-
Καλά ντε!
1998-99 πρέπει να ήταν και εχουμε κατέβει Σ/Κ με τους γονείς μου για γάμο. Επιστρέφουμε με το θρυλικό ΑΡΚΑΔΙ (http://www.faktaomfartyg.se/arkadi_1983_b_2.htm) από Ρέθυμνο. Το Αρκάδι ήταν μικρό, παλιό, πιο αργό κι από τριήρη, κάνοντας το Πειραιάς - Ρέθυμνο σε καμμιά 11ρια ώρες με θάλασσα λάδι.
Με τον καιρό ζόρικο φεύγουμε από το λιμάνι(ηταν τόσο γρήγορο που αναχωρούσε 19:30, πολύ νωρίτερα από τα άλλα ) και μόλις ξανοιγόμαστε αρχίζει το μεγάλο πάρτι. Η κακομοίρα η μάνα μου κιτρινίζει(φοβάται απίστευτα πολύ) οπότε αρχίζω την πλάκα. Βγαίνω για λίγο στο άδειο σαλόνι, παραπατώντας σα μεθυσμένος, και επιστρέφω 'ταραγμένος' μετά από λίγο. Με απαθές βλέμμα κατεβάζω σωσίβιο, το φοράω με προσοχή, αλλά την ίδια ώρα βλέπω τον ΤΡΟΜΟ να ζωγραφίζεται στο μητρικό πρόσωπο
Πάνω που άρχιζε να καλμάρει(η μάνα μου, ο καιρός δεν καταλάβαινε Χριστό) πετάω την τελική ατάκα: 'Πάμε στο σαλόνι να κάτσουμε; Έχει ταινία, τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ' . Κάπου εκεί ο τρόμος έγινε οργή και τελικά πήγα μόνος μου στο σαλόνι
Στη συνέχεια της βραδιάς βέβαια ο καιρός χειροτέρεψε οπότε παράτησα τις καπετανιές, έκατσα στ' αυγά μου και ξάπλωσα
-
Καλά, αυτές οι μανάδες τελικα τραβαν το δούλεμα σαν αλεξικέραυνα
-
Άλλο αξέχαστο ταξίδι ήταν κάποιο Πάσχα(περίπου 03/04) με τον Πρέβελη για Ρέθεμνος.
Μπαφιασμένος από ένα χειμώνα στην Αθήνα, πατάς πάνω στο καράβι και νοιώθεις ότι ήδη είσαι στον τόπο σου. Ειδικά το Πρέβελη ήταν ο,τι πιο αγαπημένο, όλος ο νομός μας το λάτρεψε. Μικρό, παλιό κι αυτό όμως υπηρετούσε με αξιοπρέπεια τη γραμμή όντας ζεστό και ανθρώπινο με πολύ ωραία διαρρύθμιση.
Μπαίνοντας λοιπόν μέσα εκείνη την Παρασκευή βρέθηκα στη μεγαλύτερη τυχαία μάζωξη γνωστών που μου έχει συμβεί. Πάντα βρίσκεις χωριανούς, συγγενείς ή φίλος Κρητικούς της Αθήνας που πάνε στα δικά τους χωριά, απλώς τότε συνέβη να είμαστε πάνω από 25 άτομα! Η κατάληξη ήταν μια τρελλή ολονυκτία παρέας, χαβαλέ και ρακοποσίας που συνδυάστηκε με ανατολή του ήλιου μπαίνοντας στο Ρέθεμνος. Φόντο: Το παλιό λιμάνι, η Φορτέτζα, η θάλασσα, και ο Ψηλορείτης με κάμποσο χιόνι. Η υπόλοιπη Μεγαλοβδομάδα και η Λαμπρή ήταν αντάξιες του ταξιδιού αλλά άντε μετά να γυρίσεις στην Αθήνα.....
-
Είναι η Πρέβελη ή ο πρέβελης ?(για την παραλία μιλάω)
Ο γυρισμός είναι το πιο δυσκολο πράγμα μετά απο τέτοιες ωραίες στιγμές... Αν όμως βάλεις το ταξίδι με το καραβι το απαλύνει κάπως. Όσες φορές έχω γυρίσει με αεροπλάνο,δεν ξέρω, αλλά κάνω μιά βδομάδα να συνέλθω Με το καράβι (και το αυτοκίνητο) έρχεσαι σιγά-σιγά...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είναι η Πρέβελη ή ο πρέβελης ?(για την παραλία μιλάω)η
-
Είναι Ο Πρέβελης(καλόγερος που έδωσε το όνομα στη μονή), συνεπώς θεωρητικά η παραλία θα πρέπει να λέγεται 'η παραλία του Πρέβελη'.
