-
Υπήρχε ρε αυγό, το mazda 121!!
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Υπήρχε ρε αυγό, το mazda 121!!Sent from my iPhone using Tapatalk
Ναι φυσικα το 1990 περιπου...
@ prisma
Για το Aygo exei 60000xlm..μπορει να βγαλει 100.000+.. αφου δεν εχει ατυχημα εστω και λαμαρινοδουλεια.... 8-9 χρονια ειναι Ο.Κ.
Ισως απο αξια χασει αλλα τετοια λογια τετοιες εποχες... -
Ο χρήστης prisma έγραψε:
@ 224.v
Αλλά τι σχέση έχει ένα π.χ. Starlet του 1995 με ένα Yaris του 2010? Καλύτερη άνεση, ποιοτικότερο και ασφαλέστερο το Yaris. Καλύτερη απόδοση κινητήρα, ABS, Airbags (δεν υπάρχουν στο Starlet καν). .Του '96 έχει οδηγού πάντως.
Kαι κινητήρα πιο δυνατό από το yaris '07 87hp (το 100άρι δεν ξέρω βέβαια)Εννοείται πως το yaris είναι ως αυτοκίνητο...
-
η γνωμη μου ειναι πως η δυναμικη της ελληνικης οικονομιας δεν ειναι τετοια που μπορει να συντηρει 300.000 ταξινομησεις τον χρονο.οσο για τα εσοδα του κρατους κλπ τα θεωεω αηδιες μιας και θα πρεπει να συνυπολογισουμε τα κεφαλαια που βγαινουν στο εξωτερικο για ενα αγαθο κυριως καταναλωτικο. (φυσικα δεν μιλω για την αναγκη της ασφαλους μετακινησης αλλα για το suv μονο για σκι το γρηγορο μονο για track days και τα λοιπα που εχουμε δει και ακουσει κατα καιρους.)
Οσον αφορα το θεμα της γηραιοτητας του στολου εχω να πω πως αυτο που θα επρεπε να μας απασχολει ειναι κυριως οι ηλικιες των επαγγελματικων οχηματων που κανουν απειρα χιλιομετρα το χρονο. οχι ενα cinquecento 15ετιας με το οποιο παει ενας ανθρωπος για δουλεια και κανει 7.000 χλμ το χρονο. δεν πρεπει να εχουν την ιδια βαρυτητα δηλαδη.
ετσι απο το να ξανακανουν -αν μπορεσουν- οι φωστηρες πολιτικοι μας παλι την ελλαδα και τους κατοικους της ενα υπερκαταναλωτικο ον -σ αυτο τον τομεα- θα προτιμουσα να εδιναν κινητρα στους επαγγελματιες να εχουν πιο καινουρια και φιλικα στο περιβαλλον αυτοκινητα.
-
Κατι offtopic. Γινεται να φερω αμαξι απο Γερμανια και να το βαλω στο ονομα του θειου μου που ειναι πολυτεκνος(για να γλυτωσω τελωνειο) και μετα απο μερικες μερες να κανω μεταβιβαση στο ονομα μου?
-
Και να το κάνεις... θα πληρώσεις εσύ την διαφορά.
Για να μην πληρώσεις θα πρέπει η μεταβιβαση να γίνει μετά απο 3 χρόνια. -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Κατι offtopic. Γινεται να φερω αμαξι απο Γερμανια και να το βαλω στο ονομα του θειου μου που ειναι πολυτεκνος(για να γλυτωσω τελωνειο) και μετα απο μερικες μερες να κανω μεταβιβαση στο ονομα μου?ΟΧΙ.Πρεπει τα παιδια να ειναι ανηλικα και ανυπαντρα και να παραμηνει στην κατοχη του για πεντε χρονια και αυτο το χρονικο διαστημα να το οδηγα μονο ο ιδιος, η συζηγος και τα παιδια εφοσον αποκτησουν διπλωμα.Αν θελει να το πουληση πριν την πενταετια οτι γλυτωσε σε φορους διαιριτε με το πεντε και πληρωνει την διαφορα και μετα περνει κανονικες πινακιδες,για να πουλιθει.
-
-
Αλλαγή τρόπου φορολόγησης
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=111975264
Να δούμε τι μαγικό θα κάνουν πάλι για να μην πουληθεί τίποτα -
Μέχρι να εφαρμοστούν αυτά που γράφει το άρθρο, ίσως παγώσει ακόμα περισσότερο η αγορά.
Αλλά όταν (και αν βέβαια..) εφαρμοστούν, δεν θα ανακάμψει; -
Βασικά η προσφυγή έγινε από τους εμπόρους οι οποίοι δεν μπορούσαν να φέρουν μετάχειρα Μερσεντικά και Σία σε καλές τιμές αφού και αυτά έτρωγαν ξεγυρισμένο φόρο πολυτελείας.
Το κράτος φυσικά για άλλη μία φορά κάνει τον ψόφιο κοριό επιφανειακά, αλλά εντός των τειχών τα κομπιουτεράκια των χαρτογιακάδων έχουν πιάσει φωτιά. Αν καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας, θα μειωθούν τα έσοδα από τις νέες ταξινομήσεις. Καπάκια θα πήξουμε στο τουρμποΜερσεντικό των 1.800 κυβικών (όσο σηκώνει δηλαδή η ημιθανής αγορά), και θα ξεγλιστρήσουν δια παντός και εντελώς τα υβρίδια τα οποία θα πληθύνονται συν τω χρόνω.
Στο παιχνίδι είναι και μερικοί αντιπρόσωποι, που αν τα μετάχειρα έρθουν πραγματικά φθηνότερα θα ντουφεκάνε τον πελάτη για πολύ καιρό ακόμη.
Κάτι πρέπει να βρεθεί έτσι ώστε να ισοσταθμιστούν οι απώλειες, για να μην πω να βγει και πάλι στο κέρδος το κρατικό ταμείο, και φυσικά οι μεγαλοαντιπρόσωποι να μη χάσουν το παιχνίδι και διαρρεύσουν κι άλλοι πελάτες στους μικρέμπορους.Δεν θα εκπλαγώ αν η κρατική μηχανή βγάλει ξανά λαγό από το καπέλο.
Το κάνει 40 χρόνια, γιατί να μην το επαναλάβει και τώρα, έχει και την πίττα και το μαχαίρι. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αν καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας, θα μειωθούν τα έσοδα από τις νέες ταξινομήσεις. .τα ποια? από ποιες?
με τέτοια μυαλα καλά μας κάνουν
το θέμα είναι οτι η κυβερνηση Παπανδρεου είναι επικίνδυνη πια. Νομοθετεί, μετά λέει 'ουπς μαλακία έκανα' ή ακομα χειροτερα λέει 'ΜΑΛΑΚΙΑ κανω κ αδικώ αλλά δε γίνεται αλλιώς, θα το δούμε ξανά'.... μετά τρώει το άκυρο από την αγορά ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ τραγικά τα έσοδα κ δημιουργώντας ανασφάλεια κ ανεργία στον εκάστοτε κλάδο οπότε κ φέρνει ως βελτίωση την αποσυρση των δικών της νόμων
Γενικότερα κ όχι μόνο στο αυτοκίνητο. Νομοθετούν κ ξενομοθετούν συνεχώς, ενώ κανείς δεν ξέρει τί θα ισχύει σε ένα τρίμηνο
Χρυσό πιάνουν αυτοί οι τύποι, ΣΚΑΤΑ το κάνουν -
Aητή τη φορά θα είναι νομοθεσία με το πιστόλι στον κρόταφο, ή βρίσκεις κάποια τρυκ και τη σκαπουλάρεις (ξανά) ή τρως μετάχειρο χωρίς φόρους.
Και πιθανολογώ ότι όλη η αναμόρφωση του αυτοκινητοφορολογικού θα συνδεθεί και με την άρση των απαγορεύσεων στην πετρελαιοκίνηση. Μην εκπλαγείτε αν το κερασάκι στην τούρτα είναι αυτό. Ιδιαίτερα τώρα που θα αρχίσει να επαναλειτουργεί το δυιλιστήριο Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) και θ' αρχίσει να βγάζει ξανά πετρέλαιο με το τσουβάλι. Τι θα το κάνει, θα το εξάγει? Γι' αυτό έριξε τόσα λεφτά ο Λάτσης?
Μαύρα μαντάτα για το υγραέριο. -
Θελω να ρωτησω κατι λιγο off topic αλλα επειδη δεν βρηκα παρομοιο θεμα και για να μην ανοιξω καινουργιο γραφω σ αυτο. Μηπως γνωριζει κανεις τι χρειαζεται (χαρτια, αδεια κτλ) για να ιδρυσει μια εταιρεια εμποριας ατοκινητων με απλα λογια μια μαντρα. Επειδη δεν βρηκα τιποτα απο το google απευθυνομαι στα μελη του foroum και κυριως σ αυτους που ασχολουνται με τον τομεα του εμποριου. Αν υπαρχει παρομοιο θεμα ας με παραπεμψει καποιος.
Συγγνωμη και παλι για τo off toppic. -
Καμια απαντηση ή μια παραπομπη?
-
Δέν πιστεύω οτι χρειάζεται κάτι παραπάνω απο τα κλασσικά που ισχύουν για κάθε εμπορική επιχείρηση, δηλαδή έναρξη στην εφορία, εγγραφή στο επιμελητήριο και εγγραφή στον ΟΑΕΕ και ΙΚΑ αν απασχολείς προσωπικό.
-
Ευχαριστω... Το ψαχνω. Οποιος αλλος γνωριζει κατι επιπλεον ας γραψει ή καλυτερα ας μου στειλει pm γιατι ειναι off topic .
-
Κάλα δεν μπορεί να μην χρειάζεται κάποια παραπάνω άδεια;
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Ευχαριστω... Το ψαχνω. Οποιος αλλος γνωριζει κατι επιπλεον ας γραψει ή καλυτερα ας μου στειλει pm γιατι ειναι off topic .ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ.
-
Λάθος εποχή νομίζω μπαίνεις σε αυτή την αγορά, ειδικά με τα τεκμήρια να πολλαπλασιάζονται απο του χρόνου και τις γενικότερες επιβαρύνσεις σε συνδυασμό με τις μειώσεις εισοδήματος νεκρώνουν την αγορά απο πλευράς καταναλωτών. Η σχεδόν μηδενική εγκρισιμότητα καταναλωτικών δανείων (1/10 περίπου) και η αδυναμία πλεον για fleet financing κάνουν απαραίτητα μεγάλα ίδια κεφάλαια για το απόθεμα των αυτοκινήτων. Τα έχεις σταθμίσει καλά?
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου