-
Με τα έντιτ που κάνεις πώς να σου απαντήσω;
Κοίταξε, εγώ έχω προ πολλού σηκώσει τα χέρια ψηλά με τα τερτίπια των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Στο δικό μου λεξικό, όταν λέμε ότι το ESP είναι εκτός, τότε κάθε λειτουργία του και κάθε υποσύστημά του κοιμάται. Όπερ σημαίνει το αυτοκίνητο δεν βλέπει τροχιές, δεν βλέπει επιθυμητές πορείες, δεν βλέπει γκάζι, πεταλούδες κλπ.
Αν σε φρενάρισμα χρησιμοποιεί τα υποσυστήματα αυτά για να διορθώσει πορεία, τότε κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος (είτε γιατί ο οδηγός χέστηκε πάνω του είτε γιατί θέλει να πλασάρει) προσωπικά θεωρώ πως έχουμε παρέμβαση ESP, ασχέτως του αν ανάβει το λαμπάκι ή όχι.
Επιλογή της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας είναι αυτό. Η renault πχ επέλεξε να μην παρεμβαίνει το esp αν το έχεις κλείσει στα φρένα, ασχέτως αν έχει γίνει επική μαλακία και πας κάνοντας τετακέ και τούμπες προς τη λίμνη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με τα έντιτ που κάνεις πώς να σου απαντήσω;Κοίταξε, εγώ έχω προ πολλού σηκώσει τα χέρια ψηλά με τα τερτίπια των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Στο δικό μου λεξικό, όταν λέμε ότι το ESP είναι εκτός, τότε κάθε λειτουργία του και κάθε υποσύστημά του κοιμάται. Όπερ σημαίνει το αυτοκίνητο δεν βλέπει τροχιές, δεν βλέπει επιθυμητές πορείες, δεν βλέπει γκάζι, πεταλούδες κλπ.
Αν σε φρενάρισμα χρησιμοποιεί τα υποσυστήματα αυτά για να διορθώσει πορεία, τότε κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος (είτε γιατί ο οδηγός χέστηκε πάνω του είτε γιατί θέλει να πλασάρει) προσωπικά θεωρώ πως έχουμε παρέμβαση ESP, ασχέτως του αν ανάβει το λαμπάκι ή όχι.
Επιλογή της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας είναι αυτό. Η renault πχ επέλεξε να μην παρεμβαίνει το esp αν το έχεις κλείσει στα φρένα, ασχέτως αν έχει γίνει επική μαλακία και πας κάνοντας τετακέ και τούμπες προς τη λίμνη.
καταλαβαίνω ότι έχεις περάσει αυτό το στάδιο της ψιρίασης και δεν σου καίγεται καρφί τι και πως δουλεύει αλλά το απλοποιείς λιγουλάκι...
αγαπησιαρικά,
βελλερεφόντης -
δεν το απλοποιεί ο ντιριντίνος... οι εταιρίες το έχουν κάνει πολύπλοκο...
εγώ πάντως θα συμφωνήσω... είναι πολύ η λεπτή πλέον η γραμμή συνεργασίας των ηλεκτρονικών για να ονομάσουμε τι επενεργεί και τι όχι... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Κοίταξε, εγώ έχω προ πολλού σηκώσει τα χέρια ψηλά με τα τερτίπια των αυτοκινητοβιομηχανιών.
καταλαβαίνω ότι έχεις περάσει αυτό το στάδιο της ψιρίασης και δεν σου καίγεται καρφί τι και πως δουλεύει αλλά το απλοποιείς λιγουλάκι...
αγαπησιαρικά,
βελλερεφόντηςΣυγγνώμη, από αυτά που είπα κατάλαβες ότι δεν μου καίγεται καρφί το πώς δουλεύει; Από το μυαλό μου τα βγάζω αυτά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έπρεπε να σασταν στο gti της χρονιάς να δείτε την κλιούμπα να χορεύει στα s-ακια με φρενάκι και τοποθέτηση
Τότε δεν θα υπήρχε κανένα μπέρδεμα αλλά πριαπισμός.Συμφωνώ απόλυτα! Υπέροχη η βόλτα με το Clio και τον Σωτήρχο στο GTI της χρονιάς!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έπρεπε να σασταν στο gti της χρονιάς να δείτε την κλιούμπα να χορεύει στα s-ακια με φρενάκι και τοποθέτηση
Τότε δεν θα υπήρχε κανένα μπέρδεμα αλλά πριαπισμός.Εγω ημουν, και μαλιστα το ψηφισα πριν καν χρειαστει να το δω να 'ζωγραφιζει'...
Αυτο ΕΙΝΑΙ -για εμενα- ΤΟ GTI της χρονιας. Το RC ψηφιστικε πανηγυρικα γιατι ετσι εχει αφεθει να εννοηθει απο προηγουμενα
τεστ συγκριτικα του περιοδικου και στην πιστα Μεγαρων... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Σε σχεση παντως με το ESP και τους δημοσιους δρομους, θυμαμαι τι λεγοταν οταν τα πρωτα ABS εβγαιναν στην αγορα...Οι τοτε purist δεν τα ηθελαν με τιποτα, με κυριο επιχειρημα οτι ηθελαν οι ιδιοι να ελεγχουν την δυναμη του φρενου...δεν βλεπω κανεναν στις μερες μας να διαμαρτυρεταιNαι, γιατι οι δρομοι μας ειναι τοσο χαλια που το κανουν αναγκαιο, και μια εξτρα ασφαλεια, σε ενδεχομενο αποτομο φρεναρισμα.
Οταν ομως μιλαμε για τοποθετηση αυτοκινητου μεσα σε στροφη, και συνηθως σε off balance κατασταση,
το ESP, ελεγχει με τροπο που 'χαλαει' την οποια προσπαθεια.
Το καλορυθμισμενο ABS πλεον, δεν σου χαλαει την αισθηση, τουλαχιστον ως προς τον σωστο υπολογισμο για φρεναρισμα της τελευταιας στιγμης πριν απο τοποθετηση... -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Το S3 δεν είναι sport, οπότε δε θα έπρεπε να ενοχλεί η ύπαρξη ηλεκτρονικών.
Το αντίθετο μάλιστα, είναι αυτοκίνητο που είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με αυτά.όρισέ μου το τι εννοείς 'sport'.
Τίποτα διαφορετικό απο τον ορισμό που δίνουν σε όλο τον κόσμο (όχι οι κατασκευαστές).
υπαρχει βεβαια και ο ελληνικος ορισμος των φορουμ
σιγουρα δεν ειναι ο ορισμος του σπορ αυτοκινητου, αλλα απο τη στιγμη που αλλες κι αλλες κουραδες θεωρουνται σπορ, δε μπορουμε να λεμε οτι δεν ισχυει το ιδιο για το s3.
εκτος αν το καλο στησιμο, μοτερ , επιδοσεις , φρενα (αποτελεσματικοτητα σε μια λεξη ) δε θεωρουνται σπορ χαρακτηριστικα αλλα μονο το αν θα πεταξει ή οχι κωλο το αυτοκινητο , ή αν θα εχει βαρυ τιμονι
θα μπορουσαμε με τη λογικη καποιων δηλαδη να το βαλουμε στην ιδια κατηγορια με το Ε200 ,ή ενα πολο 1200αρι..
-
Qsis και εσύ ο ίδιος το λες 'καλό στήσιμο' και όχι sport στήσιμο. Το τι είναι καλό βέβαια εξαρτάται απο τον κάθε οδηγό.
Μοτέρ, επιδόσεις, φρένα μπορεί να αποκτήσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο. -
εγω το θεωρω σπορ στησιμο για το δρομο.. γιατι αυτος ειναι ο σκοπος του να πηγαινει στο δρομο και οχι να ειναι dragster σαν καποια αλλα
μπορεις να μου πεις πού ακριβως κατηγοριοποιεις το αυτοκινητο, γιατι εχω αρχισει να μπερδευομαι με το διαχωρισμο σπορ-μη σπορ και θα αρχισω να νομιζω οτι ειναι το ιδιο με τη corola του μπαρμπα μητσου
-
Hot hatch όπως gti, type-r, cooper S.
Τώρα αν η corolla του μπαρμπα μήτσου είναι T-Sport κοντά είσαι. -
αα συμφωνεις οτι ειναι hot hatch, γιατι ειχα αρχισει να ανησυχω
δεν ειναι σπορ με την εννοια μιας lotus exige , αλλα οπως και τα αλλα 2 που ανεφερες ειναι πανω απο το μεσο ορο σε οδηγικη συμπεριφορα, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν παραμενει αυτοκινητο δρομου συνεπως πρεπει να υπαρχει και ο παραγοντας ασφαλεια στη μεση
σε αυτο συμφωνουμε απολυτα, απλα δεν θεωρω οτι τα οποια ηλεκτρονικα που ενεργοποιουνται σε δυσκολες στιγμες (γιατι εγω συνεχιζω να πιστευω οτι αυτο γινεται) σου μειωνουν τη διασκεδαση, αφου το 'esp off' κλεινει το esp και η διαφορα ειναι τεραστια σε σχεση με το να το χεις ενεργοποιημενο
στα πιο καινουρια vag που δεν κλεινει καθολου για μενα η διαφορα ειναι σημαντικη (δεν εχω οδηγησει το νεο gti, μιλω για πιο ταπεινες εκδοσεις) ειδικα στα δικινητα , γιατι στο s3 αν δε κανεις κατι υπερβολικο ακομα και με esp οn δεν υπαρχει καμια διαφορα τα ηλεκτρονικα μπαινουν αρκετα πιο αργα απο οτι σε ενα δικινητο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
[εκτος αν το καλο στησιμο, μοτερ , επιδοσεις , φρενα (αποτελεσματικοτητα σε μια λεξη ) δε θεωρουνται σπορ χαρακτηριστικα αλλα μονο το αν θα πεταξει ή οχι κωλο το αυτοκινητο , ή αν θα εχει βαρυ τιμονιΚοίτα, θεωρητικά ένα αυτοκίνητο που είναι κατα γενική ομολογία σπορ έχει όλα τα παραπάνω μαζί... και στήσιμο, επιδόσεις (δηλαδή αποτελεσματικότητα) αλλά και γρήγορο/πληροφοριακό τιμόνι, συμμετοχικό πίσω μέρος, ήχο μοτέρ κλπ (δηλαδή αίσθηση, διασκέδαση)...
Επειδή όμως πρακτικά τα αυτοκίνητα που προσφέρουν όλα μαζί τα παραπάνω είναι λίγα (και συνήθως πανάκριβα) οι περισσότεροι καλούμαστε να επιλέξουμε 'μεριά'...Απο καταβολής, η έννοια σπορ ήταν περισσότερο κοντά στην αποτελεσματικότητα γιατί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ο σκοπός ήταν ένας, η νίκη...
Στον δρόμο όμως που δεν υπάρχουν τρόπαια (εκτός απο κάτι μούντζες) το 'σπορ' έχει περισσότερο την έννοια της διασκέδασης... το τάισμα των αισθήσεων... της αδρεναλίνης... και λιγότερο της αποτελεσματικότητας...
Και επειδή η εξέλιξη της αυτοκίνησης έχει δείξει οτι αδρεναλίνη και ασφάλεια δύσκολα πάνε μαζί... έτσι τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικά με γνώμωνα την ασφάλεια και αναπόφευκτα την αποστείρωση...Την εποχή λοιπόν που το 'αποτελεσματικό' το βρίσκεις λίγο-πολύ σε όλα τα αυτοκίνητα, είτε λέγεται Polo είτε λέγεται Zafira, είναι λογικό αυτό που ψάχνει όποιος θέλει να 'ξεφύγει' να είναι η αίσθηση... γιατί πολύ απλά εκεί σκάς χαμόγελο απο το γύρισμα της μίζας... εώς το κλείδωμα του... ακόμα και αν η διαδρομή που έκανες ήταν 8 στενά πάνω απο το σπίτι σου...
-
ζήτω η απαξίωση!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
ζήτω η απαξίωση!Εγώ πάντως είδα μια χαρά 'έπαιζε' το S3 προχθες...Το ίδιο και το 2,5 τόνων γομάρι/βουβάλι πιο πίσω , παρότι τελικά το κόψιμο από το esp ήταν έντονο.
Θα απαντήσω ειλικρινά.Αν ψάχνετε αμάξι καθαρόαιμο με ανόθευτη αίσθηση, πετάξτε στα σκουπίδια ό,τι αμάξι βγαίνει από ΜΑΖΙΚΗ παραγωγή. Πάρτε ένα caterham και τέλος.Ούτε abs δεν έχει.You are on your one που λένε.
Νομίζω (ειλικρινά το λέω) πως άδικα το ψάχνουμε-συζητάμε...Αν βάλουμε ως κριτήρια αυτά που λες Μορφέα, δεν υπάρχει ούτε ένα 'καλό' αμάξι με αξία κάτω από 80-90.000€ στην Ελλάδα.
Οπότε τα πετάμε όλοι και πάμε με το λεωφορείο να μην σπαζόμαστε κιόλας. (πλάκα κάνω έτσι? ) -
Δε χρειάζεται να πάμε στο άλλο άκρο.
Υπάρχει και η μέση λύση που μπορεί να είναι απο ένα mx5 μέχρι μια boxster, Z4, elise. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
αγαπησιαρικά,
βελλερεφόντηςΣυγγνώμη, από αυτά που είπα κατάλαβες ότι δεν μου καίγεται καρφί το πώς δουλεύει; Από το μυαλό μου τα βγάζω αυτά;
ρε mod, τρόπος του λέγειν.... εννοώ ότι πια, γνωρίζεις τα πράγματα και δεν το αναλύεις τόσο πολύ...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δε χρειάζεται να πάμε στο άλλο άκρο.
Υπάρχει και η μέση λύση που μπορεί να είναι απο ένα mx5 μέχρι μια boxster, Z4, elise.τώρα.....
τι να πω?
η elise μαζί στην ίδια πρόταση με τα υπόλοιπα?
το μόνο που.... καααααπως την πλησιάζει, αλλά και πάλι.... είναι το miata (επειδή όμως το είχα και επίσης είχα την ευκαιρία να οδηγώ και την Lotus Elise MkII, δεν έχουν καμία σχέση ουσιαστικά)
-
αυτο σε μαρανε, το οτι υο μιατα θεωρειται πιο σπορ απο το s3 δε σε πειραξε καθολου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο σε μαρανε, το οτι υο μιατα θεωρειται πιο σπορ απο το s3 δε σε πειραξε καθολουείναι...
AUDI S3