Το καράβι λέγεται 'ΠΡΕΒΕΛΗΣ', απλά καμμιά φορά το λέμε ΠΡΕΒΕΛΗ από συνήθεια
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι Ο Πρέβελης(καλόγερος που έδωσε το όνομα στη μονή), συνεπώς θεωρητικά η παραλία θα πρέπει να λέγεται 'η παραλία του Πρέβελη'.Το καράβι λέγεται 'ΠΡΕΒΕΛΗΣ', απλά καμμιά φορά το λέμε ΠΡΕΒΕΛΗ από συνήθεια
-
Σιγά, δεν τρέχει τίποτα! Βασικά 9/10 Κρητικούς δεν το γνωρίζουν αυτό(ούτε κι εγώ το ήξερα, και μου το είπε ένας φίλος μου που κατάγεται από τα μέρη αυτά)
-
Dum spiro μαθαίνω
-
http://syros-observer.aegean.gr/ais/
Μεγάλη παράλειψη που δεν αναφέραμε το λινκ τόσες σελίδες τωρα!
-
-
'Ο τύπος του διπλανού κρεβατιού', μια άλλη απίστευτη πηγή ιστοριών για τα ταξίδια
1999 κατεβαίνω Ηράκλειο με το King Minos και έχω καμπίνα οικονομική τετράκλινη που τη μοιράζεσαι. Στην καμπίνα τελικά 3 άτομα. Εγώ, ένας δικηγόρος ή αντιπρόσωπος κάποιας εταιρείας και ένα άλλο παιδί με άρβυλα Dr.Marteens, σκουλαρίκια, μαλλιά, κλπ.
Έχω πέσει για ύπνο και το πρωί γύρω στη μία ώρα πριν φτάσουμε ακούω κάποιον να κοπανάει τον ψευδοτοίχο γιατί τον ενοχλούσαν από την δίπλα καμπίνα οι φωνές και τα γέλια. Δε δίνω σημασία, και συνεχίζω. Πάλι τα ίδια. Μετά από λίγο πηδάει κάτω το παιδί από το πάνω κρεβάτι και φεύγει. Ωραία λέω αυτός ο μ@%#$ κοπάναγε. Έλα όμως που χτυπούσε ο άλλος 'ο κουστουμάτος'. Την έκανα και εγώ και απόλαυσα την είσοδο του καραβιού στο λιμάνι.Το χειρότερο όταν γυρίζεις από Κρήτη είναι να σε έχουν φορτώσει οι συγγενείς ένα σωρό πράγματα. Μόλις φτάνω στον Πειραιά πάω να μπω στο όχημα και παραλίγο να ξεράσω. Μύριζαν ανακατεμένα εφτάζυμο (από τότε δεν μπορώ να το φάω καθόλου), σύκα, σταφύλι, ο κήπος του παππού-Μανώλη και το αρωματικό του οχήματος. Με το κεφάλι έξω από το παράθυρο το έβγαλα απ' το γκαράζ.
-
Καλά, το αυτοκίνητο πάντα δεινοπαθεί στην επιστροφή
Λάδι για το χειμώνα, κρασί, τσικουδιά, ντομάτες, άλλα λαχανικά, αρισμαρί, χοχλιούς, χόρτα και μπόνους κανένα σφαγμένο κουνέλι, λαγό, κόκκορα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς
-
Συνέντευξη του Γκριμάλντι
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 633746.htm
Τελικά δυστυχώς το όνομα του καινούριο θα είναι Cruise Europa (μπλιάχ)
-
Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια του Superfast ΧΙΙ στη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς. Παρόντες θα είναι και ο ιδρυτής της Attica Group Περικής Παναγόπουλος αλλά και ο κύριος MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Από σήμερα στη γραμμή αυτη θα υπάρχουν 3 εταιρίες - μάλλον 2,5 αφού προς το παρόν το Superfast θα έχει δρομολόγια μέρα παρά μέρα.
Πού είναι όμως η λεπτομέρια? Οι Μινωικές ανακοίνωσαν ότι στο εξής τα πλοία της θα αναχωρούν μεν στης 21.30 όπως κάθε μέρα αλλά θα φτάνουν στον Πειραιά μιάμιση ώρα νωρίτερα. Τόσα χρόνια δηλαδή μπορούσαν να κάνουν γρηγορότερα δρομολόγια αλλά πώς να το κάνουμε έχουν και καμπίνες για ενοικίαση.
Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει σφαγη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μακάρι να υπάρξουν και μειώσεις τιμών στα ναύλα στα πλαίσια του ανταγωνισμού!!!!Απορία δικιά μου. Τόσα λεφτά έδωσε ο Βγενόπουλος για την Ολυμπιακή, για την γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς δεν μπορούσε να δώσει και μερικά μυριάκια να πάρει και τον ΟΦΗ να δούμε άσπρη μέρα?
-
Από Ηγουμενίτσα σε Ανκόνα το σούπερφαστ ήταν πιο καλό πλοίο από της ΑΝΕΚ με το οποίο γύρισα. Όπως και το προσωπικό πιο ευγενικό και εξυπηρετικό.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια του Superfast ΧΙΙ στη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς. Παρόντες θα είναι και ο ιδρυτής της Attica Group Περικής Παναγόπουλος αλλά και ο κύριος MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Από σήμερα στη γραμμή αυτη θα υπάρχουν 3 εταιρίες - μάλλον 2,5 αφού προς το παρόν το Superfast θα έχει δρομολόγια μέρα παρά μέρα.
Πού είναι όμως η λεπτομέρια? Οι Μινωικές ανακοίνωσαν ότι στο εξής τα πλοία της θα αναχωρούν μεν στης 21.30 όπως κάθε μέρα αλλά θα φτάνουν στον Πειραιά μιάμιση ώρα νωρίτερα. Τόσα χρόνια δηλαδή μπορούσαν να κάνουν γρηγορότερα δρομολόγια αλλά πώς να το κάνουμε έχουν και καμπίνες για ενοικίαση.
Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει σφαγη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μακάρι να υπάρξουν και μειώσεις τιμών στα ναύλα στα πλαίσια του ανταγωνισμού!!!!Απορία δικιά μου. Τόσα λεφτά έδωσε ο Βγενόπουλος για την Ολυμπιακή, για την γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς δεν μπορούσε να δώσει και μερικά μυριάκια να πάρει και τον ΟΦΗ να δούμε άσπρη μέρα?
Μάνο, οι μινωικές εδώ και πολύ καιρό έχουν ώρα αφιξης στον Πειραιά στις 5:00 άντε 5:30. Έξι και μισή έφταναν την εποχή του Ν. Καζαντζάκης και του Κινγκ Μίνως. Το μόνο που άλλαξε τώρα είναι ότι θα ξεκινούν μισή ώρα αργότερα το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν, αν και έχω μια υποψία.
και ένα δωράκι από το nautilia.gr...ανακοινώθηκαν οι τιμές της Superfast, ας κάνουμε μια σύγκριση για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας:
Superfast Ferries: 36 ευρώ και με αυτοκίνητο 87 ευρώ
Χρόνος ταξιδιού: 6,5 ώρεςMinoan Lines: 37 ευρώ και με αυτοκίνητο 88 ευρώ
Χρόνος ταξιδιού: 7,5 ώρεςAnek Lines: 32 ευρώ και με αυτοκίνητο 86 ευρώ
Χρόνος ταξιδιού: 8,5 ώρες -
Μήπως για να προλαβαίνουν να μπαίνουν και οι πιο αργοπορημένοι νταλικιέριδες? Απο Ιεράπετρα μήπως?
-
Πολύ βοήθησε ο ανταγωνισμός τις τιμές πάντως
-
Πάντως, αν έχει εξασφαλισμένη την κίνηση των φορτηγών της MIG ουσιαστικά 'αγοράζει' χρόνο μέχρι να το συνηθίσει και ο κόσμος και να μείνει στη γραμμή. Μακάρι να μείνει για χρόνια, και με αυτό ακριβώς το ωράριο ώστε να μας δίνει τη δυνατότητα της διαφορετικής επιλογής.
Καραβολατρικό θέμα (συγχώνευση)