-
αδερφέ καταρχάς εγώ μίλησα γενικά για όποιον το κάνει αυτό είναι προβατο, εσύ είδες σε αυτη τη φράση το πρόσωπο σου. ας προσεχες.
πέρα από αυτό, πριν δε μίλησες πουθενά για την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ (υποκειμενική) σου άποψη, αλλά μίλησες για κάτι [u]αντικειμενικό[/u].
σαν να λέμε οτι 'το 2 είναι μικροτερο του 3'. ισως δνε το καταλαβαίνεις, δεν πειράζει.
αν πάλι πεις τώρα οτι 'έτσι το εννοούσα' ΟΚ. μικρό το κακό.
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
μπεεεεεεεεεεεεεεε,μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Σαν προβατο λοιπον ας αναλυσω το σκεπτικο μου σχετικα με την λεξη ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Το V λοιπον ΓΙΑ ΜΕΝΑ ειναι καλυτερο απο την Mi.Tο σε ποιοτητα χωρους ανεση και σαν συνολο το βρισκω πιο πρακτικο.
μπεεεεεεεεεεεεεε,μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Το VI εφ οσον ειναι ουσιαστικα μια εκτεταμενη βελτιωση του V και οχι ενα ολοκαινουργιο αμαξι θα εξακολουθησει να ειναι καλυτερο κατα την γνωμη ΜΟΥ απο την Αλφα.
Διαβαζω για ακομη καλυτερα υλικα και για ακομη καλυτερη ηχομονωση.
Οταν λοιπον καποιος αναφερει την λεξη 'καλυτερο' εχει κανει καποια συγκριση με ΔΙΚΑ ΤΟΥ κριτηρια οποτε αφηστε τους χαρακτηρισμους στην ακρη.
Επαναλαμβανω οτι θα προτιμουσα την Mi.To απο το Golf μια που μου φαινετε τραγικα αδιαφορο εξωτερικα.Τότε σε αυτή την τιμή γιατί πήρες Bravo και όχι MiTo; H ΜiTo θεωρείς ότι μπορεί να είναι καλύτερη από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του Bravo;
Τις ερωτήσεις αυτές τις γράφω ως προέκταση των όσων ανέφερες μπας και καταφέρουν να κατανοήσουν κάποιοι....
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
μπεεεεεεεεεεεεεεε,μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Σαν προβατο λοιπον ας αναλυσω το σκεπτικο μου σχετικα με την λεξη ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Το V λοιπον ΓΙΑ ΜΕΝΑ ειναι καλυτερο απο την Mi.Tο σε ποιοτητα χωρους ανεση και σαν συνολο το βρισκω πιο πρακτικο.
μπεεεεεεεεεεεεεε,μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Το VI εφ οσον ειναι ουσιαστικα μια εκτεταμενη βελτιωση του V και οχι ενα ολοκαινουργιο αμαξι θα εξακολουθησει να ειναι καλυτερο κατα την γνωμη ΜΟΥ απο την Αλφα.
Διαβαζω για ακομη καλυτερα υλικα και για ακομη καλυτερη ηχομονωση.
Οταν λοιπον καποιος αναφερει την λεξη 'καλυτερο' εχει κανει καποια συγκριση με ΔΙΚΑ ΤΟΥ κριτηρια οποτε αφηστε τους χαρακτηρισμους στην ακρη.
Επαναλαμβανω οτι θα προτιμουσα την Mi.To απο το Golf μια που μου φαινετε τραγικα αδιαφορο εξωτερικα.Τότε σε αυτή την τιμή γιατί πήρες Bravo και όχι MiTo; H ΜiTo θεωρείς ότι μπορεί να είναι καλύτερη από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του Bravo;
Τις ερωτήσεις αυτές τις γράφω ως προέκταση των όσων ανέφερες μπας και καταφέρουν να κατανοήσουν κάποιοι....
Απλα ειπε αναμεσα στα δυο ποιο θα επελεγε...τωρα αν στο συγκριτικο ηταν και το μπραβο,αυτο θα επελεγε οπως και εκανε.
-
θα επελεγα golf αν ημουν πανω απο 35 και συντηριτικος οικογενειαρχης, που θα σκεφτομουν οτι σε 5-7 χρονια που θα το πουλησω θα πιασω κατι και την οδηγηση θα την εβλεπα σαν αναγκαστικη μετακινηση απο το σημειο Α στο σημειο Β και αυτο ολο. ασε το οτι θα κυκλοφορουσα στον δρομο εγω και αλλα 20.000 ιδια golf με το δικο μου!!!
θα επελεγα mito αν ημουν μεχρι 30-35, σπορ τυπος και θα γουσταρα να πουλαω μουρη! το σκεπτικο καθε κατοχου alfa romeo ειναι πως η οδηγηση ειναι μια μεγαλη ευχαριστηση προσ τον οδηγο κ οχι μονο...στο golf μπαινεις μεσα κ σε πιανει ενα ψυχοπλακωμα,πολυ αυστηρο εσωτερικο!
ψηφιζω mito λογω design, διαφορετικοτητας, οδηγικης απολαυσης
(αν κ η συγκριση θα επρεπε να γινει οταν βγει η 149...) -
έχει οδηγήσει κανείς την MiTo? πώς πάει στον δρόμο?
-
βασικα εχει μπει κανεις στη ΜΙΤΟ να δει πως ειναι???διαβαζω εδω και ωρα για βαρετα εσωτερικα και διαφορα αλλα...
ξαναρωταω εχετε δει το εσωτερικο της ΜΙΤΟ με τα πλαστικα subaru 20ετιας???σε μερικους φαινεται οτι αρεσει μονο η εμφανιση και οχι η ουσια...η ιδια ιστορια και με το mini, πλαστικα και συναρμογη για φτυσιμο, ομως επειδη ειναι ομορφουλι(?) αυτοματα εχει καλο εσωτερικο..
εγω προσωπικα απογοητευτικα παρα πολυ ασχημα με το εσωτερικο της ΜΙΤΟ,πολλη φθηνια, πολλη πλαστικουρα και πολυ κακη συναρμογη..
τα αντιστοιχης κατηγοριας(και οικογενειας) punto και ειδικα corsa τα λες τουλαχιστον τιμια για τα εσωτερικα τους(και τις τιμες τους),η ΜΙΤΟ ειναι κοροιδια!!!μη συγκρινουμε λοιπον το εσωτερικο του golf με της ΜΙΤΟ γιατι μπορει να μην ειναι τοσο 'παρδαλο', δεν ειναι τουλαχιστον πλαστικουρα της κακιας ωρας,που μετα το πρωτο χρονο θα μετατραπει σε πληρη κουδουνιστρα..
και επειδη καποιοι πιστευετε(οχι αδικα) οτι εχω εμπαθεια με τη ΑΡ, δεν εχω κανενα προβλημα να δηλωσω οτι το εσωτερικο της brera με αφησε μ@λ@κ@, ηταν τρομερο πολυ ποιοτικο και κατα την αποψη μου πολυ καλυτερο απο του ΤΤ.
αφου μπορουν και ξερουν, δε καταλαβα γιατι εκαναν ενα αυτοκινητο που κοστιζει τοσα λεφτα να εχει χειροτερο εσωτερικο απο ενα corsa.... -
QsisVTS : '... δε καταλαβα γιατι εκαναν ενα αυτοκινητο που κοστιζει τοσα λεφτα να εχει χειροτερο εσωτερικο απο ενα corsa....'
Μάλλον δεν έχεις μπει στο (τρέχον) Corsa. Είναι πολύ ποιοτικό εσωτερικά, ειδικά η έκδοση cosmo (που έχει η γυναίκα μου και μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα). Και μιας και η αναφορά για Opel, καθώς έχω Astra 1.6 selection του 2002, ακόμα δεν έχω ακούσει κιχ μέσα... Για να δω πόσοι από σας μπορείτε να πείτε κάτι ανάλογο για αυτοκίνητο των 20Κ.
Soc
-
Λοιπον επειδή έχω γκολφ 5, είμαι σε φάση αναζήτησης νέου αυτοκινήτου, έχω οδηγήσει τη μίτο και έχω δει το γκολφ 6 το οποίο σκεφτομαι να αποκτησω στην 160ρα έκδοση δικαιούμαι να πω τα εξής: Ναι το γκολφ είναι πολυ καλύτερο σε απτή ποιότητα εσωτερικού απο τη Μίτο η οποία όμως είναι σουπερ μινι και στην κατηγορία της διαθέτει το ποιοτικότερο εσωτερικό με (πολύ μεγάλη) διαφορά. Σχόλια του τύπου πλαστικά σουμπαρού 20ετίας αν εμένα μου προκαλούν εκπληξη και απορία... Και όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ οι αντιστοιχου εξοπλισμου και κινητήρων εκδόσεις έχουν 2Κ διαφορά τιμής. Για το δε κόρσα που ειχα οδηγήσει σε ένα ταξιδι Αθήνα-Λάρισα έχω να πω οτι είναι απλα τίμιο, και επ ουδενί δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μίτο σε κανένα απολύτως τομέα.
-
τα νεα ειναι, οτι με βαση τη δημοσκοπηση, το ανιαρο γκολφ θα πουλησει οσο και η μοντερνα Μιτο!
-
Έχω μια απορία ως αναφορά τον τίτλο:
Οι στροφές των δρόμων θα αναστενάξουν?
ή
οι στροφές των μηχανών τους?
-
Το πάνω μέρος του ταμπλό έχει πολύ καλά υλικά...το κάνω μέρος όμως και οι πόρτες έχουν απίστευτα άθλιας ποιότητας υλικά...εν αντιθέσει με το Corsa πχ που έχει καλύτερα.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
QsisVTS : '... δε καταλαβα γιατι εκαναν ενα αυτοκινητο που κοστιζει τοσα λεφτα να εχει χειροτερο εσωτερικο απο ενα corsa....'Μάλλον δεν έχεις μπει στο (τρέχον) Corsa. Είναι πολύ ποιοτικό εσωτερικά, ειδικά η έκδοση cosmo (που έχει η γυναίκα μου και μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα). Και μιας και η αναφορά για Opel, καθώς έχω Astra 1.6 selection του 2002, ακόμα δεν έχω ακούσει κιχ μέσα... Για να δω πόσοι από σας μπορείτε να πείτε κάτι ανάλογο για αυτοκίνητο των 20Κ.
Soc
μαλλον δεν καταλαβαινεις αυτα που γραφω, ενας πολυ φιλος μου εχει νεο corsa, μπαινω συνεχεια μεσα μεσα σε αυτο και ειναι παρα πολυ ποιοτικο για αυτοκινητο τετοιας κατηγοριας....για αυτο λεω οτι ειναι κατι παραπανω απο τιμιο. το εσωτερικο της ΜΙΤΟ απο την αλλη ειναι σαφως χειροτερο ποιοτικα!!!
απο αποψη σχεδιασμου μπορει να ναι πιο πρωτοτυπο, πιο 'ζωντανο' , πιο φωτεινο, πιο πολυ γεματο ψυχη, αλλα ποιοτικα μου φανηκε για τα μπαζα.το corsa μπαινει στο παραδειγμα μου ως αυτοκινητο που προερχεται απο πιο 'ταπεινο' κατασκευαστη,παρολα αυτα με βαση τα δικα μου κριτηρια ο 'ταπεινος' αυτος κατασκευαστης εχει κανει πολυ καλυτερη δουλεια.
....τη Μίτο η οποία όμως είναι σουπερ μινι και στην κατηγορία της διαθέτει το ποιοτικότερο εσωτερικό με (πολύ μεγάλη) διαφορά.
δες corsa,δες ibiza και πιστευω οτι θα αλλαξεις γνωμη.ειδικα το ibiza (αν και seat, ξερω μπλιαχ!) εχει παντου μαλακο πλαστικο, πολυ ευχαριστο στην αφη κι οχι τη σκληρη πλαστικουρα της ΜΙΤΟ
ξαναλεω, για μενα καλο εσωτερικο ειναι πρωτιστως το ποιοτικο και οχι το ομορφο ή θεματικο
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τότε σε αυτή την τιμή γιατί πήρες Bravo και όχι MiTo; H ΜiTo θεωρείς ότι μπορεί να είναι καλύτερη από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του Bravo;
H Μι.Το και γενικα η κατηγορια της ,μπορει να ειναι καλυτερη απο ενα αυτοκινητο της κατηγοριας του Μπραβο σε πολλα πραγματα οπως σε επιδοσεις,σε σπορτιφ συμπεριφορα,σε τιμη ομως δεν μπορει να ειναι καλυτερη σε χωρους(με τιποτα)και συνηθως η μικροτερη κατηγορια ειναι και λιγοτερο ποιοτικη στο εσωτερικο.Σε ποιοτητα κυλισης κτλ επισης συνηθως χανουν τα μικρα σε σχεση με τα μεγαλυτερα.
Πηρα Μπραβο διοτι δεν ειχε ερθει το Αμπαρθ ακομα και εγω ηθελα να παρω αμαξι.Ομως και τωρα που το Αμπαρθ ειναι εδω και μπηκα σε σκεψεις για αλλαγη καταλαβα οτι εχω καλομαθει στο εσωτερικο του Μπραβο και δυστηχως το πουντο και η Μι.Το μου φαινονται πιο και αδιαφορα μεσα.Μικροτερο καντραν,μικροτερη κονσολα και μειωμενη αισθηση(μαλλον μονο για αισθηση προκειται)ποιοτητας γενικα δεν την ανταλλασω για 1 δευτερολεπτο ταχυτερου 0-100.Πριν παρω το Μπραβο θα το εκανα ομως τωρα καλομαθα.....Και για να απαντησω στον φιλο πιο πανω που ειπε για τα προβατα........
οπως λες και εσυ στο ποστ σου το εννοουσα.Εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη οποτε ΟΚ -
ΟΚ τότε.
καλύτερα να προσέχουμε τι γραφουμε κ πάντα να πατουμε την προεπισκόπηση για να δουμε τι και πώς ειναι τα γραφομενα μας.
αλλιώς παρεξηγουμαστε χωρίς λογο.
ελπιζω να συμφωνεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και επειδη καποιοι πιστευετε(οχι αδικα) οτι εχω εμπαθεια με τη ΑΡ,
θα τα ακουσεις τα γαλλικά σου κ στερεοφωνικα μαλιστα
αντε να σφιξει κανενα λουρί εδω μεσα γιατι ειδαμε η πολλή δημοκρατία τι κανει.
για να λες 'οχι άδικα' σημαινει οτι δε χανεις ευκαιρία να το δηλωνεις κ να πράττεις αναλόγως.
-
Το μπερδεμα της mito εχει αρχισει γιατι η πρωτη εκδοση της που παρουσιαστηκε στην Ελλαδα ηταν η 155.Αν ειχε παρουσιαστει η 95 που ηρθε προσφατα ουτε καν θα τη συγκριναμε με γκολφ και αλλα τετοια...και προς θεου...εχω οδηγησει και μπραβο και μιτο με τον ιδιο κινητηρα και απλα το μονο που θα πω ειναι οτι δν συγκρινονται τουλαχιστον σε σταθεροτητα,ειναι φυσικο,ειναι ενα μεγαλυτερο αμαξι οπως και να το κανουμε σε επιδοσεις ειναι σχεδον ιδια δεν υπαρχουν τρελες διαφορες...το εσωτερικο του μπραβο ειναι πολυ καλυτερο και ποιο ομορφο κατα την γνωμη μου.Τωρα οσοι εχετε ενστασεις καλυτερα να μπειτε και στα τρια αμαξια και να συγκρινετε μονοι σας.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ΟΚ τότε.καλύτερα να προσέχουμε τι γραφουμε κ πάντα να πατουμε την προεπισκόπηση για να δουμε τι και πώς ειναι τα γραφομενα μας.
αλλιώς παρεξηγουμαστε χωρίς λογο.
ελπιζω να συμφωνεις
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Kαλά συγκρίνεις πάτωμα ...Punto με Golf;
Ή επειδή και τα δύο έχουν 6άρι και τούρμπο;
Δίκιο έχεις...
Όταν η Αλφα έφτιαχνε ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ για ΟΔΗΓΟΥΣ η VW έφτιαχνε σκαραβαίους, βεντο και... τζετα.Αυτό μου θυμίζει κάτι δηλώσεις κάποιων που ήταν ως εξής: 'όταν εμείς ανακαλύψαμε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, οι Αμερικάνοι ζούσαν στα δέντρα' ...αλλά η ουσία είναι ότι αυτοί που ζούσαν στα δέντρα τότε...τώρα είναι κάποια έτη φωτός μπροστά από την Ελλάδα
άρα...
Καθήστε και θα το δείτε. Πάλι θα έχουμε τεράστιες λιστες αναμονής για αυτό το παραφουσκωμένο κουτι...
Που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο αυτοκίνητο με το παλιο, ασχετα με όσα μας πασαρουν τα περιοδικά...
Όπως ακριβώς γινόταν μια δεκαετία πρίν που περίμενες 8 μηνες για το golf 4 1,4 άδειο!
Κ ναι, κάποιοι περίμεναν!!!
Ε ρε μαζοχισμός....Αυτό μόνο καλό μπορεί να χαρακτηριστεί και σαφώς προς το συμφέρον της VW που κάποιοι περιμένουν ένα αυτοκίνητο τόσους μήνες, χωρίς ψυχή και ψήγματα χρυσού
VWάδες, Αν σε καμια στροφή σαν ξεσκίσει καμια ΜιΤο μήν ανησυχείτε, ΔΕΝ θα την περασετε, κ ας έχετε όσα dsg (αντικατάστατο κουλαμάρας το λέω εγώ),dcc,sbs,fbi,cia θέλετε!
Ενημερωτικά, πληροφορίες για το DSG εδώ
Ναι στο πολυ κολλαμε και επειδη η διαφορα στην ουσια ειναι πολυ μικρη για μενα και επειδη η MiTo ειναι πολυ πιο ελκιστικη εμφανισιακα, τουλαχιστον σε αυτη την ηλικια θα επελεγα MiTo. Α και οσον αφορα την αναρτηση μπορει το Golf να εχει πολλαπλους συνδεσμους, μια καλυτερη λυση απο τον ημιακαμπτο, αλλα αυτο δεν σημαινει πως θα εχει και καλυτερη οδικη συμπεριφορα.
Στην ουσία λοιπόν είναι καλύτερο κατά τη γνώμη σου το Golf VI λοιπόν...απλά το ΠΟΣΟ πολύ, διαφέρει.
Το Golf πέρα από την ανάρτηση πολλαπλών που φοράει, σου υπενθυμίζω ότι υπάρχει δυνατότητα να μπει και η DCC ανάρτηση, άρα μιλάμε για μια ΣΑΦΩΣ πιο προηγμένη λύση.
Ναι πώς να το κάνουμε, όταν η Alfa έφτιαχνε αυτοκίνητα (και μάλιστα αξιομνημόνευτες κατασκευές) οι άλλοι δεν ήξεραν τί είναι η ρόδα. Η αλήθεια είναι...
Άσε που άν η VW δεν είχε τις πλάτες των μεγάλων brands(σε μηχανολογικό επίπεδο λέω, οχι σε οικονομικό) που ''αγόρασε'' θα έφτιαχνε ακόμα παναργα και πανάθλια γκολφάκια Ι κ ΙΙ. (Αλήθεια, το πρώτο γκόλφ ιταλός δεν το σχεδίασε; ). Κ μια μάρκα που έχει παρελθόν έχει και μέλλον , φτάνει να κάνει τους σωστούς χειρισμούς...Εσύ ρε Nikos120i έχεις την τιμή να οδηγείς μια BMW και υπερασπίζεσαι τον κουβά; Όσο για το DSG δεν μ ενδιαφέρει αν θα είναι και 45 ώρες πιο γρήγορο απο το χέρι μου που θα αλλάξει την ταχύτητα σε ένα παραδοσιακό ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ κιβώτιο. Την αίσθηση που αποκομίζω την ώρα που τραβάω το λεβιέ, οτι περνάει η ροπή στους τροχούς και το νιώθεις στο χέρι σου όλο αυτο, δεν μου την αντικαθιστά κανένα Super duper wow triple και παραπάνω clutch πολύπλοκο κατασκεύασμα στο οποίο πατάς το κουμπί σαν να είσαι σε ιντερνετ καφέ και σου περνάει τις ταχύτητες... Μιλάς εσυ; που μιας BMW το κιβώτιο θα το χαρακτήριζα Θεείκο!!!!!!
Τι να πώ.... -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Όσο για το DSG δεν μ ενδιαφέρει αν θα είναι και 45 ώρες πιο γρήγορο απο το χέρι μου που θα αλλάξει την ταχύτητα σε ένα παραδοσιακό ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ κιβώτιο. Την αίσθηση που αποκομίζω την ώρα που τραβάω το λεβιέ, οτι περνάει η ροπή στους τροχούς και το νιώθεις στο χέρι σου όλο αυτο, δεν μου την αντικαθιστά κανένα Super duper wow triple και παραπάνω clutch πολύπλοκο κατασκεύασμα στο οποίο πατάς το κουμπί σαν να είσαι σε ιντερνετ καφέ και σου περνάει τις ταχύτητες...
Τι να πώ....Αρχικα θελω να σου πω οτι ουτε και γω ειμαι υπερ των αυτοματων κιβωτιων περιπου για τους λογους που εξηγεις παραπανω,αλλα κυριως γιατι πιστευω οτι κανενα αυτοματο δε θα μπει ποτε ακριβως στο μυαλο μου και θα κανει αυτο ακριβως που θα ηθελα εγω...
παρακατω τωρα..οι πολυαγαπημενη σου(σαν ιταλοφιλος φανταζομαι) ferrari εχει αποκυρηξει στην ουσια τα χειροκινητα κιβωτια...τι σημαινει αυτο? οτι απευθυνονται σε κουλους????
επισης θα ηθελα να μου πεις τα ιδια επιχειρηματα περι internet cafe και ηλεκτονικων βοηθηματων/οικοσυσκευων αναφερομενος στο dna,στο abs αλλα και το μη απενεργοποιουμενο esp...
(δυστυχως πλεον και απο τη vw )με βαση αυτα που λες,θα πρεπει να σιχαινεσαι ολα τα σημερινα αυτοκινητα και να πετας ατακες σε συζητησεις 'δε τα φτιαχνουν οπως παλια..' ,εσυ ομως αποφασισες να κραξεις συγκεκριμενα το vag απλα και μονο γιατι δε σου αρεσει,απλα γιατι ετσι σου καπνισε ή κατα πασα πιθανοτητα επειδη γουσταρεις ασχημα τις αλφα.
Αυτο που διαπιστωνω συνεχεια ειναι πως οταν δεν υπαρχουν σοβαρα επιχειρηματα εμφανιζονται η ψυχη, η ιστορια, η αισθηση και το παθος...
πειτε ρε παλικαρια το απλο: 'ετσι γουσταρω,αυτο με καυλ@νει!!' να τελειωνουμε και μη προσπαθειτε να κανετε το ασπρο μαυρο.....
επειδη δλδ εσυ δε γουσταρεις τα αυτοματα θα μηδενισεις το καλυτερο αυτοματο ευρειας παραγωγης και την εταιρεια που το κατασκευασε???
επειδη εγω δε γουσταρω το αυτοκινητο μου να χει abs σημαινει οτι δεν ειναι χρησιμο???σιγουρα με εχει κανει 'κουλο' ,γιατι απο κει που ηξερα να φρεναρω τωρα απλα βαριεστημενος τσαρουχωνω το φρενο ομως δε βγαινω να κραξω αυτους που το σκεφτηκαν και αποφασισαν να το βαλουν στα αυτοκινητα μας..Ας ειμαστε και λιγακι λογικοι και να αναγνωριζουμε τουλαχιστον τα οποια καλα των υπολοιπων κατασκευαστων γιατι αν ο διπλος συμπλεκτης υπηρχε εδω και καιρο στην οικογενεια των fiat,ειμαι σχεδον βεβαιος οτι θα ακουγαμε τελειως διαφορετικες αποψεις..
(μηπως και τα led ημερας σε ενοχλουν, ή τωρα που τα χουν και τα lancia δεν ειναι και τοσο ασχημα..?) -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Ναι πώς να το κάνουμε, όταν η Alfa έφτιαχνε αυτοκίνητα (και μάλιστα αξιομνημόνευτες κατασκευές) οι άλλοι δεν ήξεραν τί είναι η ρόδα. Η αλήθεια είναι...
Άσε που άν η VW δεν είχε τις πλάτες των μεγάλων brands(σε μηχανολογικό επίπεδο λέω, οχι σε οικονομικό) που ''αγόρασε'' θα έφτιαχνε ακόμα παναργα και πανάθλια γκολφάκια Ι κ ΙΙ. (Αλήθεια, το πρώτο γκόλφ ιταλός δεν το σχεδίασε; ). Κ μια μάρκα που έχει παρελθόν έχει και μέλλον , φτάνει να κάνει τους σωστούς χειρισμούς...Εσύ ρε Nikos120i έχεις την τιμή να οδηγείς μια BMW και υπερασπίζεσαι τον κουβά; Όσο για το DSG δεν μ ενδιαφέρει αν θα είναι και 45 ώρες πιο γρήγορο απο το χέρι μου που θα αλλάξει την ταχύτητα σε ένα παραδοσιακό ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ κιβώτιο. Την αίσθηση που αποκομίζω την ώρα που τραβάω το λεβιέ, οτι περνάει η ροπή στους τροχούς και το νιώθεις στο χέρι σου όλο αυτο, δεν μου την αντικαθιστά κανένα Super duper wow triple και παραπάνω clutch πολύπλοκο κατασκεύασμα στο οποίο πατάς το κουμπί σαν να είσαι σε ιντερνετ καφέ και σου περνάει τις ταχύτητες... Μιλάς εσυ; που μιας BMW το κιβώτιο θα το χαρακτήριζα Θεείκο!!!!!!
Τι να πώ....Κάτσε ρε συ τι λογική είναι αυτή? Επειδή οδηγώ BMW (έχω και ένα Golf V by the way εταιρικό) δε μπορώ να εκφέρω άποψη για το πιο από τα δύο μοντέλα του συγκριτικού είναι καλύτερο? Εντάξει, δεν οδηγώ και Ferrari
Με τη λογική σου πάντως...η Άλφα αν δεν είχε της πλάτες (ή τα λεφτά) της ΦΙΑΤ δε θα υπήρχε τώρα. Επίσης, υπήρχαν κι άλλες εταιρίες πριν την Άλφα...μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Ιστορία ναι, έχει φοβερή...αυτοκίνητα έχει επίσης βγάλει εξαιρετικά...αλλά ας έρθουμε λίγο στο παρόν.
Όσο για το DSG...εντάξει, ο καθένας έχει τις απόψεις του...εγώ πάντως αυτή τη τεχνολογία τη προτιμώ από το κανονικό κιβώτιο.
Σχετικά με το κιβώτιο της BMW...είπα κάτι κακό? Βεβαίως και είναι εξαιρετικό κιβώτιο. Κοντό και κουμπώνει απίστευτα με εξαιρετική αίσθηση...αλλά θα ήθελα όμως να μη παίρνω τα χέρια από το τιμόνι, να μη χάνω σε επιταχύνσεις, να καίω λιγότερο και στη κίνηση να μη κουράζομαι.
Η ουσία είναι...έχεις 21Κ ευρώ...τι αγοράζεις από τα δύο?
Θα αναστενάξουν οι στροφές! Golf VI 160ps vs MiTo 155ps