-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Eκρανοπλάνα; Είσαι σίγουρος;
http://aguaba.blogspot.com/2008/02/k.html' target='_blank
τουλάχιστο πέρυσι το συζητούσαν πολύ...Αυτα πως θα μπορούν να συνυπάρχουν με τόσα πλοία στη θάλασσα
-
Τι εκρανοπλανα και νεκρανοπλάνα.
Εδώ μια Air Sea Lines πήγε να μπει στην αγορά και την έφαγε η μαρμάγκα.....
-
Meco, I stand corrected για τις χρονολογίες ναυπήγησης, αλλά νομίζω πως ακόμα και σε σχέση με τα νεότευκτα των Μινωικών στα μέσα της δεκαετίας του '90 τα Superfast ήταν λίγο πιο γρήγορα. Δεν παιρνω όρκο
Ωστόσο (δεν έχω ταξιδέψει βέβαια), δεν έχω κάτι που να με κάνει να πιστεύω ότι το SF12 θα υπολείπεται των Παλατιών σε ποιότητα εσωτερικού χώρου, ενώ και η ταχύτητα ταξιδιού λογικά θα είναι κάπου στα 27-28 για τα ημερήσια και χαλλλλλαρά για τα βραδινά (εκτός αν αναχωρεί αργά από Ηράκλειο οπότε βιάζεται να προλάβει το πρωί να μπει στον Πειραιά).
Ωστόσο, το να πετύχει δεν είναι ευκολο. Οι μεταφορικές ξενερώνουν με μεσημεριανές αναχωρήσεις(όσο κι αν βολεύει τους επιβάτες), και θα είναι δύσκολο να σπάσει το δίπολο Μινωικές-ΑΝΕΚ. Οι ΜΙνωικές κυριαρχούν στη γραμμή σε επιβάτες, ενώ η ΑΝΕΚ(με τα υποθέτω χαμηλότερα κοστολόγια λειτουργιας) παιζει το ρόλο του 'φορτηγομεταφορέα'. Πως θα χωρέσει το '12' εκεί;
Μακάρι να πιάσει πάντως!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Meco, I stand corrected για τις χρονολογίες ναυπήγησης, αλλά νομίζω πως ακόμα και σε σχέση με τα νεότευκτα των Μινωικών στα μέσα της δεκαετίας του '90 τα Superfast ήταν λίγο πιο γρήγορα. Δεν παιρνω όρκοΩστόσο (δεν έχω ταξιδέψει βέβαια), δεν έχω κάτι που να με κάνει να πιστεύω ότι το SF12 θα υπολείπεται των Πτο bravo μου καίει λάδιαών σε ποιότητα εσωτερικού χώρου, ενώ και η ταχύτητα ταξιδιού λογικά θα είναι κάπου στα 27-28 για τα ημερήσια και χαλλλλλαρά για τα βραδινά (εκτός αν αναχωρεί αργά από Ηράκλειο οπότε βιάζεται να προλάβει το πρωί να μπει στον Πειραιά).
Ωστόσο, το να πετύχει δεν είναι ευκολο. Οι μεταφορικές ξενερώνουν με μεσημεριανές αναχωρήσεις(όσο κι αν βολεύει τους επιβάτες), και θα είναι δύσκολο να σπάσει το δίπολο Μινωικές-ΑΝΕΚ. Οι ΜΙνωικές κυριαρχούν στη γραμμή σε επιβάτες, ενώ η ΑΝΕΚ(με τα υποθέτω χαμηλότερα κοστολόγια λειτουργιας) παιζει το ρόλο του 'φορτηγομεταφορέα'. Πως θα χωρέσει το '12' εκεί;
Μακάρι να πιάσει πάντως!
Ναι ήταν μία ώρα πιο γρήγορα. 21 ώρες τα SF1-SF2 22 ώρες το Αρετούσα.
Το SF12 θα ταξιδεύει με την υπηρεσιακή του ταχύτητα (28-29 κόμβους) ώστε να προλαβαίνει να εκτελεί δύο δρομολόγια την ημέρα. Λογικά 23:00 με 05:30 Ηράκλειο Πειραιά και 15:00 με 21:00 Πειραιά Ηράκλειο.
Οι Μινωικές θα εκτελούν μόνο σε περιόδους αιχμής διπλά δρομολόγια όπως κάνουν και τώρα. Ξαναλέω όμως ότι δεν είναι προβλέψιμη η κατάσταση μιας και έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο Ιταλός θα κατεβάσει στο Ηράκλειο τα δύο νεότευκτα τέρατα που κατασκευάζονται τα οποία είναι μεν πιο αργά αλλά έχουν τεράστια γκαράζ και πρωτόκολλο 3000ατόμων το καθένα, προσφέροντας μικρότερη κατανάλωση η οποία θα συμπιέσει και άλλο τις τιμές ώστε να αντέξει τον ανταγωνισμό.
Το μεταφορικό έργο από και προς Ηράκλειο είναι τεράστιο. Μια χαρά χωράει και 5 πλοίο στη γραμμή. Απλά δεν θα είναι και τα 3 πλοία γεμάτα.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα βγούμε κερδισμένοι. Τουλάχιστον έτσι ελπίζω. -
Το ερώτημα είναι όμως ποιός θα μπαίνει 15:00 στον Πειραια; Ο εργαζόμενος δύσκολα το προλαβαίνει, και οι μεταφορές θα τσινήσουν. Βολεύει μόνο εκδρομείς τριημέρου το ωράριο αυτό, και θα μου έρχεται ΚΟΥΤΙ! Αν μάλιστα κάνει και καμια προσφορά για το αυτοκίνητο, θα είμαι κάθε Παρασκευή 22:00 στο χωριό
Όσο για τα δίδυμα του Γκριμάλντι, Κυριακή κοντή γιορτή!
edit: Μήπως θα μπορούσε:
Δευ: Π -> Η
Τρι: Η -> Π
Τετ: Π -> Η
Πέμ: Η -> ΠΚαι μετά Παρασκευη αναχώρηση μεσημέρι 15:00 , το βράδυ από Ηράκλειο, μετά κανονικά Σάββατο βράδυ από Πειραιά και Κυριακή βράδυ από κάτω.
Άρα όλη τη βδομάδα απλά κάνει βραδινά δρομολόγια που βολεύουν τους μεταφορείς και την κατανάλωση καυσίμου, και Παρασκευή μαζεύει όλους τους εκδρομείς (κι εμένα μαζί)
-
Το ερώτημα είναι όμως ποιός θα μπαίνει 15:00 στον Πειραια; Ο εργαζόμενος δύσκολα το προλαβαίνει, και οι μεταφορές θα τσινήσουν. Βολεύει μόνο εκδρομείς τριημέρου το ωράριο αυτό, και θα μου έρχεται ΚΟΥΤΙ! Αν μάλιστα κάνει και καμια προσφορά για το αυτοκίνητο, θα είμαι κάθε Παρασκευή 22:00 στο χωριόΌσο για τα δίδυμα του Γκριμάλντι, Κυριακή κοντή γιορτή!
edit: Μήπως θα μπορούσε:
Δευ: Π -> Η
Τρι: Η -> Π
Τετ: Π -> Η
Πέμ: Η -> Π
Και μετά Παρασκευη αναχώρηση μεσημέρι 15:00 , το βράδυ από Ηράκλειο, μετά κανονικά Σάββατο βράδυ από Πειραιά και Κυριακή βράδυ από κάτω.
Άρα όλη τη βδομάδα απλά κάνει βραδινά δρομολόγια που βολεύουν τους μεταφορείς και την κατανάλωση καυσίμου, και Παρασκευή μαζεύει όλους τους εκδρομείς (κι εμένα μαζί)Κοίταξε, υποθέσεις κάνω. Τις εταιρίες δεν τις συμφέρει να κάθονται τα πλοία. Λογικά θα κάνει δύο δρομολόγια την ημέρα χωρίς να αποκλείω με βεβαιότητα και το πρόγραμμα που αναφέρεις εσύ.
Μη κολλάς στο 15:00 αναχώρηση από Πειραιά. Μπορεί να γίνει και 16:00. Μέχρι τότε έχουμε καιρό. -
Πρόπερσι, γυρίζοντας από Αστυπάλαια φάγαμε τρελή ομίχλη... Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Πριν φτάσουμε Κάλυμνο κόψαμε πολύ ταχύτητα, μέχρι που σε κάποια φάση σταματήσαμε εντελώς... Το σκηνικό πρωτόγνωρο για μένα... Στην μέση του πελάγους (νόμιζα), με την σφυρίχτρα του πλοίου να σφυρίζει ανά τακτά διαστήματα για να μας την φορέσει κανένας ...
Σιγά σιγά άρχισε να ξημερώνει...
Και να διαλύεται σιγά σιγά η ομίχλη...
4μιση-5 ώρες τελικά είχαμε μείνει ακίνητοι έξω από το λιμάνι, και όταν ακούς τους μούτσους να ψιθυρίζουν 'δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα' τότε ξέρεις ότι ζεις κάτι ωραίο...
-
Άμα είσαι και με
Τα καράβια είναι ωραίο μέρος για να γνωρίσεις κόσμο πάντως. 2 καλοκαίρια πριν που γύριζα απ το εράσμους, γνώρισα ένα ζευγάρι Ιταλών (βασικά είχα πιάσει κουβέντα στην κοπελιά που διάβαζε μόνη στο σαλόνι αλλά μετά εμφανίστηκε ο γκόμενος και γαμω τα παιδιά πάντως, χαλάλι του . Πηγαίνανε διακοπές στην ελλάδα χωρίς πρόγραμμα. Καθησα μαζί τους το βραδάκι και τους έλεγα πού να πανε, μετά την Κέρκυρα. Ήθελαν να δούν λίγο ηπειρωτική ελλάδα, και τους έστειλα ζαγοροχώρια. Μετά το τουρ τους, ήρθαν απ τα μέρη μου και με βρήκαν και κάτσαν άλλες 3 μέρες. Είχαν ξετρελαθεί .
Δυστυχώς προσπάθησα να τους βρώ όταν πέρναγα απ τα μέρη τους, αλλά δεν απάνταγαν πια.Πάντως μου φαίνεται όλο και πιο δύσκολο να πλησιάζεις κόσμο πλέον... Δεν είμαι κι ο καλύτερος σε αυτό, αλλά μου φαίνεται ότι όλο και περισσότερο κλεινομαστε στον εαυτό μας... Είναι κρίμα ρε γμτ
Άντε, άλλος για τη βάρκα μας με ιστορίες
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κοίταξε, υποθέσεις κάνω. Τις εταιρίες δεν τις συμφέρει να κάθονται τα πλοία. Λογικά θα κάνει δύο δρομολόγια την ημέρα χωρίς να αποκλείω με βεβαιότητα και το πρόγραμμα που αναφέρεις εσύ.
Μη κολλάς στο 15:00 αναχώρηση από Πειραιά. Μπορεί να γίνει και 16:00. Μέχρι τότε έχουμε καιρό.Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε και τόσο:
Τα δρομολόγια θα έχουν ως εξής:
Πειραιάς-Ηράκλειο 15:30-22:00
Ηράκλειο-Πειραιάς 23:45-06:15
Να δω πως θα προλαβαίνει να φορτώσει και να ξεφορτώσει ένα τέτοιο βαπόρι σε 1 ώρα και 45 λεπτά ειδικά σε περιόδους αιχμής. -
Το μοναδικό θετικό που βρίσκω είναι ότι στις 10 το βράδυ δε θα υπάρχει ψυχή στο λιμάνι, οπότε δε θα κολλάει από 'παράπλευρη' κίνηση.
Για να δούμε πως θα περπατήσει....
Αν κάνει καλή προσφορά στα αυτοκίνητα με βλέπω 'μόνιμο' κάθε Σ/Κ
-
Σιγά σιγά προχωρούν οι εργασίες για το πλοίο των Μινωικών που ανέφερα πιο πάνω και θα δρομολογηθεί στο Ηράκλειο > Πειραιάς.
http://www.naviearmatori.net/albums/userpics/13216/normal_23102008(001).jpg
http://www.naviearmatori.net/albums/userpics/13216/normal_15122008.jpg
http://www.naviearmatori.net/albums/userpics/13216/normal_20102008.jpg -
Αυτή η πλώρη των Γκριμαλντοκάραβων δεν παλεύεται με τίποτα όμως ρε γαμώτο. Γιατί να μη ΘΥΜΙΖΕΙ τουλάχιστον βαπόρι;
Τα πρώτα Παλάς (Πασιφάη, κλπ), τα Σουπερφαστ, καθώς και τα δίδυμα της ΑΝΕΚ ναι μεν ανήκαν στη 'νέα γενιά' πλοίων αλλά ήταν και όμορφα!
-
Αυτή η πλώρη των Γκριμαλντοκάραβων δεν παλεύεται με τίποτα όμως ρε γαμώτο. Γιατί να μη ΘΥΜΙΖΕΙ τουλάχιστον βαπόρι;Τα πρώτα Παλάς (Πασιφάη, κλπ), τα Σουπερφαστ, καθώς και τα δίδυμα της ΑΝΕΚ ναι μεν ανήκαν στη 'νέα γενιά' πλοίων αλλά ήταν και όμορφα!
Περίμενε βρε να το δούμε ολοκληρωμένο...
-
Αφου έχουμε δει τα αδερφάκια βρε!
-
Αφου έχουμε δει τα αδερφάκια βρε!Εντάξει, δεν είναι βέβαιο ότι θα τους μοιάζει απόλυτα!
-
Μακάρι!
Και σίγουρα ελπίζω σε 'Κρητικό' όνομα, όχι Cruise Roma (μπλιαχ). Κάτι σε Cruise Μεραμπέλλο ή Μονοφάτσι Palace θα μου άρεσε καλύτερα
-
Μακάρι!Και σίγουρα ελπίζω σε 'Κρητικό' όνομα, όχι Cruise Roma (μπλιαχ). Κάτι σε Cruise Μεραμπέλλο ή** Μονοφάτσι Palace** θα μου άρεσε καλύτερα
-
Από τις σπάνιες φορές που μου 'ξεφεύγει' ένα θέμα και διαβάζω όλες τις σελίδες ...όταν το ανακαλύψω!!! Βαπόρια, θάλασσες τί ωραία!!!!
Όμορφες αναμνήσεις πολλα περιστατικά!!! Κορυφαίες στιγμες όταν ο Θείος μου ήταν καπετάνιος στο παλιό Κνωσσός!!! Ταξιδεύαμε πάντα μες στη χλίδα Δωρεάν μάρκες για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια όλο το βράδυ!!!! Μάσες στο τραπέζι του...καπετάνιου!!! Ηδονιζόμουνα να ακούω το Θείο μου να τα χώνει γενικά και αόριστα και όλοι να παίρνουν κάμψεις!!!Στη σημερινή εποχη βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει!!! Ειδικά από την άποψη πολυτέλια, ταχύτητα. ασφάλεια. Δεν έχω εμπειρίες απο πολλές γραμμές παρά μονο Ηράκλειο - Πειραιά και ανάποδα. Την έχω κάνει όμως αυτή τη διαδρομη άαααααπειρες φορές!!! Στο θέμα ταχύτητας νομίζω ότι αυτά τα σύγχρονα βαπόρια - Μινωικές και ΑΝΕΚ - θα μπορούσαν να καλύψουν τις αποστάσεις γρηγορότερα αλλά νταξ και τα κρεββάτια πώς θα τα 'πουλήσουμε'? Στο θέμα ασφάλειας νομίζω πρέπει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και απο τους 2!!! Είναι άλλωστε κορυφαίες εταιρίες στο χώρο τους!!! Στο θέμα άνεσης πάντα είχα την απορία.Θα μπορούσε η ΑΝΕΚ να έχει καλύτερα βαπόρια στο Ηράκλειο. Το 'Κρήτη' και το 'Λατώ' μάλλον υπολείπονται των Μινωικών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν φέρνουν άλλα βαπόρια ή γιατί δεν φέρνουν το 'Βενιζέλο' πιο συχνά!!! Ίσως να γίνεται γιατί η ΑΝΕΚ στη γραννή του Ηρακλείου θέλει να χτυπήσει τους νταλικέριδες και τους φοιτητές οπότε βάζει λιγότερο ποιοτικά βαπόρια για να είναι και πιο φθηνη!!! Εντύπωση προκαλούν οι ξεχωριστες αίθουσες για τους φορτηγατζήδες στο εστιατόριο με 'ειδικότερο' σέρβις!!! Και οι 2 εταιρίες πάντως μου φέρθηκαν ΑΨΟΓΑ όταν είχα μπαταρισμένο το ένα χέρι και ανεβοκατέβαινα για εξετάσεις!!! Πήγαινα στο εστιατόριο και έπεφταν πάνω μου να με βοηθήσουν να διαλλέξω φαγητό. Μέχρι και να μου κρατάει ένας το δίσκο και να του λέω τί θέλω στο πιάτο είχα!!!
Προσωπικά όμως ταξιδεύω 8 στις 10 φορές με ΑΝΕΚ λόγω κόστους. Ούτε λόγος για καμπίνα γιατί κοιμάμαι ελάχιστα έτσι κι αλλιώς αλλά άσε που μπορει να πέσω πάνω σε κανένα που κλανει και ροχαλίζει όλο το βράδυ στη καμπίνα οπότε δε λέει!!!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Κορυφαίες στιγμες όταν ο Θείος μου ήταν καπετάνιος στο παλιό Κνωσσός!!!Με γυρνάς 20 χρόνια πριν, πω πω εποχές....
Το 'Κρήτη' και το 'Λατώ' μάλλον υπολείπονται των Μινωικών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν φέρνουν άλλα βαπόρια ή γιατί δεν φέρνουν το 'Βενιζέλο' πιο συχνά!!! Ίσως να γίνεται γιατί η ΑΝΕΚ στη γραννή του Ηρακλείου θέλει να χτυπήσει τους νταλικέριδες και τους φοιτητές οπότε βάζει λιγότερο ποιοτικά βαπόρια για να είναι και πιο φθηνη!!!
Αααακριβώς
.....αλλά άσε που μπορει να πέσω πάνω σε κανένα που κλανει και ροχαλίζει όλο το βράδυ στη καμπίνα οπότε δε λέει!!!!!
'Ο τύπος του διπλανού κρεβατιού', μια άλλη απίστευτη πηγή ιστοριών για τα ταξίδια
-
Γιατί δεν συνεχίζετε όμως τις ιστορίες ?
Καραβολατρικό θέμα (συγχώνευση)