-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Πάντος για την συντήρηση ..... άσχετα που είχαμε C200 το 2000 .Στην Mercedes Διαρρηγνύουν ιμάτια τους ότι το κόστος συντήρισης δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν και είναι πολύ φθηνότερο απο πολλές άλλες εταιρείες
(κάπως καθυστερημένο)
Καλά, πες τους να μην τα σκίσουν όλα τους τα ρούχα γιατί μετά πως θα γυρίσουν ξεβράκωτοι σπίτι ?!?!? Άσε που μπορεί να σκίσουν και κανά καλσόν όσο σκίζουν τα ρούχα τους.
ΑΝΑΛΟΓΑ με τα χιλιόμετρα ανα έτος που γράφει το αυτοκίνητο (αυτό ισχύει σε όλες τις μάρκες φυσικά) και επομένως σε συνάρτηση με το πόσο συχνά θα είσαι για συντήρηση, είναι σίγουρο ότι κάποιες φορές στα σέρβις της Μερσεντές πρέπει να έχεις μαζί σου το επόμενο :
Καλά για βλάβες που θα βγούν αφού τελειώσει η εγγύηση? Άστο καλύτερα, εκεί χρειάζεται χειρουργός για να βγάλει το χέρι που θα γαργαλάει τις αμυγδαλές....
Όπως και σε κάθε αυτοκίνητο φυσικά (εδώ όμως πονάει λίγο πιο πολύ) είναι τι θα σου 'τύχει' και τη φροντίδα θα του δείξεις εσύ...
-
Κάλα,κάποιοι πήραν το θέμα και το πήγαν σε οπαδική αντιπαράθεση....όσο για τις Alfa Romeo,ένας από τους συντάκτες βιβλίου για την ιστορία της έχει απογοητευθεί αρκετά από τα τελευταία μοντέλα της...
Πέραν του Lexus IS δεν είδες τπτ άλλο; -
Η VW είναι γνωστό ότι τσούζει στα σέρβις. Αλλά και πάλι έχω την άποψη και εμπειρία ότι η Μερσεντές τσούζει πιο πολύ.
Πόσο έχει π.χ. λάδια ή τακάκια, ιμάντες στη Μερσεντες και πόσο στη VW (αν έχεις πρόχειρα τα νούμερα) ?
Νομίζω ακόμη ότι έχουν σχεδόν ίδια τιμή στην εργατοώρα . Το θέμα είναι πως την χρεώνουν. Π.χ. στο βγάλε-βάλε των τροχών στη Μερσεντές χρεώνουν 1/2 της ώρας. Αυτό και μόνο όταν είδα (αλλά και πολλά ακόμη αλλά δεν θέλω να ψάξω τα χαρτιά μου γιατί ακόμη πονάνε!) κατάλαβα τι παίζει εκεί.
-
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
Καλησπέρα!Πέρασα από το ίδιο λούκι τον τελευταίο μήνα!
Απαιτούσα αυτόματο κιβώτιο και τελικά τά'σκασα την Παρασκευή, και για να μην το πολυτραβάω σας λέω ότι πήρα C200 Avantgarde, με Ξένον, πανοραμική οροφή, αυτόματους καθρέπτες, καλύτερες ζάντες, παρκτρόνικ, θερμαινόμενα καθίσματα και πιτσιλιστήρια, cruise control με το ματάκι μπροστά και ορισμένα ακόμη φθηνότερα αξεσουάρ.
Το πήρα μέσω Ιντερνέτ, από τη σελίδα της ΜΒ στη Γερμανία, με 8.000 χλμ και εγγύηση ΜΒ ότι είναι ατρακάριστο, άβαφτο και με σωστά τα χιλιόμετρα. Τελική τιμή μαζί με μεταφορά και εκτελωνισμό 39.000 (εκτιμώμενη, μπορεί να παίξει λίγο). Η τιμή που βγάζει το configurator της Μερσεντές είναι 57.000 στην Ελλάδα.Ενδιαφέρον μπήκα και εγω να δώ αλλά όλα στα γερμανικά.
