-
Πολύς κόσμος βρίσκει πανέμορφο το οτιδήποτε
-
Δες και τις αντιδράσεις των συμφορουμιτών μας: viewtopic.php?f=15&t=12338&start=9255
-
Ξέρεις το ρητό για τις μύγες?
-
Χαίρομαι που ακούστηκε (κυριολεκτικά ... γράφηκε) αυτό:
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πολύς κόσμος βρίσκει πανέμορφο το οτιδήποτεΕπιτελους μπορώ να φωνάξω χωρίς να νιώσω μειονεκτικά ...
'Μ' αρέσει πολύ η 5GT και είναι ότι ωραιότερο σε 4 ρόδες!!!'
Πολλά τα κυβικά της όμως. Αν έβγαινε 2λιτρη ... δύο θα είχα αναλογα με το ντύσιμο μου!!! -
Και εμένα μου αρέσει η 5GT
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και εμένα μου αρέσει η 5GTΤο ξέρεις το ρητό;
Πλακίτσα
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Τιμές στην ιταλική αγορά .
Ενδιαφέρον το ότι η 118i στοιχίζει γύρω στα 1000 ευρώ φθηνότερα από την απερχόμενη 120i (E87).
Άλλο περίεργο:η υψηλή τιμή της βασικής πετρελαιοκίνητης 116d (ή έχει έναν σκασμό εξοπλισμό....ή προσπαθούν να ξεζουμίσουν τον αγοραστή εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη του brand).
Tέλος μια 118i Urban κοστίζει σχεδόν 5000 ακριβότερα από την Giulietta 170cv mair distinctive και φλερτάρει με τις τιμές της QV.116i Twin Power Turbo 1.6 litri 135 CV: 26.800 euro
116i Urban Twin Power Turbo 1.6 litri 135 CV: 28.950 euro
116i Sport Twin Power Turbo 1.6 litri 135 CV: 28.950 euro118i Twin Power Turbo 1.6 litri 170 CV: 28.900 euro
118i Urban Twin Power Turbo 1.6 litri 170 CV: 31.050 euro
118i Sport Twin Power Turbo 1.6 litri 170 CV: 31.050 euro116d turbodiesel 2.0 litri 116 CV: 27.650 euro
116d Urban turbodiesel 2.0 litri 116 CV: 29.800 euro
116d Sport turbodiesel 2.0 litri 116 CV: 29.800 euro118d turbodiesel 2.0 litri 143 CV: 29.500 euro
118d Urban turbodiesel 2.0 litri 143 CV: 31.650 euro
118d Sport turbodiesel 2.0 litri 143 CV: 31.650 euro120d turbodiesel 2.0 litri 184 CV: 31.700 euro
120d Urban turbodiesel 2.0 litri 184 CV: 33.850 euro
120d Sport turbodiesel 2.0 litri 184 CV: 33.850 euroΚαι τώρα στο ζουμί
Aυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων 2.200 euro.
Ζάντες με διπλές ακτίνες 18''+ runflat 225/40 μπροστά - 245/35 πίσω 1.700 euro για Urban και Sport και 2.350 euro για τη βασική.
Ζάντες turbina 17'' + runflat 225/45, 1.000 euro.
Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση M 1.100 euro.
Κάμερα οπισθοπορείας 450 euro.
Ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή 1.000 euro.
Καθίσματα sport 600 euro.
Μεταλλική βαφή 670 euro (850 euro το χρώμα BMW M σε απόχρωση Valencia Orange)
Προβολείς xeno + Led ημέρας 460 euro.
Cruise control με λειουργία φρένου 480 euro.
ΝΑV Business + Radio Professional με οθόνη 6,5'' 1.600 euro (2.200 euro το Professional με οθόνη 8,8'').
Πακέτο Visibility 1.500 euro.
Πακέτο Drive-confort 900 euro. -
+ακριβότερο ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+ακριβότερο ...Υπάρχει γρήγορη, καλή και φθηνή BMW?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μιά 120i με τον νέο δίλιτρο και τα 245 άλογα μαζί με το νέο 8άρι σασμάν πιστεύω ότι θα είναι μακράν το καλύτερο και γρηγορότερο hatch.......+ακριβότερο ...
Υπάρχει γρήγορη, καλή και φθηνή BMW?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
+ακριβότερο ...
Όλες ακριβές είναι.
Υπάρχουν μερικές ακριβές που δεν είναι καλές και μερικές ακριβές που είναι.
-
Ο κανων έχει και εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν.
Sent from me.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
+ακριβότερο ...
Θα υπαρχει, η 116i με τα 170αλογα...Ολοκληρωμενη (πραγματικα ομως) Bmw με Budget χοντρικα στα 30-32κ.
-
Είναι σίγουρα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ολοκληρωμένη? Και αν ναι πόσο τίμιο αυτοκίνητο θα είναι?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
+ακριβότερο ...
Θα υπαρχει, η 116i με τα 170αλογα...Ολοκληρωμενη (πραγματικα ομως) Bmw με Budget χοντρικα στα 30-32κ.
Ας τη περιμένουμε να έρθει να την οδηγήσουμε για να κρίνουμε.
Καλή θα είναι...αλλά ΠΟΛΥ γρήγορη μη περιμένεις να είναι. Η QV G. (που είναι στα ίδια λεφτά) πιο γρήγορη είναι.
Η αναφορά μου ήταν σχετικά με τον ανταγωνισμό.
Στα 30-32 δε νομίζω να ξεκινάει η sport. Λογικά η Urban θα είναι στο 32άρι. Τη sport τη περιμένω στα 33-34 και λίγο εξοπλισμό για να είναι αξιοπρεπής (xenon, χρώμα, pdc κλπ) το 35άρι το'χει.
Τώρα 35Κ για 170 άλογα δεν το λες και φθηνό.
Μάλλον προς το ακριβό πάει...αυτό λέω λοιπόν.
-
Κακά τα ψέμματα, θα είναι.
Sent from me.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Γι΄αυτό λέω ότι δίνεις παίρνεις.Θα πάρεις Alfa όταν με 5-6.000 ευρώ επιπλέον μπορείς να πάρεις BMW και μάλιστα με πίσω κίνηση ?Ααακριβώς αυτό είναι το point μου.
Είναι πιο ακριβή από τον ανταγωνισμό σε αντίστοιχες επιδόσεις. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι.
Κι εδώ έρχεται κι αυτό που συζητάγαμε πριν λίγες σελίδες περί ομορφιάς.
Πολλά πράγματα λοιπόν παίζουν ρόλο σε μια επιλογή...εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθένα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
+ακριβότερο ...
Καλή θα είναι...αλλά ΠΟΛΥ γρήγορη μη περιμένεις να είναι. Η QV G. (που είναι στα ίδια λεφτά) πιο γρήγορη είναι.
Πως το ξερεις αυτο? Απο σταση, με το ιδιοτροπο VDC που ΔΕΝ σβηνει, κανει 7,5sec τα 100km/h στην τυπικη μετρηση.
Η 118i /170ps συμφωνα με τα μεχρι τωρα δεδομενα των ηλεκτρονικων της Bmw γενικοτερα, δεν εχει τετοιο θεμα.
Επιπλεον, συμφωνα με τις δημοσιευσεις του κατασκευαστη ενδεχεται να ειναι και λιγο πιο ελαφρια απο την QV.
Αρα, ας περιμενουμε να δουμε και για το ΑΝ και ΠΟΣΟ ειναι πιο γρηγορη η QV, και σε ποιες μετρησεις.
Εν πασει περιπτωση εγω μιλησα για γρηγορη, οχι για ΠΟΛΥ γρηγορη, και ακομα και 1sec αποκλιση στο 0-100km/h απο τις μετρησεις του κατασκευαστη να εχει (σ.σ 7,5sec στα 100km/h δινει η Bmw για την 170αρα), ΕΙΝΑΙ γρηγορη.Η αναφορά μου ήταν σχετικά με τον ανταγωνισμό.
Συμφωνοι. Το αν ειναι η QV πιο γρηγορη, δεν σημαινει οτι η 170αρα 118i ετσι κι αλλιως δεν θα ειναι γρηγορη.
Φυσικα και θα ειναι. Απλα δεν θα ηγειται του ανταγωνισμου.Στα 30-32 δε νομίζω να ξεκινάει η sport. Λογικά η Urban θα είναι στο 32άρι. Τη sport τη περιμένω στα 33-34 και λίγο εξοπλισμό για να είναι αξιοπρεπής (xenon, χρώμα, pdc κλπ) το 35άρι το'χει.
Εγω εκει πιστευω 30-32k...Θα δουμε συντομα, κοντος ψαλμος...
Τώρα 35Κ για 170 άλογα δεν το λες και φθηνό.
Θα δουμε ΠΡΩΤΑ, ΑΝ κανει 35κ η sport 170ps, (εγω πιστευω οτι θα εχει 2-3κ λιγοτερα) αλλα ακομα και ετσι, ΕΑΝ ειναι στα ιδια χρηματα, με την απερχομενη, (34,750ευρω η 120i sport 3d σε τιμες καταλογου 2007) και ΠΙΟ ΑΡΓΗ ΠΑΝΤΟΥ 120i (με 4χλγμ περιπου λιγοτερα ροπης...) , για Bmw πλεον, ειναι 'φθηνη'.
Σαφεστατα φθηνο δεν ειναι ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΑΞΙ που κανει +20κ ευρω. Για bmw ομως, θα ειναι, τουλαχιστον αυτο εννοω
εγω λεγοντας φθηνη...Μάλλον προς το ακριβό πάει...αυτό λέω λοιπόν.
Ακομα και αν βγει στα λεφτα που λες, με καλυτερες επιδοσεις που θα εχει λογω τουρμπο, μαλλον κερδισμενος σε σχεση με την προηγουμενη θα ειναι καποιος, και αν λαβουμε υποψιν οτι η ΒΑΣΙΚΗ entry level εκδοση , θα εχει την ροπη της 120i και βαλε, (και περιπου τα ιδια γκαζια, σε ρεπριζ καλυτερη, απο σταση ισως λιγο χειροτερη...) , και την τιμη της απερχομενης 116i, μαλλον προς ευκαιρια παει...
Δυστυχως δεν μπορω να πω τα ιδια για την εμφανιση, αλλα με βαση την αναγκαιοτητα(?) για διατηρηση του ιδιου βασικου σχηματος...παπουτσιου, στο προφιλ, η σχεδιαση της ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ, για εμενα δειχνει πιο ισορροπημενη, με καποιες πιο 'καθαρες γραμμες' απο την απερχομενη. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
+ακριβότερο ...
Πως το ξερεις αυτο? Απο σταση, με το ιδιοτροπο VDC που ΔΕΝ σβηνει, κανει 7,5sec τα 100km/h στην τυπικη μετρηση.
Η 118i /170ps συμφωνα με τα μεχρι τωρα δεδομενα των ηλεκτρονικων της Bmw γενικοτερα, δεν εχει τετοιο θεμα.
Επιπλεον, συμφωνα με τις δημοσιευσεις του κατασκευαστη ενδεχεται να ειναι και λιγο πιο ελαφρια απο την QV.
Αρα, ας περιμενουμε να δουμε και για το ΑΝ και ΠΟΣΟ ειναι πιο γρηγορη η QV, και σε ποιες μετρησεις.
Εν πασει περιπτωση εγω μιλησα για γρηγορη, οχι για ΠΟΛΥ γρηγορη, και ακομα και 1sec αποκλιση στο 0-100km/h απο τις μετρησεις του κατασκευαστη να εχει (σ.σ 7,5sec στα 100km/h δινει η Bmw για την 170αρα), ΕΙΝΑΙ γρηγορη.Το 7.5 0-100 που δίνει η BMW για την 118i απλά δεν παίζει. Η BMW βγάζει κάτι τέτοια τρελά νούμερα ώρες ώρες και δε ξέρω πως τα καταφέρνει. Για την 120i μου που είχα έλεγε 7.8 το οποίο ποτέ δε το κατάφερα. Ένα 8.3 είχα καταφέρει.
Άλλωστε, είναι παραπάνω από προφανές πως η QV στα 1.395kg (kerb), με 235hp και 34 κιλά ροπής θα είναι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ πιο γρήγορη από την 118i στα 1.370kg (kerb), με 170hp και 25 κιλά ροπής.
-
Η BMW βγάζει κάτι τέτοια τρελά νούμερα ώρες ώρες και δε ξέρω πως τα καταφέρνει. Για την 120i μου που είχα έλεγε 7.8 το οποίο ποτέ δε το κατάφερα. Ένα 8.3 είχα καταφέρει.
H διαφορά αυτή μου φαίνεται μικρή, και άρα δίνω βάση στους ισχυρισμούς του κατασκευαστή. Με ιδανικές συνθήκες δοκιμών, επαγγελματίες οδηγούς που έχουν κάνει διδακτορικό το συγκεκριμένο θέμα, καμμία λύπηση για το αυτοκίνητο , όλο και κάποια σούπερ ντούπερ ουάυο βενζίνα, λιπαντικά 0w-5 SAE που λέει ο λόγος, χαμηλό βάρος έκδοσης, και φυσικά τέλεια λάστιχα, αμορτισέρια, συμπλέκτες και άσφαλτο, νομίζω είναι εφικτό να φαγωθεί το μισό σεκ.
BMW 1 Series (F20) 2011