-
Γι' αυτό και καταργήθηκε στη Giulietta για λίγο και μετά το επανέφεραν. Προφανώς άλλαξαν προμηθευτή ή κάτι τέτοιο. 147/156/GT/159 κτλ δεν είχαν κανένα θέμα. Φαντάζομαι μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Busso που έχει κόκκινη αν δεν κάνω λάθος.
Και κάτι σχετικό με την απάντηση του Νίκου (και δεν το λέω για σένα προσωπικά Νίκο αλλά για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα). Όταν πχ χαλάνε οι πολλαπλασιαστές και μένεις, δεν φταίει η Bmw και η Audi αλλά η Bosch, ενώ όταν χαλάει ο μαμημένος ο μεταβλητός φταίει η ανεύθυνη Alfa (και η Χ Alfa) που δεν παίρνει ποιοτικά μηχανικά μέρη από τους προμηθευτές της.
-
Μα οι εταιρείες απλά συναρμολογούν πράγματα άλλων , λίγα φτιάχνουν οι ίδιες
Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να εξασφαλίζουν και κάποια ποιότητα , πέρα από το χαμηλό κόστος (για αυτές γιατί οι καταναλωτές μια χαρά τα σκάνε ) και στο vag τουλάχιστον , που το θέμα αυτό υπήρχε και σε προηγούμενες γενιές κινητήρων διάφορων ιπποδυνάμεων και κυβικών (τούρμπο ή μη ) , είναι τουλάχιστον για γέλια να συνεχίζει να υπάρχει ακόμα
Πρέπει να το θεωρούν αναλώσιμο
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Και κάτι σχετικό με την απάντηση του Νίκου (και δεν το λέω για σένα προσωπικά Νίκο αλλά για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα). Όταν πχ χαλάνε οι πολλαπλασιαστές και μένεις, δεν φταίει η Bmw και η Audi αλλά η Bosch, ενώ όταν χαλάει ο μαμημένος ο μεταβλητός φταίει η ανεύθυνη Alfa (και η Χ Alfa) που δεν παίρνει ποιοτικά μηχανικά μέρη από τους προμηθευτές της.Το έγραψα βιαστικά στο γραφείο. Θα στο εξηγήσω (και στον red_monster).
Ο μεταβλητός όπως και τα πιστόνια, κύλινδροι κλπ είναι μέρη του μοτέρ. Η εταιρία στην εξέλιξη του αυτοκινήτου όφειλε να βρει το πρόβλημα. Αν τώρα έπεσε σε προβληματικό υλικό και είχε κάποια αστοχία (που έχουν και μοτέρ σε si ) τότε οφείλει το φτιάξει άμεσα.
Το ίδιο και η BOSCH. Δε φταίει η BMW αν έσκαγαν μπεκ και πολλαπλασιαστές της BOSCH φταίει όμως που άργησε να επιληφθεί του θέματος και να το λύσει χωρίς να πληρώσει ο κόσμος μια περιουσία.
Τουλάχιστον τώρα χωρίς ανάκληση στα αλλάζουν δωρεάν, κάτι είναι κι αυτό.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί το λογοκρίνετε αυτό και μάλιστα έτσι καυστικά...
Μα το τι βλέπεις τελικά, τι πιάνεις και τι ακούς μέσα στο αμάξι είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της καλής ποιότητας-ηχομόνωσης κτλ του εσωτερικού-αυτοκινήτου.
Συν του ότι όσο πιο αθόρυβο είναι ένα αμάξι, τόσο πιο εύκολα 'πιάνει' το αυτί μικροτριγμούς. Εκεί διαφέρει ένα καλής ποιότητας εσωτερικό από ένα πιο...'κακό' ποιοτικά.Αυτοκίνητα που καίνε πολ/τες και μπεκ σαν καραμέλες τα θεωρείς ποιοτικά Γιατί πιάνει το αυτί εύκολα τους μικροτριγμους ;;
Mιλαμε για Ε36/Ε46, πρωτες Ε90?, για να ξερω...
Για την καινουργια G που της φευγουν τα καπακια απο την μπιλια του λεβιε, (εχω δει δυο αμαξια μεχρι στιγμης χωρις καπακια ) και τα αντικαθιστουν με χρεωση απο πανω, ουτε λογος...
Το αυτι πιανει οτι πρεπει να πιασει. Πιανει κλεισιμο πορτας, και τυχον τριγμους αν υπαρχουν, στο εσωτερικο,κατα την κινηση
σε κακοτεχνιες οδοστρωματος.
Επισης πιανει θορυβο καμπινας κατα την μετακινηση με αρκετα χλμ.
Η νεα 1 αυτη την στιγμη ειναι στην κορυφη της κατηγοριας, σε αυτους τους τομεις.
Ειτε αρεσει/ειναι αποδεκτο, ειτε οχι...το καπάκι στον λεβιέ συγκρίνεται σε κόστος ή ξενέρα ή σπαζα@@δισμό με τους πολ/τες? σε αφήνει στον δρόμο η ζημία στο διακοσμητικό λεβιέ?
ασε τι μου αρέσει και άνοιξε λίγο τα μάτια σου...Βρε ανθρωπε μιλαμε για ολες τις Bmw εδω μεσα, ή για την νεα 1?
Για να καταλαβω...Κατσε να περασει ενας χρονος, δυο, να δουμε...
Tην G την εθεσα ως παραδειγμα και ανταγωνιστη. Με το καλημερα που βγηκε, ειχε θεματακια στην συναρμογη.
Δεν σε αφηνε στο δρομο, δεν λεω, αλλα 22κ και βαλε, και να σου ξεκολλανε καπακια λεβιε, να στα χρεωνουν , και να ξεκολλανε (σπανιο αλλα το εχω δει με τα ματια μου) τσιμουχες στο πλαισιο, στο σημειο που κλεινουν οι πορτες, ε παει πολυ... -
30 φεύγα ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ... ε πάει πολύ...
-
Επρεπε να πληρωνεις 5-6Κ τουλαχιστον παραπανω για να μην φευγει το καπακι του λεβιε, ειναι επικινδυνο πραγμα εδω που τα λεμε...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
30 φεύγα ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ... ε πάει πολύ...Ενταξει κουκουρουκου...
Αλλα νταλα, της παρασκευης το γαλα... -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Επρεπε να πληρωνεις 5-6Κ τουλαχιστον παραπανω για να μην φευγει το καπακι του λεβιε, ειναι επικινδυνο πραγμα εδω που τα λεμε...Την καλυτερη ποιοτητα, απτη/συναρμογης στην κατηγορια, την πληρωνεις Στεφανε ΠΑΝΤΟΥ, δεν την κανουν δωρο...
Πηγαινε σε μια εκθεση, ριξε μια ματια μεσα, να δεις τι παιζει, και μετα κανε την χειροτερη κριτικη... -
Ρε θα με ξαναβαφτισεις εσυ τελικα, δεν το γλυτωνω! Και στο εχω ξαναπει κι απο κοντα!
Αν το θεμα μας αρα ειναι η γενικοτερη ποιοτητα, μην βαρας για το καπακι του λεβιε συνεχεια.
-
Ρε θα με ξαναβαφτισεις εσυ τελικα, δεν το γλυτωνω! Και στο εχω ξαναπει κι απο κοντα!Αν το θεμα μας αρα ειναι η γενικοτερη ποιοτητα, μην βαρας για το καπακι του λεβιε συνεχεια.
Αφου σου ταιριαζει το Στεφανος, γιατι δεν το αλλαζεις?
Βασιλης?
Το θεμα μας, αγαπητε (αποφευγω να ονοματισω ) εφοσον εμπεριεχει την λεξη ποιοτητα γενικα , συναρμογη/απτη, θα εχει να κανει αναγκαστικα και με...τυχον αποσπωμενα μερη του εσωτερικου.
Περα απο το καπακι -υπενθυμιζω, εχω δει προσωπικα 2 απο τις 10πχ σταματημενες Giulietta σε δρομο, να ΜΗΝ εχουν το πλαστικο καλυμμα του λεβιε... - υπαρχει το πλαστικο καλυμμα στους διακοπτες αεροπορικου τυπου, το οποιο εχω δει στραβωκουμπωμενο σε αυτοκινητο δοκιμης. Προσπαθησα καποια στιγμη να το κουμπωσω σωστα, αλλα...ματαια.
Επισης οι διακοπτες αεροπορικου τυπου, εχουν μια λεπτη ελαστικη καλυψη, η οποια ειναι θεμα 1-2ετων να σκιστει-ξεκολησσει
τουλαχιστον οπως αισθανομουν κατα την αφη.
Η οθονη του RCD, αν την βλεπεις με γυαλια ηλιου το μεσημερι πχ (διολου ασυνηθιστο), το διαφανο(?) πλαστικο κανει 'νερα' και παραμορφωνει μερικως τις ενδειξεις.
Μικρολεπτομερειες θα πουν καποιοι, 'τι τα ψειριζεις' θα πουν καποιοι αλλοι ( ), η αληθεια ομως ειναι οτι ειλικρινα ΔΕΝ ψειριζα τιποτα, αυτα προεκυπταν και τα θυμομουν, γιατι καλως/κακως δεν τα εβλεπα καπου αλλου στην κατηγορια...
Αυτα απο την πλευρα μου, γιατι και ο Νικος πχ με μια νοικιαρικη, με ελαχιστα χλμ σε οδομετρο, και νορμαλ τροχους (οχι τιποτε 18αρες και σπορ αναρτηση πχ) ειχε βρει καποια θεματακια με μικροτριγμους, αν θυμαμαι καλα... -
Δεν εχω αγγιξει καν δυστυχως G οποτε δεν ξερω.
Προφανως πανω σε αυτο το θεμα πρεπει να ισχυει το 'ο,τι πληρωνεις παιρνεις'.
Τωρα αν η G οντως τριζει, βγαινουν πλαστικα και ολα αυτα, δεν ξερω να σου πω, δεν το εχω ζησει.
Εχω ζησει ομως αυτοκινητα που εκαναν τα μισα χρηματα απο μια 1 και δεν τριζουν, ουτε εχει φυγει ποτε τιποτα απο το εσωτερικο.
Ναι, δεν εχουν τα πλαστικα που καποιος θα τα πιασει και θα πει: πωωωωω τι ειναι αυτο,
εγω ομως προσωπικα δεν την βρισκω με τα πλαστικα.
Και ναι εχουν ισο επιπεδο εξοπλισμου σε ανεσεις πχ.Για να κλεισω: για εμενα η 1 οσο καλη και χρυση αν ειναι, δεν ειναι value for money.-
Ειναι τοσο απλο που δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. Ουτε καν ποιο θα θεωρουσα value for money.Το θεμα ειναι οτι αυτο ειναι προσωπικη αποψη και πολλοι την θεωρουν λαθος, αλλοι σωστη, αλλα δεν εχει σημασια.
EDIT: ναι, το πετυχες τωρα το ονομα! 2 χρονια η ιδια δουλεια!
-
Εχω ζησει ομως αυτοκινητα που εκαναν τα μισα χρηματα απο μια 1 και δεν τριζουν, ουτε εχει φυγει ποτε τιποτα απο το εσωτερικο.
Φυσικα και υπαρχουν, και μπορει να ειναι καλαισθητα (πλεον) Κορεατικα πχ και να κοστιζουν και 10κ
Ναι, δεν εχουν τα πλαστικα που καποιος θα τα πιασει και θα πει: πωωωωω τι ειναι αυτο,
εγω ομως προσωπικα δεν την βρισκω με τα πλαστικα.
Και ναι εχουν ισο επιπεδο εξοπλισμου σε ανεσεις πχ.Την καθε κατηγορια την εξεταζεις ξεχωριστα, με βαση το κοστος, και με το τι προσφερει αντιστοιχα ο ανταγωνισμος.
