-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Στην Αμερική για να σε σκοτώσει αστυνομικός θα πρέπει να έχεις βγάλει όπλο εναντίον του!!!
Δεν ξερω παντως ποσοι θα ηθελαν μια αστυνομια σαν των ΗΠΑ, ή της Γαλλιας / Γερμανιας.
Όσοι ακριβώς θα ήθελαν και μια τροχαία σαν αυτή της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αγγλίας.
Δηλαδή ένα σώμα που να κάνει τη δουλειά του και να μην καταλαβαίνει μία όποτε κάποιος παραβιάζει τον ΚΟΚ ή το νόμο γενικότερα.
Με λίγα λόγια, έχουμε ΚΑΙ την αστυνομία που μας αξίζει.Η αστυνομία της Αγγλίας και των ΗΠΑ δεν πάνε πίσω σε αντίστοιχα γεγονότα, π.χ. ο άντρας που σκοτώθηκε την προηγουμένη του γάμου του και άλλος που πήγαινε στη δουλειά του.
Δε τις γ@μας τις παλιαδερφάρες τους Αγγλους ;;;; Αυτοί δεν είναι που είχαν δολοφονήσει εναν επειδή φορούσε σακίδιο πλάτης (backpack) κι εχουν μούτρα και βγαίνουν τώρα και μας κατακεραυνώνουν στα κωλοκάναλά τους ;;;; Τη σιχαίνομαι αυτή τη φάρα, δε ξέρω γιατί.....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μην κάνεις τίποτα. Η ζωή του μικρού Αλέξανδρου είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε φθορά μπορείς να υποστείς εσύ.
Δεν είναι;
Το αν είναι ή δεν είναι έχει νόημα σαν ερώτημα όταν τίθεται τέτοιο δίλλημα. Δηλαδή αν κάποιος έχει ένα παιδάκι και ένα περίστροφο και σου λέει κάψε το αμάξι σου αλλιώς το πυροβολώ, τότε προφανώς θα κάψεις το αμάξι σου.
Η λογική όμως που λέει θα σου κάψω το αμάξι ή θα σου γκρεμίσω την επιχείρηση ή το σπίτι επειδή ο τάδε μ@λάκας δολοφόνος σκότωσε ένα παιδάκι μπορεί να δικαιολογηθεί με την λογική πως η ζωή του παιδιού είνια πιο σημαντική?
Για εμένα η πιο πρόστυχη πράξη απέναντι στη μνήμη του νεκρού είναι κάθε και οποιαδήποτε πράξη βίας έναντι αθώων ή της περιουσίας τους.
Επίσης ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τους νόμους και το σύνταγμα. Κάτι το οποίο επιδεικτικά δεν κάνει.
-
Θυμάμαι όταν πήγαινα γυμνάσιο ('95-'96 κάπου εκεί) μια φάση που στη Γαλλία ήθελαν οι αρχές να γκρεμίσουν ένα τζαμί και ο μουφτής όταν είδες τις μπουλντόζες σκαρφάλωσε πάνω και είπε ότι δεν το κουνάει ρούπι (κλασσική ελληνική λογική).
Ο υπεύθυνος της αστυνομίας διέταξε την μπουλντόζα να ξεκινήσει και φυσικά ο μουφτής το έβαλε στα πόδια τρέχοντας.
Δυστυχώς η αστυνομία μας είναι περιβόητη για υπερβολική επιείκια (ως απραξία) και από την άλλη για υπερβολική αυστηρότητα.
Διαμαρτυρίες γίνονται στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες (φαντάζομαι στη Σουηδία θα βαριούνται να βγουν στο ψωφόκρυο αφού όλα είναι τέλεια...) αλλά εκεί όταν σπάει το πρώτο τζαμάκι καταστήματος πέφτει το ξύλο της αρκούδας. Η προστασία της ατομικής περιουσίας έχει άλλο νόημα μάλλον εκεί. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είπα εγώ να το σπάσεις;
Αλλά σε ισοπεδωτικές ερωτήσεις χωράνε και απόλυτες απαντήσεις. Εδώ και ο νόμος αναφέρει ότι ακόμα και αν έρθει κάποιος να σε ληστέψει κρατώντας ένα ρόπαλο δεν μπορείς να τον καθαρίσεις με το 45αρι.Ο νόμος λέει ότι μπορείς να αμυνθείς αναλόγως με την απειλή, όχι πχ να έρθει ο άλλος να σου κλωτσήσει το αυτοκίνητο κι εσύ να βγάλεις το magnum και να τον εκτελέσεις.
