-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οταν μεγαλωσεις πολυ και γερασεις θα καταλαβεις οτι μεταξυ ενος καλου αυτοματου και ενος χειροκινητου, δεν υπαρχει καμια σχεση.
το χειροκινητο ειναι μονο για αυτους που νομιζουν οτι 'οδηγουν', αλλα ταυτοχρονα στο 99,9% των χιλιομετρων που κανουν, ειναι παντελως αχρηστο το χειροκινητο.fixed...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτό μένει να αποδειχθεί...
Για αποφυγή παρεξηγήσεων, τυγχάνει να είμαι μέλος της ομάδας εξέλιξης/δοκιμών του χιλιάρη τα τελευταία δύο χρόνια.
Άρα όχι και η πιο αξιόπιστη πηγή για αντικειμενική πληροφόρηση επ' αυτού...
Αυτο πως προκυπτει;
Sent from my MB525 using Sarko power
Tongue in cheek φυσικά αλλά κι εγώ λέω ότι τα νέα μου προϊόντα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα... λογικό δεν είναι να υπερασπίζεσαι το δημιούργημά σου;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με το καλο και ενα σωστο αυτοματο κιβωτιο!Έχουν, αλλά μόνο σε δίλιτρα...
Κλασσική Ford...
Τείνω να πιστεύω ότι στις πολυεθνικές υπάρχουν ειδικά και άκρως απόρρητα και εξειδικευμένα τμήματα που ασχολούνται με το να μαλακιοποιούνε καλές ιδέες...
Πχ, στην Audi ασχολούνται με το να μην βγάλουν αμάξι με σωστό ride/handling και αίσθηση γενικότερα...
Στη Subaru με το να βγάλουν ένα όμορφο αμάξι...
Στη Ford τους αφήνουν ν' αλωνίζουν και ότι πάρει ο χάρος...Πάντως, θα είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις σε τέτοιο department... Αν ήμουν εκεί θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος, χωρίς κόμπλεξ ή άλλα συναισθηματικά προβλήματα, μιας και θα πληρωνόμουν για να τα βγάζω στους συναδέλφους μου...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
οταν μεγαλωσεις λιγο θα καταλαβεις οτι μεταξυ ενος καλου αυτοματου και ενος χειροκινητου, δεν υπαρχει καμια σχεση.
το χειροκινητο ειναι μονο για αυτους που νομιζουν οτι 'οδηγουν', αλλα ταυτοχρονα στο 99,9% των χιλιομετρων που κανουν, ειναι παντελως αχρηστο το χειροκινητο.fixed...
εχεις δικιο, ξεχασα να συμπεριλαβω και αυτους που νομιζουν οτι παλευοντας με το λεβιε προσθετουν κατι στην οδηγικη εμπειρια
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχεις δικιο, ξεχασα να συμπεριλαβω και αυτους που νομιζουν οτι παλευοντας με το λεβιε προσθετουν κατι στην οδηγικη εμπειρια
Mα φυσικα , τα παραπανω τα λενε οσοι ειτε, 1ον δεν γνωριζουν να 'παλευουν' με τον λεβιε, και τι επιπεδο ελεγχου στα οδηγικα δρωμενα εχουν σε αυτη την περιπτωση, ειτε 2ον, δεν εχουν οδηγησει κατασκευες με εξαιρετικα χειροκινητα, ειτε 3ον, και τα δυο μαζι...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Mα φυσικα , τα παραπανω τα λενε οσοι ειτε, 1ον δεν γνωριζουν να 'παλευουν' με τον λεβιε, και τι επιπεδο ελεγχου στα οδηγικα δρωμενα εχουν σε αυτη την περιπτωση, ειτε 2ον, δεν εχουν οδηγησει κατασκευες με εξαιρετικα χειροκινητα, ειτε 3ον, και τα δυο μαζι...
μα δε θελω να παλευω με το λεβιε
τα επιπεδα ελεγχου ειναι γιαυτους που δε μπορουν να το κανουν με το αυτοματο, και οπως παντα αποτελουν το 0,01% των χλμ τους, και εχουν τη ψευδαισθηση οτι μετα το πρωινο 20' ζεσταμα στο ρελαντι ( ), θα βγουν σε καμια ειδικη... Στη πραξη βγαινουν σε μποτιλιαρισμα με μωτ 8χαωοι εξαιρετικες κατασκευες δεν εινα για καθε μερα, οποτε ας εχουν και χειροκινητο. Αν και ξερω κατι ακομη πιο εξαιρετικες που βγαινουν μονο αυτοματες...
-
θα ηθελα πολυ να αντεχα οικονομικα να πηγαινα σε μια πιστα με τον γρηγορη κ να μας χρονομετρουσαν στον γυρο,αυτος με χειροκινητο ροκκο κ εγω με αυτοματο..
αλλα το ροκκο ισως,λεω ισως,το γνωριζω καλυτερα απο τον γρηγορη,οποτε αν ειχα την οικονομικη ανεση,θα τον αφηνα να διαλεξει καποιο αλλο αυτοματο..(οχι,δεν εννοω κανενα 4ρι αυτοματο που ειχε το λαντα του προπαππου του λενιν..)κ ας εχανα!
-
@Spiros
Σου απαντησα με π.μ γιατι εχουμε βγει -
@CLAB
Δεν καταλαβαινω που θες να καταληξεις...
Στειλε π.μ αν θελεις γιατι ειμαστε εκτος θεματος. -
mate κανω πλακα!
απλως θεωρω οτι σε αποτελεσμα,στους χρονους δλδ,η διαφορα θα ειναι ελαχιστη.απλως εγω θα ειμαι ελαφρως πιο ανετος κ χαλαρος απο εσενα το τελος!
απο την αλλη εσυ θα εχεις σαφως πιο γυμνασμενο κ γραμμωμενο δεξι χερι! -
ωραιο avatar
-
Έχει και το χειροκίνητο τη γλύκα του, μη λέμε ότι θέλουμε! Επίσης πολύς κόσμος σπάνια κατεβαίνεις στο κέντρο...
-
http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=4025
'Το χειροκίνητο κιβώτιο; Βασικό του πλεονέκτημα η μηδενική σχεδόν απώλεια ισχύος, αντίθετα με το αυτόματο που «απορροφά» μεγάλο ποσοστό από τη δύναμη του κινητήρα. Έτσι τα χειροκίνητα κιβώτια προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις και βέβαια καλύτερη οικονομία. Εκτός δρόμου και σε οριακές καταστάσεις, μπορεί το ποσοστό αυτό να αποδειχθεί σημαντικό, μόνο όμως αν ο χειριστής γνωρίζει πώς να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες του οχήματος.
Μεγαλύτερη είναι και η αντοχή του χειροκίνητου κιβωτίου σε παρατεταμένη σκληρή χρήση.** Στα αυτόματα κιβώτια το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας του λαδιού, που αναγκάζει τον οδηγό να μειώσει ρυθμό ή να σταματήσει για να κρυώσει το λάδι.** Βέβαια αυτό λύνεται με ένα καλό λάδι ή με ένα ψυγείο για το λιπαντικό, από αυτά που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. '
να του δωσουμε και κανα λουκουμακι μαζι με κρυο νερο;;;
-
Aργότερα θα βγει και με το DPS6 κιβώτιο. Αυτό που πρέπει να σκεφτείτε είναι ότι τις αυτοκινητοβιομηχανίες τις ενδιαφέρει μόνο η μεγιστοποίηση του κέρδους. Όταν λοιπόν το 99% των καταναλωτών δεν γνωρίζουν ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και ενός κιβωτίου με μετατροπέα ροπής, τότε δεν υπάρχει λόγος για μία αυτοκινητοβιομηχανία να εξελίξει και να πληρώσει το ακριβότερο κόστος παραγωγής ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Με λίγα λόγια το κέρδος σε δολάρια είναι μεγαλύτερο όταν πουλάει ένα focus με συμβατικό αυτόματο κιβώτιο απ'ότι όταν πουλάει ένα με διπλού συμπλέκτη.
Δεν τους ενδιαφέρει το 1%-2% των ανήσυχων αγοραστών και αυτό το απέξειξαν με το γεγονός ότι το καινούργιο focus δεν βγαίνει σε τρίπορτο.Όλα τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Aργότερα θα βγει και με το DPS6 κιβώτιο. Αυτό που πρέπει να σκεφτείτε είναι ότι τις αυτοκινητοβιομηχανίες τις ενδιαφέρει μόνο η μεγιστοποίηση του κέρδους. Όταν λοιπόν το 99% των καταναλωτών δεν γνωρίζουν ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και ενός κιβωτίου με μετατροπέα ροπής, τότε δεν υπάρχει λόγος για μία αυτοκινητοβιομηχανία να εξελίξει και να πληρώσει το ακριβότερο κόστος παραγωγής ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Με λίγα λόγια το κέρδος σε δολάρια είναι μεγαλύτερο όταν πουλάει ένα focus με συμβατικό αυτόματο κιβώτιο απ'ότι όταν πουλάει ένα με διπλού συμπλέκτη.
Δεν τους ενδιαφέρει το 1%-2% των ανήσυχων αγοραστών και αυτό το απέξειξαν με το γεγονός ότι το καινούργιο focus δεν βγαίνει σε τρίπορτο.Όλα τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις.
Το πρόβλημά μου προσωπικά είναι ότι, τη στιγμή που η Ford έχει ένα διπλοσύμπλεκτο το κρατάει μόνο για συγκεκριμένα (και λίγα) μοντέλα. Γιατί δεν το βάζει και στο 1,6Τ;;; Η VW το έχει έξτρα σε σχεδόν όλα τα μοτέρ...
Η ford γενικά έχει μία τάση στο να κάνει κάτι τέτοιες χαζομάρες χωρίς λόγο...
-
Δεν τους ενδιαφέρει το 1%-2% των ανήσυχων αγοραστών και αυτό το απέξειξαν με το γεγονός ότι το καινούργιο focus δεν βγαίνει σε τρίπορτο.Δεν βγάζεις απόλαυση. Άσε τους φορώντες γυαλιά οπαδίας να βαυκαλίζονται λεεεεέμε.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το πρόβλημά μου προσωπικά είναι ότι, τη στιγμή που η Ford έχει ένα διπλοσύμπλεκτο το κρατάει μόνο για συγκεκριμένα (και λίγα) μοντέλα. Γιατί δεν το βάζει και στο 1,6Τ;;; Η VW το έχει έξτρα σε σχεδόν όλα τα μοτέρ...Η ford γενικά έχει μία τάση στο να κάνει κάτι τέτοιες χαζομάρες χωρίς λόγο...
Ξεχνάς μία σημαντική παράμετρο που λέγεται 'κόστος παραγωγής'. Ναι, η Ford έχει ήδη εξελίξει το dps6 αλλά έχει ακριβό κόστος παραγωγής. Αν το βάλει σε φτηνά μοντέλα τότε θα πρέπει να μειώσει το κέρδος που βγάζει από κάθε μοντέλο ή να ανεβάσει την τιμή των φτηνών μοντέλων, κάτι που προφανώς δεν θέλει να κάνει αφού δεν υπάρχει margin στην αγορά για έξτρα κέρδος από μία τέτοια αλλαγή.
Επίσης δεν υπάρχει αυτό που λες 'το έχει ήδη'. Γιατί ακόμα και αν το έχεις έτοιμο στο ράφι ως ανταλακτικό, τότε πρέπει να το κάνεις δουλέψει με τον συγκεκριμένο κινητήρα. Και αυτό απαιτεί διαφορετική χαρτογράφηση του κινητήρα, που σημαίνει ακόμα περισσότερες εργατοώρες ακόμα περισσότερο κόστος. -
Και δεν είναι και κιβώτιο της προκοπής... σε όποιο αυτοκίνητο μπαίνει, καταρρακώνει τις επιδόσεις!
-
τι κανει λεει το αυτοματο κιβωτιο???εχει περισσοτερες απωλειες κ αυξανει την καταναλωση?καποιο λαθος θα εχουν κανει τοτε εκει στην βαγκ που δινουν ολα τα dsg με ιδιες αν οχι καλυτερες επιδοσεις κ με συνηθως χαμηλοτερες εως κ ισες καταναλωσεις..
κ εγω καποιο λαθος θα βλεπω στις προσωπικες μου μετρησεις καταναλωσεων.. -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
ωραιο avatarthanks mate..κ το δικο σου δεν παει πισω..
Ford Focus 2011