-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Επίσης, ο εν λόγο αστυνομικός, παρ'όλο που φορούσε πολιτικά, δεν βλέπω να αντιμετωπίστηκε ως κοινός πολίτης από τους συναδέλφους του...
Αυτό ομως δεν είναι στυνομική βία, είναι κάτι άλλο.
Φυσικά και είναι κάτι άλλο , **ακόμα πιο επικίνδυνο και ακραίο **.
Είναι αυτό που εκτρέφει αυτές τις συμπεριφορές.Αγαπητέ μου, δεν διαφωνώ. Αλλά μιλούσαμε για την αστυνομική βία, και η κάλυψη που δώσανε τα μικρο-τσογλάνια στο χροντρο-τσογλάνι δεν είναι αστυνομική βία. Μην συζητάμε 10 πράγματα ταυτόχρονα, να μένουμε στο θέμα μας.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Επίσης, ο εν λόγο αστυνομικός, παρ'όλο που φορούσε πολιτικά, δεν βλέπω να αντιμετωπίστηκε ως κοινός πολίτης από τους συναδέλφους του...
Αυτό ομως δεν είναι στυνομική βία, είναι κάτι άλλο.
Φυσικά και είναι κάτι άλλο , **ακόμα πιο επικίνδυνο και ακραίο **.
Είναι αυτό που εκτρέφει αυτές τις συμπεριφορές.Αγαπητέ μου, δεν διαφωνώ. Αλλά μιλούσαμε για την αστυνομική βία, και η κάλυψη που δώσανε τα μικρο-τσογλάνια στο χροντρο-τσογλάνι δεν είναι αστυνομική βία. Μην συζητάμε 10 πράγματα ταυτόχρονα, να μένουμε στο θέμα μας.
Ολα τα 'όργανα' στο παρακάτω βίντεο ήταν ένστολα όταν προστάτευαν τον πολίτη.
http://www.youtube.com/watch?v=1_DXzqxzvnc
Είμαι σίγουρος ότι εκτός υπηρεσίας μοιάζουν με τη μητέρα Τερέζα. -
Τόσο ακατανόητο είναι αυτό που λέω (πραγματική - όχι ειρωνική - ερώτηση)??
-
Τόσο ακατανόητο είναι αυτό που λέω (πραγματική - όχι ειρωνική - ερώτηση)??Οχι , είναι απόλυτα κατανοητό αυτό που λες.
Απλά έχουμε τελείως διαφορετική γνώμη για την ποιότητα της προσωπικότητας της πλειοψηφίας των αστυνομικών οργάνων. -
Θεωρώ πως οι νεώτεροι αστυνομικοί που μπήκαν μέσω πανελληνίων έχουν υψηλότερο επίπεδο πολιτισμού από τους παλιούς μπάτσους. Τι λέτε;
Π.χ. ακραία σκηνικά ακούμε συνήθως από ειδικούς φρουρούς που μπήκαν στις τάξεις της αστυνομίας επειδή έβγαλαν ειδικές δυνάμεις... ποιος ξέρει τι κόμπλεξ κουβαλάν αυτοί.
Επίσης ερώτηση: Στα Μ.Α.Τ. ζητάς να πας ή σε βάζουν με το ζόρι; Έχει κανέναν αστυνομικό το φορουμ να μας διαφωτίσει; -
Τόσο ακατανόητο είναι αυτό που λέω (πραγματική - όχι ειρωνική - ερώτηση)??
Οχι , είναι απόλυτα κατανοητό αυτό που λες.
Απλά έχουμε τελείως διαφορετική γνώμη για την ποιότητα της προσωπικότητας της πλειοψηφίας των αστυνομικών οργάνων.Όχι δε νομίζω. Δεν έχω καλή άποψη για την ποιότητα της προσωπικότητας αρκετών αστυνομικών. Ένα ζώο θα συμπεριφερθεί σαν ζώο είτε φοράει είτε δεν φοράει στολή (ενδεχομένως και με μεγαλύτερη ευκολία λόγω της καλυψης που φαίνεται να απολαμβάνουν σε αρκετές περιπτώσεις). Το ερώτημα είναι πότε η συμπεριφορά αυτή χρεώνεται στο σώμα της ΕΑ (ως αστυνομική βία) και πότε χρεώνεται ως προσωπική βία (όπως η βία που μπορεί ο καθένας μας να ασκήσει πάνω σε κάποιον άλλον).