Οχι τίποτα άλο .... αλλα αντε να βρώ πως λέγετε το προστατευτικό του κάρτερ για τα λάδια
Για την τιμή (τελική με εκτελωνισμό + πινακίδες μεταφορικά κλπ. ) πως έμαθες. ???
Για μοιράσου καμια πληροφορία -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ενδιαφέρον μπήκα και εγω να δώ αλλά όλα στα γερμανικά.
Οχι τίποτα άλο .... αλλα αντε να βρώ πως λέγετε το προστατευτικό του κάρτερ για τα λάδια
Για την τιμή (τελική με εκτελωνισμό + πινακίδες μεταφορικά κλπ. ) πως έμαθες. ???
Για μοιράσου καμια πληροφορίαΚαι τι σε πειράζει που είναι στα Γερμανικά; Πας στο μενού Gebrauchtfahrzeuge --> Suchen -->Online Suche Starten..
Μετά πας Detailsuche, διαλέγεις μοντέλο,στο TYP βάζεις C200 kompressor, Motorart : Benzin, Getriebe είναι το σαζμαν αυτόματο η μηχανικό, kilometerstand και erstzulassung είναι τα χιλιομετρα και η πρώτη άδεια και τα δύο πεδία ¨από - μέχρι¨, επιλέγεις το Mehrwertsteuer ausweisbar να είναι κλικαρισμένο (σημαίνει επιστρεφόμενο ΦΠΑ) και βρίσκεις το αμάξι σου.
Αυτή τη στιγμή το πιο φθηνό c200 με 8000 χλμ, με ότι έχει ένα Ελληνικό C200 classic συν αισθητήρες βροχής , θερμαινόμενα καθίσματα και πίσω κάθισμα που πέφτει σπαστό εχει 20.900 ευρώ. Συν 1000 η μεταφορά, συν εφτά με εφτάμισυ τελωνείο, συν 350 πινακίδες έρχεται 30 χιλιάρικα στο γκαράζ σου...
Το πιο φθηνό Avantgarde έρχεται σύνολο κανένα τριάρι χιλιάρικα περισσότερο, στις 33.000...Το τελωνείο το υπολογίζεις χοντρά στο 30% της τιμής. Είναι πιο πολύπλοκο, αλλά έτσι πέφτεις μέσα με ακρίβεια χιλιάρικου.
Όταν ψάχνεις και βλέπεις στο πεδίο Garantie ένα Μ ή ένα G , σημαίνει ότι το έχουν ελέγξει πλήρως και το αμάξι είναι εντάξει.
αν βρεις κάποιο που σου αρέσει , παίρνεις τηλέφωνο , ζητάς να μιλήσεις αγγλικά και τους ρωτάς αν το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμη και (πολύ βασικό) αν είναι βαμμένο κάπου, γιατί αυτοί τις γρατζουνιές που τις ξαναβάφουνε δεν τις θεωρούν ζημιές και πρέπει να ρωτήσεις επί τούτου.Αυτονόητο είναι ότι δε λένε ψέμματα οι Γερμανοί σε ότι σου πούνε.
Ίδιο σάιτ έχει και η BMW και η Audi...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Καλά, πες τους να μην τα σκίσουν όλα τους τα ρούχα γιατί μετά πως θα γυρίσουν ξεβράκωτοι σπίτι ?!?!? Άσε που μπορεί να σκίσουν και κανά καλσόν όσο σκίζουν τα ρούχα τους.
ΑΝΑΛΟΓΑ με τα χιλιόμετρα ανα έτος που γράφει το αυτοκίνητο (αυτό ισχύει σε όλες τις μάρκες φυσικά) και επομένως σε συνάρτηση με το πόσο συχνά θα είσαι για συντήρηση, είναι σίγουρο ότι κάποιες φορές στα σέρβις της Μερσεντές πρέπει να έχεις μαζί σου το επόμενο
Εδώ διαφωνούμε!
Σε 209 και 203 μέχρι στιγμής οι τιμές στις εργασίες συντήρησης ήταν αρκετά χαμηλές!Καλά για βλάβες που θα βγούν αφού τελειώσει η εγγύηση? Άστο καλύτερα, εκεί χρειάζεται χειρουργός για να βγάλει το χέρι που θα γαργαλάει τις αμυγδαλές....
Εδώ συμφωνούμε!
Έχω ακούσει τιμές για βλάβες όπου πραγματικά τα 'χρειάζεσαι'!Όπως και σε κάθε αυτοκίνητο φυσικά (εδώ όμως πονάει λίγο πιο πολύ) είναι τι θα σου 'τύχει' και τι φροντίδα θα του δείξεις εσύ...
Εδώ συμφωνούμε ακόμη περισσότερο!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ διαφωνώ.Εχοντας από το 2001 δύο CLK (208 και 209) και έχοντας εμπειρία στο παρελθόν από VW GOLF (πανάκριβη η συντήρηση) έχω να πω ότι η συντήρηση της Mercedes είναι πολύ φθηνότερη....οι οποίες συνολικά έγραψαν ομως 100Κ χλμ? απο αυτά που εχεις πει στο παρελθόν δλδ θυμαμαι οτι 100Κ δεν εχεις δει σε κανενα αμάξι σου.
στα (πολύ) μεγάλα σέρβις είναι που πέφτει το μεγάλο γέλιο (για αυτούς - κλάμα για εμάς).
-
@Joe Bar Team: Το ποιος εχει ανοιχτο
μυαλο και ποιος στεγανο, ειναι
κατι που φαινεται ξεκαθαρα απο
το pm που εστειλες.
Λοιπον, περαστικα...
Αν και δεν το βλεπω. -
κλειστό μυαλο φαίνεται δλδ οτι δεν έχω καμια διάθεση να ανοιξω-διαβάσω-απαντήσω στο πμ που 1ος μου έστειλες
ειδες που τελικά υπαρχει μια εξηγηση για όλα
-
Δυο γάιδαροι μαλλώνανε σε ξένο αχυρώνα
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
κλειστό μυαλο φαίνεται δλδ οτι δεν έχω καμια διάθεση να ανοιξω-διαβάσω-απαντήσω στο πμ που 1ος μου έστειλεςειδες που τελικά υπαρχει μια εξηγηση για όλα
Χειρονομιες θα κανεις στους φιλους σου, οχι σε μενα.
Συγνωμη απο τους υπολοιπους για το
Δεν θα ασχοληθω ξανα με τετοιου ειδους αντιπαραθεση. -
μάλιστα.
-
Σχετικά με το τέστ αποφυγής ταράνδου είχα την εντύπωση ότι είναι αυτό που λέει το όνομά του και τίποτα άλλο. Απλά μετράει σε απόλυτα προκαθορισμένες συνθήκες ένα συγκεκριμένο ελιγμό αποφυγής. Η επιτυχία σε αυτό δεν καθιστά ένα αυτοκίνητο υπεραυτοκίνητο... και δεν σημαίνει ότι το Laguna είναι πιο καταπληκτικό από την Porsche.... (κι ας της ρίχνει σε κατανάλωση, χώρους επιβατών και αποσκευών, τιμή αγοράς κλπ). Σαφώς δεν είναι δείκτης του συνόλου της οδικής συμπεριφοράς και ακόμα περισσότερο δεν είναι δείκτης πλευρικής επιτάχυνσης.... που έτσι κι αλλιώς δεν είναι δείκτης οδικής συμπεριφοράς αλλά επιδόσεων. Δεν χρειάζεται να είναι ένα αυτοκίνητο υπερβολικά δυνατό και γρήγορο για να έχει καλή συμπεριφορά.... Τα περισσότερα τεχνικά στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα για τις επιδόσεις αλλά όχι για την οδική συμπεριφορά και την χαρά της οδήγησης. Αυτά προκύπτουν όταν τα οδηγήσεις και ο καθένας μας είναι διαφορετικός.... (εκτός αν ακόμα εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια τους σχετικούς(?) δημοσιογράφους).
Αντίθετα από κάποιον άλλον εγώ έχω αντιληφθεί να εκτιμάται από τους ώριμους 65+ κυρίους ο όγκος των μεγάλων SUV.... Γνωστός μου από Ε200 ετοιμαζόταν για Touareg.... και οι συνομήλικοί του έδειχναν να εκτιμούν και να επικροτούν την επιλογή του!!
Τελικά πώς πάει το ψάξιμο....?? Ο ίδιος ο πατέρας τι λέει, πρέπει να είναι κι αυτός στις δοκιμές. -
Οι δοκιμές γίνονται Σ/Κ . Η 2η θα είναι το Σαββατο.
Περιμένω τηλέφωνο απο Mazda για το CX-7 αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα. -
Αυτό το post είναι άσχετο με το thread αλλά συνιστά επεξήγηση σε post που αναφέρθηκε σε προηγούμενο δικό μου (κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να πάει κάπου στην Δ. Συζήτηση Περί αυτοκίνησης).
Πρόβλημα: Αντικειμενική = επιστημονική αξιολόγηση αυτοκινήτων με μετρήσιμες φυσικές ποσότητες (δηλαδή με μετρήσεις που μπορούν να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν από άλλον παρατηρητή / δοκιμαστή, με δεδομένα που να συμφωνούν ΟΛΟΙ).
Έννοιες όπως «χαρά της οδήγησης», «αίσθηση», «ψυχή» κλπ οπωσδήποτε και υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να ποσοστοποιηθούν, να μετρηθούν και άρα να διαψευσθούν ή να επιβεβαιωθούν και άρα δεν αποτελούν αντικειμενικό δεδομένο με το οποίο να συμφωνούν ΟΛΟΙ.
**Επιδόσεις: **Στην μηχανική του Newton τα θεμελιώδη μεγέθη είναι τρία, μήκος, μάζα, χρόνος, οπότε όλες οι φυσικές ποσότητες της μηχανικής προκύπτουν από αυτά τα τρία μεγέθη με παραγωγήσεις και γυμνασιακή άλγεβρα.
Η κίνηση στο επίπεδο ή επιφάνεια (που αφορά αυτοκίνητα, πλοία, τρένα κλπ) αποτελεί κίνηση σε δύο διαστάσεις. H έννοια επιδόσεις αυτοκινήτου (ή οποιουδήποτε κινητού που κινείται σε δύο διαστάσεις) περιλαμβάνουν την **γραμμική (εφαπτομενική) ταχύτητα **και την **γραμμική (εφαπτομενική) επιτάχυνση, **ποσότητες δηλαδή σχετικές με την κίνηση σε ευθεία γραμμή, δηλαδή την κίνηση στην μια διάσταση.[Στις επιδόσεις χρησιμοποιούνται και διάφορα «βοηθητικά» μεγέθη όπως ροπή στρέψης, ιπποδύναμη, βάρος κλπ αλλά μέσω αυτών υπολογίζονται τελικά και πάλι κάποια γραμμική ταχύτητα ή γραμμική επιτάχυνση (πχ η ροπή σχετίζεται με την ελαστικότητα, δηλαδή την επιτάχυνση εν κινήσει)].
Οδική συμπεριφορά: αφορά την δυνατότητα και την ευχέρεια κίνησης σε καμπύλη τροχιά πάνω σε μια επιφάνεια (επίπεδο), ικανότητα στροφών, άρα ΚΑΙ στην δεύτερη διάσταση. Το κομβικό μέγεθος εδώ είναι η κεντρομόλος (ακτινική) επιτάχυνση (διότι αυτή «στρίβει» το κινητό και χρησιμοποιεί και την δεύτερη διάσταση), χωρίς αυτή έχουμε μόνο ευθύγραμμη κίνηση. Άρα αντικειμενική εκτίμηση οδικής συμπεριφοράς σημαίνει μέτρηση της κεντρομόλου επιτάχυνσης (= πλευρική πρόσφυση), χωρίς εννοείται εκτροπή του αυτοκινήτου από την πορεία του, δηλαδή χωρίς υπερστροφή ή υποστροφή ή οποιαδήποτε ολίσθηση διότι τότε ΔΕΝ μετράς κεντρομόλο αλλά κάτι άλλο (που είναι ουσιαστικά συνδυασμός ακτινικής και εφαπτομενικής συνιστώσας της επιτάχυνσης ολίσθησης). **Η μέτρηση της κεντρομόλου γίνεται με οποιαδήποτε διαδικασία που περιλαμβάνει κάποια στροφή, άρα ΚΑΙ με το elk-test **(αλλά όχι μόνο με αυτό, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, βλέπε προηγούμενο post μου στο ίδιο thread, πχ skidpad test, δηλαδή κίνηση σε κύκλο, βλέπε πρόσφατο άρθρο γερμανικού Auto Bild που μεταφράστηκε και στο ελληνικό που δοκίμαζαν αυτοκίνητα στην πίστα). Για το πώς γίνεται εκτίμηση της σχετικής κεντρομόλου από elk-test δες προηγούμενο post στο ίδιο thread.
Απέφυγα επιμελώς να γράψω πως το Laguna GT είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την Boxster S (η έννοια «καλύτερο» είναι μάλλον ασαφής άλλωστε). Είπα μόνο πως αντέχει μεγαλύτερη κεντρομόλο επιτάχυνση χωρίς εκτροπή και άρα έχει καλύτερη πλευρική πρόσφυση. Αυτό αποτελεί πειραματικό / αντικειμενικό δεδομένο και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση (όπως δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση το ότι η Boxster S έχει καλύτερη γραμμική επιτάχυνση).
**Fun to drive (χαρά οδήγησης): **Εδώ πλέον έχουμε φύγει από τον κόσμο της αντικειμενικότητας (επιστήμης):
Το Laguna GT είναι αυτοκίνητο που ΔΕΝ είναι ιδιαίτερα fun to drive, είναι ίσως για πολλούς «εκνευριστικά ουδέτερο», είναι πολύ δύσκολο να κάνεις το πίσω μέρος να «ξεκολλήσει», το αυτοκίνητο στις στροφές είναι σαν να είναι «φυτεμένο» στο δρόμο (σύμφωνα με Άγγλο Reviewer του Auto Car). Αυτό όμως δεν αποτελεί αντικειμενικό δεδομένο, δεν συμφωνούμε όλοι τι είναι fun to drive…Επίσης ένα άλλο τεστ που μετρά την πλευρική πρόσφυση είναι και το σλάλομ, δες σύγκριση Laguna GT με ένα άλλο (ίσως Tο) κορυφαίο αυτοκίνητο σε αυτόν τον τομέα του segment, το νέο Ford Mondeo Titanium X από το βρετανικό Fifth Gear
http://www.youtube.com/watch?v=w4zrPI7-v64' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
όπου το GT πρωτεύει στο χρόνο (άρα έχει καλύτερη πλευρική πρόσφυση, αντέχει μεγαλύτερη κεντρομόλο χωρίς εκτροπή αλλά υστερεί σε «αίσθηση» διότι το τιμόνι είναι ελαφρύ…) ΙΠΖ
**ΥΓ 1: **Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθώ και στην Alfa 159 η οποία στο θέμα πλευρική πρόσφυση είναι πολύ καλή (δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμες κάποιες συγκεκριμένες μετρήσεις).
YΓ 2: **To elk test είναι η πιο ρεαλιστική και πλήρης δοκιμασία διότι πέραν της μέτρησης της πλευρικής πρόσφυσης (κεντρομόλος, όταν όλοι οι τροχοί βρίσκονται σε επαφή με το έδαφος και δεν ολισθαίνουν), δίδει την δυνατότητα και για γενικότερη μελέτη της δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου ** (άλλωστε ένα αυτοκίνητο μόνο προσεγγιστικά μπορεί να θεωρηθεί στερεό σώμα, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα πολύπλοκο σύστημα).
-
Τόσο η δοκιμασία αποφυγής ταράνδου όσο και οποιοδήποτε σλάλομ δεν αξιολογούν την πλευρική πρόσφυση (η οποία φυσικά και θα παίξει τον ρόλο της) αλλά τα δυναμικά χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένες συνθήκες (ιδίως τρόπο και βαθμό μεταφορά βάρους). Πχ το 2CV μπορεί να έγερνε πολύ αλλά είχε πολύ καλή πρόσφυση για τα 125 λαστιχάκια του. Σίγουρα όμως σε δοκιμασία με σλάλομ ή με την παραμικρή μη ομαλή αποφόρτιση του ενός άξονα το αυτοκίνητο γινόταν εως επικίνδυνο (τουμπάριζε). Οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης και οι μεγάλες κλίσεις καθιστούν ένα αυτοκίνητο μέτριο στο σλάλομ. Τρανή απόδειξη τα Smart και Aclass που λόγω μικρών διαστάσεων με υψηλό κέντρο βάρους αναγκάστηκαν να σκληρύνουν πολύ θυσιάζοντας την άνεση για να ελαττώσουν τις κλίσεις (+έβαλαν και ESP) και να επιβιώσουν στο σλάλομ χωρίς να τουμπάρουν.
Ο σωστός τρόπος για αξιολόγηση / μέτρηση της πλευρικής πρόσφυσης και μόνον αυτής με την μικρότερη δυνατή επίδραση άλλων ιδιοτήτων-ικανοτήτων, νομίζω ότι η είναι το skid pad όπου το όχημα γυρίζει σε μια αρκετά σταθερή κατάσταση που μπορεί εύκολα να φτάσει στη μέγιστη δυνατή πλευρική πρόσφυση η οποία είναι εύκολα μετρήσιμη ή υπολογίσιμη. -
Πέραν της Cadillac BLS(η σουηδέζα Caddy) ,έχω και άλλες 2 αιρετικές προτάσεις: Cadillac CTS (αν κάνουν έκπτωση-είναι σχετικά καινούριο μοντέλο), Lancia Thesis και Citroen C6 πάλι με έκπτωση...
-
Η Thesis τελείωσε και δεν υπάρχει συνέχεια... και το C6 είναι ανύπαρκτο στην ελλάδα. Δεν νομίζω να βρίσκει τίποτε από ανταλλακτικά, όλα με παραγγελία.
Πάτε να τον καταστρέψετε τον άνθρωπο. Δεν έχει σημασία αν είναι καλά αυτοκίνητα ή όχι (Κάντιλλακ συμπεριλαμβανομένης).Είναι λάθος αγορές και αυτό προέχει.
-
Δεν πάιζει με καμία .
Μόνο προβλήματα μπορεί να συναντήσεις . Απο όποια πλευρά και να το δείς -
Να μην κάνουμε και λίγη πλάκα;Πάντως η BLS παράγεται στη Σουηδία και βασίζεται στο πάτωμα του 9-3...άρα με ανταλλακτικά δεν παίζει πρόβλημα...ο κινητήρας είανι της Saab.Γενικά νομίζω ότι δεν πρέπει να αποκλείσει την Cadillac...(εννοώ και τη CTS)εάν βέβαια είναι εξοικειωμένος κάποιος με το design...
Την άποψή μου άλλωστε την έχω πει εδώ και καιρό....
Αύριο ποια θα δείτε sprsk;
Επιλογή στα 40.000 euro.