Ουτε εγω καθομαι να ασχολουμαι με πλαστικα σε ενα μικρο των 10-15κ, στα της εμφανισης σε ποιοτητα, οταν πας να ψωνισεις ομως κατι που κοστιζει απο 25κ και πανω, μοιραια σε νοιαζουν ΠΟΛΛΑ περισσοτερα απο την προσωπικη ευχαριστηση, σε οδηγικο επιπεδο πχ...Για να κλεισω: **για εμενα η 1 οσο καλη και χρυση αν ειναι, δεν ειναι value for money.-**Ειναι τοσο απλο που δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. Ουτε καν ποιο θα θεωρουσα value for money.
Το θεμα ειναι οτι αυτο ειναι προσωπικη αποψη και πολλοι την θεωρουν λαθος, αλλοι σωστη, αλλα δεν εχει σημασια.
EDIT: ναι, το πετυχες τωρα το ονομα! 2 χρονια η ιδια δουλεια!
Δεν εχω αντιθετη αποψη, παροτι μου αρεσει οδηγικα, και στο εσωτερικο της παρα πολυ. Η εξωτερικη εμφανιση βεβαια, ειναι ενα αλλο θεμα...
Σαφεστατα και δεν ειναι value for money, το ακριβοτερο στην κατηγορια ειναι, μαζι με το παλαιο πλεον Α4...
Ειναι ομως -κατα την γνωμη μου- benchmark πλεον στην συγκεκριμενη κατηγορια.Αφου πετυχα, εστω με την δευτερη το ονομα, ολα τα αλλα ερχονται σε δευτερη μοιρα...
-
Καλα ουτε η G μπορει να θεωρηθει value for money. Οσον αφορα την 1 δεν μπορω να καταλαβω προς τι ολοι αυτοι οι διθυραμβοι για ενα μικρομεσαιο που κοστιζει 30.000 ευρωπουλα. Ειναι αυτονοητο οτι θα τα διαθετει ολα αυτα αλλιως θα ηταν για πεταμα, δεν χριεαζεται να ενθουσιαζομαστε λες και μας προσφερουν αυτην την ποιοτητα στα 20.000 πχ....
-
Ξεκολλάτε...πανάκριβο είναι, αυτό έλειπε να μην είχε και καλή ποιότητα
-
Δεν ειναι ετσι,η ποιοτητα του ειναι ιδια ειτε το παρεις 24.000+ ειτε το παρεις 30.000.Απο εκει και περα οτι ειναι ακριβα τα εξτρα ειναι.Αλλα με την τιμη που εχει η αρχικη του εκδοση(23950) δεν νομιζω αλλο μικρομεσαιο να δινει τετοια ποιοτητα,και υπαρχουν αρκετα μικρομεσαια που φτανουν ανετα την τιμη αυτη και την ξεπερνανε.
-
Στα 24Κ όμως φοράει τάσια.
Ποιο μικρομεσσαιο στα 24 φοράει τάσια?
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Δεν πάει ακριβώς έτσι. Άλλη ποιότητα έχει το ίδιο αμάξι με xenon, 2ζωνικό, οθόνες, navi, cruise control, δέρματα, ηλιοροφή κτλ κτλ και άλλη με τάσια, πλαστικό τιμόνι-λεβιέ, άδειο ταμπλό. If you know what i mean...
-
I don't know what you mean.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Good for you! Να λες και ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ξεκολλάτε...πανάκριβο είναι, αυτό έλειπε να μην είχε και καλή ποιότηταΠου το είδες το ακριβό ρε Νίκο? Είναι πιο φτηνή και από Α3 1.4 (έχει σχεδόν ίδια τιμή με το 1.2!!) και από A-Class. Μην λέμε ότι θέλουμε, είναι πολύ καλό value for money...έχει ίδια τιμή με την προηγούμενη 116i και είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο. Ακόμα και με λίγα έξτρα συνεχίζει να έχει καλή τιμή. Φυσικά εάν την φορτώσεις ξεφεύγει...αλλά αυτό είναι προσωπικό θέμα.
BMW 1 Series (F20) 2011