-
Για να σε κόψουνε για αμοριτισέρ πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά απόδοσης αριστερά και δεξιά στον ίδιο άξονα. Εμπρος και πίσω δεν τους ενδιαφέρει να έχουν ίδια απόσβεση.
-
Επειδή εδώ στην Ελλάδα έχουμε ξεφύγει εντελώς έκατσα και έψαξα το θέμα των φωτογραφιών...
Ένας πιστοποιημένος τεχνικός έλεγχος οχημάτος απο τα ΚΤΕΟ, απαιτεί τα ανάλογα πιστοποιητικά εγκαταστάσεων και προσωπικού. Υποχρεωτική είναι η πιστοποίηση με το ISO 9001, με το οποίο εφοδιάζονται τώρα τα δημόσια ΚΤΕΟ, και για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει το πιστοποιητικό ISO 17020. Πρόκειται για το «αυστηρότερο» πιστοποιητικό της κατηγορίας και περιλαμβάνει πέραν των ελέγχων σε μηχανήματα και διαδικασίες, όπως πχ το οτι τα δελτία ελέγχων πρέπει να είναι μηχανογραφημένα, και φωτογράφιση των οχημάτων με τις οποίες αποδεικνύεται και ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει ο έλεγχος και οτι έγινε όντως ο τεχνικός έλεγχος.
«Ένας πιστοποιημένος έλεγχος ξεκινά απο την φωτογράφιση του αυτοκινήτου με την είσοδό του στο ΚΤΕΟ. Με το που βγαίνει η πρώτη **φωτογραφία **στην είσοδο, στη συνέχεια γίνεται έλεγχος καυσαερίων, μετά μέτρηση του αμορτισέρ, των φρένων και στους δύο άξονες του οχήματος και στη συνέχεια στον λεγόμενο «λάκκο». Εκεί βγαίνουν άλλες τέσσερις **φωτογραφίες **του οχήματος, πρόσοψη, πίσω και κάτω όψη και ελαστικά. Στη συνέχεια σειρά έχει ο έλεγχος στο «τζογόμετρο» και τέλος ο έλεγχος των φώτων» μας εξηγεί ο Γενικός Διευθυντής του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ Autoδιάγνωση Γιώργος Γεράκης.
Την ώρα που τα δημόσια ΚΤΕΟ βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης το...2013, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ για να πάρουν άδεια λειτουργίας, προαπαιτείται απο τη νομοθεσία η πιστοποίησή όχι μόνο των μηχανημάτων αλλά και του προσωπικού.
**«Ένας πιστοποιημένος έλεγχος ΚΤΕΟ, με τη φωτογράφιση του οχήματος, δείχνει πως ο έλεγχος είναι αληθινός αφού οι κάμερες είναι συνδεδεμένες με το Υπουργείου Μεταφορών. **Η νομοθεσία είναι αυστηρή και σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ τα δελτία ελέγχου είναι μηχανογραφημένα και δεν έχουν ίχνος στυλό επάνω τους παρά μόνο η υπογραφή του ιδιοκτήτη. Σε αντίθεση με τα δημόσια ΚΤΕΟ που τα δελτία ελέγχου είναι γραμμένα με στυλό, μέχρι πρότινως» υπογραμμίζει ο κ. Γεράκης.
http://www.kozani.tv/index.php/yootheme ... otiko-kteoΈχουμε ξεφύγει εντελώς ...
-
Γιατί;
-
Γιατί θα είναι πιο δύσκολο να πάρεις χαρτί ότι πέρασε ΚΤΕΟ το αμάξι χωρίς να έχει εμφανισθεί.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί θα είναι πιο δύσκολο να πάρεις χαρτί ότι πέρασε ΚΤΕΟ το αμάξι χωρίς να έχει εμφανισθεί.Στη χώρα της ρεμούλας, της απατεωνιάς και της φακελοποίησης, εγώ αμφισβητώ ότι οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς που ισχυρίζονται.
Άλλωστε στο δικό μου έβγαλαν πολλές φωτογραφίες και όχι μόνο 5.
Την φωτογραφία του πορτμπαγκάζ τι την ήθελαν;
Αν και κατάλαβα τι τράβηξε φωτογραφία ο άγνωστος τυπίσκος... -
Για ποιόν λόγο την τράβηξε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για ποιόν λόγο την τράβηξε;Θα το βγάλει με πωλητήριο στο car.gr
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
5.
Την φωτογραφία του πορτμπαγκάζ τι την ήθελαν;
Αν και κατάλαβα τι τράβηξε φωτογραφία ο άγνωστος τυπίσκος...Τι περίεργο κουβαλάς ;
-
Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει κάποιος άγνωστος, φωτογραφίες το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και να κρατά αρχείο στο οποίο φαίνονται πινακίδες και το περιεχόμενο του πορτμπαγκάζ ή του εσωτερικού. Και ταυτόχρονα να έχει και όλα τα προσωπικά μου στοιχεία (δ/νση κατοικίας, τηλέφωνα κλπ...).
Από εκεί και πέρα όσο αφορά το δικό μου πορτμπαγκάζ άδειο δεν είναι.Την ημέρα που το πήγα στο ΚΤΕΟ το χρησιμοποίησα για να πάω στην εργασία μου και μετέφερα αρκετό υλικό της εργασίας μου. Η φωτογράφηση, χωρίς την έγκρισή μου, από κάποιον άγνωστο τύπο θεωρώ ότι είναι παράνομη, ειδικά όταν έχει στη διάθεσή του και τα προσωπικά μου στοιχεία.
Αν τώρα υπάρχει κόσμος ή και μέλη εδώ που θεωρούν ότι αυτά είναι φυσιολογικά, τότε πάω πάσο. No problem.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει κάποιος άγνωστος, φωτογραφίες το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και να κρατά αρχείο στο οποίο φαίνονται πινακίδες και το περιεχόμενο του πορτμπαγκάζ ή του εσωτερικού. Και ταυτόχρονα να έχει και όλα τα προσωπικά μου στοιχεία (δ/νση κατοικίας, τηλέφωνα κλπ...).Από εκεί και πέρα όσο αφορά το δικό μου πορτμπαγκάζ άδειο δεν είναι.Την ημέρα που το πήγα στο ΚΤΕΟ το χρησιμοποίησα για να πάω στην εργασία μου και μετέφερα αρκετό υλικό της εργασίας μου. Η φωτογράφηση, χωρίς την έγκρισή μου, από κάποιον άγνωστο τύπο θεωρώ ότι είναι παράνομη, ειδικά όταν έχει στη διάθεσή του και τα προσωπικά μου στοιχεία.
Αν τώρα υπάρχει κόσμος ή και μέλη εδώ που θεωρούν ότι αυτά είναι φυσιολογικά, τότε πάω πάσο. No problem.
Διαμαρτυρήθηκες εκεί;
-
@ storm
Πολύ σωστά θα μου πεις ότι 'Στην Ελλάδα είμαστε ποιος ξέρει τι θέλουν ακριβώς αυτά τα στοιχεία'. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ μα ποτέ ως σήμερα δεν έχω νιώσει ότι κάποια στοιχεία μου που έχουν συλλέγει χωρίς τη συγκατάθεση μου έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Αυτό γιατί μέσω των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης οι ίδιοι έχουμε φακελώσει τόσο τους εαυτούς μας που πρακτικά πχ. φτάνει κάποιος να έχει το χρόνο, και να θέλει, να διαβάσει αυτά που έχουμε αναρτήσει εκεί ώστε να έχει μία σφαιρικότατη και ακριβή άποψη της ψυχοσύνθεσης μας και του πως οι απόψεις και θέσεις μας αλλάζουν συν τω χρόνω.
Δεν έχω την τάση να ενοχλούμε από αυτό που λες. Αν υπάρχει κάτι που δεν θέλω να δει κάποιος απλά το αφαιρώ πριν πάω να αφήσω το αμάξι στο συνεργείο. Το ίδιο δεν συμβαίνει όταν πάω για τακτική συντήρηση. Ή όταν αφήνω το αμάξι για πλύσιμο.
Αυτό που ενοχλεί είναι ότι υπάρχει φωτογραφία ή το γεγονός ότι αυτός που φωτογραφίζει είναι κάποιος κακός Ιδιώτης για λογαριασμό του κράτους ;
Εμένα πχ. μου φάνηκε παράξενο το γεγονός ότι ο τεχνικός καθάρισε ενδελεχώς την περιοχή όπου υπάρχει ο αριθμός του VIN χαραγμένος στο σασί ώστε να ταυτοποιήσει το όχημα και όχι απλά να κοιτάξει το καρτελάκι που βρίσκεται στη βάση του υαλοθώρακα. Αλλά οι εντολές που είχε είναι αυτές και σκεπτόμενος λογικά βρήκα ότι αυτό σημαίνει ότι εκεί τουλάχιστον ένα κλεμμένο ή κομμένο όχημα δεν θα περνούσε τον έλεγχο.
Από εκεί και πέρα η ύπαρξη αρχείου ειδικά όσον αφορά το κάτω μέρος του οχήματος (κατάσταση αναρτήσεων και ΕΛΑΣΤΙΚΑ) είναι απολύτως αναγκαία και απαραίτητη κατά τη γνώμη μου. Στα μεγάλα οχήματα που για χρόνια τα ελαστικά ΚΤΕΟ έδιναν και έπαιρναν (πήγαινες να αλλάξεις λάστιχα για να περάσεις ΚΤΕΟ και μετά πάλι πίσω με τις 'ανθρωπόσκοτώστρες' που έλεγες ότι ήταν τα ελαστικά του φορτηγού/ρυμούλκας) ίσως αυτό αν η βάση δεδομένων θα είναι διαθέσιμη και στο περιπολικό που θα κάνει τον έλεγχο να αποτελέσει έναν μηχανισμό αποτελεσματικού ελέγχου. Προσωπικά σε κάθε αλλαγή ελαστικού ή σέρβις όταν το όχημα ανεβαίνει σε ράμπα τραβώ φωτογραφίες από το κάτω μέρος. Η σύγκριση τους με παλαιότερες αποτελεί μία μέθοδο ώστε να έχω και άποψη για την εξέλιξη της φθοράς των μηχανικών μερών του οχήματος. Ενός εξαρτήματος που κακά τα ψέματα έχει να κάνει και με τη ζωή μας και με τη ζωή των συνανθρώπων μας. Ε δεν θέλει και λίγο περισσότερη προσοχή ;
Just my 2c
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Διαμαρτυρήθηκες εκεί;Ρώτησα όταν με φώναξαν στο ταμείο την κοπέλα η οποία έκανε ότι δεν καταλάβαινε. Κάτι ψέλλισε ότι πρέπει να φωνάξει κάποιον από το χώρο του συνεργείου, περίμενα λίγο, με γείωσε κανονικά και σηκώθηκα και έφυγα γιατί έπρεπε να πάω στην εργασία μου.
@ storm
Πολύ σωστά θα μου πεις ότι 'Στην Ελλάδα είμαστε ποιος ξέρει τι θέλουν ακριβώς αυτά τα στοιχεία'. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ μα ποτέ ως σήμερα δεν έχω νιώσει ότι κάποια στοιχεία μου που έχουν συλλέγει χωρίς τη συγκατάθεση μου έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Αυτό γιατί μέσω των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης οι ίδιοι έχουμε φακελώσει τόσο τους εαυτούς μας που πρακτικά ...
Εγώ βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων από άγνωστες πηγές, προς κάθε κατεύθυνση χωρίς την συγκατάθεσή μας.
Επίσης μετά τα περιστατικά που είχα στην οικία μου με τις δύο κλοπές, πλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν.
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρησιμοποιώ και ούτε ξέρω τι είναι αυτά.
Μόνο σε 2 φόρουμς γράφω σχετικά τακτικά. Εδώ και στο PSCLUB. Σπάνια σε κάποια φόρουμς τεχνολογίας (Myphone/Insomnia). Τέσπα. Ας το κλείσουμε εδώ το θέμα. -
πριν λιγο καιρο που περασα ΚΤΕΟ το Βιταρα ειχαν πρωτοβάλει τις καμερες.
Οι καμερες ηταν δυο, σε σταθερο σημειο του διαδρομου και εβγαζαν το αυτοκινητο απο μπροστα οταν εισερχοταν στον διαδρομο και απο πισω στη συνεχεια.
Ηταν ενας τροπος ταυτοποιησης του οχηματος και οι φωτογραφιες ηταν διαθεσιμες σε καποιο γραφειο του Υπουργειου σε πραγματικο χρονο.
Καλη πρακτικη κατα τη γνωμη μου γιατι ήταν γνωστο το 'τρυκ' με το αυτοκινητο πασπαρτου που ειχαν μερικα ΚΤΕΟ και περνουσε στη θεση αλλων.
Εμενα με εκοψαν δυο φορες για καυσαερια και περασα με την τριτη.
Αν εβαζα πχ αλλο αυτοκινητο στον επανελεγχο θα περνουσα 'αερα'Προχθες που περασα το σκουτερ εβγαζαν φωτογραφιες με το ταμπλετ που χρησιμοποιουσαν για να περνανε τα στοιχεια του οχηματο.
Εβγαλε μια απο μπροστα, μια απο πισω και μια το μερος του πλαισιου που ειχε χτυπημενο τον αριθμο VIN.
για να πω την αληθεια δεν προσεξα τι εκαναν με τα ΙΧ, αλλα οι σταθερες καμερες υπηρχαν.
-
Στο φεισμπουκ βάζετε φωτό ασύστολα , και επειδη έβγαλαν 2-3 φωτό το αμάξι σας γκρινιαζετε..... ήμαρτον
-
Ληγμένα παίρνεις;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ληγμένα παίρνεις;Οχι ... δεν έχουνε λήξη
-
Επειδή έκανα μία κουβέντα με συνάδελφο Μηχανικό για το θέμα των φωτογραφιών και την πιθανότητα αυτές να καταλήξουν στα λάθος χέρια αυτά που αποκόμισα από την κουβέντα είναι τα κάτωθι:
-
Το όποιο κόστος συντήρησης, διατήρησης του συστήματος είναι αμελητέο εμπρός στο κόστος διαχείρισης ενός μόνον πολυτραυματία από τροχαίο.
-
Το κόστος των υποδομών που απαιτούνται για τη δουλειά αυτή είναι πραγματικά ελάχιστο.
-
Οι φωτογραφίες δεν είναι υπερ-υψηλής ανάλυσης οπότε και πέραν των στοιχείων που συλλέγονται (κυρίως αριθμός πλαισίου και μηχανής) δεν είναι χρήσιμες σε τίποτα άλλο. Αυτό που ζητείται είναι να φωτογραφηθεί σε κάθε όχημα ο αριθμός VIN τόσο εμπρός όσο και πίσω ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να κυκλοφορούν οχήματα τροπέτα.
Φυσικά το λαμόγιο δύσκολα θα αντιμετωπιστεί όπως και σε όλες τις περιπτώσεις. Κανείς δεν είναι βέβαιος ότι η νταλίκα δεν θα βάλει πάλι τα ελαστικά φονιάδες ή ότι οι φωτογραφίες κάτω από το όχημα δεν θα είναι από άλλο όχημα κ.λπ. Αλλά πια ο φόβος και μόνον ότι η ασφαλιστική δεν θα αποζημιώσει σε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα ο Ιδιοκτήτης να κινδυνεύει με την προσωπική του περιουσία είναι επαρκές ώστε να μειωθεί ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων σε επικίνδυνη κατάσταση.
Αυτό που τον απασχολούσε όμως ιδιαίτερα, είναι η άθλια κατάσταση των οχημάτων της Ο.Σ.Υ. Α.Ε. Όπως μου είπε '... κυκλοφορούν οχήματα που ακόμα και στο Μπαγκλαντές το 1970 θα είχαν θεωρηθεί ακατάλληλα...'.
-
-
Περασα κτεο σημερα, ολα μια χαρα. Μια απορια ομως μου δημιουργηθηκε οταν η κοπελα στην υποδοχη με ρωτησε αν εχω φιμε τζαμια και κοτσαδορο...δεν εχω βεβαια τιποτα απ αυτα αλλα γιατι το ρωτανε? Δε μου κοψε εκενη την ωρα να ρωτησω
-
Ρώτησαν για φιμέ; Φοβερό... Μάλλον το ΚΤΕΟ που πήγες αποτελεί εξαίρεση του κανόνα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Επειδή έκανα μία κουβέντα με συνάδελφο Μηχανικό για το θέμα των φωτογραφιών και την πιθανότητα αυτές να καταλήξουν στα λάθος χέρια αυτά που αποκόμισα από την κουβέντα είναι τα κάτωθι:-
Το όποιο κόστος συντήρησης, διατήρησης του συστήματος είναι αμελητέο εμπρός στο κόστος διαχείρισης ενός μόνον πολυτραυματία από τροχαίο.
-
Το κόστος των υποδομών που απαιτούνται για τη δουλειά αυτή είναι πραγματικά ελάχιστο.
-
Οι φωτογραφίες δεν είναι υπερ-υψηλής ανάλυσης οπότε και πέραν των στοιχείων που συλλέγονται (κυρίως αριθμός πλαισίου και μηχανής) δεν είναι χρήσιμες σε τίποτα άλλο. Αυτό που ζητείται είναι να φωτογραφηθεί σε κάθε όχημα ο αριθμός VIN τόσο εμπρός όσο και πίσω ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να κυκλοφορούν οχήματα τροπέτα.
Φυσικά το λαμόγιο δύσκολα θα αντιμετωπιστεί όπως και σε όλες τις περιπτώσεις. Κανείς δεν είναι βέβαιος ότι η νταλίκα δεν θα βάλει πάλι τα ελαστικά φονιάδες ή ότι οι φωτογραφίες κάτω από το όχημα δεν θα είναι από άλλο όχημα κ.λπ. Αλλά πια ο φόβος και μόνον ότι η ασφαλιστική δεν θα αποζημιώσει σε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα ο Ιδιοκτήτης να κινδυνεύει με την προσωπική του περιουσία είναι επαρκές ώστε να μειωθεί ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων σε επικίνδυνη κατάσταση.
Αυτό που τον απασχολούσε όμως ιδιαίτερα, είναι η άθλια κατάσταση των οχημάτων της Ο.Σ.Υ. Α.Ε. Όπως μου είπε '... κυκλοφορούν οχήματα που ακόμα και στο Μπαγκλαντές το 1970 θα είχαν θεωρηθεί ακατάλληλα...'.
Τα έχω γράψει άπειρες φορές. τα οχήματα της ΟΣΥ ΑΕ είναι κινητά φέρετρα. Ειδικά τώρα που η συντήρηση στην κυριολεξία έχει πάει άπατη (ούτε το τυπικό δεν γίνεται δλδ αλλαγή λαδιών) είναι θέμα χρόνου να γίνει ατύχημα... Την περασμένη βδομάδα έσπασαν τα φρένα απο ένα Γερμανικό Ο405Ν του ΑΣ Ελληνικού........ πάλι καλά είχε σχολάσει και δεν κουβάλαγε κόσμο. Ψιλοάρπαξε ένα ΕΛΒΟ O405GN2 (καλά τα ΕΛΒΟ έχουν μια λατρεία στις αυταναφλέξεις ), τα Σακαρακακέίκα VOLVO απλά τα μισά είναι εκτός δύναμης πλέον , τα Solaris απο άλλο ανέκδοτο. Γενικά ο στόλος έχει πάει στον αγύριστο και ακόμα παραπέρα....
-
ΚΤΕΟ -Πότε?