-
Η ανακοίνωση των τιμών του νέου Golf δίνει το έναυσμα για τη δημιουργία αυτού του thread! Πολύ αίμα θα χυθεί και πολλοί λογαριασμοί θα φάνε ban σε μια προσπάθεια να απαντηθεί το εξής ερώτημα:
Ποιό είναι το καταλληλότερο στα 21000 ευρώ για τον ανήσυχο οδηγό;
Ψήφο προσωπικά δεν ρίχνω, γιατί δεν ξέρω τί να ψηφίσω! Καθώς:
Alfa Mito
+Σχεδίαση
+Φρένα
+Μικρό βάρος
+DNA στη βασική έκδοση
+Είναι Alfa-Πλαστικά
-Ημιάκαμπτος
-Κοπανάει
-Μικρότεροι συγκριτικά χώροιVW Golf VI
+Ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση / Δεν κοπανάει
+DCC
+Πλαστικά / Ηχομόνωση
+Χώροι
+Μεταπώληση-Δεν είναι Alfa
-Σχεδίαση (όχι πως δεν βλέπεται, απλά είναι... βαρετό)
-DCC είναι εξτρά
-Χειρότερα (συγκριτικά) φρένα
-Μεγαλύτερο βάροςΚαι το Scirocco είναι αρκετά ακριβότερο, κάνωντας το VI αρκετά πιο τίμια επιλογή κατά τη γνώμη μου.
Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις σας! Κυρίως αυτές των 'ψαγμένων' οδηγικά... Οι υπόλοιποι
ας πάρουν κάτι 5θυρο. -
Η ανακοίνωση των τιμών του νέου Golf δίνει το έναυσμα για τη δημιουργία αυτού του thread! Πολύ αίμα θα χυθεί και πολλοί λογαριασμοί θα φάνε ban σε μια προσπάθεια να απαντηθεί το εξής ερώτημα:
Alfa Mito
+Σχεδίαση
+Φρένα
+Μικρό βάρος
+DNA στη βασική έκδοση
+Είναι Alfa-Πλαστικά
-Ημιάκαμπτος
-Κοπανάει
+DCC
+Πλαστικά / Ηχομόνωση
+Χώροι
-DCC είναι εξτρά
-Μεγαλύτερο βάροςΚαι το Scirocco είναι αρκετά ακριβότερο, κάνωντας το VI αρκετά πιο τίμια επιλογή κατά τη γνώμη μου.
Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις σας! Κυρίως αυτές των 'ψαγμένων' οδηγικά... Οι υπόλοιποι
ας πάρουν κάτι 5θυρο. -
Alfa Mito
+Σχεδίαση
+Φρένα
+Μικρό βάρος
+DNA στη βασική έκδοση
+Είναι Alfa-Πλαστικά
-Ημιάκαμπτος
-Κοπανάει
+DCC
+Πλαστικά / Ηχομόνωση
+Χώροι
-DCC είναι εξτρά
ας πάρουν κάτι 5θυρο. -
Καλά της καλλιόπης θα γίνει σε αυτό το thread.
Επειδή λες ότι το Golf VI είναι τίμια επιλογή, θα διαφωνήσω.
Το Golf V ήταν τίμια επιλογή σε αυτά τα λεφτά, το VI είναι καλύτερο από όλο τον ανταγωνισμό στα λεφτά που ζητάει. Μέχρι τώρα υπήρχε το Bravo 150 στα 21.000 ευρώ που παρά τον ημιάκαμπτο ήταν πιο γρήγορο και πιο όμορφο και ισοφάριζε ή μάλλον κέρδιζε. Τώρα με το 160άρη Golf με τέτοια ποιότητα εσωτερικού και κατασκευής και είναι και όμορφο από κοντά τελικά, έχει γυρίσει πολύ η ζυγαριά.
Για τη MiTo εγώ δεν θα το συζητούσα όχι σε σύγκριση αλλά ούτε γενικά σαν αμάξι με τέτοιο κόστος.
Αυτά. -
αναλογως....
το ενα ειναι ενα αυτοκινητο ολοκληρωμενο σε ΟΛΑ που μπορει να καλυψει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε απαιτησεις...
χωροι ποιοτητα πρακτικοτητα και ανεση εκτος απο κινητηρα και στησιμο...
για τα φρενα να διαφωνησω με τον φιλο techon1...το Γκολφ εχει ΚΟΡΥΦΑΙΑ φρενα...το οδηγησα λιγες μερες πριν και θα το ξαναοδηγησω συντομα αλλα βρισκεται παντου πλεον και στην Ελλαδα...(το ειδε σημερα φιλος στην Κερκυρα...)
το αλλο ειναι ενα καπριτσιο....αν εισαι single με χρημα χωρις απαιτησεις και δεν θες χωρους γιατι εχεις και αλλο αυτοκινητο πιο μεγαλο να το καταλαβω...
αλλα και παλι....προσωπικη αποψη...
οπως και να εχει καταλαβατε τι ψηφισα...
ελπιζω οσοι πουν την γνωμη τους να εχουν τουλαχιστον ΔΕΙ αν οχι οδηγησει τα αυτοκινητα...
ωραιο θεμα....
-
καλα ο δημιουργος του 3δ εχει χασει τη μπαλα...
Δεν συγκρινονται οι π με τις β
Κοινως πως ειναι δυνατον να συγκρινει κανεις 2 αυτοκινητα με τοσο διαφορετικο χαρακτηρα αλλα και κοινο στο οποιο απευθυνονται ?
Τελειως ακυρο
/boo
/thumbs down -
Είναι λοιπόν άτοπο να συγκρίνεις δύο σπορτίφ προσθιοκίνητα hatchback με μήκος 4 και 4,3 μέτρα με παραπλήσια τιμή. Ναι, τελείως διαφορετικός 'χαρακτήρας' και 'κοινό'. Εγώ πρέπει να είμαι θεόμουρλος που μου αρέσουν και τα δύο δηλαδή! Σε ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου πάντως.
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Είναι λοιπόν άτοπο να συγκρίνεις δύο σπορτίφ προσθιοκίνητα hatchback με μήκος 4 και 4,3 μέτρα με παραπλήσια τιμή. Ναι, τελείως διαφορετικός 'χαρακτήρας' και 'κοινό'. Εγώ πρέπει να είμαι θεόμουρλος που μου αρέσουν και τα δύο δηλαδή! Σε ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου πάντως.Κοιτα 30 ποντοι σε αυτοκινητο δν ειναι και κατι τοσο αμελητεο οσο νομιζεις...παντως απο την αρχικη φιλοσοφια τους τα αμαξια δν εχουν καμια σχεση ασχετα αν το γκολφ μπορει να κανει αυτα που μπορει το Μιτο και αντιστροφα( )...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καλά της καλλιόπης θα γίνει σε αυτό το thread.άρχισε
-
Μεταξύ των δύο προφανώς γκόλφ αλλά νομίζω πως με τον ίδιο εξοπλισμό το γκόλφ θα είναι αρκετά ακριβότερο...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Είναι λοιπόν άτοπο να συγκρίνεις δύο σπορτίφ προσθιοκίνητα hatchback με μήκος 4 και 4,3 μέτρα με παραπλήσια τιμή. Ναι, τελείως διαφορετικός 'χαρακτήρας' και 'κοινό'. Εγώ πρέπει να είμαι θεόμουρλος που μου αρέσουν και τα δύο δηλαδή! Σε ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου πάντως.
Κοιτα 30 ποντοι σε αυτοκινητο δν ειναι και κατι τοσο αμελητεο οσο νομιζεις...παντως απο την αρχικη φιλοσοφια τους τα αμαξια δν εχουν καμια σχεση ασχετα αν το γκολφ μπορει να κανει αυτα που μπορει το Μιτο και αντιστροφα( )...
οταν 2 πραγματα εχουν εστω και ενα κοινο, μπορουν ανετα να συγκριθουν..στη συγκεκριμενη περιπτωση το κοινο τους στοιχειο ειναι η τιμη και παρολο που σαν αυτοκινητα γενικα απευθυνονται σε διαφορετικους αγοραστες, σιγουρα θα υπαρχουν αρκετοι που θα τους ενδιαφερουν και τα δυο, μιας και τα χουν τα γκαζακια τους...
η αλφα στη συγκεκριμενη περιπτωση δε θεωρω οτι εχει να προσφρει κατι παραπανω απο το golf.. ειναι βεβαια ωραια...!
-
Ωχ, ωχ, ωχ, ωχ...έχει να γίνει ΧΑΜΟΣ εδώ!!!
Τώρα ανάμεσα των δύο απλά δεν υπάρχει νόημα σύγκρισης.
Το Golf είναι μια κατηγορία πάνω, ΠΟΛΥ πιο ποιοτικό, ΠΟΛΥ πιο άνετο, ΠΟΛΥ πιο στιβαρό με καλύτερο μοτέρ και με φοβερό κιβώτιο.
Η Άλφα τώρα καινούρια μεν με καλό μοτέρ, όμορφη, αλλά με ανάρτηση 10ετίας και εσωτερικό με ποιότητα άθλια.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ωχ, ωχ, ωχ, ωχ...έχει να γίνει ΧΑΜΟΣ εδώ!!!Τώρα ανάμεσα των δύο απλά δεν υπάρχει νόημα σύγκρισης.
Το Golf είναι μια κατηγορία πάνω, ΠΟΛΥ πιο ποιοτικό, ΠΟΛΥ πιο άνετο, ΠΟΛΥ πιο στιβαρό με καλύτερο μοτέρ και με φοβερό κιβώτιο.
Η Άλφα τώρα καινούρια μεν με καλό μοτέρ, όμορφη, αλλά με ανάρτηση 10ετίας και εσωτερικό με ποιότητα άθλια.
Θα διαφωνησω λιγο μαζι σου. Η MiTo δεν ειναι τοσο ποιοτικη οσο ενα Golf, αλλα ειναι ποιοτικη οποτε διαφωνω με το πολυ πιο ποιτικο Golf, πιο ποιοτικο σκετο ναι. Πιο ανετο ναι, οχι πολυ πιο ανετο, εχω οδηγησει τη MiTo 155 στους καροδρομους των Χανιων και ειναι αρκουντως ανετη.Λες πολυ πιο στιβαρο πλαισιο... Εδω δε διαφωνω με το πολυ, διαφωνω ολοκληροτικα, Η MiTo εχει αξαιρετικα ακαμπτο πλαισιο, ειναι εκληκτικα στιβαρη, οποτε θα ειναι τουλαχιστον ισαξια... Πιο καλο μοτερ για το Golf ναι, οχι ομως πολυ πιο καλο. Εχω οδηγησει Scirocco 160 και MiTo 155. Το μοτερ της VW με 160 ιππους ειναι πιο καλο απο της Alfa αλλα χωρις μεγαλες διαφορες... Τελος λες αναρτηση δεκαετιας. Δεν καταβαινω που το στηριζεις αυτο... Δηλαδη εχει την αναρτηση του Punto εκδοσης 1999; Αλλιως ναι μεν θεωρω καλυτερους τους πολλαπλους συνδεσμους στη θεωρια, αλλα δε σημαινει οτι καθε αμαξι με ημιακαμπτο εχει αναρτηση δεκαετιας... Γιατι και οι πολλαπλοι συνδεσμοι βγηκαν στο Focus του 1998, ειναι 10 χρονων και αυτοι; ΟΧΙ γιατι απλα καθε φιλοσοφια αναρτησης εξελισεται... Αυτη τη στιγμη εγω θα επαιρνα τη MiTo. Αν ημουν 35-40 μαλλον θα επαιρνα το Golf. Οπως και να εχει και τα δυο ειναι εξαιρετικα αυτοκινητα και θα κανουν χαρουμενο τον αγοραστη τους...
-
http://www.youtube.com/watch?v=5BactfyNS9I' target='_blank
http://www.youtube.com/watch?v=f4hM8PKI ... re=related' target='_blank
Το μόνο που θα πάρει φωτιά είναι τα πληκτρολόγια και κάτι άλλο...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΡΑΙΧ
-
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Θα διαφωνησω λιγο μαζι σου. Η MiTo δεν ειναι τοσο ποιοτικη οσο ενα Golf, αλλα ειναι ποιοτικη οποτε διαφωνω με το πολυ πιο ποιτικο Golf, πιο ποιοτικο σκετο ναι. Πιο ανετο ναι, οχι πολυ πιο ανετο, εχω οδηγησει τη MiTo 155 στους καροδρομους των Χανιων και ειναι αρκουντως ανετη.Λες πολυ πιο στιβαρο πλαισιο... Εδω δε διαφωνω με το πολυ, διαφωνω ολοκληροτικα, Η MiTo εχει αξαιρετικα ακαμπτο πλαισιο, ειναι εκληκτικα στιβαρη, οποτε θα ειναι τουλαχιστον ισαξια... Πιο καλο μοτερ για το Golf ναι, οχι ομως πολυ πιο καλο. Εχω οδηγησει Scirocco 160 και MiTo 155. Το μοτερ της VW με 160 ιππους ειναι πιο καλο απο της Alfa αλλα χωρις μεγαλες διαφορες... Τελος λες αναρτηση δεκαετιας. Δεν καταβαινω που το στηριζεις αυτο... Δηλαδη εχει την αναρτηση του Punto εκδοσης 1999; Αλλιως ναι μεν θεωρω καλυτερους τους πολλαπλους συνδεσμους στη θεωρια, αλλα δε σημαινει οτι καθε αμαξι με ημιακαμπτο εχει αναρτηση δεκαετιας... Γιατι και οι πολλαπλοι συνδεσμοι βγηκαν στο Focus του 1998, ειναι 10 χρονων και αυτοι; ΟΧΙ γιατι απλα καθε φιλοσοφια αναρτησης εξελισεται... Αυτη τη στιγμη εγω θα επαιρνα τη MiTo. Αν ημουν 35-40 μαλλον θα επαιρνα το Golf. Οπως και να εχει και τα δυο ειναι εξαιρετικα αυτοκινητα και θα κανουν χαρουμενο τον αγοραστη τους...
Άρα παραδέχεσαι ότι είναι συνολικά καλύτερο το Golf...αλλά στο 'πολύ' κολλάμε?
-
Kαλά συγκρίνεις πάτωμα ...Punto με Golf;
Ή επειδή και τα δύο έχουν 6άρι και τούρμπο;
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Άρα παραδέχεσαι ότι είναι συνολικά καλύτερο το Golf...αλλά στο 'πολύ' κολλάμε?
αφού το ποσοτικό θεμα δε σε ενδιαφέρει
1ον γιατί το χρησιμοποίησες
2ον γιατί δεν εβαλες το 'ελάχιστα' αλλά το ΠΟΛΥ ?ρητορικές ειναι βεβαια οι ερωτήσεις μιας κ ολοι γνωρίζουν οτι η Ιταλική Ρετσινιά (ευγενική χορηγεία σου αυτό από άλλο τοπικ που βαφτήστηκες να θάψεις τις Αλφα) έχει καθηζήσει στον αυτοκινητιστικό κόσμο
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
αφού το ποσοτικό θεμα δε σε ενδιαφέρει1ον γιατί το χρησιμοποίησες
2ον γιατί δεν εβαλες το 'ελάχιστα' αλλά το ΠΟΛΥ ?ρητορικές ειναι βεβαια οι ερωτήσεις μιας κ ολοι γνωρίζουν οτι η Ιταλική Ρετσινιά (ευγενική χορηγεία σου αυτό από άλλο τοπικ που βαφτήστηκες να θάψεις τις Αλφα) έχει καθηζήσει στον αυτοκινητιστικό κόσμο
Μα καλά είσαι σοβαρός? Στο 'πολύ' κολλάς? Το νόημα είναι ίδιο. Το ένα είναι καλύτερο από το άλλο...τέλος! Το πόσο πολύ δε το εξετάζουμε (προσωπικά για μένα είναι ΠΑΑΡΑ πολύ, για άλλους όχι...αλλά η ουσία είναι μία) σε αυτή τη φάση.
Επίσης:
1ον. Από που κατάλαβες ότι δε με ενδιαφέρει το ποσοτικό θέμα?
2ον. Για μένα είναι ΠΟΛΥ, για άλλους όχι...αλλά (όπως έγραψα και πιο πάνω) η ουσία είναι μια...το ένα είναι καλύτερο από το άλλο.Τώρα για άλλο σου σχόλιο (και γενικότερα τα σχόλιά σου στα ποστ μου)...τι να πω...get a life...
-
Εγώ ψήφισα Mito, επειδή δεν είναι Golf
Θα αναστενάξουν οι στροφές! Golf VI 160ps vs MiTo 155ps