-
Δες τις φώτο με τιε κεφαλές και μονο, οι αυλοι εξαγωγής φαίνονται ιδιοι. Όπως τελικά λέει και η δημοσίευση, κάπου υπάρχει λάθος.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δες τις φώτο με τιε κεφαλές και μονο, οι αυλοι εξαγωγής φαίνονται ιδιοι. Όπως τελικά λέει και η δημοσίευση, κάπου υπάρχει λάθος.Sent from my Note II using smoke signals.
Και εννοεί ότι η φωτό της κεφαλής είναι ίδια και μάλλον λάθος.
Τα συναρμολογημένα μοτέρ είναι διαφορετικά στους αυλούς.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
...Ούτε σε ήχο είναι καλός και αν αυτό είναι κάτι ασήμαντο για πολλούς, το σημαντικό είναι η απόδοση του. Εγώ τους 170 αχαλίνωτους λουκανικομπυράτους βαυαρικούς ίππους στην 118i που οδήγησα δεν τους βρήκα όσο και να τους αναζήτησα.
Σε ολα τα υπολοιπα, σε γενικες γραμμες συμφωνω. Τωρα ο ηχος εμενα μια χαρα μου φανηκε. Τους 170ιππους δεν τους ειδε κανενας, ουτε εγω, ουτε και ο Nikos! τουλαχιστον στην γνωστη λευκη 'sport' εκδοση. Δυο πραγματα ευθυνονται για αυτο ΙΜΗΟ.
Πρωτον, η ρυθμιση του κινητηρα ειναι τετοια ωστε να διαφοροποιειται αισθητα σε ισχυ-ροπη, μετα τις 4,500σαλ, σε σχεση πχ με την 136αρα. Μεχρι εκεινο το φασμα στροφων ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα.
Δευτερον, κατι που δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, αλλα μου το ειχε αναφερει και ο πωλητης, οταν ειχα παρει την λευκη 118i, οτι
χοντρικα απο τα 10κ χλμ και πανω στο οδομετρο -λογω καποιας ρυθμισης στην χαρτογραφηση/ για λογους περαιτερω προστασιας του κινητηρα?- το μοτερ αποδιδει στο μεγιστο των δυνατοτητων του. (οχι αυτο που λεμε 'ανοιγει' ο κινητηρας, καμμια σχεση...).
Οταν την ειχα παρει εγω, απ' οσο θυμαμαι ειχε σχεδον ή ελαχιστα πανω απο 1,000χλμ στο οδομετρο.
Σιγουρα παντως εχει να κανει και με γενικοτερες ρυθμισεις για ρυπους-καταναλωση, καθοτι στην κατηγορια ιπποδυναμης-'καροτσας', σε βενζινοκινητα, ειναι απο τα πιο οικονομικα σε απαιτησεις καυσιμου, κινητηρια συνολα.P.S Το ειχα αναφερει και παλαιοτερα, oτι θα βγει προγραμμα απο σοβαρο βελτιωτη, οταν καμποσοι ειρωνευονταν, και τωρα την κανουν γαργαρα
Η αναβαθμιση της schnitzer, ειναι πλεον προς διαθεση, και μπορει να μπει στον 136αρη , φτανοντας τον στα 200ps με ροπη 290ΝΜ, και κοστος, 2,660ευρω με καλυψη 2 ετων / 100,000km απο την ημερομηνια πρωτης αδειας, αλλα και δυνατοτητα επεκταση αυτης, με αναλογο αντιτιμο φυσικα...http://preisliste.ac-schnitzer.de/acs_k ... D_NR=10076
http://preisliste.ac-schnitzer.de/acs_k ... 70216.html
Πολυ απλα λοιπον, απο το να δωσεις +3κ για να πας απο την 116i / 136ps στην 118i / 170ps, ψωνιζεις την 116i με την αναβαθμιση, απο επισημο εισαγωγεα, δινεις σχεδον τα ιδια, και εχεις
την δυναμη που τελικα θα σε ικανοποιησει στην 'καροτσα' της νεας σειρας 1. -
200 άλογα και 8,1 για 0-100;
Ορθογραφικό; -
Με 700 χιλιόμετρα μέχρι τώρα στο οδόμετρο ας γράψω μερικές εντυπώσεις για την 116 d. Καταρχήν το αυτοκίνητο κάθε μέρα που περνάει μου αρέσει και πιο πολύ (μιλάω εμφανισιακά), πραγματικά οι φωτογραφίες το αδικούν. Στο εσωτερικό η εργονομία είναι πολύ καλή, όπως και η θέση οδήγησης. Η ποιότητα που αποπνέει είναι αρκετά υψηλή, τα πάντα δείχνουν ότι θα αντέξουν για πολλά χρόνια. Η ηχομόνωση επίσης φοβερή, το μοτέρ ακούγεται ελάχιστα στο ρελαντί και μετά ούτε κραδασμοί ούτε θόρυβος, βελούδινος για diesel.
Στα της οδήγησης τώρα, το κιβώτιο είναι λίγο σφιχτό αλλά όσο πάει και μαλακώνει. Το κούμπωμα ακριβές και χωρίς σκαλώματα. Λίγοι κραδασμοί περνάνε στο λεβιέ στο ρελαντί αλλά προσωπικά δεν με ενοχλούν. Ο συμπλέκτης δεν είναι βαρύς όπως κάποιοι έχουν γράψει. Το τιμόνι στο eco pro είναι σχετικά ελαφρύ (μια χαρά για την πόλη), στο sport βαραίνει αισθητά (να σημειώσω ότι έχω το servotronic) και με καλή αίσθηση. Η ανάρτηση προσφέρει πολύ καλή άνεση και ποιότητα κύλισης, δεν κοπανάει ποτέ χωρίς να γέρνει ιδιαίτερα (δεν το πίεσα πολύ μιας και στρώνω). Για τις δικές μου ανάγκες νομίζω ότι αγγίζει τη χρυσή τομή μεταξύ άνεσης-κρατήματος. Το αυτοκίνητο δείχνει (και είναι) ανάλαφρο και ευέλικτο ενώ η ησυχία που επικρατεί στο εσωτερικό σε συνδυασμό με την συμπαγή αίσθηση-στιβαρότητα κάνουν την οδήγηση πολύ ευχάριστη και ξεκούραστη. Τα φρένα, χωρίς να τα έχω πιέσει, δείχνουν πολύ καλά και έχουν γραμμική αίσθηση. Η κατανάλωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου : Φούλαρα με 66 ευρώ (48 λίτρα περίπου) την ημέρα της παραλαβής, μέχρι τώρα κολλημένη στα 4.3 λίτρα/100 χωρίς να σέρνομαι σε καμία περίπτωση (οδήγηση κυρίως σε επαρχιακή πόλη). Ο δείκτης καυσίμου έχει πέσει λίγο κάτω από την μέση και το trip βγάζει αυτονομία άλλα 400 χλμ περίπου. Σίγουρα θα περάσω τα 1000 χλμ με ένα γέμισμα. Σε ταξίδι των 130-140 χλμ πιστεύω ότι η κατανάλωση θα παίζει γύρω από τα 5 λίτρα/100. Επιγραμματικά το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό και οικονομικό, αξίζει τα λεφτά του ειδικά με τις προσφορές που τρέχουν. Για όσους δεν έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις σε χώρους (υπάρχουν και τα πολυμορφικά για αυτή την δουλειά) πρέπει να το εντάξουν στις επιλογές τους. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...Ούτε σε ήχο είναι καλός και αν αυτό είναι κάτι ασήμαντο για πολλούς, το σημαντικό είναι η απόδοση του. Εγώ τους 170 αχαλίνωτους λουκανικομπυράτους βαυαρικούς ίππους στην 118i που οδήγησα δεν τους βρήκα όσο και να τους αναζήτησα.
Σε ολα τα υπολοιπα, σε γενικες γραμμες συμφωνω. Τωρα ο ηχος εμενα μια χαρα μου φανηκε. Τους 170ιππους δεν τους ειδε κανενας, ουτε εγω, ουτε και ο Nikos! τουλαχιστον στην γνωστη λευκη 'sport' εκδοση.
Να πω την αληθεια, εγω μαλλον τους βρηκα αλλα το αυτοκινητο εχει κανει περισσοτερα χλμ.
Μιλαμε για 118 με 6αρι χειροκινητο, 17αρες ζαντες (δεν ξερω αν με μικροτερες φαινεται ακομα πιο ζωντανο) και μπλε χρωμα (παιζει κι αυτο το ρολο του ...) -
Παιδιά βοήθεια...
Σκέφτομαι την αγορα ενός 116d alpine white, πακέτο sport line και advantage, xenon, αισθητήρες φώτων βροχής, και κάτι άλλα ψιλά μαζί με απόσυρση και προσφορά εταιρείας 26.000€.Αξίζει η συγκεκριμένη αγορά?
Τι λέει το αυτοκίνητο?θα γίνει f/l πρόσφατα? -
Η τιμή είναι όντως πολύ καλή, οπότε αν έχεις τα χρήματα και σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο, πάρτο. Γνωστός μου πήρε το Δεκέμβριο 5θυρη 116i με τον ίδιο εξοπλισμό που λες κι εσύ αλλά χωρίς τα xenon 23.500 και ήταν πολύ καλή τιμή, η δική σου προσφορά είναι ακόμα καλύτερη εφόσον το diesel έχει ένα διχίλιαρο πάνω, ουσιαστικά σου κάνουν δώρο επιπλέον και τα xenon.
-
Ποιο το νοημα, καποιος που διαθετει 26.500 για αγορα αυτοκινητου να παρει ντιζελ?
-
Γιατί να μην πάρει βασικά? Αν κάνει πολλά km συμφέρει.
-
Βασικά κάνω αρκετά χλμ γι'αυτο προσανατολίζομαι στο diesel..τα 1.500€ κατω που κοστίζει η 116i θα τα αποσβέσω σε 2 χρόνια το πολύ..θα ήθελα βενζίνη αλλά....
-
Η τιμή για τον εξοπλισμό που περιγράφεις είναι αρκετά καλή. Μετά από 3 μήνες κατοχής του diesel και 8.500 χλμ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Πολύ οικονομικό και με καλές επιδόσεις, δεν νιώθω ότι έκανα μεγάλο συμβιβασμό. Το μοτέρ τραβάει ικανοποιητικά από τις 1200-1300 στροφές και πολύ καλά από τις 1500 μέχρι τις 4.500-4.600 στροφές περίπου, μετά ψοφάει. Το f/l λογικά θα έρθει σε τουλάχιστον ένα χρόνο, με τα xenon πάντως (που δεν έβαλα ) η μούρη ομορφαίνει πολύ. Μονόδρομος το diesel αν κάνεις χιλιόμετρα, θα γλιτώσεις ΠΟΛΛΑ λεφτά...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Η τιμή για τον εξοπλισμό που περιγράφεις είναι αρκετά καλή. Μετά από 3 μήνες κατοχής του diesel και 8.500 χλμ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Πολύ οικονομικό και με καλές επιδόσεις, δεν νιώθω ότι έκανα μεγάλο συμβιβασμό. Το μοτέρ τραβάει ικανοποιητικά από τις 1200-1300 στροφές και πολύ καλά από τις 1500 μέχρι τις 4.500-4.600 στροφές περίπου, μετά ψοφάει. Το f/l λογικά θα έρθει σε τουλάχιστον ένα χρόνο, με τα xenon πάντως (που δεν έβαλα ) η μούρη ομορφαίνει πολύ. Μονόδρομος το diesel αν κάνεις χιλιόμετρα, θα γλιτώσεις ΠΟΛΛΑ λεφτά...Θα συμφωνήσω για τα xenon αυτός είναι και ο λόγος που τα επέλεξα και εγώ. Κάνω μέσο όρο 25.000-30.000 χλμ το χρόνο. Άντε να πω θα προσπαθήσω να τα μειώσω κάπως, θα κάνω σίγουρα 17.000-20.000 χλμ. Οπότε θα γλιτώσω σίγουρα πολλά λεφτά. Η άμεση σίγκριση γίνεται με την 116i που κοστίζει 1500 ευρώ λιγότερα και την καλοβλέπω σαν επιδόσεις περισσότερο.Αλλά δεν θα υποκύψω στον πειρασμό . Θα μείνω στην επιλογή του 116d. Πια είναι η πραγματική κατανάλωση του diesel;;
