-
Μη στεναχωριέσαι, θα τα γυρίσω με κωλοτούμπα στο επόμενο τεύχος. Συνηθίζεται άλλωστε στον ειδικό τύπο...
Θα πάω στο Drive, εκεί συμφωνούν με μένα. Αντιγράφω από το τεύχος Ιουνίου:
'...νιώθω ψηλό το κέντρο βάρους και έχω την εντύπωση ότι κάθομαι μακριά από το δρόμο. Η ηλεκτρικά υποβοηθούμενη κρεμαγιέρα είναι γρήγορη αλλά δεν δίνει ουσιαστικό feedback. Η μεγάλη διαδρομή του συμπλέκτη δυσκολεύει τις γρήγορες αλλαγές και ο λεβιές που στο δρόμο γλιστράει γλυκά από τη μία σχέση στην άλλη, στο ζόρι αντιδρά με λαστιχένια αίσθηση και εύκολα λάθη. Η κλίση δεν είναι υπερβολική, αλλά οι εντολές του τιμονιού φτάνουν στο πλαίσιο σε δεύτερο χρόνο σαν αντίλαλος. Αυτή η καθυστέρηση αφήνει μια γενική εντύπωση χαλαρότητας. Παρότι μια ματιά στα δεδομένα του V Box αρκεί για να καταλάβεις ότι βγάζει πρόσφυση και κρατά υψηλή ταχύτητα εισόδου και εξόδου ακόμα και στις πιο απαιτητικές στροφές.' -
Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς αν κανείς ψάχνει για σπορ οδήγηση μάλλον πρέπει να κοιτάξει σε άλλη κατηγορία (πχ κουπέ) ή να περιμένει τις σπορ εκδόσεις πχ ST. Επειδή είμαι πιστός αναγνώστης του Drive ποτέ μου δεν κατάλαβα την κάψα τους να κρίνουν τα πάντα με βάση την σπορ οδηγική συμπεριφορά ανεξαρτήτως της κατηγορίας των αυτοκινήτων. Πχ δοκιμάζουν οικογενειακά σεντάν ή βανάκια και αφού πουν τα κλασσικά μιλάνε για τον ανήσυχο οικογενειάρχη κτλ. Δηλαδή αν έχω οικογένεια και παιδιά (ακόμα κι όταν αυτά δεν είναι στο αυτοκίνητο) εγώ αντί να σκέφτομαι την άνεση, την ασφάλεια και να γυρίσω πίσω σώος θα σκέφτομαι το όριο κτλ.
-
Στα σεντάν είναι λογικό να μιλάνε για σπορ συμπεριφορά. Άλλωστε και οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα βγάζοντας πολύ οδηγοκεντρικά μοντέλα όπως τα BMW 3, Alfa 159, Mazda 6 κλπ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στα σεντάν είναι λογικό να μιλάνε για σπορ συμπεριφορά. Άλλωστε και οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα βγάζοντας πολύ οδηγοκεντρικά μοντέλα όπως τα BMW 3, Alfa 159, Mazda 6, Nissan Tiida κλπ.Φιξεντ!
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Στα σεντάν είναι λογικό να μιλάνε για σπορ συμπεριφορά. Άλλωστε και οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα βγάζοντας πολύ οδηγοκεντρικά μοντέλα όπως τα BMW 3, Alfa 159, Mazda 6, Nissan Tiida κλπ.
Φιξεντ!
-
Δεν ξερω τι καταναλωσεις εχετε εσεις ,αλλα 6.4 λιτρα μεσα στην πολη ειναι εξωπραγματικο νουμερο για αμαξι 150 ιππων τουρμπο. Εγω προσωπικα με getz 1.3 83 ψοφιων αλογων ,δεν πετυχαινω ποτε τοσο χαμηλο νουμερο http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... _28052.asp
-
Ford Focus Mk3 1600 Ecoboost, 150 HP, Sport Edition
Το οδήγησα ...
... όπως στο καινούριο Focus.Δεν αντεξα ουτε 10 λεπτα...
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Το οδήγησα ...
Πάρε έναν υπνάκο και θα σου περάσει...
-
Το οδήγησα ...
Μαλλον δεν καταλαβες τι θελω να πω...
-
Ίσως. Μπορείς να αναπτύξεις την άποψή σου...
-
Ίσως. Μπορείς να αναπτύξεις την άποψή σου...Ουτε 10 λεπτα δεν αντεξα μεσα στο focus, οποτε μαλλον ηρωας εισαι που ειχες τετοια υπομονη για το αναγραφεν test drive ...
-
Χεχε...
Θα ήταν ενδιαφέρον αν έκανες κι εσύ ένα μίνι ριβιου. Γιατί εγώ βγήκα ο κακός σε αυτό το τοπικό που έθαψε το σούπερ Φόκους 3...
-
Το οδήγησα ...
Πιστεύεις ότι χρειάζονται πάνω από 10 λεπτά για να διαβάσει κάποιος το review σου; Είπαμε, είναι σεντόνι, αλλά όχι κι έτσι
-
Σιγά την μπριτάνικα που έγραψα... απλά δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο James!
-
Don't jump the gun ρε μόρτες
-
Ότι βρούμε το πηδάμε...
Πήγαινε για ένα td ρε συ. Τέτοια ώρα δεν θα έχει και κίνηση. Και μετά μας λες και τις εντυπώσεις σου.
-
[ Στις ευθείες είδα με 5η σχέση 210 στο κοντέρ αλλά με κόπο. Μετά τα 180 η επιτάχυνση κοπάζει αισθητά. Κ.Στο τεστ των 4Τ το έχουν μετρήσει 220 πραγματικά που σίγουρα είναι πάνω από 230 στο κοντέρ. Όταν η εργοστασιακή τελική είναι στα 210 . Μου είχε φανεί λίγο περίεργο αυτό με δεδομένο οτι μιλάμε για άστρωτους κινητήρες εκτός κι αν το είχε παραλάβει από κάνα άλλο περιοδικό πιο πριν και ήταν ξετιναγμένο.
Μ'αρεσε το review σου πάντως , καλογραμμένο και κατανοητό. -
Μουσάτε, οι 4Τ έχουν σταματήσει να μετράνε τελική εδώ και 15 χρονιά κοντά. Οι τελικές που βλέπεις να αναγράφονται στο περιοδικό είναι εργοστασιακά νούμερα. Αλλά και στην απλή αντιγραφή, τα τζιμάνια των 4Τ έκαναν λάθος. 220 είναι για το 180άρι, το 150άρι έχει επισήμως 210.
ΥΓ: Ευχαριστώ.
-
Λοιπόν φίλε μου το είδα και από κοντά . Με τράβαγε το Σάββατο ένα φιλαράκι που ήθελε να το δει και πήγα μαζί του .
Επιβεβαίωσα 100% τα όσα είπα στα προηγούμενα ποστ μου .
Αναφέρομε πάντα σε προσωπική άποψη και μόνο στον σχεδιασμό .Δεν έχει χαρακτήρα και είναι φλύαρο μέσα έξω . To σχέδιο θα μπορούσε να έχει υπογραφή Hyundai . Δεν λέω ΚΙΑ γιατί με το CEED έκανε σαφώς βήμα εμπρός .
Η μάσκα είναι ανάποδα .
Δεν υπήρχε λόγος για τους πλαϊνούς ψεύτικους τριγωνικούς αεραγωγούς .
Δεν υπήρχε λόγος για τον αισχρό σχεδιασμό των πίσω φωτιστικών .
Τα εμπρός φωτιστικά εξέχουν του σχεδίου ( ίσως σε άλλες διαστάσεις να ταιριάζουν καλύτερα ).
Μόνο μαύρο χρώμα του πάει .
Αποτυχημένη η προσπάθεια των πίσω ώμων.
Δεν αντιλαμβάνομαι την διπλή πτυχή του πίσω προφυλακτήρα .Εσωτερικά ακολουθεί την ίδια τακτική .
Στα + Οτι δείχνει ποιοτικά υλικά στο ταμπλό . Αν της κονσόλας έχουν καλή συναρμογή και υποστήριξη τότε μάλλον θα μπορέσει να συμβιώσει κανείς πολλά χρόνια μαζί του .
Αποκορύφωμα τις σχεδιαστικής ομάδας της Ford είναι το σχέδιο Wings στην κεντρική κονσόλα στους αεραγωγούς και στα κουμπιά .
Τα βαμμένα πλαστικά στο χρώμα αλουμινίου είναι χάλια . Καλύτερα είναι να πάει κανείς στους άλλους σκουρόχρωμους χρωματισμούς.
Μου άρεσε η μεγάλη οθόνη όπου μένουν μόνο οι κάθετοι αεραγωγοί και σώνει την κατάσταση . Αλλά δεν την βρήκα σε κανένα από όσα είδαμε .
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορούν να είναι απλά τα σχήματα ( πχ. στρόγγυλα όργανα ) αλλά πρέπει να είναι ' παράξενα '.
Επίσης στο τιμόνι γίνεται ένα μπάχαλο αλλά πάντα μου άρεσαν τα κουμπάκια . Ειδικά αν φωτίζονται από μέσαΕλπίζω στο δρόμο να είναι εξίσου sharp όπως το παλιό με άμεσο και πληροφοριακό τιμόνι . Πράγμα που λάτρεψα στο Focus 1
Αν θέλει κάποιος ας μου πει τι χρώμα φωτισμού έχουμε σε ταμπλό και καντράν .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ελπίζω στο δρόμο να είναι εξίσου sharp όπως το παλιό με άμεσο και πληροφοριακό τιμόνι . Πράγμα που λάτρεψα στο Focus 1Προφανώς δεν διάβασες αυτό το post.
Ford Focus 2011