-
Για να μη χαλιόμαστε με ετυμολογίες, νομίζω αυτό μπορούμε να το εντάξουμε στην αστυνομική βία
Η επιστολή της ΕΦΕ [σ.σ. Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας] έχει ως εξής:
Προς:
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο ΠαπουτσήΕίμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που επιτέθηκαν αναίτια, κακοποίησαν και τραυμάτισαν συναδέλφους μας φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους κατά την διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου.
Συγκεκριμένα ο συνάδελφος Maxime Cyselinck φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα για λογαριασμό του πρακτορείου > χλευάστηκε και προπηλακίστηκε άγρια από ομάδα των ΜΑΤ στην οδό Μπενάκη , παρ΄όλο που δήλωσε την ιδιότητά του , με αποτέλεσμα το σπάσιμο του χεριού του και την αρπαγή του κράνους και της μάσκας που φορούσε (απαραίτητα για την προστασία του από τα χημικά). Σε βοήθειά του προσέτρεξε ο συνάδελφος Βαγγέλης Πατσιάλος ο οποίος χτυπήθηκε και αυτός από την όμάδα των ΜΑΤ.Επειδή τα γεγονότα είναι γνωστά, η επαναλαμβανόμενη αυτή τακτική από την πλευρά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά τη πληθώρα των καταγγελιών και διαμαρτυριών της Ένωσής μας κατά το παρελθόν, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το επί πλέον γεγονός ότι η ιδιότητα των συναδέλφων μας φωτορεπόρτερ ήταν περισσότερο από προφανής και σε καμιά περίπτωση οι επιθέσεις αυτές δεν μπορεί να θεωρηθούν τυχαίες.
Επειδή η συμπεριφορά αυτή των οργάνων της τάξης πλήττει βάναυσα την ελευθεροτυπία, σας καλούμε, για πολλοστή φορά, να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στην ολόπλευρη ενημέρωση, που αποτελεί την ψυχή της Δημοκρατίας.Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣΤώρα, συγκρίνοντας την αστυνομία που θέλει το φωτογραφικό υλικό για να ταυτοποιεί τους δράστες και τους α/α που δεν θέλουν για να δρουν ανενόχλητοι, θα είχε πλάκα να συγκρίνουμε πόσα σπασμένα χέρια έχει να επιδείξει η κάθε πλευρά
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τώρα, συγκρίνοντας την αστυνομία που θέλει το φωτογραφικό υλικό για να ταυτοποιεί τους δράστες και τους α/α που δεν θέλουν για να δρουν ανενόχλητοι, θα είχε πλάκα να συγκρίνουμε πόσα σπασμένα χέρια έχει να επιδείξει η κάθε πλευρά
Είναι ξεκάθαρο πως η αστυνομία βρίσκεται σε θέση ισχύος, οπότε η ερώτησή σου μάλλον ρητορική είναι.
Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό τι θα αποδείξει... Το ότι κάποιος σπάει το χέρι του δε σημαίνει απαραίτητα ότι 'έχει δίκιο', ούτε ότι δεν έπρεπε 'να τις φάει'. -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Επίσης ερώτηση: Στα Μ.Α.Τ. ζητάς να πας ή σε βάζουν με το ζόρι; Έχει κανέναν αστυνομικό το φορουμ να μας διαφωτίσει;Δεν ειμαι αστυνομικος αλλα ναι, το δηλωνεις. Παντως τα παιδακια που μπαινουν σε αυτες τις σχολες υφιστανται αρκετη πλυση εγκεφαλου. Εχω φιλους που ειναι αποφοιτοι πλεον δυστυχως ομως δε μπορω να κανω καμια 'πολιτικη' κουβεντα μαζι τους και δεν εννοω κομματικη.