Σε ληστεία όμως, σαφώς και δικαιούσαι να τον ξαπλώσεις, αφού κινδυνεύει άμεσα η περιουσία και η ζωή/υγεία σου. Το ίδιο και σε 'ληστρική κλοπή', αν δηλαδή συλλάβεις τον άλλο να σε κλέβει κι αυτός, προκειμένου να ξεφύγει ή/και να διατηρήσει στην κατοχή του τα κλοπιμαία, σου επιτεθεί. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Στην Αμερική για να σε σκοτώσει αστυνομικός θα πρέπει να έχεις βγάλει όπλο εναντίον του!!!
Δεν ξερω παντως ποσοι θα ηθελαν μια αστυνομια σαν των ΗΠΑ, ή της Γαλλιας / Γερμανιας.
Όσοι ακριβώς θα ήθελαν και μια τροχαία σαν αυτή της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αγγλίας.
Δηλαδή ένα σώμα που να κάνει τη δουλειά του και να μην καταλαβαίνει μία όποτε κάποιος παραβιάζει τον ΚΟΚ ή το νόμο γενικότερα.
Με λίγα λόγια, έχουμε ΚΑΙ την αστυνομία που μας αξίζει.Η αστυνομία της Αγγλίας και των ΗΠΑ δεν πάνε πίσω σε αντίστοιχα γεγονότα, π.χ. ο άντρας που σκοτώθηκε την προηγουμένη του γάμου του και άλλος που πήγαινε στη δουλειά του.
Δε τις γ@μας τις παλιαδερφάρες τους Αγγλους ;;;; Αυτοί δεν είναι που είχαν δολοφονήσει εναν επειδή φορούσε σακίδιο πλάτης (backpack) κι εχουν μούτρα και βγαίνουν τώρα και μας κατακεραυνώνουν στα κωλοκάναλά τους ;;;; Τη σιχαίνομαι αυτή τη φάρα, δε ξέρω γιατί.....
πες και για τον κλαρκσον που μας εκραξε
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ποιους φοβάσαι; Αυτούς που τα σπάνε ('αντιεξουσιαστές' κ.λπ.) ή τους αστυνομικούς;Για τούς πρώτους, προσωπικά δε θα φοβόμουν και δε θα με ένοιαζε ιδιαίτερα... Για τους δεύτερους, δε μπορείς να κάνεις τίποτα έτσι και σε βάλουν στο μάτι...
Φοβάμαι για την περίπτωση που ξεκινήσουν επεισόδια και γενικευτούν με καταστροφές καταστημάτων... από όποιον και να προέρχονται
_
-
οπως επίσης και το δικαιωμα να μην σε σκοτώνει η αστυνομία χωρίς λόγο εχει άλλη έννοια στις Σκανδιναβικές χωρες από ότι στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
νταξ αυτό δεν νομίζω να θέλει σχόλια... άλλο ένα κωλόπαιδο που έπρεπε να κάτσει σπίτι του και φυσικά είχε πιστόλια κουμπούρια και ήταν άμεση απειλή για τους αστυνομικούς :Ίσα με 30 σελίδες μηνυμάτων είχαμε γράψει και για εκείνη την περίπτωση. Πολύ πιο περίπλοκη από την δική μας προφανώς, αφού εκεί οι αστυνομικοί ήταν στριμωγμένοι χωρίς δυνατότητα διαφυγής και δέχτηκαν επίθεση από οπλισμένους (με καδρόνια και μεταλλικά αντικείμενα).
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μην κάνεις τίποτα. Η ζωή του μικρού Αλέξανδρου είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε φθορά μπορείς να υποστείς εσύ.
Δεν είναι;
Το αν είναι ή δεν είναι έχει νόημα σαν ερώτημα όταν τίθεται τέτοιο δίλλημα. Δηλαδή αν κάποιος έχει ένα παιδάκι και ένα περίστροφο και σου λέει κάψε το αμάξι σου αλλιώς το πυροβολώ, τότε προφανώς θα κάψεις το αμάξι σου.
