-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν το λάδι που καίει είναι το ''φυσιολογικό' που ορίζει ο κατασκευαστής (ακόμα κι αν καίει 3λίτρα απο αλλαγή σε αλλαγή) δε θα το καταλάβεις.Εννοώ όχι αφού το έχουμε αγοράσει, αλλά κατά τον έλεγχο.
Αν μιλάμε για όντως για πρόβλημα ένα chek τα μπουζί και τους HC
Όταν λες τους HC?
-
υδρογονάνθρακες
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν το λάδι που καίει είναι το ''φυσιολογικό' που ορίζει ο κατασκευαστής (ακόμα κι αν καίει 3λίτρα απο αλλαγή σε αλλαγή) δε θα το καταλάβεις.
Εννοώ όχι αφού το έχουμε αγοράσει, αλλά κατά τον έλεγχο.
Δεν μπορείς,τόσο απλά.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν το λάδι που καίει είναι το ''φυσιολογικό' που ορίζει ο κατασκευαστής (ακόμα κι αν καίει 3λίτρα απο αλλαγή σε αλλαγή) δε θα το καταλάβεις.
Δεν μπορείς,τόσο απλά.
Μήπως αν δεις λαδωμένα τα μπουζί?
Ή όταν συμβεί αυτό, τότε απλά καίει λάδι του κερατά (και όχι βενζίνη )? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δεν μπορείς,τόσο απλά.
Μήπως αν δεις λαδωμένα τα μπουζί?
Ή όταν συμβεί αυτό, τότε απλά καίει λάδι του κερατά (και όχι βενζίνη )?Νομίζω ήμουνα σαφής,μη λέμε τα ίδια πράγματα 100 φορές.
Αν το λάδι που καταναλώνει ένας κινητήρας είναι λόγω σχεδιαστικής ιδιαιτερότητας/φιλοσοφίας που σημαίνει ότι δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος παρά μόνο με την πάροδο του χρόνου,ούτε μπουζί λαδώνει κλπ,αφού δε μιλάμε για πρόβλημα τι μπουζί να λαδώσει?
Το ψυχολογικό?
Ε ας το λύσουν οι ιδιοκτήτες τους........ψυχιατρείο και τα συναφή.Οταν όμως προκύπτει πρόβλημα εκει ναι ειναι ΕΜΦΑΝΗ τα σημάδια.
Αυξημένο επίπεδο αναθυμιάσεων (αν είναι από ελατήρια) ,υψηλά επίπεδα HC και κατάλοιπα στα μπουζί. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
υδρογονάνθρακεςΝαι ρε συ, το κατάλαβα οτι λέμε για υδρογονάνθρακες . Απλά εννοεί μέτρηση των καυσαερίων και από εκεί βγαίνει κάποιο συμπέρασμα?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
υδρογονάνθρακες
Ναι ρε συ, το κατάλαβα οτι λέμε για υδρογονάνθρακες . Απλά εννοεί μέτρηση των καυσαερίων και από εκεί βγαίνει κάποιο συμπέρασμα?
Γιατί υπάρχει κι άλλος τρόπος?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
υδρογονάνθρακες
Ναι ρε συ, το κατάλαβα οτι λέμε για υδρογονάνθρακες . Απλά εννοεί μέτρηση των καυσαερίων και από εκεί βγαίνει κάποιο συμπέρασμα?
Γιατί υπάρχει κι άλλος τρόπος?
Θα σε γελάσω!
Απλά δεν κατάλαβα τι μπορείς να δεις από τους υδρογονάνθρακες που φανερώνουν κατανάλωση λαδιού. Αυτό, τπτ παραπάνω... -
Αν καίει κοντά στο 1 λίτρο ανά 1.000 χλμ φαίνεται στην εξάτμιση (καπνίζει). Με μισό λίτρο δεν φαίνεται.
Κοιτάς τη στάθμη, αν δεν το συμπλήρωσαν πρόσφατα θα είναι χαμηλή και το αμάξι καίει λάδια. Επίσης, ανοίγεις τη τάπα του λαδιού και προσπαθείς να δεις κάποιο έκκεντρο. Αν είναι φθαρμένο, ο κινητήρας έχει φθορά από ελαττωματική λίπανση.
Αν τα βλέπεις όλα καλά τότε πηγαίνεις στο Μάκη να το δει προσεκτικά.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...(σε συνδυασμό με το ότι το αμάξι κανονικά θέλει μινιμουμ 98 οκτάνια όπως λέει στο πορτάκι της τάπας και εγώ του βάζω 95άρα).Δε ξαναγοράζω ευρωπαϊκό αυτοκίνητο...ΤΕΛΟΣ!!!
ποσο σιγουρος εισαι σχετικα με αυτο?
ψαχνοντας βρηκα αυτο...ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ / ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ 1.4 16v 101hp
Βαλβίδες Ανα Κύλινδρο 4 Cyl. - 4V
Κυβισμός 1390
Διάμετρος / Διαδρομή 76,5 x 75,6
Σχέση Συμπίεσης
10,5
Μέγιστη Ισχύς 74 (100) / 6000
Μέγιστη Ροπή 126/4400
Σύστημα Τροφοδοσίας Καυσίμου Ηλεκτρονικός ψεκασμός πολαπλών σημείων
Τύπος Καυσίμου Ελάχιστος αριθμός οκτανίων 95
Μπαταρία 44Ah / 60 Ah -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Τύπος Καυσίμου Ελάχιστος αριθμός οκτανίων 95Το ταμπελάκι στην τάπα της βενζίνης και στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου στο ibiza 1.4lt 101ps (του αδερφού μου) γράφει: 98 οκτάνια ελάχιστο.
-
Το μοτερ αυτό είναι γνωστό ότι καιει λάδια. Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο ξαδερφός μου στο Ibiza 1400 101hp. Ούτε το ότι κάνει σαν ντιζελ είναι περίεργο το έχω δει και σε άλλα VAG αυτοκίνητα, αν και κάνουν σαν ντιζελ από την αρχή.
Το άλλο που λέει ο φίλος μάλλον είναι πολλαπλασιαστης, θα παίξει κάπου στα 100 ευρω, ίσως και πιο κάτω αν είναι γνησιος ή ακόμα λιγοτερα αν ειναι ιμιτασιόν!!! -
Ειναι απο τα γνωστα και αρκετα προβληματα των συγκεκριμενων αυτοκινητων.
Και για να μη νιωθεις μοναξια ,σημερα επαθα ακριβως τα ιδια με σενα στο IBIZA.To φωτακι του κινητηρα ειναι ακομη αναμμενο,πρεπει να παω να το κοιταξουν.Ευτυχως σταματησε να τρεμει.Μπορει να τη γλυτωσα και να μην ειναι πολλαπλασιαστης ,αλλα απλα κακη βενζινη.
Πρεπει να ειναι η τριτη ή τεταρτη φορα που το παθαινω.Και εχω μονο 34000 χμ.
Τραγικο ...Απορω για ποια αξιοπιστια μιλανε. -
Απλά θα επαναλάβω ότι τα ibiza/cordoba 1.4 16ν 100 ίππων χρονολογίας 2002-τέλος του 2003 είχαν ελλατωματικούς πολλαπλασιαστές (φτού να μη το ματιάσω αλλά το δικό μου είναι οκ ακόμη, μοντ. 2002, 100.000+χλμ )είχαν έντονο πρόβλημα κατανάλωσης λαδιού κυρίως προερχόμενο απο ελλατωματικά ελατήρια ή/και τσιμούχες βαλβίδως ή/και ελλατωματική κεφαλή. Η κεφαλή σπάνια άλλαζε οπότε η κατανάλωση λαδιού συνεχίζονταν, μειωμένη μεν, ακόμα και μετά απο επισκευή σε ελατήρια-τσιμουχάκια! Το τράβηγμα δεξιά είναι στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ακόμα και με αλλάγμένα τα άχρηστα εργοστασιακά σινεμπλοκ! Άλλο συχνό πρόβλημα είναι η βαλβίδα EGR, η οποία τα φτύνει και σε αφήνει στο δρόμο...
Το τρέμουλο, όπως είπαν αρκετοί,είναι μάλλον απο πολλαπλασιαστή...ΥΓ. Όλοι οι 1.4 16ν δουλεύουν απίστευτα καλά με λάδια 0/5-30/40, αν βάλεις μία φορά κάποιο απο τα προηγούμενα δεν θα ξαναβάλεις 10-40 ποτέ
-
Μήπως έχουν κολλήσει 2-3 υδραυλικά ωστήρια ? Δε θα είναι η πρώτη φορά. Αν έχεις καμμένο πολλαπλασιαστή θα δουλεύει με 3 κυλίνδρους, θα έχει κραδασμούς και δεν θα ανεβάζει εύκολα στροφές, συμβαίνει αυτό ?
-
Mπά σε αυτό το μοτέρ είναι κλασσικό πρόβλημα όπως και όλα όσα αναφέρει...
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
(αν & δε νομίζω ότι θα διαρκέσει πολύ αυτό, εφόσον έχεις λίγα χλμ - ελπίζω να είναι αληθινά...)Αν δε μιλάμε για σκευωρία τα χιλιόμετρα είναι αληθινά μιας και επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία και δίνοντας τον αριθμό πλαισίου έμαθα το ιστορικό του αυτοκινήτου και όντως τα χιλιόμετρα γίνονταν σταδιακά ~7000 το χρόνο.
Σέρβις πριν το αγοράσεις, πότε είχε γίνει τελευταία φορά; Τι λέει το sevice book;
Είχε γίνει κανονικό σέρβις στα 30000 χλμ, απλά αυτό είχε γίνει ~1 χρόνο πριν πάρω στα χέρια μου το αυτοκίνητο. Εγώ αγοράζοντάς το άλλαξα μόνο λάδια και φίλτρο λαδιού.
Καλό θα ήταν να ελέγξεις & την κατάσταση των μπουζί σου & να τα αντικαταστήσεις, εάν χρειαστεί. Κοντά στα 30€ κοστίζει η 4άδα τους, 20€ ο καθαρισμός πεταλούδας (τιμές από εξουσιοδοτημένο της Skoda).
Θα τα κοιτάξω και αυτά...
Ευχαριστώ
Ποσο λαδι καταναλωνει παραπανω, απο οσο λεει το manual πως ειναι φυσιολογικο?
Κατανάλωσε ~1,6 λίτρα λαδιού σε 2000 χλμ, μέσα δηλαδή στο όριο του κατασκευαστή 1 λίτρο ανά 1000 χλμ. Ελπίζω απλά ότι θα ισχύει αυτό που διάβασα ότι ίσως κατανάλωσε πολύ λάδι λόγω της αλλαγής από 10W-40 σε 5W-30. Κάτι αντίστοιχο όντως είχε συμβεί και με το Φιατάκι μου και συνέβη μόνο στην 1η αλλαγή.
...(σε συνδυασμό με το ότι το αμάξι κανονικά θέλει μινιμουμ 98 οκτάνια όπως λέει στο πορτάκι της τάπας και εγώ του βάζω 95άρα).
ποσο σιγουρος εισαι σχετικα με αυτο?
ψαχνοντας βρηκα αυτο...Τύπος Καυσίμου Ελάχιστος αριθμός οκτανίων 95
Τύπος Καυσίμου Ελάχιστος αριθμός οκτανίων 95
Το ταμπελάκι στην τάπα της βενζίνης και στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου στο ibiza 1.4lt 101ps (του αδερφού μου) γράφει: 98 οκτάνια ελάχιστο.
Ότι είπε ο Κάβουρας... και γω από εκεί το είδα
Το τράβηγμα δεξιά είναι στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ακόμα και με αλλάγμένα τα άχρηστα εργοστασιακά σινεμπλοκ!
Αυτό πρώτη φορά το άκουσα Μου λες δηλαδή να μην το πολυψάχνω γιατί λύση δε θα βρω; Ρωτάω για να μη ξοδεύω τσάμπα λεφτά αν είναι...
Μήπως έχουν κολλήσει 2-3 υδραυλικά ωστήρια ? Δε θα είναι η πρώτη φορά. Αν έχεις καμμένο πολλαπλασιαστή θα δουλεύει με 3 κυλίνδρους, θα έχει κραδασμούς και δεν θα ανεβάζει εύκολα στροφές, συμβαίνει αυτό ?
Δεν το οδήγησα το αυτοκίνητο για να καταλάβω διαφορά στην απόδοση, κραδασμούς πάντως έχει πολλούς με ακίνητο το αυτοκίνητο. Πήρα τηλέφωνο στη Seat και μου είπαν και αυτοί για πολλαπλασιαστή. Μου είπαν να ανεβάσω 2-3 φορές τις στροφές στις 4000 μήπως και το ξεπεράσει αν είχε βουλώσει κάτι, αλλά δε διορθώθηκε το πρόβλημα. Αύριο θα το βγάλω έξω από το στρατόπεδο και θα καλέσω την οδική να έρθει να το πάει στο συνεργείο. Μου είπαν να μην το μετακινήσω όχι τόσο γιατί θα κάνω ζημιά στον κινητήρα, αλλά περισσότερο γιατί θα κάνω ζημιά στον καταλύτη λόγω άκαυστης βενζίνης.
**Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Ήταν κατατοπιστικότατες **
Τώρα που μου πέρασε η σύγχιση τα βλέπω πιο ήρεμα τα πράγματα... αφού είναι ελαττωματικά κάποια εξαρτήματα θα τα αντικαταστήσω και ελπίζω να διορθωθούν τα προβλήματα.
Θα σας ενημερώσω αύριο για τη διάγνωση αν προλάβουν να το κοιτάξουν στο συνεργείο.
-
πωπω 1.6 λίτρα λάδι σε 2k χλμ....δεν θα την πάλευα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πωπω 1.6 λίτρα λάδι σε 2k χλμ....δεν θα την πάλευα.Ύστερα από 600 χλμ πάντως πηγαίνοντας από την Αθήνα στην Ορεστιάδα (οπότε και έλεγξα τη στάθμη) αν έκαψε κάτι πρέπει να μιλάμε για 50-100 ml το πολύ, σίγουρα όχι παραπάνω, μιας και η στάθμη ήταν κανα χιλιοστό κάτω από το max (Αν δεν ήταν εκεί από την αρχή κιόλας, απ' όταν δηλαδή άλλαξα τα λάδια). Βέβαια μιλάμε για καθαρά αυτοκινητόδρομο και δεν το πίεζα καθόλου το αυτοκίνητο...
-
Αθήνα Ορεστιάδα 600χλμ...???? Κολυμπώντας πάς?? Γιατί Αθήνα Αλεξανδρούπολη εμένα μου βγαίνει γύερω στα 830 και η Ορεστιάδα είναι αρκετά παραπάνω.... Ή εννοείς ότι τα τσέκαρες πχ στο Βόλο και μετά πάλι στην Ορεστιάδα?
Ολο χαλάει, γιατί??? (Δεν αντέχω άλλο!!!)