Ευχαριστώ για την ανταπόκριση ,
Για να βάλω και κάποιες έχτρα παραμέτρους στο σενάριο.
Αυτό που με χαλάει στο κατά τα άλλα εξαιρετικό Α4 το οποίο σε έκδοση Quattro είναι ότι :
Θεωρώ λίγους τους 160 στον 1,8.
α)ανεβαίνει αρκετά πάνω από τα 40,000
β)επειδή βγαίνει και στα 28,000 θα το βλέπω διαρκώς .
γ)δεν έχει τους χώρους και την άνεση (πχ. του Α6 ή του S80).
Στην ίδια μοίρα με ελαφρά χειρότερη τιμή είναι και το C200
Η 159 δεν παίζει , παρότι είναι κούκλα, γιατί είναι πολλά χρόνια στο δρόμο και θέλουμε κάτι φρέσκο που δεν θα αλλάξει σύντομα (άσε που ο πατέρας την ψιλό φοβάται για ανεξήγητους λόγους)
Προσωπικά πιστεύω ότι υστερεί σε ποιότητα από τους υπόλοιπους.
Κοντά στα προηγούμενα η άποψη για το Saab . Δείχνει εξαιρετικό στα χαρτιά .
Όμορφο δεν το λες , κακόγουστο είναι αλλά έχει μία δυναμική θεωρία.
- 4κίνηση,
+δύναμη ,
αλλά μόλις μπεις μέσα κάτι σου λείπει από τα χιλιάρικα που έδωσες ( ο σχεδιαστής μάλλον). Αν επίσης έχεις οδηγήσει κάποιο 2 ετών, όπως έχω εγώ, συνειδητοποιείς ότι ενώ η ανάρτηση είναι σχετικά άνετη οι τριγμοί δεν λείπουν από το εσωτερικό.
Κοντά στα προηγούμενα και το Insignia. Πολύ καλό από πίσω . Αξιολογότατο στα χαρτιά με εξαιρετική τιμή αλλά η ποιότητα στο εσωτερικό δεν με ικανοποίησε. Με χαλάει λίγο και η μούρη εμπρός.
Το CC επίσης τα έφαγε τα χρονάκια του . Εξωτερικά είναι αρκετά καλό αλλά μέσα υστερεί . ιδιαίτερα συντηρητικό το ταμπλό και έλλειψη της 5ης ( υποτυπώδους ) θέσης. Αλλά δεν το αποκλείω
Το Lexus, για το οποίο δεν ξέρω τίποτα …είναι ένα αίνιγμα ….
Δεν ξέρω ούτε για τα service, ούτε για τη αξιοπιστία, ούτε για τα κόστη, ….. τίποτις
Μου αρέσει γιατί διαφέρει Επίσης, είναι πλέον αισθητικά κοντά στα δικά μου κριτήρια.
Στο CX -7 με φοβίζει η κατανάλωση. Δεν έχω πληροφορίες ούτε από το Forum . Θα ψάξω και σε αυτό του Mazda .
Μου αρέσει αισθητικά . Δείχνει να έχει καλή ποιότητα αλλά δεν ξέρω στο διηνεκές του χρόνου πως θα συμπεριφερθεί.
To S80 είναι μπαλαντέρ. Έχει χώρους, άνεση, δύναμη , ποιότητα, αλλά δείχνει και είναι πολύ μεγάλο.
Ο ιαγουάρος έχει την διαφορά σε classic αλλά πάντα αποδεκτό σχήμα . Άνεση , Δύναμη αλλά και εδώ έχουμε ένα μοντέλο 2001 που ούτε τα έχω δει ούτε το έχω οδηγήσει. Όπως και το Lexus , δεν ξέρω ούτε για τα service, ούτε για τη αξιοπιστία, ούτε για τα κόστη, ….. τίποτις.