-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Μια διόρθωση στα παραπανω λεγόμενα μου, μιας και το προηγούμενο μας αυτοκίνητο το πέρασα αρχές Δεκέμβρη κι είχα ξεχάσει...μόλις πέρασα στην auteco άλλο ενα μας και μιας κι η έκπτωση με το κουπόνι της hol είναι 18 ευρώ...55-18= 37 ευρώ που πλήρωσα! Not bad at all!Ακρίβυνε η ζωή κάποτε το κόστος ήταν 37 ευρώ, με κάρτα καυσαερίων (3 λεπτά υπόθεση), ΧΩΡΙΣ κουπόνι των 18 Ευρώ.
Btw, αν θέλει κανείς τέτοια κουπόνια για Auteco μου περισσεύουν 2-3.
Πάντως ξεφτίλα να σε περνάνε και για παράνομα φιμέ, και για φώτα 'ό,τι να ναι', και για ληγμένα ελαστικά, κλπ, κλπ...
Αν είναι έτσι ας βγάζουν και τα συνεργεία πιστοποιητικό ΚΤΕΟ, όπως βγάζουν κάρτα καυσαερίων, έτσι κι αλλιώς αν κάτι δεν είναι σωστό σ' ένα αμάξι είναι οι πλέον αρμόδιοι να το βρουν. -
Καλησπέρα
Έχει πάει κάνεις στο κτεο Χολαργού να μας πει τι παίζει ;;; -
Ο χρήστης Master Lalakis έγραψε:
Καλησπέρα
Έχει πάει κάνεις στο κτεο Χολαργού να μας πει τι παίζει ;;;+1
Επίσης αν ξέρει κανείς,
υπάρχει πρόβλημα-πρόστιμο αν δεν έχεις την ημέρα του ΚΤΕΟ να επιδείξεις την παλιά κάρτα καυσαερίων
ή ακόμα και δεν είχες βγάλει καθόλου την περσινή κάρτα καυσαερίων ;
(Ξέρω ότι το νέο δελτίο ΚΤΕΟ θα επέχει θέση ΚΕΚ
και επομένως δεν το ρωτάω για αυτό.)Ρωτάω επειδή την τελευταία φορά που πέρασα ΚΤΕΟ πριν 2 χρόνια
θυμάμαι που μου είχαν ζητήσει την ΚΕΚ που θα έληγε
και αναρωτιέμαι αν ελέγχουν την ύπαρξη της παλιάς ΚΕΚ.Βλέπω πχ εδώ
http://www.auteco.gr/elegchos-kteo/eleg ... a-kteo-ix/Μαζί με το Ι.Χ. αυτοκίνητό σας χρειάζεται να έχετε:
‘Αδεια κυκλοφορίας
Ταυτότητα
Δελτίο προηγούμενου ελέγχου (αν έχει εκδοθεί κατά το παρελθόν)
Εγκρίσεις τύπου (σε περίπτωση τροποποιήσεων ή μετασκευής του οχήματος)
Πλήρες και ισχύoν φαρμακείο
Ισχύοντα Πυροσβεστήρα
Τρίγωνοαλλά δε λέει κάτι για ΚΕΚ ή για επιπτώσεις από τη μη επίδειξη ΚΕΚ.
By the way
'δευτερεύουσες ελλείψεις' στο παλιό δελτίο ΚΤΕΟ
αν παραμένουν και δε διορθώθηκαν,
θα έχουν ιδιαίτερη σημασία στον τωρινό έλεγχο ΚΤΕΟ; -
Καλημέρα
Τον Ιούλιο που πήγα δεν μου ζήτησαν την κάρτα(και να ζήταγαν δεν υπήρχε).20 λεπτά κράτησε ο έλεγχος,δεν το περίμενα. Τελικά όλα καλά πλήρωσα και έφυγα. -
καλημέρα
Ο χρήστης Master Lalakis έγραψε:
Καλημέρα
Τον Ιούλιο που πήγα δεν μου ζήτησαν την κάρτα(και να ζήταγαν δεν υπήρχε).20 λεπτά κράτησε ο έλεγχος,δεν το περίμενα. Τελικά όλα καλά πλήρωσα και έφυγα.αν επιτρέπεται
σε ποιό ΚΤΕΟ πήγες; -
Δεν ζητάνε την ΚΕΚ και εγώ δυο φορές έχω πάει δε μου τη ζητήσαν.
Στην Autovision στο Φάληρο και στη Βάρη. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
καλημέραΚαλημέρα
Τον Ιούλιο που πήγα δεν μου ζήτησαν την κάρτα(και να ζήταγαν δεν υπήρχε).20 λεπτά κράτησε ο έλεγχος,δεν το περίμενα. Τελικά όλα καλά πλήρωσα και έφυγα.αν επιτρέπεται
σε ποιό ΚΤΕΟ πήγες;Σε αυτό που είναι στην μεσογείων στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών απέναντι από το υπουργείο εθνικής άμυνας
-
OK σ' ευχαριστώ
σ' αυτό πήγαινα παλιότερα και ήταν χαλαρά θα έλεγα
δεν ξέρω αν μετά το κλείσιμο και την επαναλειτουργία άλλαξαν τα πράγματα -
Υπάρχει κάποιος λόγος για να προτιμήσει κάποιος το δημόσιο ΚΤΕΟ;
Την τελευταία φορά που πήγα στο ΚΤΕΟ Χολαργού (πριν πολλά πολλά χρόνια), είχα πάει στις 5 το πρωί, για να μπω στην ουρά και κατάφερα να ξεμπλέξω μετά τις 11.00 το πρωί. Απίστευτη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία. Μέχρι και παράβολα βγάζαμε τότε.
-
Εγώ πήγα πρωί λίγο πριν τις 9 δεν είχε κόσμο το πήραν 3 άτομα το τσεκάρανε,πήγα και έκοψα το παράβολο (40€) και έφυγα.
-
Ακόμα με παράβολα δουλεύουν αυτοί;
Και υποθέτω ότι Σαββάτο δεν θα λειτουργεί το δημόσιο ΚΤΕΟ.Τέλος πάντων.
40euro, 10euro λιγότερα από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Καλά είναι.
Για όποιον μένει κάπου εκεί κοντά, τον βολεύει, έχει χρόνο στη διάθεσή του και θέλει να έχει πάρε/δώσε με το δημόσιο μπορεί να πάει και εκεί. -
Παρατήρησα στα χαρτιά του αυτοκινήτου μου ότι έβγαζε Κάρτα Καυσαερίων κάπου στα μέσα Ιουλίου, και περνούσε ΚΤΕΟ προς τα τέλη Οκτωβρίου. Στο δελτίο αναγράφει ότι αυτό ισχύει και σαν ΚΕΚ για έναν χρόνο από την ημερ/νία που το αυτοκίνητο πέρασε.
Αυτή τη στιγμή έχω στα χέρια μου μια κάρτα καυσαερίων η οποία έχει βγει φέτος το καλοκαίρι 7ος 2016 (και ισχύει έως 7ο 2017) και το δελτίο που γράφει ότι ισχύει σαν ΚΕΚ μέχρι τον 10ο του 2017. Ο υπάλληλος στο ΚΤΕΟ μου είπε να πετάξω τη ΚΕΚ που έχω και να κρατήσω το δελτίο τεχνικού ελέγχου σαν ΚΕΚ, και να πάω του χρόνου τον Οκτώβρη για κάρτα και όχι τον Ιούλιο;
Ομολογώ ότι με μπέρδεψε...Τη 'καλοκαιρινή' τη πετάω έτσι απλά, δηλαδή πήγε το δεκάρικο τσάμπα; Δεν σχολιάζω το ότι δεν μου είπαν τίποτα όταν πήγα το καλοκαίρι (έτυχε και ήταν το ίδιο ΚΤΕΟ), γιατί η εναλλακτική θα ήταν να κυκλοφορώ χωρίς ΚΕΚ παράνομα για 4 μήνες προφανώς.
Εγώ τελικά με ποιά ημερομηνία θα πρέπει να πάω για τη νέα ΚΕΚ?
-
Ο χρήστης nikolas445 έγραψε:
Παρατήρησα στα χαρτιά του αυτοκινήτου μου ότι έβγαζε Κάρτα Καυσαερίων κάπου στα μέσα Ιουλίου, και περνούσε ΚΤΕΟ προς τα τέλη Οκτωβρίου. Στο δελτίο αναγράφει ότι αυτό ισχύει και σαν ΚΕΚ για έναν χρόνο από την ημερ/νία που το αυτοκίνητο πέρασε.Αυτή τη στιγμή έχω στα χέρια μου μια κάρτα καυσαερίων η οποία έχει βγει φέτος το καλοκαίρι 7ος 2016 (και ισχύει έως 7ο 2017) και το δελτίο που γράφει ότι ισχύει σαν ΚΕΚ μέχρι τον 10ο του 2017. Ο υπάλληλος στο ΚΤΕΟ μου είπε να πετάξω τη ΚΕΚ που έχω και να κρατήσω το δελτίο τεχνικού ελέγχου σαν ΚΕΚ, και να πάω του χρόνου τον Οκτώβρη για κάρτα και όχι τον Ιούλιο;
Ομολογώ ότι με μπέρδεψε...Τη 'καλοκαιρινή' τη πετάω έτσι απλά, δηλαδή πήγε το δεκάρικο τσάμπα; Δεν σχολιάζω το ότι δεν μου είπαν τίποτα όταν πήγα το καλοκαίρι (έτυχε και ήταν το ίδιο ΚΤΕΟ), γιατί η εναλλακτική θα ήταν να κυκλοφορώ χωρίς ΚΕΚ παράνομα για 4 μήνες προφανώς.
Εγώ τελικά με ποιά ημερομηνία θα πρέπει να πάω για τη νέα ΚΕΚ?
Το ΚΤΕΟ διαρκεί για 2 χρόνια, η ΚΕΚ για ένα. Ως εκ τούτου, για να συμπέσουν και να μην μπερδευτείς σου είπε αυτό (να την πετάξεις), καθώς θα πρέπει να πας σε δύο δόσεις (για την επόμενη ΚΕΚ -πχ σε αντιπροσωπεία- και το ΚΤΕΟ).
Αλλά αν έχεις δύο ΚΕΚ που ισχύουν για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, όντως δεν έχει νόημα να κρατάς την παλιότερη, κρατάς μόνο αυτή με την μεταγενέστερη ημερομηνία λήξης.
Αν έχεις ήδη ΚΕΚ σε ισχύ όταν πας για ΚΤΕΟ ή συνεργείο, τους το λες γιατί μπορεί να το ξεχάσουν, να θεωρήσουν ότι δεν έχεις, να σου βγάλουν μια έτσι για το γαμώτο κλπ κλπ....
-
Καλά δεν τη πετάω, λυπάμαι το δεκάρικο, θα την αφήσω να κάνει απόσβεση πρώτα δηλαδή να περάσει η μπογιά της και θα πάω να ρίξω την επόμενη πάνω στην ημερομηνία που πέφτει και ΚΤΕΟ. Έτσι θα είμαι καλυμμένος για το μεσοδιάστημα και δεν θα μπερδευτώ μετά από δύο χρόνια με το καλό που θα ξαναπάω για ΚΤΕΟ, αν έχουμε λεφτά και αμάξι, αν υπάρχει ΚΤΕΟ, κράτος κλπ κλπ.
-
Να ρωτήσω κάτι:αυτοκίνητο ιχ που το κτεο του έληξε πέρυσι τον Φλεβάρη και δεν πήγε τότε για έλεγχο τι θα πληρώσει ως πρόστιμο αν πάει αύριο να περάσει κτεο;Εννοείται ότι θα πληρώσει τα περίπου 50€ του ελέγχου αλλά απο πρόστιμα εκπρόθεσμου ελέγχου τι να περιμένει;Φιλος στην δουλειά το ανακάλυψε σήμερα ότι πέρασε ένας χρόνος απο την λήξη του και δεν ξέρει αν η τσέπη του έχει αρκετό βάθος.
-
Νομιζω ειναι στανταρ το ποσο του προστιμου μετα απο ενα οριο.
-
65 ευρώ είναι το πρόστιμο αν έχει περάσει πάνω από εξάμηνο.
-
Α οκ!Επειδή κάπου διαβάζαμε + 150€ που ισχύει απο πέρυσι.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
65 ευρώ είναι το πρόστιμο αν έχει περάσει πάνω από εξάμηνο.20κατι e πληρωσα καπελο το Δεκεμβρη , ουτε ενα μηνα εκπροθεσμος,για τη zx γιατι ο πατερας επαιρνε ορκο οτι περναει τον Γεναρη. Οσο παιρναει ο καιρος μικραινει η ημερησια προσαυξη οπως φαινεται απο το παραπανω ποσο μετα το 6μηνο.
-
Αν μπείτε σε καμμία ιστοσελίδα ΚΤΕΟ σε κάποια θα βρείτε και τιμοκατάλογο για το κοστος και τα τυχόν πρόστιμα αναλόγως του χρονου που ειναι εκπροθεσμο.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΚΤΕΟ -Πότε?