-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
το ποιο αποτυχημενο εμπορικα μοντελο της εταιρειας, τι περιμενες? και σε τετοια εποχη...
Αποτυχημένη η Cayman;;;;
υπαρχουν ομως και χειροτερα.Αυτο παιζει κανα χρονο και βλεπω να καθεται πολλα ακομα...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/457983/Δεν πουλιέται με τίποτα, αλλά προσωπικός μεγάλος...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και 2 πιο πρόσφατα άρθρα επί του θέματος:Eγώ καταλήγω στο ότι και ο Κος Παζαρόπουλος και ο Κος Μανδύλας έχουν κάνει τις κουτσουκέλες τους και με κάτι ανακοινώσεις του κ@λου πετάνε μπαλάκια.
Το θέμα είναι ότι και εδώ την απουσία σωστού νομοθετικού πλαισίου, (δες πχ στην ασφαλιστική αγορά υποθεση Ασπις) αν δεν καλύψει ο Μάνδυλας τα λεφτά που λείπουν καθώς η εταιρεία του αν έκρινε ότι είχε αδυναμία ο Παζαρόπουλος έπρεπε να του έχει απαγορέυσει τις πωλήσεις προς πολλού, την πληρωνει προς το παρών και εύχομαι να μην την πληρώσει τελικά Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.Θα συνιστούσα email στην Γερμανία όπου θα πρέπει να εκθέτουν και την kosmocar γιατί αφήνε την πληγή ανοικτή εδώ και πολύ καιρό
-
Κατά τη δική μου άποψη η KOSMOCAR είναι η μόνη υπεύθυνη. Ο γενικός αντιπρόσωπος υποτίθεται ότι ελέγχει διαρκώς το δίκτο μεταπωλητών. Αυτή άλλωστε είναι και η βασική της ενασχόληση.
Να διατηρεί ένα αξιόπιστο δίκτυο πωλήσεων & υποστήριξης και να το ελέγχει συστηματικά.
Να θέτει όρους λειτουργίας του δικτύου, να θέτει ποιοτικά στάνταρ, να εκπαιδεύει το δίκτυο, να επιτηρεί διαρκώς το σφυγμό της αγοράς κλπ...κλπ...Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα τότε κακώς έχει την Γενική Αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κατά τη δική μου άποψη η KOSMOCAR είναι η μόνη υπεύθυνη. Ο γενικός αντιπρόσωπος υποτίθεται ότι ελέγχει διαρκώς το δίκτο μεταπωλητών. Αυτή άλλωστε είναι και η βασική της ενασχόληση.
Να διατηρεί ένα αξιόπιστο δίκτυο πωλήσεων & υποστήριξης και να το ελέγχει συστηματικά.
Να θέτει όρους λειτουργίας του δικτύου, να θέτει ποιοτικά στάνταρ, να εκπαιδεύει το δίκτυο, να επιτηρεί διαρκώς το σφυγμό της αγοράς κλπ...κλπ...Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα τότε κακώς έχει την Γενική Αντιπροσωπεία.
και όχι μόνο αυτό μιας και άνοιξε το θέμα εγώ απορώ πως μπορεί ο Γενικός Εισαγωγέας να έχει και αντιπροσωπεία.
kosmocar - Karenta αυτό δεν γεννά υποψίες περι ανταγωνισμού?
Είδε το κενό που άφηνε σιγά σιγά ο Παζαρόπουλος η Karenta και έκανε άνοιγμα και συνεργέιο στα ΒΠ?
Τι γίνεται ποιος ελέγχει την αγορά?
Μήπως πρέπει να απαγορευτει ο θεμσός του γενικού εισαγωγέα? Λίγο μονοπώλειο και εκβιαμσός μου κάνει.
Δεν θυμάμαι τον ισολογισμό της kosmocar (θα τον βρώ). Παράτην μείωση των πωλήσεων τα κέρδη ήταν πάνω και τα μερίσματα ικανοποιητικά!
Κάποιος να καλύψει τα 6 μύρια προκαταβολές -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
και όχι μόνο αυτό μιας και άνοιξε το θέμα εγώ απορώ πως μπορεί ο Γενικός Εισαγωγέας να έχει και αντιπροσωπεία.
Είδε το κενό που άφηνε σιγά σιγά ο Παζαρόπουλος η Karenta και έκανε άνοιγμα και συνεργέιο στα ΒΠ?
Μήπως πρέπει να απαγορευτει ο θεμσός του γενικού εισαγωγέα? Λίγο μονοπώλειο και εκβιαμσός μου κάνει.
