-
Λοιπόν προσανατολίζομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο από Γερμανία (χωρίς τελωνείο-τρίτεκνος )και κοιτάζω για 320d touring του 2007,γύρω στα 25Κ.
Πρώτο δίλημμα: πετρέλαιο ή βενζίνη; η ποιότητα του πετρελαίου μας είναι εντάξει πλέον; με τις παρούσες τιμές του πετρελαίου, κερδίζεις κάτι από την χαμηλότερη κατανάλωση (για 15Κ χλμ το χρόνο μαξ); Η ροπή του ντίζελ καλύπτει (σε 'χαρακτήρα' ) το στροφάρισμα της βενζίνης;
Και συν τοις άλλοις, ένας φίλος μου, μου βάζει ιδεές: 'πάρε τετρακίνητο, το επόμενο μου αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα είναι οπωσδήποτε τέτοιο' (ο έξυπνος έχει ένα S2000 και μιλάει..). Τα επιχειρήματα υπέρ γνωστά: καλύτερη (ασφαλέστερη) οδική συμπεριφορά, πας άνετα κανα Σέλι (χιονοδρομικό γενικά), δε κωλώνεις με βροχές,κρύα κλπ. Απ΄την άλλη έχεις κατανάλωση, βάρος κλπ. Άρα:
Δεύτερο δίλημμα: πισωκίνητο ή quattro; (SUV δεν παίζουν). Για πείτε τη (συνήθως σοφή) γνώμη σας. -
Λοιπόν προσανατολίζομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο από Γερμανία (χωρίς τελωνείο-τρίτεκνος )και κοιτάζω για 320d touring του 2007,γύρω στα 25Κ.
Πρώτο δίλημμα: πετρέλαιο ή βενζίνη; η ποιότητα του πετρελαίου μας είναι εντάξει πλέον; με τις παρούσες τιμές του πετρελαίου, κερδίζεις κάτι από την χαμηλότερη κατανάλωση (για 15Κ χλμ το χρόνο μαξ); Η ροπή του ντίζελ καλύπτει (σε 'χαρακτήρα' ) το στροφάρισμα της βενζίνης;
Και συν τοις άλλοις, ένας φίλος μου, μου βάζει ιδεές: 'πάρε τετρακίνητο, το επόμενο μου αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα είναι οπωσδήποτε τέτοιο' (ο έξυπνος έχει ένα S2000 και μιλάει..). Τα επιχειρήματα υπέρ γνωστά: καλύτερη (ασφαλέστερη) οδική συμπεριφορά, πας άνετα κανα Σέλι (χιονοδρομικό γενικά), δε κωλώνεις με βροχές,κρύα κλπ. Απ΄την άλλη έχεις κατανάλωση, βάρος κλπ. Άρα:
Δεύτερο δίλημμα: πισωκίνητο ή quattro; (SUV δεν παίζουν). Για πείτε τη (συνήθως σοφή) γνώμη σας. -
a4 avant tdi quattro
Ειδικά αν βρεις κάποιο απ τα τελευταία b7 (το προηγούμενο μοντέλο), φαντάζομαι πως θα το πάρεις αρκετά ως πολύ φτηνά, λόγω της ύπαρξης του νέου α4. Υπ' όψιν πως το νέο α4 μάλλον είναι αρκετά καλύτερο σαν αυτοκίνητο.Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι δεν έχεις σε πρώτη προτεραιότητα την σπορ οδική συμπεριφορά και ψάχνεις έναν σβέλτο και ασφαλή μεταφορέα για την οικογένεια. Όχι πως το κβάττρο θα αρνηθεί παιχνίδια ή ότι είναι οδηγικά αδιάφορο, αλλά σπορ δεν το λες.
my 2 cents
-
320xd?
-
@ joyrider
Υποθέτω ότι εκεί που κινείσαι επιτρέπεται το πετρέλαιο, αλλιώς υπάρχει ένα θέμα.
Ναι, τα πετρέλαια στην ελλάδα δεν έχουν πλέον κανένα πρόβλημα, η δε περιεκτικότητα σε θείο θα είναι από 1/1/09 (και νωρίτερα) περί τα 10-15 ppm, όσα δηλαδή ορίζει η νέα ντιρεκτίβα της ΕΟΚ.
Για 15.000 χλμ. το χρόνο και με βάση τις διαφορές μέσης κατανάλωσης που ανακοινώνει το εργοστάσιο το όφελός σου θα είναι το θηριώδες ποσό των 70 ευρώ το χρόνο. Μεγάλο μέρος του ποσού αυτού, ή και όλο, θα το δώσεις πίσω σε αποσβέσεις για την παραπάνω αξία του πετρελαιοκίνητου σε σχέση με την βενζινοκίνητη 318. Επίσης να υπολογίζεις σε μεγαλύτερο κοστολόγιο service στα πετρέλαια και έχε υπόψη σου ότι επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει κυκλοφορήσει επαρκώς στην ελλάδα μας, και κάποια έλλειψη ανταλλακτικών σε μηχανικά μέρη μηχανής αλλά και τεχνογνωσίας σε πολλά συνεργεία. Ευτυχώς δεν έχεις καπέλλο λόγω τελών κυκλοφορίας και ασφαλίστρων, τα κυβικά είναι τα ίδια.
Η ροπή του πετρελαίου φαίνεται χαμηλά και σε δρόμους έντονα ανηφορικούς ή με φορτίο (τροχόσπιτο, βάρκα, τρέηλερ). Σε μέσες και ψηλότερες στροφές, συνήθως η βενζίνα παίρνει κεφάλι και μάλιστα αισθητά.
Για το δεύτερο δίλημμα πισωκίνητο ή 4χ4, δηλώνω να εξετάσεις ενδελεχώς την εναλλακτική λύση 3. Μπροσθοκίνητο. Γι' αυτά τα κυβικά και βάρη, και για οικογενειακό χαρακτήρα, είναι μανούλες.
Την ασφαλέστερη οδική συμπεριφορά την καθορίζει σε συντριπτικό βαθμό ο οδηγός και όχι οι συνθήκες.Είσαι οικογενειάρχης και το βασικότερο μέλημά σου είναι η ασφάλεια της οικογένειάς σου.Επίσης κινούμενος σε μεταχειρισμένο ενδιαφέρεσαι για το κόστος, εκεί όπου το 4χ4 είναι ρουφήχτρα. -
καλημέρα,
ως κάτοχος πετρελαιοκίνητου έχω να σου πω ότι μην το σκέφτεσαι όσον αφορά την επιλογή μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου. Άλλη αίσθηση οδήγησης, πολύ πιο μεγάλη άνεση στην οδήγηση και το σημαντικότερο τρομερή οικονομία στο καύσιμο, καταναλώσεις ποτέ πάνω από 10λτρ στα 100χλμ με όσα και να πηγαίνεις, όπως και να οδηγείς και στο λέω σαν κάτοχος μεγάλου πετρελαιοκίνητου. Η συντήρηση δεν είναι τόσο ακριβή όσο ακούγεται και νομίζουν οι μη κάτοχοι.όσον αφορά την επιλογή μεταξύ των δύο, σου προτείνω BMW λόγω πολύ καλύτερου κινητήρα και πιο οδηγοκεντρικής συμπεριφοράς. Το Audi είναι υπέροχο αλλά αν σου αρέσει και να οδηγείς εκτός από το να μετακινήσε, τότε η BMW είναι αυτό που ζητάς.
καλή επιλογή
/g -
-Το αντίστοιχο Audi είναι πάντα πιο φθηνό σε συγκρίση με το αντίστοιχο BMW
-Μιλάμε για βαριά αυτοκίνητα και δεν ξέρω αν οι πετρελαιοκινητήρες τους μπορούν να βάλουν φωτιά στην άσφαλτο. Για να παίξεις πρέπει να κλείσεις ηλεκτρονικά και να έχεις δύναμη αλλιώς το κυνηγάς με την φόρα. Το Α4 με έχει εντυπωσιάσει με κλειστά τα ηλεκτρονικα αλλά μην ξεχνάς άλλη οδήγηση θέλει ένα πισωκίνητο και άλλη ένα τετρακίνητο.
-Στα χιόνια τα 3 διαφορικά είναι εκπληκτικά. Το τίμημα της τετρακίνησης είναι η αυξημένη κατανάλωση. Γενικότερα είναι παντως καιρού και πολύ σίγουρο
-Είναι πολύ σωστές επιλογές σε σχέση με τα SUV αν δεν έχεις βάρκα και δεν πηγαίνεις στο Πάντα Βρέχει
-Το BMW έχει πολύ ωραίο ζύγισμα στο δρόμο στο βρεγμένο IMO θέλει παραπάνω προσοχή
-Και με τα δυο στους ρυθμούς που θα μπορείς να κινηθείς οι συνεπιβάτες θα ζορίζονται
-Θα προτιμούσα βενζίνηκαι εγώ πριν πάρω το 2.0Τ, σε BMW το αντίστοιχο ήταν 330ix Touring αλλά ήταν πολύ πιο ακριβό. Για μένα οι σωστοί κινητήρες σε BMW είναι 3λιτροι
Καλά ψώνια
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά ας τα πάρω με τη σειρά:
@charmak66:ναι μιλάω για το προηγούμενο μοντέλο, το καινούριο είναι μεν καλύτερο αλλά εκτός οτι φυσικά θα είναι ακριβότερο (μάλλον γύρω στα 30Κ), είναι και πολύ μακρύ (4,70). Το προηγούμενο είναι 4,58 το οποίο είναι συγκρίσιμο με τα 4,52 της 320. Ο παράγοντας της ευελιξίας είναι σημαντικός (περισσότερο για τη σύζυγο..), γι'αυτό θα έχει οπωσδήποτε και parking sensors. Γενικά ο παράγοντας σπορ συμπεριφορά παίζει ρόλο για μένα, γι'αυτό και προτιμώ bmw, αλλά εκτός από αυτό και το εσωτερικό του audi δε μπορώ να πω οτι με ενθουσιάζει, πολύ μουντό.
@mirage: 320xd δε παίζει σαν μεταχειρισμένο, για καινούριο ας μη το συζητήσουμε (ξεκινάει απο 49Κ).
@dstou: καλή η οδηγία της ΕΟΚ, αλλά τί γίνεται στη πράξη με το θείο είναι το θέμα, πάντως φίλος που δούλευε στη μότορ όιλ έλεγε ότι είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί η περιεκτικότητα σε θείο, οπότε ελπίζω..Αυτή τη στιγμή μένω Βέροια οπότε το ντίζελ ειναι ΟΚ, τώρα όταν κατεβαίνω Θεσ/νικη δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα σέρβις του ντίζελ με απασχολεί και μένα, και γενικά το θέμα της αποφυγής των σέρβις των αντιπροσωπειών, δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό όσον αφορά τη bmw.
Για μπροστοκίνητο τώρα, ποιό εννοείς, το αντίστοιχο Α4; Δεν με ενθουσιάζει σα ιδέα.
@tibet: επειδή παρακολουθώ εδώ και καιρό το bmw φόρουμ ήθελα εδώ και καιρό να σε ρωτήσω για το θέμα ποιότητας ντίζελ, επιλέγεις συγκεκριμένα πρατήρια; Τώρα για τη διαφορά κατανάλωσης, εντάξει και το βενζινοκίνητο δεν νομίζω να ξεφεύγει πολύ από τα 10λ/100. Όσον αφορά την επιλογή, και εγώ προτιμώ bmw, απλά εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα (by the way καλοτάξιδο!).Γενικά τώρα έκανα τεστ ντράιβ προχθές την 320 coupe (αυτό είχαν..) για να πάρω μια ιδέα, πολύ καλή αίσθηση (τιμόνι,ανάρτηση), ευελιξία, αλλά δεν μπορώ να πώ οτι κατάλαβα τους 170 hp, το πήγα σε ορεινό στροφιλίκι ακριβώς για αυτό το σκοπό.
to be continued.. -
BMW 320XD Touring...πανέμορφη, station, diesel με ροπάρα και τετρακίνηση. Μόνο που δύσκολα να την βρείς μεταχειρισμένη.
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
@tibet: επειδή παρακολουθώ εδώ και καιρό το bmw φόρουμ ήθελα εδώ και καιρό να σε ρωτήσω για το θέμα ποιότητας ντίζελ, επιλέγεις συγκεκριμένα πρατήρια; Τώρα για τη διαφορά κατανάλωσης, εντάξει και το βενζινοκίνητο δεν νομίζω να ξεφεύγει πολύ από τα 10λ/100. Όσον αφορά την επιλογή, και εγώ προτιμώ bmw, απλά εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα (by the way καλοτάξιδο!).
to be continued..
φίλε μου, πρώτα απ'όλα, δεν θα έχεις πρόβλημα με το να οδηγείς στην Θεσσαλονίκη. Εκτός κι αν είσαι τόσο 'άτυχος' που καλύτερα να παίξεις και λόττο, πιο πιθανό είναι να κερδίσεις!
όσον αφορά την ποιότητα του πετρελαίου, στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου( Audi A4 3,0 TDi) την είχα πατήσει μια φορά και άλλαξα αντλία καυσίμου και είχα λίγο τρέξιμο. Γενικά όμως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα τώρα και όσον αφορά την ποιότητα κ όσον αφορά τον αριθμό των πρατηρίων που έχουν καλό πετρέλαιο. Βάζω από συγκεκριμένα brands και όλα πάνε καλα. Όσο για την κατανάλωση, δεν ξέρω τι και πως για το βενζινοκίνητο αλλά απλά θα σου μεταφέρω την εμπειρία μου όπου με στην πόλη ποτέ πάνω από 9 λτρ και στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες κοντά στην δεύτερη εκατοντάδα η κατανάλωση παράμενε κοντά στα 8 λτρ. Με σταθερά 140χλμ/ώρα είναι απόλαυση η ένδειξη 6λτρ/100 το πολύ όμως!σε κάθε περίπτωση ευχάριστο δίλημμα... καλή επιλογή, αν χρειαστείς κάτι ρώτα!
/g -
τί γίνεται στη πράξη με το θείο είναι το θέμα
Δεν υπάρχει πρόβλημα πλέον. Η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς.
Το θέμα σέρβις του ντίζελ με απασχολεί και μένα, και γενικά το θέμα της αποφυγής των σέρβις των αντιπροσωπειών, δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό όσον αφορά τη bmw.
Ο όμιλος VW (Porsche πλέον), είναι πολύ πιο οργανωμένος σε επίπεδο σέρβις και ανταλλακτικών από την BMW στην ελλάδα μιλώντας για πετρέλαια, λόγω διαρκούς παρουσίας στα ταξί εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον εξαιτίας των ταξί, τα δουλεύουν και πολλά ανεξάρτητα συνεργεία εδώ και χρόνια.
Για μπροστοκίνητο τώρα, ποιό εννοείς, το αντίστοιχο Α4; Δεν με ενθουσιάζει σα ιδέα
Ναι αυτό εννούσα. Αλλά υπάρχουν και ένα σωρό άλλα, από άλλα εργοστάσια σε πολύ καλές τιμές. Ίσως π.χ. ένα Mondeo , Laguna, Mazda 6 station κ.α. **σε καινούργια ** να σου έρθουν συνολικά στα ίδια περίπου λεφτά με αυτά που σκέφτεσαι σε μεταχειρισμένα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πάντως σε κάθε περίπτωση αν πας σε 4χ4 (οποιοδήποτε καύσιμο), το καπέλο είναι μεγάλο σε όλα τα στάδια.
Γενικά τονίζω ότι για 15.000 χλμ το χρόνο και σε αυτές τις ιπποδυνάμεις, βάρη δεν θα κερδίσεις κάτι με πετρέλαιο, αντίθετα, μάλλον θα σου έρθει ακριβότερα συνολικά έστω και λίγο.
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Λοιπόν προσανατολίζομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο από Γερμανία (χωρίς τελωνείο-τρίτεκνος ).sorry που είμαι λίγο εκτός θέματος , αλλά όταν λες χωρίς τελωνείο τι εννοείς???
μπορεις να πάρει οποιοδήποτε αυτοκίνητο θέλεις από την γερμανία με τιμή γερμανίας και να το φέρεις στην ελλάδα χωρις φόρους? απλά με κόκκινες πινακίδες?μπορείς δηλαδη να φέρεις s2000 με 14000 ε?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μπορείς δηλαδη να φέρεις s2000 με 14000 ε?
Αμα εισαι τριτεκνος θα ειναι λιγο δυσκολο,δεν νομιζεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
μπορείς δηλαδη να φέρεις s2000 με 14000 ε?
Αμα εισαι τριτεκνος θα ειναι λιγο δυσκολο,δεν νομιζεις;
έχεις περιορισμό στον τύπο του αμαξώματος ιπποδύναμη κλπ???
και οι τριτεκνοι έχοουν ψυχή... -
Νομίζω πως δεν υπάρχει περιορισμός στον τύπο...
-
αλλά όταν λες χωρίς τελωνείο τι εννοείς???
Δεν πληρώνεις τέλος ταξινόμησης για αυτοκίνητο μέχρι 2000 κυβικά (euro4 εννοείται). Δηλαδή πληρώνεις μεταφορικά + αμοιβή εκτελωνιστή, κανα χιλιάρικο μαζί. Κόκκινες πινακίδες για πέντε χρόνια. Για πάνω από 2000 κ.ε πληρώνεις το 50% του τέλους ταξινόμησης. Περιορισμός άλλος δεν υπάρχει, απλά μπορείς να το κάνεις μία φορά, για ένα αμάξι. Ο γείτονας μου πήρε χωρίς τέλος 120i πρόσφατα.
Για να μιλήσουμε με νούμερα, αν πάρω καινούρια 320i(170hp) από δω τιμολογιακής αξίας 42000€ (ξένον, σπορ τιμόνι, αισθητ παρκ.) θα το πάρω 34000. Δηλαδή το τέλος ταξινόμησης για 2000 κ.ε είναι 7-8000. Αντίστοιχα από Γερμανία 320d(163hp) του '07 full extra, βρίσκεις με 25000€ με όλα μέσα. Aν πλήρωνα τέλος ταξινόμησης στο τελωνείο δηλαδή θα μου έβγαινε 32000 περίπου.
Το τέλος ταξινόμησης υπολογίζεται με βάση την εργοστασιακή αξία (+έξτρα) και τα κυβικά, και είναι ενδεικτικά:
1400 κ.ε, 12% επί εργοστ. αξίας ~1500-2000€
1600 κ.ε 20% επί εργοστ. αξίας ~3-4000€
1800 κ.ε 30% επί εργοστ. αξίας ~4,5-6000€
2000 κ.ε 40% επί εργοστ. αξίας ~7-8000€ -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νομίζω πως δεν υπάρχει περιορισμός στον τύπο...Λες να ειναι μονο για τα 'αναπηρικα' οι περιορισμοι που εχω ακουσει;
-
Έχω δει SLK αναπηρική.
-
Όπως είπα κλίνω προς 320d, αυτά που ξεχωρίζω είναι μοντέλα 2008, τα βλέπω με αρχική τιμή γύρω στα 29Κ. Μάρτιο ανεβαίνω Γερμανία (παρεμπιπτόντως 64€ πηγαινέλα) για τα περαιτέρω. Τελικά ξέρει κανείς αν το εργοστασιακό navi έχει κάποιο πρόβλημα με τους ελληνικούς χάρτες;
BMW 320d(ή 320i) ή Α4 2.0 TDI quattro; (από Γερμανία φυσικά)