-
Το μοτέρ της 116d είναι ροπάτο από χαμηλά και έχει δύναμη μέχρι ψηλά (για diesel). Ειδικά στο sport η απόκριση στο γκάζι είναι πολύ άμεση και οι επιταχύνσεις παραπάνω από καλές. Έχω οδηγήσει την βενζινοκίνητη 116 και οι διαφορές δεν είναι τόσο τραγικές. Κατανάλωση μέχρι στιγμής (στα 8.500 χλμ) το trip γράφει 5.4 lt/100. Στην πόλη 60% eco pro-40% comfort και εκτός πόλης μόνο comfort και sport. Με οικονομική οδήγηση και το eco pro βλέπω σχετικά εύκολα γύρω στα 4.3-4.6 (επαρχιακή πόλη). Εκτός πόλης (επαρχιακοί δρόμοι) έχω δει και κάτω από 4 χωρίς να σέρνομαι. Στην εθνική με το cruise κλειδωμένο στα 130-140 παίζει γύρω στο 5.2-5.3. Σε γρήγορο ταξίδι (150+ σχεδόν συνέχεια) πάει γύρω στα 5.8-6. Γενικά με φυσιολογική οδήγηση να υπολογίζεις γύρω στα 5.4-5.6 πραγματική μέση κατανάλωση.
-
Πολύ καλά νούμερα!Μαυτά θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Βλέπω να μην αργεί η παραγγελία...
-
Απ' ότι βλέπω πάντως, δεν είναι και ΤΟΣΟ οικονομικό στο ταξίδι.
Με κλειδωμένο cruise control στα 130 έχω δει κοντά στα 6 αρκετές φορές.
-
Σε ταξιδι που εκανα Amsterdam Dusseldorf με την καινουρια 320 δηλαδη τη διλιτρη με τα 184 αλογα ,με αυτοματο κιβωτιο, στα 120 με cruise control, μου εδινε 6,4 λιτρα στα 100χλμ το trip computer. Με θερμανση, θερμαινομενα οδηγο 100 κιλων και βασικα ολον τον εξτρα εξοπλισμο.
Θελω να πω, μην τρελαίνεστε με το πετρελαιο . και οι βενζινες εχουν βελτιωθει παρα πολυ.
-
Δεν θα ξεπερνουσες τα 4 με πετρελαιο. Βρηκες και εσυ την διαδρομη που ο πιο μεγαλος λοφος ειναι 7 μετρα υψος !
-
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Σε ταξιδι που εκανα Amsterdam Dusseldorf με την καινουρια 320 δηλαδη τη διλιτρη με τα 184 αλογα ,με αυτοματο κιβωτιο, στα 120 με cruise control, μου εδινε 6,4 λιτρα στα 100χλμ το trip computer. Με θερμανση, θερμαινομενα οδηγο 100 κιλων και βασικα ολον τον εξτρα εξοπλισμο.Θελω να πω, μην τρελαίνεστε με το πετρελαιο . και οι βενζινες εχουν βελτιωθει παρα πολυ.
Και εγώ μιλάω για παλιό κινητήρα, τον M54B25, με βαρύτερο οδηγό ( ), SMG, A/C, 19άρες με φαρδιά λάστιχα.
-
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Σε ταξιδι που εκανα Amsterdam Dusseldorf με την καινουρια 320 δηλαδη τη διλιτρη με τα 184 αλογα ,με αυτοματο κιβωτιο, στα 120 με cruise control, μου εδινε 6,4 λιτρα στα 100χλμ το trip computer. Με θερμανση, θερμαινομενα οδηγο 100 κιλων και βασικα ολον τον εξτρα εξοπλισμο.Θελω να πω, μην τρελαίνεστε με το πετρελαιο . και οι βενζινες εχουν βελτιωθει παρα πολυ.
Ισχύει!
Άσε που για να συμφέρει το πετρέλαιο και για να καλύψεις τη διαφορά που έχει από τη βενζίνη, πρέπει να κάνεις νομίζω πάνω από καμιά 15αριά χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο.
BMW 1 Series (F20) 2011