-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Είχα και γω την 1η μου επαφή με τα ΙΚΤΕΟ
Έκαναν σχετικά καλό έλεγχο (αλλά όχι αυτόν που έπρεπε)
Σάββατο και με πολύ κίνηση, ναι μεν τελειώσα σύντομα (ενώ σε κάποιο Δημόσιο θα χρειάζονταν τουλάχιστον τον 3πλάσιο χρόνο) αλλά ούτε λόγος για ελέγχους τριγώνων, πυροσβεστήρων κλπ
Απορώ ΑΝ έλεγξαν και τα φώταΤελος πάντων...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ακόμη και αν δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε να δουλεύουν τα ΙΚΤΕΟ, η διαφορά στο χρόνο αναμονής κατά τη διάρκεια του ελέγχουν, μας κάνει να τα ξαναπροτιμήσουμε για τον επόμενό μας έλεγχο...
Τα φώτα τα έλεγξαν σίγουρα, δεν θέλει και ιδιαίτερο χρόνο, τα άλλα σίγουρα τα έψαξαν και τα βρήκαν. Τουλάχιστον σε μενα έτσι έγινε και παρακολουθούσα απο το τζάμι την διαδικασία
-
ερωτηση:το αυτοκινητο μου εχει πινακιδες επαρχιας κ αν κ εχει περασει κτεο(στην πολη οπου εμενε ο προηγουμενος ιδιοκτητης) που εληγε το 06,στο χαρτι ειχαν αναγραψει μια παραταση μεχρι το 07(γιατι αραγε?).το σηματακι βεβαια στην πινακιδα αναγραφει 06.εγω μπορω να το περασω αυτες τις μερες κτεο(εννοειται ιδιωτικο)αν κ εχω πινακιδες επαρχιας?το γεγονος οτι θα παω λιγο πιο νωρις απο οτι πρεπει(κανονικα σεπτεμβριος ειναι)παιζει ρολο?ευχαριστω
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
ερωτηση:το αυτοκινητο μου εχει πινακιδες επαρχιας κ αν κ εχει περασει κτεο(στην πολη οπου εμενε ο προηγουμενος ιδιοκτητης) που εληγε το 06,στο χαρτι ειχαν αναγραψει μια παραταση μεχρι το 07(γιατι αραγε?).το σηματακι βεβαια στην πινακιδα αναγραφει 06.εγω μπορω να το περασω αυτες τις μερες κτεο(εννοειται ιδιωτικο)αν κ εχω πινακιδες επαρχιας?Και λογικα να το παρεις, δε θα επρεπε να εχει σημασια.
In any case, επειδη πηγα χθες ΙΚΤΕΟ και εχω ενα φυλλαδιο της autovision μπροστα μου, αυτο γραφει καπου: 'Οι πολιτες, ανεξαρτητως νομου και ανεξαρτητως ΚΤΕΟ στο οποιο περασαν για τελευταια φορα το αυτοκινητο τους απο τεχνικο ελεγχο, μπορουν με μια τηλεφωνικη κληση στο αντιστοιχο ΙΚΤΕΟ AUTOVISION που τους εξυπηρετει να προγραμματισουν τη διεξαγωγη του τεχνικου ελεγχου του οχηματος τους, την ημερα και ωρα που τους εξυπηρετει'.
το γεγονος οτι θα παω λιγο πιο νωρις απο οτι πρεπει(κανονικα σεπτεμβριος ειναι)παιζει ρολο?ευχαριστω
Κανε οποτε θες ελεγχο! Και το καλο ειναι οτι θα εχεις υποχρεωση να πας, σε δυο χρονια απο τοτε που τον εκανες τελευταια φορα.
-
6/7/2007 09:54
http://www.stockrally.grEξομοίωση τελων ιδιωτικών & Δημοσίων ΚΤΕΟ
Εξομοιώνονται τα τιμολόγια των δημόσιων με των ιδιωτικών ΚΤΕΟ από τις 18 Ιουλίου, οπότε τίθεται σε εφαρμογή η κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μ. Λιάπη.
Με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση το ελληνικό κράτος εναρμονίζεται με την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ομοειδών υπηρεσιών, καθώς επιβάλλεται η είσπραξη ΦΠΑ στα τιμολόγια των δημόσιων ΚΤΕΟ, όπως ισχύει και στα ιδιωτικά.Ο εμπρόθεσμος έλεγχος για τα ΙΧ στα δημόσια ΚΤΕΟ αυξάνεται από 36 ευρώ σε 40 ευρώ (+11%), ενώ μειώνεται κατά 2 ευρώ ο εκπρόθεσμος έλεγχος (εκπρόθεσμος έλεγχος έως ή και άνω των 15 ημερών).
Πάντως, σήμερα στα περισσότερα ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Αττικής το παράβολο στα ΙΧ ανέρχεται στα 44-45 ευρώ και των φορτηγών έως 3,5 τόνων στα 50 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά εφέτος τα οχήματα καλούνται με βάση την άδεια κυκλοφορίας και όχι βάσει του τελευταίου ψηφίου της πινακίδας ή των γραμμάτων. Μέχρι το τέλος του 2007 περνούν από ΚΤΕΟ τα οχήματα που μπήκαν για πρώτη φορά στην κυκλοφορία τα έτη 1999, 2000 και 2001.
Πάντως, επειδή οι περισσότεροι οδηγοί δεν το γνωρίζουν, στελέχη των ιδιωτικών ΚΤΕΟ επισημαίνουν ότι το 45% των οχημάτων προσέρχεται εκπρόθεσμα, επισημαίνοντας ότι όσοι φέρνουν τα οχήματά τους εκπρόθεσμα επιβαρύνονται άσκοπα με παράβολα που φτάνουν έως και τα 52 ευρώ. Με τη κοινή υπουργική απόφαση, παραμένουν σταθερές οι τιμές των εμπρόθεσμων ελέγχων για τα μικρά φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους (52 ευρώ) και για τα μεγάλα φορτηγά και λεωφορεία, οι οποίες είχαν αυξηθεί πριν από ένα χρόνο.
Αντίστοιχα, μειώνονται τα πρόστιμα εκπρόθεσμων ελέγχων κατά 15% για τα μικρά επαγγελματικά φορτηγά, ενώ παραμένουν σταθερά για τα μεγάλα οχήματα.
Με το νέο ΚΟΚ η συγκεκριμένη παράβαση έχει αποποινικοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι το πρόστιμο βεβαιώνεται πλέον απευθείας στην οικονομική εφορία του παραβάτη οδηγού, καθώς η παράβαση δεν παραπέμπει σε δίκη. -
Κι εγώ πέρασα από autovision για δεύτερη φορά...ΤΑ έλεγξαν όλα ακόμα και τα φώτα όπου σημείωσαν μειωμένη ένταση για τους aftermarket προβολείς μου. Τουλάχιστον όμως κατάλαβαν ότι εφόσον το αμάξι είναι άδειο και με ελάχιστη βενζίνη, λογικό είναι τα πίσω αμορτισέρ να μην αποσβαίνουν κανονικά, και να μην το αναφέρουν ως βλάβη.
-
αυριο θα παμε για ΚΤΕΟ. σε δημοσιο στο ελληνικο....να δω ποση ωρα θα περιμενουμε και ποσοι θα τσακωθουνε.
-
Ο χρήστης saligaros_ έγραψε:
αυριο θα παμε για ΚΤΕΟ. σε δημοσιο στο ελληνικο....να δω ποση ωρα θα περιμενουμε και ποσοι θα τσακωθουνε.Γιαυτό πας σε δημόσιο, για να δεις καβγά;
Πάντως ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο για να πάει κάποιος σε δημόσιο πλέον...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
αυριο θα παμε για ΚΤΕΟ. σε δημοσιο στο ελληνικο....να δω ποση ωρα θα περιμενουμε και ποσοι θα τσακωθουνε.
Γιαυτό πας σε δημόσιο, για να δεις καβγά;
Πάντως ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο για να πάει κάποιος σε δημόσιο πλέον...
ο πατερας μου επιλεγει που θα παει το αυτοκινητο αλλωστε δικο του ειναι. του ειπα οτι υπαρχουν και τα ιδιωτικα αλλά προτιμαει το δημοσιο ΚΤΕΟ.
κανει ζεστη, μαλλον θα εχει μαζευτει μια τεραστια ουρά.....παλι καποιοι θα βριστουνε -
Τελευταία φορά πήγα σε ιδιωτικό αλλά τη προηγούμενη που πήγα στο δημόσιο, δεν είχε πολύ ουρά - ήταν άνετα. Δεν έχει πολύ κόσμο γιατί πηγαίνουν στα ιδιωτικά.
-
Έρευνα σοκ: Έλεγχοι στα ΚΤΕΟ
Ο χρήστης ΑυτοΤρίτη έγραψε:
Τα τελευταία χρόνια εντείνονται στην Ελλάδα οι φωνές που κάνουν έκκληση για βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας, πάντα με στόχο τη μείωση των θυμάτων από τα τροχαία ατυχήματα. Ταυτόχρονα, φορείς με ενδιαφέρον στο περιβάλλον τόσο από τη χώρα μας, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δε σταματούν να πιέζουν για καθαρότερα αυτοκίνητα, με περιορισμένες εκπομπές επικίνδυνων ρύπων. Για αυτό, κάθε ιδιοκτήτης οχήματος είναι υποχρεωμένος να το προσκομίσει στο Κ.Τ.Ε.Ο, ώστε να διαπιστώνεται η σωστή του λειτουργία.Υποτίθεται, φυσικά, ότι οι φορείς που ασκούν τον έλεγχο, τηρούν κατά γράμμα το νόμο, κάτι που τελικά δεν γίνετεται- όχι τουλάχιστον από όλους- και το διαπιστώσαμε εξ ιδίων όταν επισκεφθηκαμε ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο. όπου είχαμε τη δυνατότητα να εξάγουμε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την ποιότητα της δουλειάς τους.
**Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ 'προκαλέσαμε' συγκεκριμένες βλάβες σε δύο αυτοκίνητα και επισκεφθήκαμε το Β΄ ΚΤΕΟ Ελληνικού, αλλά και το ιδιωτικό ΚΤΕΟ 'Ηνίοχος Α.Ε', ώστε να δούμε αν θα εντοπιστούν οι βλάβες αλλά και την ποιότητα της δουλειάς του.
Συγκεκριμένα:
• Αποσυνδέσαμε το μπροστά αριστερό φως πορείας
• Αποσυνδέσαμε την κόρνα
• Αποσυνδέσαμε τα πίσω φώτα της όπισθεν
• Αποσυνδέσαμε τους μπροστινούς υαλοκαθαριστήρες
• Αφαιρέσαμε από το χώρο αποσκευών τον πυροσβεστήρα, το τρίγωνο, το φαρμακείο αλλά και ολόκληρη τη ρεζέρβα. Παράλληλα, ζητήσαμε να ελέγξουν τους ρύπους και να μας εκδώσουν κάρτα καυσαερίων.**Για το δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο ειδικά φροντίσαμε επιπλέον, ώστε να έχει μπλοκάρει η ζώνη ασφαλείας, ενώ είχαμε απενεργοποιήσει τα σύστημα πλύσης του παρμπρίζ.[/b]
Όπως καταλαβαίνετε, οι 'βλάβες' των αυτοκινήτων έχουν να κάνουν με σημαντικές 'παραλείψεις' από πλευράς ιδιοκτήτη, που τα καθιστούν εν δυνάμει επικίνδυνα, ενώ εντάσσονται όλες και στις τεχνικές προδιαγραφές, που το Κ.Τ.Ε.Ο πρέπει να ελέγξει βάσει νόμου (συνοπτικά: σύστημα πέδησης, σύστημα διεύθυνσης, πλαίσιο - υπερκατασκευή - αμάξωμα - θάλαμος επιβατών - εξαρτήματα, άξονες - τροχοί - ελαστικά - ανάρτηση, φώτα και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, εξοπλισμός (αξεσουάρ και σήμανση οχήματος, ορατότητα, κινητήρας και σύστημα μετάδοσης, τροφοδοσία και εξάτμιση και τέλος, ρύπανση περιβάλλοντος).
Πρακτικά όμως, ελάχιστα από αυτά ισχύουν στην πραγματικότητα! Πώς το ξέρουμε αυτό; Το διαπιστώσαμε μόνοι μας, όταν περάσαμε από τα δύο Κ.Τ.Ε.Ο (δημόσιο και ιδιωτικό) με τις ίδιες εσκεμμένες βλάβες. Ας δούμε αναλυτικά τι έκαναν στο ιδιωτικό και τι δεν έκαναν στο δημόσιο, εκθέτοντας για μία ακόμη φορά το γερασμένο και αποδιοργανωμένο κράτος.
Οι εντυπώσεις μας από το ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο 'Ηνίοχος Ι.Κ.Τ.Ε.Ο Α.Ε' είναι θετικές. Κλείσαμε ραντεβού χωρίς δυσκολία την ημέρα και ώρα που εμείς θέλαμε. Το προσωπικό ήταν ευγενικό και η συνολική αντιμετώπιση πολύ επαγγελματική.
Το αυτοκίνητό μας ελέγχθηκε σχεδόν σε όλους τους τομείς μία διαδικασία που κράτησε πάνω από 30 λεπτά και θα την χαρακτηρίζαμε αρκετά αποτελεσματική, όχι όμως και τέλεια.
Αυτό γιατί κανείς δεν άνοιξε το πορτ μπαγκάζ να δει αν υπάρχει τρίγωνο, φαρμακείο, ρεζέρβα και φυσικά πυροσβεστήρας. Οι βλάβες και οι 'παραλείψεις' μας, πλην της τελευταίας που αναφέραμε, εντοπίστηκαν και το αυτοκίνητο δεν πέρασε τον έλεγχο.
Ο αρμόδιος υπάλληλος μας εξήγησε τα προβλήματα και μας παρέπεμψε για δωρεάν επανέλεγχο, αφού το επισκευάσουμε. Το κόστος για τον έλεγχο ήταν 55 ευρώ, μαζί με κάρτα καυσαερίων.Τέλος, το Κ.Τ.Ε.Ο που επισκεφθήκαμε ήταν πεντακάθαρο, με ευγενικό προσωπικό, λειτουργούν υπό καθεστώς αυστηρού ελέγχου για την ποιότητα των υπηρεσιών τους ακόμη και με προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Όσον αφορά στο δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε ήταν τελείως διαφορετική…Έχοντας αρκετά αυτοκίνητα να περιμένουν στην ουρά, οι υπάλληλοι του Κ.Τ.Ε.Ο σκέφτηκαν να επιταχύνουν όχι τους ρυθμούς τους, αλλά τη διαδικασία ελέγχου. Συνεπώς, τα μοναδικά πράγματα που εξέτασαν ήταν τα φρένα, το χειρόφρενο, τα ημιαξόνια και το πλαίσιο! Αυτά και τίποτα άλλο απολύτως!
Απαράδεκτη ήταν και η μέτρηση που έκανε ο υπάλληλος, όταν του ζητήσαμε να μας εκδώσει κάρτα καυσαερίων. Τοποθέτησε το μετρητή στην εξάτμιση για περίπου δύο δευτερόλεπτα. Αυτό, φαίνεται, αρκεί στο δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο για να εκδώσει κάρτα, αντίθετα με τη μέτρηση του Ι.Κ.Τ.Ε.Ο, που διήρκεσε τουλάχιστον 3-4 λεπτά.
Στο ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο, το αυτοκίνητο πέρασε από τα διάφορα στάδια ελέγχου οδηγούμενο από το προσωπικό της επιχείρησης, προφανώς για λόγους ασφαλείας, αλλά και ποιοτικότερου ελέγχου.
Αντίθετα, στο δημόσιο, το όχημα το κατευθύνει ο ιδιοκτήτης του πάνω και ανάμεσα από τα μηχανήματα, με κίνδυνο ατυχήματος. Επί τούτου και χωρίς ζώνη ασφαλείας, οδηγήσαμε μέσα από τα μηχανήματα και τους διάφορους αγνώστους που κυκλοφορούσαν στο υπόστεγο, χωρίς να μας ζητήσει κανείς να τη φορέσουμε.
Είναι, λοιπόν, περιττό να τονίσουμε, ότι δε μας ζήτησε κανείς να ανάψουμε τα φώτα μας. Έτσι, δεν εντοπίστηκαν τα 'χαλασμένα' φανάρια πορείας και όπισθεν. Ούτε ενδιαφέρθηκε κανείς για την ορατότητα, το σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου.
Δεν ερωτηθήκαμε από κανένα αν έχουμε φαρμακείο, τρίγωνο ή ρεζέρβα. Το κόστος ελέγχου πάντως ήταν μικρότερο από αυτό του ιδιωτικού και ανήλθε στα 36 ευρώ…Κάτω από το υπόστεγο που πραγματοποιείται ο 'έλεγχος' στο δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο. υπήρχαν διάφοροι τύποι, αγνώστου ταυτότητας και ιδιότητας, που περπατούσαν ανάμεσα στα αυτοκίνητα! Έτσι, μας ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποιοι ήταν οι υπάλληλοι και ποιοι οι πελάτες, αφού το προσωπικό δε φορούσε κανένα απολύτως διακριτικό.
Το ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο δικαίωσε τις προσδοκίες μας και απέρριψε το αυτοκίνητο που προσκομίσαμε, εντοπίζοντας σχεδόν όλες τις βλάβες και τις παραλείψεις, αντιθέτως με το δημόσιο που δεν ανακάλυψε κανένα από τα προβλήματα!
Μια ματιά στις βεβαιώσεις που χορηγούν οι δύο φορείς, αρκεί για να καταλάβει κανείς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν. Το ιδιωτικό, στο αποτέλεσμα ελέγχου τονίζονται οι σοβαρές ελλείψεις του αυτοκινήτου.
Αντίθετα, στο χαρτί του δημοσίου αναφέρει πως ο έλεγχος ήταν επιτυχής. Προφανώς εννοούν ότι ελέγξανε, αλλά δεν εντόπισαν τίποτα. Το 'τίποτα', όμως, είναι η λέξη που απαντάει στο τι ελέγξανε τελικά!
Μάλιστα, μας προκαλεί εντύπωση πως μέσα σε δύο δευτερόλεπτα που διήρκησε η μέτρηση καυσαερίων, το μηχάνημα κατέγραψε τιμές εκπομπών και σε υψηλές στροφές, ενώ δεν μας ζήτησε κανείς να πατήσουμε το γκάζι, ούτε για λίγο!To γεγονός ότι το κράτος ελέγχει αυστηρά τα ιδιωτικά, αλλά αφήνει στη μοίρα τους τα δημόσια K.T.E.O, μας δημιουργεί μόνον αρνητικές σκέψεις, που αφορούν σε όσους θα έπρεπε να έχουν φροντίσει να αλλάξει αυτή η κατάσταση και δεν το κάνουν εδώ και χρόνια.
Εμείς ελπίζουμε, ότι αυτό το ρεπορτάζ θα τους αφυπνίσει και τα πράγματα στα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο θα γίνουν καλύτερα, επενδύοντας σε επαγγελματισμό και συνέπεια απέναντι στους φορολογούμενους, αλλά και απέναντι στους συνεπείς χρήστες των δρόμων, που κινδυνεύουν καθημερινά από κακοσυντηρημένα οχήματα. -
Ρε παιδια εγω το αμαξι το πηρα καινουργιο τον 4ο μηνα του 2003 ποτε πρεπει να περασω κτεο?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε παιδια εγω το αμαξι το πηρα καινουργιο τον 4ο μηνα του 2003 ποτε πρεπει να περασω κτεο?Θεωρητικά θα έπρεπε να το είχες περάσει ήδη τον απρίλιο αν δεν κάνω λάθος.
4 χρόνια είναι για τα καινούργια αυτοκίνητα εκτός και άν έχει αλλάξει κάτι. -
Ρε παιδια εγω το αμαξι το πηρα καινουργιο τον 4ο μηνα του 2003 ποτε πρεπει να περασω κτεο?Mόλις κλείσει τα 4...κανονικά πρέπει να το πας.
-
Aν δεν κάνω λάθος πρέπει να πας στα 4 χρόνια συν/πλην 10 μέρες από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας. Εγώ πρέπει να πάω μέσα στον Αύγουστο, στις 18 έχει γενέθλια το χρυσό μου.
-
Ωραια οποτε εχασα την προθαισμία....αν το παω τωρα ή σε 10 χρόνια το ίδιο προστιμο πληρώνω?
-
Ωραια οποτε εχασα την προθαισμία....αν το παω τωρα ή σε 10 χρόνια το ίδιο προστιμο πληρώνω?Νομίζω πως είναι ίδιο το πρόστιμο αλλά αν σε σταματήσει η τροχαία
μετά το πρόστιμο πάει στα ύψη. -
Κανονικά, με το 'προθαισμία' και μόνο, πρέπει να φας 3πλο πρόστιμο!
Το ίδιο είναι νομίζω, απλά κινδυνεύεις να σε πιάσουν για έλεγχο καυσαερίων ΚΑΙ ΚΤΕΟ.
-
Σκατα, πρεπει να παω στο κτεο δλδ!
Ξερει κανενας πως μπορώ να πάω και να 'παράσω' κτεο?
-
Σκατα, πρεπει να παω στο κτεο δλδ!Ξερει κανενας πως μπορώ να πάω και να 'παράσω' κτεο?
Το σαπάκι σου δεν περνάει ούτε ΚΤΕΟ?
-
Ωραια οποτε εχασα την προθαισμία....αν το παω τωρα ή σε 10 χρόνια το ίδιο προστιμο πληρώνω?Μη εμπρόθεσμη προσκόμιση οχήματος για τακτικό ή έκτακτο τεχνικό έλεγχο 400,00
ΚΤΕΟ -Πότε?