-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επαναλαμβάνω. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με 136 άλογα και 23 κιλά ροπή.
Περιμένεις να γράψει γωνίες?
Φυσικα και ΝΑΙ!
Ρε συ Νικο, εδω γυριζαν παλαιοτερα σε γνωστα σημεια στην Βαρη, τις Ε30 316 με τα...καθαροαιμα 75 αλογα, (χωρις αποτομο συμπλεκταρισμα, ακομα και με 2α...) πριν παρω το διπλωμα μου, γυριζα με 2α πισωκινητο Ιαπωνικο με την ιδια δυναμη, και νομιζεις/πιστευεις οτι ενα συγχρονο αυτοκινητο, με την δυναμη/ροπη της 116i, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ηλεκτρονικη επεμβαση, οτι ΔΕΝ μπορει να γυρισει σε μεγαλο βαθμο? (εως και τετ-ακε)
Για ονομα...Το ξαναλέω αν και γίνομαι κουραστικός. Τα ηλεκτρονικά ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ. Δεν καραδοκεί κανένα ESP/DSC.
Πάρ'το αυτό σαν δεδομένο και ξεκίνα από εκεί.
Μα γ@μω τον μπελα μου, αυτο σου λεω, ΠΩΣ το ξερεις, αφου 1ον, ακομα δεν την οδηγησες, και 2ον, ειναι το ΠΡΩΤΟ
entry level μοντελο της Bmw που φοραει ηλεκτρομπλοκε. Ειναι απιθανο να εχουν αυτη την φορα διαφορετικες ρυθμισεις?
Ξερεις εαν τελικα απενεργοποιουνται ΠΛΗΡΩΣ, ασχετως αν στην οθονη με τις σχετικες διαδικασιες γραφει 'DTC OFF'?
To να μην εχω εγω καταφερει να τα βγαλω ΟΛΑ εντελως, σαφεστατα και ειναι πιθανο, αλλα ξαναλεω, με τις σχετικες διαδικασιες που εκανα, και παλι, το αυτοκινητο, μαζευοταν απο ενα σημειο και μετα.Εδώ με την 1 μετά βίας να έγραφε γωνία περίπου 45 μοίρες (εκτός αν ο HF έχει καταφέρει κάτι καλύτερο και μιλάω σοβαρά) που είχε και 170 άλογα και 21 κιλά ροπής, τι περιμένεις να κάνει η 116i? Δεν έχει καμιά 10αριά κιλά ροπής παραπάνω και 20 άλογα!
Ποιες 45μοιρες? Εδω σου λεω οτι με 1/4 στροφης τιμονιου σε αναποδο, το αμαξι ετρωγε ενα...διακριτικο μεν, αλλα χαστουκι, και μαζευοταν αμεσα.
Anyway, τσεκαρε την και εσυ, κανε μια προσπαθεια, μηπως και μεσα απο το μενου, ή καπως αλλιως υπαρχει αλλος τροπος, και γραψε για αυτο, αφου την οδηγησεις... -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Διαβαζω για 8ταχυτο κιβωτιο και εχω την εξης απορια...
Που χρησιμευουν τοσες σχεσεις?
Δηλαδη στα 130 με 8η ποσες στροφες εχει?Oπως τουλαχιστον το καταλαβα εγω στην πραξη, ο συνδυασμος της υψηλης ροπης απο χαμηλα, και πυκνων σχεσεων, βοηθησε πολυ στην σβελτη και αθορυβη μετακινηση, με αρκετες αλλαγες (στην θεση D) και παραλληλα με οικονομια καυσιμου, λογω αλλαγων σε σχετικα χαμηλες στροφες.
Φυσικα η 8η ειναι σαν overdrive, επισης για οικονομια αλλα και αθορυβο ταξιδι.
Απο την αλλη, σε ρυθμους πιο γρηγορους (στην θεση +/-) αρκετες φορες σε καποιες συγκεκριμενες στροφες, ενιωθα οτι πχ με 3η ειχε λιγο παραπανω φόρα το αυτοκινητο, με χαμηλες στροφες (σωζοταν βεβαια απο την υψηλη ροπη) ενω με 2α -στην ιδια στροφη- το αυτοκινητο ειχε λιγοτερη φόρα στην εισοδο της, απ' οσο ηθελα, με στροφες σχεδον στον κοφτη...
Καπου δηλαδη οι σχεσεις δεν βολευαν οπως θα ηθελα/ειχα συνηθισει, και ουσιαστικα, η χρυση τομη για την περισταση, ηταν να περνουσα με μια σχεση πανω, σε σχεση με τα αλλα αυτοκινητα που κατα βαση εχουν 6αρι κιβωτιο πχ.
Γενικοτερα παντως κατα την δικη μου εκτιμηση, αυτη την στιγμη, θεωρω οτι ειναι το καλυτερο αυτοματο κιβωτιο ευρειας παραγωγης. Εαν ημουν λιγο μεγαλυτερος σε ηλικια ή/και δεν ειχα την εμμονη/κολημμα για τα καλα χειροκινητα, (ή εαν ειχα στο παρελθον καποιο δυνατο αυτοκινητο με καλο manual, ωστε να εχω ξεδωσει) θα το επελεγα χωρις δευτερη σκεψη. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Φυσικα και ΝΑΙ!
Ρε συ Νικο, εδω γυριζαν παλαιοτερα σε γνωστα σημεια στην Βαρη, τις Ε30 316 με τα...καθαροαιμα 75 αλογα, (χωρις αποτομο συμπλεκταρισμα, ακομα και με 2α...) πριν παρω το διπλωμα μου, γυριζα με 2α πισωκινητο Ιαπωνικο με την ιδια δυναμη, και νομιζεις/πιστευεις οτι ενα συγχρονο αυτοκινητο, με την δυναμη/ροπη της 116i, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ηλεκτρονικη επεμβαση, οτι ΔΕΝ μπορει να γυρισει σε μεγαλο βαθμο? (εως και τετ-ακε)
Για ονομα...Καλά τώρα, συγκρίνεις τη βούρτσα με την.... τσατσάρα.
Τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ Ε30 και τα επίσης ΤΡΑΓΙΚΑ πισωκίνητα ιαπωνικά δεκαετίας του '80, με τα άθλια λαστιχάκια που ήταν πιο στενά από το πίσω της μηχανής μου και τα απαράδεκτα πλαίσια/αναρτήσεις. Να μην πω και για τους τότε δρόμους που ήταν ακόμα χειρότεροι από τώρα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Καλά τώρα, συγκρίνεις τη βούρτσα με την.... τσατσάρα.
Τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ Ε30 και τα επίσης ΤΡΑΓΙΚΑ πισωκίνητα ιαπωνικά δεκαετίας του '80, με τα άθλια λαστιχάκια που ήταν πιο στενά από το πίσω της μηχανής μου και τα απαράδεκτα πλαίσια/αναρτήσεις. Να μην πω και για τους τότε δρόμους που ήταν ακόμα χειρότεροι από τώρα.Χοντρικη, χονδροειδεστατη η συγκριση, αλλα σχετικη. Δεν ειχαν τραγικους τροχους και 'λαστιχακια' οι συγκεκριμενες Ε30 που βλεπαμε.
Τουλαχιστον αυτες που σβουριζαν στο γνωστο λουνα παρκ της Βαρης, ειχαν συνηθως 15αρες αλουμινιου, και λαστιχα
διαστασης 185, αν οχι φαρδυτερα.
Η ουσια ειναι οτι η προσφυση, εσπαγε στην 116i, και εσπαγε ΑΝΕΤΑ οταν ηθελα σε γλυστερη επιφανεια, με την επιλογη sport+, οπου εμφανιζοταν η ενδειξη 'DTC OFF'. Το θεμα ειναι οτι μαζευοταν μονο του, μετα απο ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ γλυστρημα/αναποδο.
Αυτο δεν γινοταν λογω αδυναμιας...Γινοταν λογω DSC, CBC (cornering brake control) ή και καποιας επιπλεον(?) λειτουργιας του ηλεκτρομπλοκε, το οποιο δεν σβηνει ΠΟΤΕ.
Το αυτοκινητο εχει μια χαρα δυναμη, και δυνατοτητες ακομα και να σβουριζει.
Τα ηλεκτρονικα το εκοβαν. Τωρα αν δεν βρηκα εγω καποιο υπομενου/τροπο να τα βγαλω ολα εκτος, αυτο ειναι αλλο θεμα, και για αυτο το ανεφερα στο Νικο, που θα την οδηγησει, να δει, μηπως και υπαρχει τελικα τροπος, που εγω δεν βρηκα.
Επισημαινω επισης οτι η εκδοση που ειχα εγω ηταν η Urban Αuto. Μπορει πχ η sport , manual εκδοση (λεω εγω τωρα), να εχει πληρη ελευθερια, ως προς την δυνατοτητα απενεργοποιησης ηλεκτρονικων, σε σχεση με την Urban... -
Φυσικα και ΝΑΙ!
Ρε συ Νικο, εδω γυριζαν παλαιοτερα σε γνωστα σημεια στην Βαρη, τις Ε30 316 με τα...καθαροαιμα 75 αλογα, (χωρις αποτομο συμπλεκταρισμα, ακομα και με 2α...) πριν παρω το διπλωμα μου, γυριζα με 2α πισωκινητο Ιαπωνικο με την ιδια δυναμη, και νομιζεις/πιστευεις οτι ενα συγχρονο αυτοκινητο, με την δυναμη/ροπη της 116i, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ηλεκτρονικη επεμβαση, οτι ΔΕΝ μπορει να γυρισει σε μεγαλο βαθμο? (εως και τετ-ακε)Άδεια, ΠΑΝΑΛΑΦΡΑ με 100% μπλοκέ!
Τι λες τώρα ρε Γρηγόρη?! Τι συγκρίνεις?
Σιγά τη ροπή που έχει η 116i! Το λες και έχει 35 κιλά! 23 κιλά έχει και είναι 1.5 τόνος! Τι περιμένεις να κάνει?
Θα γλιστρίσει, ΟΚ...αλλά να γράψεις τρελές γωνίες σε καλή άσφαλτο (που το πήγες) δε παίζει!
Μα γ@μω τον μπελα μου, αυτο σου λεω, ΠΩΣ το ξερεις, αφου 1ον, ακομα δεν την οδηγησες, και 2ον, ειναι το ΠΡΩΤΟ
entry level μοντελο της Bmw που φοραει ηλεκτρομπλοκε. Ειναι απιθανο να εχουν αυτη την φορα διαφορετικες ρυθμισεις?
Ξερεις εαν τελικα απενεργοποιουνται ΠΛΗΡΩΣ, ασχετως αν στην οθονη με τις σχετικες διαδικασιες γραφει 'DTC OFF'?
To να μην εχω εγω καταφερει να τα βγαλω ΟΛΑ εντελως, σαφεστατα και ειναι πιθανο, αλλα ξαναλεω, με τις σχετικες διαδικασιες που εκανα, και παλι, το αυτοκινητο, μαζευοταν απο ενα σημειο και μετα.Ρε Γρηγόρη...δεν έχει αλλάξει κάτι με τη νέα 1! Ηλεκτρομπλοκέ φορούσε και η 135i και η 335i και δεν κόβει τίποτα και πουθενά.
Είναι απίθανο να έχει άλλες ρυθμίσεις από τα υπόλοιπα BMW τα τελευταία χρόνια και ακόμα και με σβηστά ηλεκτρονικά να παρεμβαίνουν και να σε κόβουν.-
Το CBC είναι άλλο πράγμα και παρεμβαίνει όταν πατάς φρένο πάνω στη στροφή.
Το DTC ξέρεις τι είναι και το DTC off (ή αλλιώς DSC OFF) ενεργοποιεί το ηλεκτρομπλοκέ. Και επειδή δε με πιστεύεις και συνεχίζεις, πάρε και το λινκ σου:
DTC mode increases the intervention thresholds of DSC, making it easier to drive on loose sand or deep snow. By allowing slight slippage of the drive wheels, it also facilitates controllable oversteer. DSC Off mode activates the electronic rear axle differential locking system. If either of the drive wheels suffers wheelspin while accelerating through tight bends, brake force is applied to this individually, so that the opposite wheel maintains traction.
http://www.conceptcarz.com/z19911/BMW-1-Series.aspx
Βλέπεις πουθενά στο press release να γράφει ότι δεν απενεργοποιούνται πλήρως τα ηλεκτρονικά? Όχι.
ΑΡΑ είναι πιθανότερο αυτό που λέω από την αρχή.
Είχες BMW για να ξέρεις πως επεμβαίνουν τα ηλεκτρονικά και το DTC? Όχι. Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι όταν σε κόβει, το καταλαβαίνεις και κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο (γκρρρρρρρ) σαν το ABS. Έκανε έτσι? Αν έκανε έτσι τότε κάτι δεν είχες πατήσει σωστά. Δεν έκανε έτσι και έγραφε DTC OFF? Τότε το έκοψε το ηλεκτρομπλοκέ.
ΔΕΝ φταίνε τα κατά τη γνώμη σου μη πλήρως απενεργοποιούμενα ηλεκτρονικά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το CBC είναι άλλο πράγμα και παρεμβαίνει όταν πατάς φρένο πάνω στη στροφή.
γκικιζάκο σε πιάσαμε
στο 'άλλα επιπεδα πρόσφυσης' δεν ησουν εσύ σωστά;
-
Διαβαζω για 8ταχυτο κιβωτιο και εχω την εξης απορια...
Που χρησιμευουν τοσες σχεσεις?
Δηλαδη στα 130 με 8η ποσες στροφες εχει?Oπως τουλαχιστον το καταλαβα εγω στην πραξη, ο συνδυασμος της υψηλης ροπης απο χαμηλα, και πυκνων σχεσεων, βοηθησε πολυ στην σβελτη και αθορυβη μετακινηση, με αρκετες αλλαγες (στην θεση D) και παραλληλα με οικονομια καυσιμου, λογω αλλαγων σε σχετικα χαμηλες στροφες.
Φυσικα η 8η ειναι σαν overdrive, επισης για οικονομια αλλα και αθορυβο ταξιδι.
Απο την αλλη, σε ρυθμους πιο γρηγορους (στην θεση +/-) αρκετες φορες σε καποιες συγκεκριμενες στροφες, ενιωθα οτι πχ με 3η ειχε λιγο παραπανω φόρα το αυτοκινητο, με χαμηλες στροφες (σωζοταν βεβαια απο την υψηλη ροπη) ενω με 2α -στην ιδια στροφη- το αυτοκινητο ειχε λιγοτερη φόρα στην εισοδο της, απ' οσο ηθελα, με στροφες σχεδον στον κοφτη...
Καπου δηλαδη οι σχεσεις δεν βολευαν οπως θα ηθελα/ειχα συνηθισει, και ουσιαστικα, η χρυση τομη για την περισταση, ηταν να περνουσα με μια σχεση πανω, σε σχεση με τα αλλα αυτοκινητα που κατα βαση εχουν 6αρι κιβωτιο πχ.
Γενικοτερα παντως κατα την δικη μου εκτιμηση, αυτη την στιγμη, θεωρω οτι ειναι το καλυτερο αυτοματο κιβωτιο ευρειας παραγωγης. Εαν ημουν λιγο μεγαλυτερος σε ηλικια ή/και δεν ειχα την εμμονη/κολημμα για τα καλα χειροκινητα, (ή εαν ειχα στο παρελθον καποιο δυνατο αυτοκινητο με καλο manual, ωστε να εχω ξεδωσει) θα το επελεγα χωρις δευτερη σκεψη.Η 7η και 8η είναι overdrive και η τελική επιτυγχάνεται με 6η σε όλες αυτές τις υλοποιήσεις του 8τάχυτου της ZF.
-
Τουλαχιστον αυτες που σβουριζαν στο γνωστο λουνα παρκ της Βαρης, ειχαν συνηθως 15αρες αλουμινιου, και λαστιχα
διαστασης 185, αν οχι φαρδυτερα.Ρε Γρηγόρη, τώρα κατάλαβα για πού μιλάς! Εκεί ρε συ με το που έμπαινες έπαιρνες 40 άλογα, ακόμα και το μιραφιόρι μου που ήταν φύσει υποστροφικό σε μέτρια/καλή άσφαλτο έπαιρνε γωνίες που θα ζήλευες και εσύ με το Σιρόκο.
Ακόμα και με 1200άρι Λαντα είχαμε κάνει τον Tsuchiya εκεί! -
Τον THP φοραει η 1;
-
Εχω ανεβει στο Ντραφι και με Impreza Sti 265, και το γλυστρουσα με τα τεσσερα, οποτε και οπου ηθελα
Ενταξει περα απο την επιδειξη που κανεις για τα αυτοκινητα που εχεις οδηγησει με υφος test driver της ferrari, μιλας για οδηγηση σε ρυθμους πιστας σε περιοχη κατοικημενη που συνηθως κανουν παιδια ποδηλατο η κοσμος γυριζει σπιτι του.
Sent from my Nexus S using Tapatalk
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Εχω ανεβει στο Ντραφι και με Impreza Sti 265, και το γλυστρουσα με τα τεσσερα, οποτε και οπου ηθελα
Ενταξει περα απο την επιδειξη που κανεις για τα αυτοκινητα που εχεις οδηγησει με υφος test driver της ferrari, μιλας για οδηγηση σε ρυθμους πιστας σε περιοχη κατοικημενη που συνηθως κανουν παιδια ποδηλατο η κοσμος γυριζει σπιτι του.
Ζηλεύεις. Ξεκάθαρα!
-
μην παίρνεις στα σοβαρά αυτά που λεγονται εδω μεσα
-
για 'πίστα' μιλάει ο κίκιζας...
αφού βγάζει και χρονόμετρο... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σιγά τη ροπή που έχει η 116i! Το λες και έχει 35 κιλά! 23 κιλά έχει και είναι 1.5 τόνος! Τι περιμένεις να κάνει?
Θα γλιστρίσει, ΟΚ...αλλά να γράψεις τρελές γωνίες σε καλή άσφαλτο (που το πήγες) δε παίζει!
Toυλαχιστον 2χλγμ παραπανω απο την 120i -και σε χαμηλοτερες στροφες- η οποια παρεπιπτοντως γυριζει με τα ηλεκτρονικα
εκτος, για ΠΛΑΚΑ:(4τροχοι 441 Ιουνιος 2007)
(Σελ162, πρωτη στηλη, τελευταια παραγραφος)
'...ομως με τα ηλεκτρονικα εκτος, η πισω κινηση μπορει να προσφερει το κατι διαφορετικο. Με αλλα λογια, εαν το επιδιωξεις,
υπερστρεφει, χωρις μαλιστα, να τρομαζει, καθως προειδοποιει, ενω, βεβαια η ουρα σε προκαλει συχνα για παιχνιδι, οντας προοδευτικη, και χαρις το γρηγορο...πηδαλιο, ευκολα ελεγχομενη'.Αυτα για να μην βγει κανεις κατοχος/πρωην και μη, και πει οτι 'γυριζει με το ζορι', 'γυριζει αλλα μονο με καμμια 1η, αντε 2α' κτλ...
Παρε και την δυναμομετρηση, ετσι για να εχεις μια ιδεα των δυνατοτητων του κινητηρα:
Σημειωσε, 148,5αλογα στον τροχο, στις 6,600σαλ (σχεδον στο...τερμα δηλαδη), και ροπη 18,1χλγμ στις 4,100σαλ
Περιμενε οσονουπω, και την δυναμομετρηση της 116i, να δεις ΠΟΣΟ κοντα θα ειναι σε αυτα τα νουμερα, με την ροπη ιδιως να κινειται σε ελαφρως υψηλοτερα.
Οσο για το βαρος, στην ζυγαρια των 4τροχων η απερχομενη 120i της φωτο, μετρηθηκε στα 1373κιλα.
Παρομοιο βαρος θα εχει και η νεα 116i, (+/- 10 με 20 κιλα πιστευω), εδω ειμαστε θα το δουμε.Το DTC ξέρεις τι είναι και το DTC off (ή αλλιώς DSC OFF) ενεργοποιεί το ηλεκτρομπλοκέ. Και επειδή δε με πιστεύεις και συνεχίζεις, πάρε και το λινκ σου:
DTC mode increases the intervention thresholds of DSC, making it easier to drive on loose sand or deep snow. By allowing slight slippage of the drive wheels, it also facilitates controllable oversteer. DSC Off mode activates the electronic rear axle differential locking system. If either of the drive wheels suffers wheelspin while accelerating through tight bends, brake force is applied to this individually, so that the opposite wheel maintains traction.
http://www.conceptcarz.com/z19911/BMW-1-Series.aspx
Βλέπεις πουθενά στο press release να γράφει ότι δεν απενεργοποιούνται πλήρως τα ηλεκτρονικά? Όχι.
ΑΡΑ είναι πιθανότερο αυτό που λέω από την αρχή.
Είχες BMW για να ξέρεις πως επεμβαίνουν τα ηλεκτρονικά και το DTC? Όχι. Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι όταν σε κόβει, το καταλαβαίνεις και κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο (γκρρρρρρρ) σαν το ABS. Έκανε έτσι? Αν έκανε έτσι τότε κάτι δεν είχες πατήσει σωστά. Δεν έκανε έτσι και έγραφε DTC OFF? Τότε το έκοψε το ηλεκτρομπλοκέ.
ΔΕΝ φταίνε τα κατά τη γνώμη σου μη πλήρως απενεργοποιούμενα ηλεκτρονικά.
Nικο, στην 116i σε οτι δοκιμασα να βγαλω εκτος λειτουργιας, δεν εμφανιζε ΠΟΤΕ 'DSC OFF' αλλα ΜΟΝΟ 'DTC OFF'...
Aλλο το DTC, αλλο το DSC, τι γραφεις 'η αλλιως'? αφου δεν ειναι το ιδιο πραγμα!
Εξαλλου στο τελος το λες και μονος σου. 'το εκοψε και το ηλεκτρομπλοκε'.
Τοση ωρα τι λεω ρε συ Νικο? Οτι κατι κοβει το αυτοκινητο. Μπορει εγω να μην βρηκα την καταλληλη διαδικασια, να βγαλω εκτος ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα. Αλλο αυτο , και αλλο να λες οτι δεν εχει δυναμη, γιατι πολυ απλα ΕΧΕΙ, για να σβουριζει κιολας! -
Tι να κανουμε, ετσι λειτουργουν ΟΛΑ, εδω στην Ελλαδα. ΠΡΕΠΕΙ(?) να ειναι κατοχος ferrari/Porsche και δεν ξερω και εγω τι αλλο (τρομαρα σας μερικοι...) για να θεωρειται οτι ΞΕΡΕΙ(?) πεντε πραγματα περι συμπεριφορας στο οριο.
Τα εξηγω στην αρχη αναλυτικα, αλλα μερικοι ή κανουν πως δεν καταλαβαινουν, ή τελικα τσαμπα καθομαι και αναλυω, αφου δεν καταλαβαινουν, στην κυριολεξια!
Αναφερω ΤΙ εχω κανει, και με τι επιπεδου ιπποδυναμης αυτοκινητα, ωστε να ξεκαθαρισω, οτι δεν τιθεται θεμα φοβου, ελλειψης χρονου, κουλαμαρας, για πληρη αξιοποιηση δυναμης 136ιππων και οτι αλλο...
Τα περι κατοικημενης περιοχης ειναι αστεια, μιλαμε για κομματι με εμφανεις σχεδον ολες τις στροφες, με ελαχιστη κινηση.
Διαδρομη δηλαδη πανω σε λοφους.
Οτι κατοικια υπαρχει εκει ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ! Αντε τωρα θα μας την πεις κιολας, 'που γυριζει ο κοσμος σπιτια του'...
Εν πασει περιπτωση, ουτε αντιθετο ρευμα βγαινω (το τονιζω αυτο!) ουτε και πιεζω αν δω εστω και απο μακρια, καποιον να κανει βολτα περπατωντας, ή καποιο σκυλι στο δρομο. Ο δρομος παραλληλα ειναι εξαιρετικα φαρδυς και με πολυ καλη ορατοτητα! -
πωσ γίνεται να καταλαβαίνεις ένα αυτοκίνητο τόσο γρήγορα? δεν το λέω ειρωνικά... όσο και να έχεις οδηγήσει όταν οδηγείς ένα νέο δεν σε περιορίζει??
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πωσ γίνεται να καταλαβαίνεις ένα αυτοκίνητο τόσο γρήγορα? δεν το λέω ειρωνικά... όσο και να έχεις οδηγήσει όταν οδηγείς ένα νέο δεν σε περιορίζει??Στον πρωτο γυρο πχ, προσωπικα, δεν καταλαβαινω, ή αν θελεις οι αισθησεις μου ειναι πληρως συγκεντρωμενες στο να κινηθω ΟΣΟ πιο γρηγορα γινεται αλλα παντα με ασφαλεια, στην -ατυπη εκει- λωριδα μου!
Απο τον δευτερο, τριτο γυρο, εχω πλεον εξοικειωθει σταδιακα, βγαζω εντελως τα ηλεκτρονικα, και αφου εχω μια πρωτη εικονα, για το πως ξεκολλαει το αυτοκινητο, μπορω να συγκεντρωθω καλυτερα επειτα, βημα-βημα, στο πως συμπεριφερεται το αυτοκινητο πριν , κατα την διαρκεια και μετα , απο ξεκολλημα σε στροφη.
Δεν ειναι κατι τρομερο, δεν ειναι αναγκη να εισαι κλωνος του Walter Rohrl, οπως μπορει να νομιζουν μερικοι, και σου λενε 'τι λεει ο αλλος, πλακα μας κανει, ή μας το παιζει ιστορια...' απλα να ξερεις φυσικα αρκετα καλα την διαδρομη, και τυχον δυσκολα σημεια, παγιδες απο γλυστερα κομματια, κακοτεχνιες πανω σε στροφες κ.α, και να μην εχεις την αισθηση φοβου, παραλληλα ομως και με καποιες οδηγικες εμπειριες προηγουμενως, τετοιες, ωστε να μπορεις να το ξεκολλησεις ανα πασα στιγμη, οσο και οποτε θελεις.
Οταν εξαλλου, ξερεις μια διαδρομη, και τα πατημα τα της/ γραμμες, σχεδον απ' εξω, ειναι ακομα πιο ευκολο/γρηγορο, να διαπιστωσεις διαφορες σε σχεση με ΚΑΘΕ αυτοκινητο που πας εκει.Oποτε θελεις, εαν θελεις στειλε pm , να ανεβουμε και μαζι, αν δεν εισαι πολυ μακρια απο τα βορεια προαστεια.
Εγω πηγαινω σχετικα συχνα και με το δικο μου...
Σε παω εγω πχ ενα γυρο αν ειναι με το δικο μου, με πας εσυ με το δικο σου... -
Ρε κόκκινο τέρας, ρωτάς τα αυτονόητα.
-
Τουλάχιστον δίνει την ευκαιρία να γραφούν πράγματα τα οποία πρέπει να σημειώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι και να τα έχουμε ευαγγέλιο!!
-
Τότε οκ και μέα κούλπα.
BMW 1 Series (F20) 2011