Η λογική όμως που λέει θα σου κάψω το αμάξι ή θα σου γκρεμίσω την επιχείρηση ή το σπίτι επειδή ο τάδε μ@λάκας δολοφόνος σκότωσε ένα παιδάκι μπορεί να δικαιολογηθεί με την λογική πως η ζωή του παιδιού είνια πιο σημαντική?
Για εμένα η πιο πρόστυχη πράξη απέναντι στη μνήμη του νεκρού είναι κάθε και οποιαδήποτε πράξη βίας έναντι αθώων ή της περιουσίας τους.
Επίσης ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τους νόμους και το σύνταγμα. Κάτι το οποίο επιδεικτικά δεν κάνει.
+10000000000000000000000
απλώς κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία και τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά. Νομίζετε ότι τους νοιάζει το παιδί που σκοτώθηκε και το κάθε παιδί? Τα δικά τους απωθημένα πάνε να βγάλουν. Τεράστια μερίδα ευθύνης φέρνει η οικογένεια και στη συνέχεια το κράτος.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Δε γίνεται συνέχεια να φοβάσαι να πας στα Εξάρχεια με το αυτοκίνητο και ο καταστηματάρχης το εμπόρευμά του. Πρέπει να γίνει εκκαθάριση και να μπει μια τάξη. 'Εχουν βγει όλοι οι τραμπούκοι με το έτσι θέλω. Ακριβώς επειδή έχουμε δημοκρατία, η εν λόγω μειονότητα νιώθω ότι καταπατάει τα δικαιώματά μου, την ελευθερία μου.
Ναι, πρέπει να καθαρίσει η αστυνομία και το κράτος από τη διαφθορά και τους κομπλεξικούς, όμως αντίστοιχα πρέπει να καθαρίσει και το γενικό σύνολο που δεν αφήνει τους άλλους στην ησυχία, είτε για πορεία πρόκειται, είτε για κακό αποτέλεσμα αγώνων, είτε για τραυματισμό/φόνευσι (δε λέω δολοφονία γιατί δεν υπάρχει πάντα δόλος)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν είναι;
Συγκεκριμένη διατύπωση ήταν, που εγώ εξέφρασα ένα εύλογο ερώτημα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ίσα με 30 σελίδες μηνυμάτων είχαμε γράψει και για εκείνη την περίπτωση. Πολύ πιο περίπλοκη από την δική μας προφανώς, αφού εκεί οι αστυνομικοί ήταν στριμωγμένοι χωρίς δυνατότητα διαφυγής και δέχτηκαν επίθεση από οπλισμένους (με καδρόνια και μεταλλικά αντικείμενα).
+1.
-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΗΠΑ - Δυτική Ακτή - 6-8-2004Διαδηλωτές τράβηξαν τα λουλούδια τους και συνελήφθησαν :
...
έχει και κάτι ενδιαφέροντα βίντεο για την αποτελεσματικότητα των tazer-guns...
+1.
Η ΗΠΑμερικάνικη αστυνομία έχει ένδοξο παρελθόν & παρόν στο τουλούμιασμα/δολοφονία αθώων. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκεί τα περιπολικά έχουν όλα κάμερες και έτσι αποδεικνύεται πιο εύκολα πότε ο αστυνομικός αποφάσισε να το παίξει βρώμικος χάρι και πότε ο παραβάτης να το παίξει Φιλ Ντέφελ ο Θεριστής.
Είμαι σίγουρος ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν καλύτερη αστυνομία από τη δική μας αλλά ευτυχώς η δική μας δεν είναι η χειρότερη απ' όλες. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μην κάνεις τίποτα. Η ζωή του μικρού Αλέξανδρου είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε φθορά μπορείς να υποστείς εσύ.Καταρχήν να ΤΟΝΙΣΩ ότι δεν θεωρώ δεδομένο το ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα...
Αλλά δεν καταλαβαίνω πως η οποιαδήποτε φθορά σε οτιδήποτε ιδιωτικό δίνει αξία στη ζωή ενός ανθρώπου;
Θα αλλάξει τίποτα μια τέτοια κίνηση; Θα επαναφέρει κανέναν ή θα αποτρέψει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον;
Πόσο μάλλον, θα αλλάξει την άποψή μου για το τι συμβαίνει;Ούτε που θα φταρνιστεί ο κάθε πολιτικός / μλκς, καθώς γνωρίζει ότι από τον επόμενο μήνα θα ασχολούμαστε με τα βυζιά της κάθε τελειωμένης... Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι το τι θα γίνει καίγοντας μια μάντρα...
Όπως και να έχει όμως, πήγα πήρα πυροσβεστήρα και θα περιμένω εντός του καταστήματος με άλλους...
Δεν έλαβα και ούτε πρόκειται να λάβω κανένα μέτρο αντίδρασης... Άντε να δούμε... :biting_fingernails: :crossing_fingers:
_
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η ΗΠΑμερικάνικη αστυνομία έχει ένδοξο παρελθόν & παρόν στο τουλούμιασμα/δολοφονία αθώων. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκεί τα περιπολικά έχουν όλα κάμερες και έτσι αποδεικνύεται πιο εύκολα πότε ο αστυνομικός αποφάσισε να το παίξει βρώμικος χάρι και πότε ο παραβάτης να το παίξει Φιλ Ντέφελ ο Θεριστής.
Είμαι σίγουρος ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν καλύτερη αστυνομία από τη δική μας αλλά ευτυχώς η δική μας δεν είναι η χειρότερη απ' όλες.Αμέ. Κάμερες δεν έχουν μόνο στα περιπολικά :
Λες να τους έκαναν τπτ για το ξύλο που έριξαν;
Επίσης, ακόμα και όταν πηγαίνει στα δικαστήρια μια υπόθεση, λες να έχει την ίδια κατάληξη για όλες τις φυλές; Τoν Mummia Abu Jammal [η ορθογραφία μάλλον είναι λάθος] τον θυμάστε;
Τέσπα... Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ νομίζετε ότι δεν γίνονται αυτά που γίνονται εδω; Σωστά... δεν το έδειξαν και οι ειδήσεις...
-
Μαθαινω ωραια πραγματα. Π.χ. στο χωριο απο οπου καταγομαι (οχι, δεν ειμαι ο ζαχος χατζηφωτιου) οι μαθητες εκαναν πορεια η οποια κατεληξε στο αστυνομικο τμημα, οπου πεταξαν πετρες αφου φορεσαν πρωτα κουκουλες. Μιλαμε για παιδακια 14-17 χρονων, που η μονη αστυνομικη βια που πιθανον να ενιωσαν ειναι ενας χοντρος μπατσος που γραφει τα παπακια οταν ανεβαινουν στην πλατεια του χωριου.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΗΠΑ - Δυτική Ακτή - 6-8-2004Διαδηλωτές τράβηξαν τα λουλούδια τους και συνελήφθησαν :
έχει και κάτι ενδιαφέροντα βίντεο για την αποτελεσματικότητα των tazer-guns...
Μοιαζει για Σαν Φρανσισκο.
Εχεις συνδεσμο για αυτο.
Τι συνεβη ποιες ηταν οι περιπτωσεις και τι ακολουθησε.
Παντα αμφησβητω οταν μπαινουν φωτο για κατι που μοιαζει πιο πολυ ενυπωσιασμος και λιγωτερο πληροφορηση. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Μαθαινω ωραια πραγματα. Π.χ. στο χωριο απο οπου καταγομαι (οχι, δεν ειμαι ο ζαχος χατζηφωτιου) οι μαθητες εκαναν πορεια η οποια κατεληξε στο αστυνομικο τμημα, οπου πεταξαν πετρες αφου φορεσαν πρωτα κουκουλες. Μιλαμε για παιδακια 14-17 χρονων, που η μονη αστυνομικη βια που πιθανον να ενιωσαν ειναι ενας χοντρος μπατσος που γραφει τα παπακια οταν ανεβαινουν στην πλατεια του χωριου.Και πού το ξέρεις εσύ αυτό; Ξέρεις τι γίνεται στο χωριό σου από τους μπάτσους; Θα σου πουν όμως άλλοι εδώ πέρα, που τους τα είπαν αυτοί που ξέρουν.
-
η προ-τελευταια (αυτη που εχει τραβηχτει απο ψηλα) με βαση το πανω που κρατανε που εχει τα rainbow colors, ειναι προφανες οτι αφορα σε διαδηλωση ομοφυλοφιλων
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου