (πόποοο νύσταξα κιόλας, χαχα) λόγο των ελαφρύτερων μερών και του κινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε γωνία 12μοιρών προς τα πίσω(παρμπρίζ) Μετά λέει για το μπόλικο αλουμίνιο που έχει σε καπό, φτερά, ψαλίδια, στα pivot bearings, στο σύστημα πρόσκρουσης ΚΑΙ όλα αυτά μαζί γλιτώνουν 17 κιλά... Μαζί με τα 5 του κινητήρα ένα συνολικό κέρδος 23κιλών. Το πάτημα εμπρός είναι φαρδύτερο από τα απλά μοντέλα και φτάνει τα 1535mm
-
έχει μεταβλητή υποβοήθηση στο τιμόνι όπως και μεταβλητότητα στην γωνία στροφής (a la BMW - αυτό δεν μου πολυαρέσει, όποια και να έχω οδηγήσει δεν το συνήθιζα)
-
ζάντες ιδιες με το προηγούμενο σε 225 40 R 18 και 7,5ιντσες με τεχνολογία flow forming και rolling ένωση με το ριμ... ελαφρύτερες και ανθεκτικότερες γαρ. Καλύπτουν τα νέα, λίγο μικρότερα σε διάμετρο φρένα των 340χιλιοστών δίσκων και μονοπίστονων δαγκανών(ΜΠΟΥΟΥΟΟΥΟΥΟΟΥ!)
-
Το συνολικό βάρος με το DSG φτάνει μέχρι και τα 1395 με ένα πλεονέκτημα 40 περίπου κιλών στην χειροκίνητη έκδοση(ειδικά για τους υπέρβαρους οδηγούς δηλαδή, μπου χαχαχα!)
-
έχει την option των ενεργών αμορτισέρ που σε συνεργασία με το δεδομένο Audi Drive Select κάνει διάφορα κόλπα και έχει μνήμες για τους αρτηριοσκληρωτικούς ιδιοκτήτες...
-
Το εμπρός parmpriz έχει standard επιπλέον ηχομόνωση (κάτι που είχα πληρώσει στο δικό μου) και ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις .33 με το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου να έχει αλλάξει ελάχιστα στα 4,254χιλ, πλάτος 1,777χιλ και ύψος 1,435χιλιοστά (σαφώς ψηλότερο από το R μου) με αυξημένο κατά 17χιλ μεταξώνιο...
-
Υπάρχει ο νεοτερισμός των full LED φώτων εμπρός, ως extra φυσικά [έναντι των BI-Xenon/ LED] με adpative λειτουργία σε στροφές αλλά και τρείς διακριτές προρυθμίσεις φωτισμού του δρόμου, πόλεως, αυτοκινητοδρόμου και επαρχιακού δικτύου(τέλεια για την Ελλάδα μας!!!) και πολλούς άλλους αυτοματισμούς για να βοηθάνε τον οδηγό να βρει τον δρόμο! χαχαχα@!
-
πορτ μπαγκαζ 365 λίτρων
-
δύο κατηγορίες καθισμάτων, καμία εκ των δύο με αγωνιστικές προδιαγραφές αλλά και τα δύο απ΄την Recaro...
-
Έχει MMI touch, που είναι σαν τα Pads γνωστών gadgets... ακουμπάς το δάκτυλο και γράφεις ή χρησιμοποιείς τον αυτό περιστροφικό διακόπτη για να επιλέξεις τα διάφορα που σου εμφανίζονται στην ηλεκτρικά αναδυομενη οθόνη 7 ιντσών της κεντρικής κονσόλας...
-
τέλος άλλα extra είναι πλήρως αυτοματοποιημένη υποβοήθηση οδήγησης adaptive cruise control με Audi Pre Sence, Side Assist & Active Lane Assist αλλά και camera based traffic sign recognition και park assist system, adpative lights, advanced key(είσοδο κι εκκίνηση και με timer που σε συνεργασία με το κλίματιστικό προθερμένουν ή ψύχουν τον εσωτερικό χώρο με learning curve που μαθαίνει τις ώρες/μέρες και ανάλογα με τις προεπιλογές σου και την εκάστοτε εξωτερική θερμοκρασία φροντίζει το κωλαράκι σας, χαχααχα) και τέλος panoramic glass sunroof
ουφ, πιο εύκολο θα ήταν να το πάρω και να σας το δείξω...
(Υ.Γ.: το οποίο βρίσκω πολύ πιθανό)
-
-
πες μου ότι έχεις φωτο από τα full led φώτα και από τις σειρές καθισμάτων....
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
πες μου ότι έχεις φωτο από τα full led φώτα και από τις σειρές καθισμάτων....ναι αμέ! αλλά ακόμη δεν έχω μάθει να τις ανεβάζω σε αυτό το forum...
AUDI S3