Δεν θυμάμαι τον ισολογισμό της kosmocar (θα τον βρώ). Παράτην μείωση των πωλήσεων τα κέρδη ήταν πάνω και τα μερίσματα ικανοποιητικά!
Κάποιος να καλύψει τα 6 μύρια προκαταβολέςΔεν έχεις άδικο. Αρκετές Γενικές Αντιπροσωπείες έχουν ταυτόχρονα δικό τους δίκτυο πωλήσεων και υποστήριξης και ανταγωνίζονται τις ανεξάρτητες εμπορίες π.χ. Honda, Mitsubishi.
H LION (Peugeot) έχει εμπορία και συνεργείο στα κεντρικά.Από την άλλη μεριά θυμάμαι ότι η OPEL (OPEL HELLAS) είναι απλά ο χονδρέμπορας και τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Για ένα διάστημα είχε την Dynamotors αλλά μετά την έκλεισε οπότε το δίκτυο ήταν και είναι εντελώς ανεξάρτητο και απλά ελέγχεται από την OPEL HELLAS. -
(Πριν λίγη ώρα στον Alpha)
Απο 1 έως 15 Μαρτίου εκτελωνίστηκαν 835 πολυτελή και υπερπολυτελή αυτοκίνητα ... για να γλυτώσουν φορο πολυτελείας και αυξηση ΦΠΑ!
Εκεί που είπαν να χαρούν όμως ... προέκυψαν και 35 ακυρώσεις υπερπολυτελών αυτοκινήτων ανω των 150.000€! -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
το ποιο αποτυχημενο εμπορικα μοντελο της εταιρειας, τι περιμενες? και σε τετοια εποχη...
Αποτυχημένη η Cayman;;;;
υπαρχουν ομως και χειροτερα.Αυτο παιζει κανα χρονο και βλεπω να καθεται πολλα ακομα...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/457983/Δεν πουλιέται με τίποτα, αλλά προσωπικός μεγάλος...
αποτυχημενη εμπορικα σε σχεση με Boxter, 997 και Cayenne
για το 2ο συμφωνο.Πραγματικο κτηνος. Χτες περασε μια και χεστηκα πανω μου. Και ηταν μια C6...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κάποιος να καλύψει τα 6 μύρια προκαταβολέςEδω νομιζω εχεις αδικο, γενικα αυτο ειναι το μοντελλο στις περισσοτερες χωρες...
-
Eπόμενη εστία κρίσης.....
Περνάει ένας νόμος όπου τα εταιρικα αυτοκίνητα στα στελέχη θα λογίζονται ως παροχή σε χρήμα θα μπαίνουν στην κλιμακα και θα φορολογούνται.
Που σημαίνει ότι αρκετά στελέχη θα έχουν μείωση μισθού και γι αυτό κοιτάνε ήδη να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα για να πάρουν μικρότερα κυβικα -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Eπόμενη εστία κρίσης.....
Περνάει ένας νόμος όπου τα εταιρικα αυτοκίνητα στα στελέχη θα λογίζονται ως παροχή σε χρήμα θα μπαίνουν στην κλιμακα και θα φορολογούνται.
Που σημαίνει ότι αρκετά στελέχη θα έχουν μείωση μισθού και γι αυτό κοιτάνε ήδη να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα για να πάρουν μικρότερα κυβικαΔηλαδη για αυτοκινητο που αγοραστηκε με συνθηκες 2005 θα ισχυουν τωρα αλλα κολπα;
-
Mα το εταιρικό αυτοκίνητο ήταν καραμπινάτη φοροδιαφυγή των μισθωτών .
Κάτι φιλαράκια μου , μεγαλοστελέχη έχουν αυτοκίνητα των 55000-60000 € (πρίν την αύξηση) , που το μίσθωμα του έπαιζε στα 1000 - 1300 € το μήνα .
Ετσι ο μισθωτός είχε επιπλέον έσοδο 12000-15000 € το χρόνο αφορολόγητο , ανώ αντίστοιχα η εταιρεία τα πέρναγε στα έξοδα της .
Και η πλάκα είναι ότι μιλάμε γιά χιλιάδες μισθωτούς που είχαν έτσι έσοδα από 5000 - 20000 € το χρόνο , μιά και τα μικρότερα στελέχη είχαν το αμαξάκι τους .Βέβαια ως συνήθως σαν χώρα πήγαμε από την μιά άκρη στην άλλη .
Τώρα θα φορτώνονται και το μίσθωμα και το τεκμήριο . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Mα το εταιρικό αυτοκίνητο ήταν καραμπινάτη φοροδιαφυγή των μισθωτών .
Κάτι φιλαράκια μου , μεγαλοστελέχη έχουν αυτοκίνητα των 55000-60000 € (πρίν την αύξηση) , που το μίσθωμα του έπαιζε στα 1000 - 1300 € το μήνα .
Ετσι ο μισθωτός είχε επιπλέον έσοδο 12000-15000 € το χρόνο αφορολόγητο , ανώ αντίστοιχα η εταιρεία τα πέρναγε στα έξοδα της .
Και η πλάκα είναι ότι μιλάμε γιά χιλιάδες μισθωτούς που είχαν έτσι έσοδα από 5000 - 20000 € το χρόνο , μιά και τα μικρότερα στελέχη είχαν το αμαξάκι τους .Βέβαια ως συνήθως σαν χώρα πήγαμε από την μιά άκρη στην άλλη .
Τώρα θα φορτώνονται και το μίσθωμα και το τεκμήριο .Λίγο δύσκολο το παραπάνω, εφόσον πρόκειται (σε μεγάλο βαθμό ισχύει)για εργαλεία δουλειάς στελεχών και υπαλλήλων που ασχολούνται στον τομέα πωλήσεων, παραγγελιών, εξυπηρέτησης πελατών κλπ. Αυτοί δηλ. τι θα πρέπει να κάνουν; Να κινούνται με προσωπικά αυτοκίνητα και να επιδοτούν την εταιρία; Νομίζω ότι υπάρχουν και ευρωπαϊκοί κοινοτικοί κανονισμοί που τα προβλέπουν όλα αυτά...
Αν γίνεται καταστρατήγηση, ας το ελέγξουν. Αλλά τις περισσότερες φορές ο έλεγχος στοιχίζει περισσότερο από τα ποσά που βεβαιώνονται σαν φόροι είτε λόγω αναποτελεσματικότητας είτε ...διαφθοράς των κρατικών οργάνων. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ... -
Φίλε μου , δεν μιλάω γι' αυτούς .
Μιλάω γιά στελέχη που μαζί με την προαγωγή τους , παίρνουν και το αμάξι . Δεν μιλάμε γιά πωλητές κλπ
Το 95 % των αυτοκινήτων πάνω από 1300 κεκ είναι προσωπικά . Οι πωλητές έχουν Yaris και Corsa και όχι C-class και 520 η ακόμα και 530 .Το σωστό βέβαια είναι να φορολογηθούν μόνο γιά το μίσθωμα και όχι και γιά το τεκμήριο .
Επίσης μην ξεχνάς ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες , ως έξοδα αυτοκινήτου αναγνωρίζονται μόνο το 3 % του τζίρου . Δηλαδή γιά ένα μηχανικό με 50.000 € τζίρο από άδειες , ποσό μεγάλο γιά την σημερινή εποχή , του αναγνωρίζει έξοδα 1500 € το χρόνο δηλαδ'η 120 € το μήνα . Ετσι μπορεί να έχει με ενοικίαση ένα εξαιρετικό 100αρι παπάκι και να γυρίζει τις οικοδομές . Βέβαια μπορεί να πηγαίνει και με τα φορτηγάκια των μαστόρων .
-
Δεν θυμάμαι αν το αναφέραμε και πιο πριν, αλλά έκθεση Skoda δεν υπάρχει πλέον στη Συγγρού...
Και ξέρετε τίνος ήταν ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεν θυμάμαι αν το αναφέραμε και πιο πριν, αλλά έκθεση Skoda δεν υπάρχει πλέον στη Συγγρού...
Και ξέρετε τίνος ήταν ...Tου 888888 (σωστά τα μέτρησα; ) ?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
..................(λογικότατο είναι).Δεν ξέρω αν είναι λογικό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι το leasing θα αντιμετωπίσει πρόβλημα...
Επίσης μία ερώτηση: Αυτοκίνητο εταιρικό που το παίρνει όποιος βρεθεί για δουλειές (είχαμε μερικά σε προηγούμενη δουλειά μου), πως ακριβώς θα ονομαστικοποιηθεί;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
..................(λογικότατο είναι).
Δεν ξέρω αν είναι λογικό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι το leasing θα αντιμετωπίσει πρόβλημα...
Επίσης μία ερώτηση: Αυτοκίνητο εταιρικό που το παίρνει όποιος βρεθεί για δουλειές (είχαμε μερικά σε προηγούμενη δουλειά μου), πως ακριβώς θα ονομαστικοποιηθεί;;;
Τα αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία μέχρι 17,000 (30,000 τελική) δεν έχουν πρόβλημα. Απο κει και πέρα το μίσθωμα πλεον δεν θα εκπίπτει όπως παλιά από την επιχείρηση. Άρα και η επιχείρηση δεν θα δίνει τόσο έυκολα αυτοκίνητο στο στέλεχος. Επιπλέον αν ένα αυτοκίνητο έχει μίσθωμα 1,300 Euro τον μήνα μπαίνει στην κλιμακα και επειδή οι πιο πολλοί είναι στο 45% θα του κρατάνε από τον μισθό 585 euro.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
..................(λογικότατο είναι).
Δεν ξέρω αν είναι λογικό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι το leasing θα αντιμετωπίσει πρόβλημα...
Τα αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία μέχρι 17,000 (30,000 τελική) δεν έχουν πρόβλημα. Απο κει και πέρα το μίσθωμα πλεον δεν θα εκπίπτει όπως παλιά από την επιχείρηση. Άρα και η επιχείρηση δεν θα δίνει τόσο έυκολα αυτοκίνητο στο στέλεχος. Επιπλέον αν ένα αυτοκίνητο έχει μίσθωμα 1,300 Euro τον μήνα μπαίνει στην κλιμακα και επειδή οι πιο πολλοί είναι στο 45% θα του κρατάνε από τον μισθό 585 euro.
Αντίστοιχα, αγορασμένα αυτοκίνητα μέχρι 1400 κ.ε. (αν δεν κάνω λάθος) δεν πληρώνουν ΦΠΑ, ενώ μεγαλύτερα αυτοκίνητα πληρώνουν... (ή κάτι αντίστοιχο)
-
Αρα το πλεονεκτημα που ειχαν οι ιδιοκτητες εταιρειων που αγοραζαν ακριβα αυτοκινητα μεσω leasing εξαφανιζεται πρακτικα , Θα πληρωνουν φορο κανονικα πλεον ,σωστα το λεω ε?
Αρα οι premium μαρκες που πουλαγαν αρκετα κομματια μεσω leasing θα πατωσουν ακομα περισσοτερο..
ΚΑι σιγα μη δινουν 30 και 40 χιλιαρικα σε φορους τα αφεντικα διαφορων εταιρειων. Καλυτερα με κατι μικροτερο και με λιγοτερα εσοδα για το κρατος (που πιστευω οτι ετσι θα σκεφτει ο πολυς ο κοσμος αρα και το μετρο αυτο και λιγοτερο χρημα θα φερει στα ταμεια και λιγοτερο χρημα στην αγορα μεσω χαμενων θεσεων εργασιας)
Μου φαινεται οτι αυτο το μετρο ενταφιαζει Πορσε BMW Merc Audi... Δεν ξερω ρε παιδι μου, πολυ προχειρο και κακοδουλεμενο. Κοιταει τη μια πλευρα ενος τετραγωνου ενω εχει κι αλλες 3 να κοιταξει...
-
Tα αυτοκινητα για τα οποια συζητατε στο 90% των περιπτωσεων χρησιμοποιουνταν απο τους ιδιοκτητες των εταιρειων.
Οι μεγαλες ανωνυμες εταιρειες θα συνεχιζουν να αγοραζουν 'πολυτελη' αυτοκινητα για τα ανωτατα στελεχη τους και με καποιο τροπο θα πληρωνουν και το φορο που θα επιβαρυνε τα στελεχη αυτα.
Σιγα δηλαδη μη δειτε τον Διευθυνοντα Συμβουλο της Eurobank με Corolla 1.33 με βασικο εξοπλισμο.Φυσικα οι πωλησεις των ακριβων θα πατωσουν.
Και οταν ενα ακριβο αμαξι εχει δασμους και φορους οσο 3-4 χιλιοτρακοσαρια καταλαβαινετε τι εχει να γινει αν αντιληφθουν οτι τα λεφτα που υποτιθεται οτι θα μαζευαν με τη φορολογηση των ληζινγκ ειναι λιγοτερα απο τα λεφτα που εχασαν απο δασμους και φορους.
Το να καταργησουν παντως τη φορολογηση των ληζινκ ξεχαστε το...Ευτυχως που ειχαν σχεδιο και ευτυχως που λεφτα υπαρχουν...
Ο καλος Θεουλης της Ελλαδας μας φυλαξε απο το ενδεχομενο να μην ειχαν σχεδιο
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου