-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
έχω ακούσει χωρίς να επιβεβαιώνω ότι ο τροχαίος μπορεί να σε γράψει αν έχει περάσει πενταετία βάσει ΚΟΚ και άντε εσύ να αποδείξεις ότι δεν φταις επειδή το κρατικό ΚΤΕΟ έχει μείνει πίσω!!!!!Ευτυχώς όχι!
Εμένα το AX ήταν να περάσει πρώτο ΚΤΕΟ Ιαν. 2003 (παρακολουθούσα τις ημερομηνίες από το http://www.in.gr/auto/check.asp και επιβεβαίωνα τηλεφωνικά). Στα μέσα Δεκέμβρη 2002 (και ενώ ακόμα δεν είχαν ανακοινωθεί ημερομηνίες για α' εξάμηνο) πήγε να μου δώσει μια χαζο-κλήση ένας Ζητάς (για παράνομο παρκάρισμα, με αλάρμ μπροστά σε περίπτερο για να πάρω καπνό!) και όταν ψιλο-τσαμπουκαλεύτηκα τα πήρε και άρχισε να ξεψειρίζει όλα τα χαρτιά μου (ζήτησε μέχρι και το συμβόλαιο της ασφάλειας, αλλά και τον πυροσβεστήρα!). Δεν βρήκε τίποτα μεμπτό, μέχρι που είδε ότι δεν είχα σημα ΚΤΕΟ στην πινακίδα και χάρηκε, αφού είχε δει ότι το αμάξι ήταν του 95 (7 ετών!). Του είπα ότι είμαι προγραμματισμένος για αρχές του νέου έτους και το τσέκαρε σε μια εκτύπωση που είχε μαζί του. Δεν βρήκε τον αριθμό στους ανακοινωθέντες και με παράτησε ήσυχο (φυσικά βρίζοντας).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ = Αν σε ελέγξουν και δεν έχουν στοιχεία μαζί τους, ζήτα να επιβεβαιώσουν μέσω ασυρμάτου ότι όντως έχει περάσει η 'κλάση' του αυτοκινήτου.
Υ.Γ.: Κότα δεν είμαι, αλλά δεν θα ξανατσαμπουκαλευτώ ποτέ σε Ζητά...
-
Εντυπώσεις από τα Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.: Με μια λέξη = ΑΡΙΣΤΕΣ Εμπειρία πρώτη, τηλεφωνώ μία Δευτέρα στο AUTOVISION Λαμίας και τους λέω 'Γειά σας, το απόγευμα γύρω στις 17.00 θα περνώ από Λαμία πηγαίνοντας από Λάρισα στην Αθήνα. Μπορείτε να ελέγξετε΄το αυτοκίνητό μου; Βεβαίως κύριε!' Ώρα 17.00 είμαι στο ΚΤΕΟ (σχεδόν πάνω στην Εθνική Οδό). Ώρα 17.25 είμαι έτοιμος και όλα αυτά με χαμόγελο, επαγγελματική εξυπηρέτηση και ευχάριστη αναμονή. Εμπειρία δεύτερη, χθές στο Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. της ίδιας αλυσίδας στη Λάρισα. Επανάληψη της πρώτης εμπειρίας. Συγχαρητήρια για την άριστη παροχή υπηρεσιών Χαλάλι τα λίγα ευρώ παραπάνω. Μπροστά στον σεβασμό προς τον οδηγό και την άριστη εξυπηρέτηση σε βολικές ώρες και ημέρες προσωπικά δεν δίνω καμμία σημασία. Αποό εδώ και στο εξής κανείς πια στα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. όπου σε κοιτούν με το ύφος του ζητιάνου για μην πω τίποτε χειρότερο
-
Καλα εχουν γινει τα πρωτα ΙΚΤΕΟ κσι συζητσμε ακομα για το παλαιου τυπου ΚΤΕΟ; Καμια σχεση ρε παιδια. Αλλη μια ταλαιπωρια εφυγε απο το κεφαλι μας με τα δημοσια ΙΚΤΕΟ. μεχρι και ιντερνετ υπαρεχει να περνας την ωρα σου μεχρι και online παρακολουθηση του ελεγχου του αυτοκινητου σου(σε αυτο της express service). Θα σκεφτω τα λιγα παραπανω ευρω οταν τελειωνω μια ωρα αρχιτερα και παω ηρεμος στη δουλεια μου; Ασε που ανακαλυψαμε και την ευγενεια και στα ΚΤΕΟ.
Εγω παντως πηγα δυο αυτοκινητα στ ΙΚΤΕΟ στο Καβαλαρι και ολα ηταν αψογα.
-
Eννοείται ΙΚΤΕΟ. Απλά καμία σχέση με τα δημόσια. Στα δημόσια θα πάνε κάτι
σαπάκια που βλέπω στον δρόμο με το σηματάκι για να λαδώσουν. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eννοείται ΙΚΤΕΟ. Απλά καμία σχέση με τα δημόσια. Στα δημόσια θα πάνε κάτι
σαπάκια που βλέπω στον δρόμο με το σηματάκι για να λαδώσουν....και κάποιοι συνταξιούχοι που ψάχνουν αφορμή να ξοδέψουν το χρόνο τους θα συμπληρώσω εγώ
Αν και πλέον οι ουρές έχουν εξαφανιστεί. Τσάμπα θα πάνε -
- Οτι στα δημόσια ψάχνονται να σε κόψουν μπας και τους λάδώσεις
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Να ρωτήσω επ' ευκαιρίας...κάρτα καυσαερίων από πότε και μετά υποχρεούμαστε να βγάζουμε;
[το δικό μου κλείνει στις 17 ...ένα χρόνο]
Μετά τον 1ο χρόνο
εγω εκλεισα χρόνο τον Αυγουστο αλλα έβγαλα ΚΕΚ μόλις σήμερα.
Το είχα ξεχάσει
-
Λοιπόν, με λίγα λόγια ΑΨΟΓΟ
Έλεγχος αμορτισέρ, φρένα, καυσαέρια, λάστιχα, δέσμη προβολέων, και όλα τα άλλα που έκαναν τα δημόσια.
(Τα καυσαέρια τα έχω πάνω γιατί στο δημόσιο τελευταία φορά με ρώτησαν μοντέλο, καύσιμο και συμπλήρωσαν την κάτρα έτσι )
Στο δίνουν και εκτυπωμένο και έχεις μια πολύ καλή εικόνα του αυτοκινήτου σου.
Καθαρά, απλά κι ωραία.
Και απ'ότι είδα, μπορείς να κάνεις τον έλεγχο και χωρίς ραντεβού.
Περνάς απ'έξω, βλέπεις φως, μπαίνεις, ρωτάς και σε μισή ώρα είσαι έτοιμος.
Ετσι κι εγώ πήγα να ρωτήσω γιατί είχα δουλεια εκει δίπλα κι έφυγα με το σηματάκι (-45€ ) -
Στο ΚΤΕΟ της express service πρεπει να έχουν κανει οντισιον για να πάρουν τις συγκεκριμένες κοπέλες!! Ειδικά αυτή στο ταμείο δεν παίζεται!!
Ίσως για κάποιους να ειναι σημαντικός λόγος για να το επιλέξουν -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Στο ΚΤΕΟ της express service πρεπει να έχουν κανει οντισιον για να πάρουν τις συγκεκριμένες κοπέλες!! Ειδικά αυτή στο ταμείο δεν παίζεται!!
Ίσως για κάποιους να ειναι σημαντικός λόγος για να το επιλέξουνΚαθε ποτε περνας για ιΚτεο απο εκει;
-
Σε οσους γυρισανε απο τις διακοπες καλο χειμωνα.
Οποιος ξερει ας με διαφωτισει. Το Σαββατο με εγραψαν γιατι δεν ειχα περασει ΚΤΕΟ και ο τροχονομος μου λεει 'για να το περασεις σιγουρα θα σε στειλω δικαστηριο ωστε αφου το περασεις να αθωωθεις'. Εγραψε στην κληση την ημερομηνια εκδικασης και το προστιμο 167 ευρω (αν και μου ελεγε οτι κανονικα παιρνουν και αδεια, πινακιδες).
Δηλαδη αν περασω εκπροθεσμα ΚΤΕΟ και παρουσιασω το αποδεικτικο στο δικαστηριο θα αθωωθω σιγουρα χωρις να πληρωσω το προστιμο? -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Ίσως για κάποιους να ειναι σημαντικός λόγος για να το επιλέξουνΚαλά, είναι όλες τους μία και μία...
Πέρασα και εγώ ΚΤΕΟ, πριν ένα μήνα.
Απίστευτη εξυπηρέτηση: πήρα τηλέφωνο Τρίτη, Τετάρτη έκλεισα ραντεβού(ημέρα που έληγε η προθεσμία) σε ώρα που εγώ ήθελα, πέρασα στο σαλόνι αφού πρώτα άφησα όλα τα χαρτιά-στοιχεία μου στην γραμματεία, άφθονος καφές(δωρεάν φυσικά), εφημερίδες πρωϊνές, playstation να παίξεις, υπολογιστές για να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο του αυτοκινήτου σου καθώς και για να περιηγηθείς στο Διαδίκτυο, τεράστιες τηλεοράσεις στο σαλόνι για να παρακολουθείς προγράμματα...Με κέρδισε το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ, και χαλάλι του τα λίγα ευρώ παραπάνω που πλήρωσα
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Δηλαδη αν περασω εκπροθεσμα ΚΤΕΟ και παρουσιασω το αποδεικτικο στο δικαστηριο θα αθωωθω σιγουρα χωρις να πληρωσω το προστιμο?Δεν είμαι ειδικός, αλλά έχει τύχει να δω τέτοιες ανάλογες δίκες, όπου εμφανίζεται ο πιτσιρικάς (που τον έγραψαν χωρίς δίπλωμα), δείχνει το δίπλωμα που εντωμεταξύ έβγαλε, και λήγει εκεί η υπόθεση, χωρίς τίποτα παραπάνω.
Το ότι θα είσαι εκπρόθεσμος δεν έχει καμία σημασία, νομίζω. Απλώς πάρε το πιστοποιητικό και εμφάνισέ το στο δικαστήριο. Η βλακεία είναι ότι θα χάσεις 2 μισά πρωινά από τη ζωή σου. Ένα για να παραβρεθείς στη 'δίκη' και άλλο ένα για να πας πριν μερικές μέρες και να δεις περίπου τι ώρα είσαι προγραμματισμένος.
Για το αν θα πληρώσεις τελικά το πρόστιμο, θα σε γελάσω... Ας μας πει κάποιος που ξέρει σίγουρα
-
Αν το όχημα είναι ΠΟΛΥ εκπρόθεσμο αλλάζει τίποτα;
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Αν το όχημα είναι ΠΟΛΥ εκπρόθεσμο αλλάζει τίποτα;Ισχύει οτι και στα δημοσια ..πληρωνεις το σχετικο προστιμο και καθαριζεις.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ισχύει οτι και στα δημοσια ..πληρωνεις το σχετικο προστιμο και καθαριζεις.
Kαι 10 χρόνια εκπρσόθρσμο να είναι, το πρόστιμο είναι το ίδιο, 34.52 ευρώ
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Ισχύει οτι και στα δημοσια ..πληρωνεις το σχετικο προστιμο και καθαριζεις.
Kαι 10 χρόνια εκπρσόθρσμο να είναι, το πρόστιμο είναι το ίδιο, 34.52 ευρώ
Εκτός αν είσαι μέχρι 2 βδομάδες εκπρόθεσμος. Τότε πληρώνεις το μισό πρόστιμο (τσεκαρισμένο, φέτος πέρασα εκπρόθεσμα το 1 αμάξι στο ιΚΤΕΟ του Γέρακα).
Μετά τις 2 βδομάδες όντως το πρόστιμο είναι στάνταρ ποσό -
Ο χρήστης balo έγραψε:
Αν το όχημα είναι ΠΟΛΥ εκπρόθεσμο αλλάζει τίποτα;Εγώ το ZX το πέρασα το.. 1997 (ήταν μοντέλο 1992 και έδιναν 4+1 χρόνια για
το πρώτο πέρασμα).Η 'εξυπηρέτηση' στο ΚΤΕΟ (στα σφαγεία θεσ/νίκης) ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
-
Μιλάμε για ανθρώπους αγράμματους και κομπλεξικούς, κάτι σαν μερικούς
καραβανάδες στο στρατο -
περνούσαν σαπάκια μπροστά στα μάτια μας, ΧΩΡΙΣ σειρά (εννοείται με μίζα)
-
Σου έκαναν τον έξυπνο, σε έβαζαν να ψάχνεις το σειριακό αριθμό του
κινητήρα όταν κάποιες π.χ γυναίκες δεν ξέρουν ούτε ποιός είναι ο κινητήρας -
Άλλους έβαλαν να ψάξουν τις τσιμούχες στις πόρτες για αντιστοιχίες των
αριθμών. Μιλάμε για σταλινική κατάσταση -
Το 'πέρασμα' πήρε 4 ώρες αναμονής, στην οποία μετακίνησα το αυτοκίνητο πάνω
από 20 φορές
Ορκίστηκα να μη τους ξαναδώ
Το 2005 το πέρασα για... 2η φορά, σε ΙΚΤΕΟ και πλήρωσα 35€ πρόστιμο ΜΟΝΟ.
Στο διάστημα 1997-2005, έκανα όλα τα service μου τακτικά και δεν είχα προβλήματα.
Και ποτέ δε με σταμάτησαν, ίσως γιατί το ΖΧ είναι αυτοκίνητο που ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ η τροχαία (δεν ξέρω γιατί, ίσως δεν γεμίζει το μάτι).Τώρα το focus ΜΟΝΟ σε ΙΚΤΕΟ, οι άλλοι να πάνε να ####@@#@#
-
-
Σήμερα πέρασε το μικρό Γαλλάκι ΚΤΕΟ στη Θέρμη...11 η ώρα ραντεβού, 11:21 μπήκα στο αυτοκίνητο και έφευγα από τον έλεγχο!
Ούτε πλακωθήκαμε με κανέναν, πήραμε κάρτα καυσαερίων, ούτε φασαρίες, ούτε νεύρα...μα είναι ΚΤΕΟ αυτό; Να σου μιλάνε και ευγενικά; Μετά λέμε για τα καλά του καπιταλισμού και για πρόοδο...Προτιμώ 1000 φορές το δημόσιο ΚΤΕΟ που τουλάχιστον ξέρεις ότι τα λεφτά που δίνεις, τα παίρνει η χώρα και οι υπάλληλοι εκεί πέρα. Έρχομαι άνθρωπέ μου να περάσω ΚΤΕΟ και δεν μου μιλάς στον ενικό και δεν με βρίζεις; Υπάρχει σειρά με προτεραιότητες; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Ευρώπες και ιστορίες...
-
επειδη πηγα και γω να πω την αληθεια δε ξαναπαω εκει..
βαρεθηκα του θανατα, αντεγκλησεις δεν ειχε, ξυλο και βρισιδι δεν επεσε..επισης δε περιμενα τουλαχιστον 2 ωρες για να πιω και τον καφε μου...
χασιμο χρονου γενικα!
ΚΤΕΟ -Πότε?