Όχι δε νομίζω. Δεν έχω καλή άποψη για την ποιότητα της προσωπικότητας αρκετών αστυνομικών. Ένα ζώο θα συμπεριφερθεί σαν ζώο είτε φοράει είτε δεν φοράει στολή (ενδεχομένως και με μεγαλύτερη ευκολία λόγω της καλυψης που φαίνεται να απολαμβάνουν σε αρκετές περιπτώσεις). Το ερώτημα είναι πότε η συμπεριφορά αυτή χρεώνεται στο σώμα της ΕΑ (ως αστυνομική βία) και πότε χρεώνεται ως προσωπική βία (όπως η βία που μπορεί ο καθένας μας να ασκήσει πάνω σε κάποιον άλλον).
Μην κολλας στις ταμπελες, οπως 'αστυνομικη βια'. Αυτο που λεμε ειναι οτι και με πολιτικα ο αστυνομικος δεν τυγχανει ισης μεταχειρισης πολυ απλα γιατι αυτος που οφειλει να τον ελεγξει ειναι συναδελφος του και θα κανει τα στραβα ματια. Μου το εχει πει ο φιλος που αναφερω παραπανω 'εγω να τον παω μεσα/κοψω κληση κλπ αλλα μπορει σε 2 μηνες να πρεπει να δουλεψουμε μαζι, πως θα γινει???' Προφανως δε μιλαω για βαρια αδικηματα, αλλα ακομα και στο φονο υπηρξε προσπαθεια συγκαληψης...
-
Τώρα, συγκρίνοντας την αστυνομία που θέλει το φωτογραφικό υλικό για να ταυτοποιεί τους δράστες και τους α/α που δεν θέλουν για να δρουν ανενόχλητοι, θα είχε πλάκα να συγκρίνουμε πόσα σπασμένα χέρια έχει να επιδείξει η κάθε πλευρά
Είναι ξεκάθαρο πως η αστυνομία βρίσκεται σε θέση ισχύος, οπότε η ερώτησή σου μάλλον ρητορική είναι.
Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό τι θα αποδείξει... Το ότι κάποιος σπάει το χέρι του δε σημαίνει απαραίτητα ότι 'έχει δίκιο', ούτε ότι δεν έπρεπε 'να τις φάει'.Τί μπορεί να έκανε δλδ ο φωτογράφος και να έπρεπε να τις φάει; Τί δίκιο ή άδικο να έχει Δεν σε καταλαβαίνω.
Για το άλλο σκέλος, το σχόλιο πήγαινε σε μια άλλη συζήτηση περί φωτογραφιών και πορειών.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό τι θα αποδείξει... Το ότι κάποιος σπάει το χέρι του δε σημαίνει απαραίτητα ότι 'έχει δίκιο', ούτε ότι δεν έπρεπε 'να τις φάει'.Τί μπορεί να έκανε δλδ ο φωτογράφος και να έπρεπε να τις φάει; Τί δίκιο ή άδικο να έχει Δεν σε καταλαβαίνω.
Για το άλλο σκέλος, το σχόλιο πήγαινε σε μια άλλη συζήτηση περί φωτογραφιών και πορειών.
Τίποτα, μάλλον εγώ κατάλαβα λάθος.
α/α ?? -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εγώ θέλω να που πει τι πιστεύει θα πρέπει να έχει κάνει κάποιος για να 'πρέπει' να φάει ξύλο και να του σπάσει το χέρι η αστυνομία. Το όριο δηλαδή που από κει και πέρα σπάνε χέρια κι έχουν δίκιο, ένα παράδειγμα.
-
Εγώ θέλω να που πει τι πιστεύει θα πρέπει να έχει κάνει κάποιος για να 'πρέπει' να φάει ξύλο και να του σπάσει το χέρι η αστυνομία. Το όριο δηλαδή που από κει και πέρα σπάνε χέρια κι έχουν δίκιο, ένα παράδειγμα.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=33252&catid=7
Η αστυνομία είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι πλέον τα χέρια των κλεφτών θα 'κόβονται', στο πλαίσιο των προσπαθειών πάταξης της αυξανόμενης εγκληματικότητας.Στο Ιράν
-
Το 'σπάσιμο χεριών' (δεν χρειάζεται να το παίρνουμε κυριολεκτικά, έτσι, μεγάλα παιδιά είμαστε ) το τοποθετώ μόνο στα πλαίσια της προσπάθειας διατήρησης της τάξης. Όχι στα καλά καθούμενα, ούτε ως μορφή στρεβλής απόδοσης δικαισούνης.
-
ακομη και οι νιντζα εχουν προβλημα με την αστυνομια
-
Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Σ.Α.
http://www.emergencyservices.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1892:2010-12-04-17-14-42&catid=31:2010-05-09-16-18-37&Itemid=46Λέτε να έχουμε επισόδεια
-
Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Σ.Α.
http://www.emergencyservices.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1892:2010-12-04-17-14-42&catid=31:2010-05-09-16-18-37&Itemid=46Λέτε να έχουμε επισόδεια
εντελως σουρεαλιστικο αλλα περιμενω πως και πως να εχουμε αυτη τη φορα
-
Το 'σπάσιμο χεριών' (δεν χρειάζεται να το παίρνουμε κυριολεκτικά, έτσι, μεγάλα παιδιά είμαστε ) το τοποθετώ μόνο στα πλαίσια της προσπάθειας διατήρησης της τάξης. Όχι στα καλά καθούμενα, ούτε ως μορφή στρεβλής απόδοσης δικαισούνης.Καταλαβαίνεις όμως πως η τάξη είναι μια έννοια που ο καθένας την ορίζει όπως θέλει. Αταξία μπορεί να θεωρηθεί και η μεγάλη συνάθροιση κόσμου, αταξία μπορεί να είναι και μια ντομάτα που θα πετάξεις στον πάγκαλο, αταξία μπορεί να είναι και να μασάς τσίχλα. Ο καθένας λοιπόν ανα πάσα στιγμή μπορεί να βαφτίσει αυτό που κάνεις αταξία και να σε τσακίσει στο ξύλο. Όπως ακριβώς έκαναν οι ματατζήδες στον δημοσιογράφο που έβγαζε φωτογραφίες την δράση τους ενώ -γιατί άραγε; - δεν γούσταραν.
Τέλος πάντων σε ενημερώνω πως οι ματατζήδες λειτουργούν σταθερά παράνομα και αντισυνταγματικά υπό την συγκάλυψη της εκάστοτε εξουσίας και τσακίζουν χέρια και κεφάλια καθ εκάστην, το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η τάξη με την εννοια της καταστροφής. -
βρες μου μια μοναδα καταστολης παγκοσμιως που παρανομα να κανει οτι κανει..
-
Καταλαβαίνεις όμως πως η τάξη είναι μια έννοια που ο καθένας την ορίζει όπως θέλει. Αταξία μπορεί να θεωρηθεί και η μεγάλη συνάθροιση κόσμου, αταξία μπορεί να είναι και μια ντομάτα που θα πετάξεις στον πάγκαλο, αταξία μπορεί να είναι και να μασάς τσίχλα. Ο καθένας λοιπόν ανα πάσα στιγμή μπορεί να βαφτίσει αυτό που κάνεις αταξία και να σε τσακίσει στο ξύλο. Όπως ακριβώς έκαναν οι ματατζήδες στον δημοσιογράφο που έβγαζε φωτογραφίες την δράση τους ενώ -γιατί άραγε; - δεν γούσταραν.
Εμείς εδώ μέσα όμως (γιατί μεταξύ μας συζητάμε, όχι με τα ΜΑΤ) λίγο πολύ συμφωνούμε τι σημαίνει τάξη και αταξία (φαντάζομαι πως συμφωνούμε, ίσως και να κάνω λάθος). Λίγη κοινή λογική και αντικειμενικότητα θέλει.
Εκτός και αν χαρακτηρίζεται 'τάξη' το να θέλει να μπουκάρει το πλήθος μέσα στο δικαστικό μέγαρο. Όπως και φυσικά δεν είναι αταξία η φωτογράφηση των επίμαχων πράξεων των ΜΑΤ (είναι αστείο και μόνο που πρέπει να το γράψω ).Τέλος πάντων σε ενημερώνω πως οι ματατζήδες λειτουργούν σταθερά παράνομα και αντισυνταγματικά υπό την συγκάλυψη της εκάστοτε εξουσίας και τσακίζουν χέρια και κεφάλια καθ εκάστην.
Δεν διαφωνώ καθόλου σ' αυτό.
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου