-
Γεννήθηκα το 1950, είμαι στα συνεργεία από το 1959, απέχω τα τελευταία 20 χρόνια, το όνειρό μου ήταν πάντα να υπάρχει μηχανοκίνητος αθλητισμός με αρχή, μέση και τέλος.
Να υπάρχουν πίστες, όχι μια αλλά αρκετές, να υπάρχουν αγώνες, να υπάρχουν υποστηρικτές, να υπάρχουν μοτό και αυτοκίνητα που θα τρέχουν σε όλα τα είδη των αγώνων.
Να υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρότητα και ήθος, να οργανώνουν, να ελέγχουν, να ενδιαφέρονται.
Δεν είναι δυνατόν όμως να υπάρχουν οι καλοί και οι σωστοί σε κοινωνία καφενείο, άρα και εδώ, στο σπίτι μας, εδώ που μεγαλώσαμε με τη μυρωδιά του Castrol οι μυρωδιές από τα σκατά είναι δυνατότερες και μυρίζουν παντού έντονα.
Έτσι και ο χώρος αυτός που θα μπορούσε να κοσμεί το άθλημα γιατί όταν τα μοτέρ ανάψουν και ξεκινήσεις, δεν στρίβεις με τη φορολογική σου δήλωση, αλλά με τα γεννητικά σου όργανα, όσοι δεν τα διέθεταν είπαν να κάτσουν σε καρέκλες και να δείξουν στους άλλους, αυτούς που ήθελαν και μπορούσαν να οδηγήσουν ότι τα δικά τους όργανα θα τα χρησιμοποιήσουν με άλλο τρόπο.
Μας έκατσε μια παρεούλα τότε στην αρχή που μας έκανε όλους να φάμε χρόνια τώρα, μόνο χώμα, δε λέω καλό είναι, αλλά το πολύ σε κουράζει, χρειάζεται και η άσφαλτος, είπαμε πως θα θα γλυτώσουμε κάποια στιγμή, αλλά φεύ.
Άνοιξαν τις πόρτες και έβαλαν αχυράνθρωπους για να τους ελέγχουν, με τα χρόνια γέμισε ο χώρος άχυρο και υπόγειο έλεγχο, γέμισε ανίκανους, άβουλους και συμπλεγματικούς.
Γνωστή Ελληνική αντίδραση των μικροτσούτσουνων, μικρόνοων και χωρίς ηθικό ανάστημα ανδρών. Τους βλέπουμε πια δυστυχώς κάθε μέρα εμπρός μας, στις δουλειές μας, στις τηλεοράσεις, κρεμασμένους στα περίπτερα αντί να κρέμονται στο Σύνταγμα, τους ακούμε κάθε μέρα να αυγατίζουν τους offshore λογαριασμούς τους σε βάρος αυτών που θα μπορούσαν να λάμπουν στην Ευρωπαϊκή κοινωνία ρίχνοντας τους στη μιζέρια, ,την αφάνεια και την ένδεια, γιατί ποιοί νομίζεται ότι κάνουν παντού κουμάντο ? Οι αμόρφωτοι, οι φελλοί, οι μικροί, οι ραδιούργοι, σιγά μην αφήσουν να αναδειχτούν άλλοι άξιοι, που θα έχουν οράματα και αξίες, σιγά μην αφήσουν να φανεί η μικρότητα, η υποτέλεια και η ανεπάρκειά τους, σιγά μην πάει μπροστά το άθλημα, σιγά μην πάει μπροστά ο τόπος, σιγά μην γλυτώσουμε από τα σκατά.
Έχω 2 γιούς, παληκάρια πια μεγάλα, έχουν το ίδιο όνειρο με του πατέρα τους, ελπίζω να μην έχουνε το ίδιο όνειροι και τα παιδιά τους, εύχομαι κάποτε να ξυπνήσουμε και να αποκτήσουμε μερικές χιλιάδες ταλιμπάν που θα ξεκαθαρίσουν με το καλό ή με το άγριο τον τόπο από τα σκατά, να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία που μας έχει πνίξει.
Καλό Πάσχα.
Συγγνώμη για το λογίδριο αλλά είμαι πολύ τσαντισμένος.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Aπο κατι τετοιες εξυπναδες η παπαριες ολκης αν θελεις , μπερδευοντε αρκετοι ημιμαθεις σαν κι εσενα , και προσπαθουν να καταλαβουν τι γινεται και τι μπορει να γινει , στο χωρο ..........
Δεν θα κατσω να σου αναλυσω πως μπορουν να γινουν ολα με επαγγελματικη αντιμετωπιση , γιατι τα εχουμε πει και γραψει χιλιαδες φορες .......
Η βλακεια ομως (και μερικων εξυπνακιδων σαν εσενα ), που εχει σαν δεδομενο το χαρατσι για ολο το αμαρτωλο μπουλουκι που σε καθε αγωνα καταβαλουν οι λεσχες στην ελπα , και κυριως το καπελωμα απο εταιρειες που δεν εμπλεκοντε σαν χορηγοι χρονια τωρα , οσο θα ακουνε οτι το αθλημα αυτο υποκειτε στα λαμογια αυτα , δεν ειναι ευκολο να σας κανει να καταλαβαιτε οτι μπορουν ολα να γινουν ακομα και οικονομικωτερα σε πολλες φασεις , τα πραγματα για τους αγωνιζομενους ..........
Τωρα αν μερικοι ,που εχουν φορεσει τον μανδια του δηθεν επαγγελματια (εκει που τους βολευει μονον) και σε εχουν παραμυθιασει , ειναι προβλημα σου , να μαθεις πως αλλοι μπορουν , και οικονομικα και ωραια να κανουν αγωνες ...
Κι αυτοι που κανουν σωστη δουλεια και διαχειρηση σαν οργανωτες τα ξερουν πολυ καλα , και οι αγωνιζομενοι επισης εχουν δει την διαφορα και την τιμουν .Οσοι μονιμως διαμαρτηροντε οτι δεν ..... δεν θα πρεπει να μπουν στην Ομοσπονδια , γιατι ηδη υπαρχει προβλημα μ'αυτους .... η αχρειστοι ειναι .... , η καποιους ποντικους εχουν στην λεσχη τους που τρωνε μαζι με ορισμενα ποντικακια της Μεσογειων ...και σε δουλευουν .....
Καλέ μου φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, εκτός από την αρχή του κειμένου σου.
Τον ΣΤΑΥΡΟ τον ξέρω πολλά χρόνια, μέσα από της εμπλοκές μας στο σπορ. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει απόλυτα, όλες της θέσεις από πλευράς διοίκησης και οργάνωσης. Δρέπω την ευκαιρία να ρωτήσω τον Σταύρο, ενόσω γνωρίζεις , και γνωρίζω ότι γνωρίζεις, δεν μπορούσες τόσα χρόνια να είσαι εσύ ο αλυτάρχης στον προηγούμενο αγώνα σας?. Βεβαίως, η αλυτάρχης που χρησιμοποιήσατε είναι άψογη, μα έχει έξτρα κόστος για εσάς!. Τόσα χρόνια χρειάζεστε ακόμα τεχνικούς εφόρους?. Τόσοι συνάδελφοι, με μαγαζιά στον κεντρικό δρόμο του ΠΥΡΓΟΥ, δεν φρόντισαν να γίνουν ΤΕ?. Παράξενο. Τόσα χρόνια η λέσχη σας, δεν κατάφερε να βγάλει αγωνοδίκες, που να δημιουργεί περίσσια προσωπικού?!. Μια λέσχη με μέλει πολλά, επί τόσα χρόνια αδρανεί?. Μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο, που δεν είναι της παρούσης?.
Αν όλα αυτά τα λεφτά: ξενοδοχεία – οδοιπορικά – αποζημίωσης, καθώς και άλλα που δεν γράφονται, τα είχατε στην τσέπη σας, δεν θα κόστιζε φτηνότερα ο αγώνας?.
Με άλλα λόγια ο APR έχει δίκιο που βγαίνει από τα ρούχα του! Ίσως ο τρόπος του, απευθυνόμενος σε φίλους είναι ‘σκληρός’, μα οπωσδήποτε αληθινός.
Antonis-team.Αγαπητέ Αντώνη έχεις χάσει επεισόδεια διότι για σειρά ετών έχω κάνει τον αλυτάρχη στον αγώνα που και μερικές φορές κάνω και τον πλοηγό (όχο το 0 βέβαια) προκειμένου σαν καλύετρος γνώστης της διαδρομής, να διορθώνω κάποια λαθάκια-παραλείψεις της τελευταίας στιγμής. Και τεχνικό έφορο διαθέτουμε που είναι και στο Ακρόπολις. Τώρα όσο για αυτά που γράφει ο APR δέιχνει εμπαθώς ποιός είναι 'εξυπνάκιας με παπαριές ολκής'. Δεν γνωρίζω αν είναι αγωνιζόμενος και αν ναι συγχωρείται σε ένα ποσοστό μόνο γιατί αν δεν 'κτίσεις σπίτι και δεν παντρέψεις' (όπως λέει ο λαός) δεν γνωρίζεις τίποτα.
-
Ο χρήστης Geostrab έγραψε:
Aπο κατι τετοιες εξυπναδες η παπαριες ολκης αν θελεις , μπερδευοντε αρκετοι ημιμαθεις σαν κι εσενα , και προσπαθουν να καταλαβουν τι γινεται και τι μπορει να γινει , στο χωρο ..........
Δεν θα κατσω να σου αναλυσω πως μπορουν να γινουν ολα με επαγγελματικη αντιμετωπιση , γιατι τα εχουμε πει και γραψει χιλιαδες φορες .......
Η βλακεια ομως (και μερικων εξυπνακιδων σαν εσενα ), που εχει σαν δεδομενο το χαρατσι για ολο το αμαρτωλο μπουλουκι που σε καθε αγωνα καταβαλουν οι λεσχες στην ελπα , και κυριως το καπελωμα απο εταιρειες που δεν εμπλεκοντε σαν χορηγοι χρονια τωρα , οσο θα ακουνε οτι το αθλημα αυτο υποκειτε στα λαμογια αυτα , δεν ειναι ευκολο να σας κανει να καταλαβαιτε οτι μπορουν ολα να γινουν ακομα και οικονομικωτερα σε πολλες φασεις , τα πραγματα για τους αγωνιζομενους ..........
Τωρα αν μερικοι ,που εχουν φορεσει τον μανδια του δηθεν επαγγελματια (εκει που τους βολευει μονον) και σε εχουν παραμυθιασει , ειναι προβλημα σου , να μαθεις πως αλλοι μπορουν , και οικονομικα και ωραια να κανουν αγωνες ...
Κι αυτοι που κανουν σωστη δουλεια και διαχειρηση σαν οργανωτες τα ξερουν πολυ καλα , και οι αγωνιζομενοι επισης εχουν δει την διαφορα και την τιμουν .Οσοι μονιμως διαμαρτηροντε οτι δεν ..... δεν θα πρεπει να μπουν στην Ομοσπονδια , γιατι ηδη υπαρχει προβλημα μ'αυτους .... η αχρειστοι ειναι .... , η καποιους ποντικους εχουν στην λεσχη τους που τρωνε μαζι με ορισμενα ποντικακια της Μεσογειων ...και σε δουλευουν .....
Καλέ μου φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, εκτός από την αρχή του κειμένου σου.
Τον ΣΤΑΥΡΟ τον ξέρω πολλά χρόνια, μέσα από της εμπλοκές μας στο σπορ. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει απόλυτα, όλες της θέσεις από πλευράς διοίκησης και οργάνωσης. Δρέπω την ευκαιρία να ρωτήσω τον Σταύρο, ενόσω γνωρίζεις , και γνωρίζω ότι γνωρίζεις, δεν μπορούσες τόσα χρόνια να είσαι εσύ ο αλυτάρχης στον προηγούμενο αγώνα σας?. Βεβαίως, η αλυτάρχης που χρησιμοποιήσατε είναι άψογη, μα έχει έξτρα κόστος για εσάς!. Τόσα χρόνια χρειάζεστε ακόμα τεχνικούς εφόρους?. Τόσοι συνάδελφοι, με μαγαζιά στον κεντρικό δρόμο του ΠΥΡΓΟΥ, δεν φρόντισαν να γίνουν ΤΕ?. Παράξενο. Τόσα χρόνια η λέσχη σας, δεν κατάφερε να βγάλει αγωνοδίκες, που να δημιουργεί περίσσια προσωπικού?!. Μια λέσχη με μέλει πολλά, επί τόσα χρόνια αδρανεί?. Μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο, που δεν είναι της παρούσης?.
Αν όλα αυτά τα λεφτά: ξενοδοχεία – οδοιπορικά – αποζημίωσης, καθώς και άλλα που δεν γράφονται, τα είχατε στην τσέπη σας, δεν θα κόστιζε φτηνότερα ο αγώνας?.
Με άλλα λόγια ο APR έχει δίκιο που βγαίνει από τα ρούχα του! Ίσως ο τρόπος του, απευθυνόμενος σε φίλους είναι ‘σκληρός’, μα οπωσδήποτε αληθινός.
Antonis-team.Αγαπητέ Αντώνη έχεις χάσει επεισόδεια διότι για σειρά ετών έχω κάνει τον αλυτάρχη στον αγώνα που και μερικές φορές κάνω και τον πλοηγό (όχο το 0 βέβαια) προκειμένου σαν καλύετρος γνώστης της διαδρομής, να διορθώνω κάποια λαθάκια-παραλείψεις της τελευταίας στιγμής. Και τεχνικό έφορο διαθέτουμε που είναι και στο Ακρόπολις. Τώρα όσο για αυτά που γράφει ο APR δέιχνει εμπαθώς ποιός είναι 'εξυπνάκιας με παπαριές ολκής'. Δεν γνωρίζω αν είναι αγωνιζόμενος και αν ναι συγχωρείται σε ένα ποσοστό μόνο γιατί αν δεν 'κτίσεις σπίτι και δεν παντρέψεις' (όπως λέει ο λαός) δεν γνωρίζεις τίποτα.
Δεν έχω κουράγιο ούτε να απαντήσω......
-
Να και η επίσημη ανακοίνωση :
Πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου στα εντευκτήρια της ΕΛΠΑ σε ιδιαίτερα καλό κλίμα συνάντηση μεταξύ του ΔΣ της ΕΛΠΑ και εκπροσώπων 47 λεσχών αυτοκινήτου από κάθε σημείο της Ελλάδας, με αντικείμενο την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. Σε συνέχεια της πρώτης σχετικής συζήτησης, που είχε γίνει πριν από περίπου δύο μήνες, όπου και αποφασίστηκε η σύσταση της Ομοσπονδίας, η χθεσινή ατζέντα εστίασε στον τρόπο υλοποίησης του σχεδίου. Με δεδομένο το γεγονός ότι η Ομοσπονδία άρα και οι Λέσχες Αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι σύννομες με ό,τι προβλέπεται από το υπουργείο Αθλητισμού και κατόπιν πρότασης του γ.γ. Αθλητισμού, κ. Σταύρου Δουβή, θα πρέπει να κατατεθούν ορισμένες τροπολογίες ώστε να εξαλειφθούν οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του αθλητικού Νόμου και των άρθρων που διέπουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για το σκοπό αυτόν και ειδικά για την επεξεργασία του καταστατικού της Ομοσπονδίας συστάθηκε, μετά από πρόταση του προέδρου της ΕΛΠΑ, κ. Βασίλη Δεσποτόπουλου, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, «Ομάδα Εργασίας» που περιλαμβάνει τις πλέον ενεργές λέσχες, ώστε να τροποποιήσει όποια άρθρα απαιτείται, για να περάσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός υπό τη σκέπη του υπουργείου Αθλητισμού. Την ομάδα, τα μέλη της οποίας φαίνονται παρακάτω, απαρτίζουν εκπρόσωποι λεσχών, εκπρόσωποι των Οδηγών Αγώνων, καθώς και μέλη των ΔΣ της ΕΛΠΑ και της ΕΘΕΑ._(Δελτίο Τύπου)
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Βασίλης Δεσποτόπουλος Πρόεδρος ΕΛΠΑ
- Μανώλης Χαλιβελάκης Μέλος ΕΘΕΑ
- Γιώργος Κοσμόπουλος Εκπρόσωπος ΣΟΑΑ
- Σάββας Μαυροματίδης Εκπρόσωπος ΣΟΑΑΒΕ
- Αντώνης Παρταλιός ΑΟΘ (Θεσσαλονίκη)
- Δημήτρης Γαρουφαλιάς ΛΑΒ (Βόλος)
- Νίκος Μανώλης ΑΛΑΛ (Λαμία)
- Δημήτρης Χιωτίδης Start Line (Αθήνα)
- Μιχάλης Αποστολόπουλος ΑΟΛΑΠ (Πύργος)
- Γιάννης Παπαδοκωνσταντάκης ΑΛΑΧ (Κρήτη)
Απο το rally.gr
-
Kala krasia .........
-
Εκπρόσωποι απο 47 Λέσχες !
Εντυπωσιακός αριθμός.
52 οι νομοί της Ελλάδας .....
Τόση δραστηριότητα .......
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ 47 Λέσχες.........
Τα ονόματά τους θα πούνε ΠΟΛΛΑ !!!!!!!!!!!!
(π.χ. εάν έχουν .... σφραγίδα στρόγγυλη ή τετράγωνη ............)ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ , να τις μάθουμε και ονομαστικά , αυτές τις 47 Λέσχες ?
Δεν είναι κατακριτέο να διαδίδουμε (να πλατιάζουμε .. ) το σπόρ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ
Αποστόλης Νούσιας
-
Να σας αναθέσω ένα εύλογο ερώτημα που έχω εδώ και καιρό;
Γιατί απο τη στιγμή που είστε τόσο αντίθετοι με την αρχή του αθλήματος, που καλώς ή κακώς, δεν ηταν, είναι και ούτε πρόκειται να ανταπαξέλθει στις προσδοκίες σας-όπως λέτε-συνεχίζετε να ασχολείστε ενεργά σε όλα τα επίπεδα;
Μπορείτε κάλλιστα, όλοι οι πολέμιοι της υπάρχουσας κατάστασης να θεσπίσετε το δικό σας θεσμό, με δικούς σας όρους και κανονισμούς και δικά σας μέσα. Φροντίστε για άδεια απο το Υπ.Δημ.Τάξεως, φροντίστε για ασφαλιστική κάλυψη, σπόνσορες, εποπτεία και όλα τα σχετικα και λύστε τα προβλήματά σας, αντί να περιμένετε το μάννα! -
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Φροντίστε για άδεια απο το Υπ.Δημ.Τάξεως ...
Unknown error, system halted, please call routine 'ELPA' -> pouvoir sportif for 'Greece'
-
το pouvoir sportif, εαν δεν απατώμαι, έγκειται ΜΟΝΟΝ σε διεθνείς αγώνες.
Δεν νομίζω κανείς εκ των ανωτέρων να κόπτεται για το Ακρόπολις ή το ΕΛΠΑ.
Άντε κύριοι, φτιάξτε ένα κυπελλάκι να δούμε κατά πόσον θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε! -
το pouvoir sportif, εαν δεν απατώμαι, έγκειται ΜΟΝΟΝ σε διεθνείς αγώνες.
Δεν νομίζω κανείς εκ των ανωτέρων να κόπτεται για το Ακρόπολις ή το ΕΛΠΑ.
Άντε κύριοι, φτιάξτε ένα κυπελλάκι να δούμε κατά πόσον θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε!Kαλο μου παιδι και μοσχαναθρεμενο .......
Οτι σ'αρεσει το pc για να περναει η ωρα σου το εχουμε καταλαβει ολοι εδω μεσα ......
Αλλα , αγορι μου , οπως θα επρεπε να εχεις καταλαβει μια και ενδιαφερεσαι και υποτιθεται αγαπας και το σπορ αυτο .... υπαρχουν μερικες σελιδες , που τουλαχιστον ιστορια για το αθλημα .....και ειναι τουλαχιστον ατυχες να γινει
-
Να σας αναθέσω ένα εύλογο ερώτημα που έχω εδώ και καιρό;Γιατί απο τη στιγμή που είστε τόσο αντίθετοι με την αρχή του αθλήματος, που καλώς ή κακώς, δεν ηταν, είναι και ούτε πρόκειται να ανταπαξέλθει στις προσδοκίες σας-όπως λέτε-συνεχίζετε να ασχολείστε ενεργά σε όλα τα επίπεδα;
Μπορείτε κάλλιστα, όλοι οι πολέμιοι της υπάρχουσας κατάστασης να θεσπίσετε το δικό σας θεσμό, με δικούς σας όρους και κανονισμούς και δικά σας μέσα. Φροντίστε για άδεια απο το Υπ.Δημ.Τάξεως, φροντίστε για ασφαλιστική κάλυψη, σπόνσορες, εποπτεία και όλα τα σχετικα και λύστε τα προβλήματά σας, αντί να περιμένετε το μάννα!Εχεις απόλυτο δίκαιο και μην πτοείσαι από αυτά τα υβριστικά που σου γράφουν παραπάνω. Κάποιοι ξερόλες τα έκαναν σκατά στη μοτοσικλέτα και ελπίζουμε να μην γίνει το ίδιο και στο αυτοκίνητο. Μερικοί δεν ανέχονται διαφορετική άποψη από την δική τους. Τι να κάνουμε στην Ελλάδα ζούμε. Καλό Πάσχα.
-
Ες αύριον τα ... λόγια.
Σήμερα , Μεγάλη Παρασκευή , ας πάμε στον Επιτάφιο.Αποστόλης.
-
Ο χρήστης Geostrab έγραψε:
Κάποιοι ξερόλες τα έκαναν σκατά στη μοτοσικλέτα και ελπίζουμε να μην γίνει το ίδιο και στο αυτοκίνητο.Πραγματικα, ολοι με αυτη την ελπιδα ζουμε. Στο κατω κατω το αυτοκινητο χαρη στην ΕΛΠΑ ειναι σε τοσο εξαιρετικη κατασταση που θα ηταν αμαρτια να το χαλασουμε... Οπως ειπε και ο προεδρος της ΕΘΕΑ το πρωταθλημα ραλι ειναι πιο ενδιαφερον ακομη και απο το WRC, το ταχυτητας πραγματικα αποτελει προτυπο αντιγραφης για την μιση ευρωπη και στις αναβασεις μας η ΕΛΠΑ εβαλε χερι στις λεσχες που επιθυμουσαν 380 συμμετοχες σε καθε αγωνα (μαλλον γιατι δε βγαινουν) σε ενδειξη ταπεινου σεβασμου στον ελληνα θεατη που επιμενει να πηγαινει βουνο για να δει αγωνες. Αλλα και στο εξωτερικο τα νεα μας ταλεντα λαμπουν, παντα φυσικα με την υπερπολυτιμη συνδρομη της ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ που δε φευγει ουτε λεπτο απο διπλα τους και επισης αποτελει προτυπο αντιγραφης για την FFSA, την RACC, την ADAC και τους αλλους βαρβαρους. Αλιμονο λοιπον αν τα χασουμε ολα αυτα.
Μερικοί δεν ανέχονται διαφορετική άποψη από την δική τους. Τι να κάνουμε στην Ελλάδα ζούμε.
Το οτι ζουμε στην Ελλαδα ειναι μια ερμηνεια αλλα η αληθεια ειναι οτι ενδεχεται να φταιει και η ποιοτητα της αποψης. Για παραδειγμα αποψη ειναι και αυτο...
Οσο για τα λέφτά των αγωνιζομένων ελάτε εσείς να 'βγάλετε' αγώνα ΜΟΝΟ με τα λεφτά των συμμετοχών και μετά τα ξαναλέμε πως διαχειρίζεται μια λέσχη τα δικά σας χρήματα.
... αλλα για να δουμε τι σοϊ αποψη ειναι. Καταρχην, ειναι προφανες οτι τα λεφτα των συμμετοχων ειναι μια μονο απο τις διαθεσιμες πηγες εσοδων ενος αγωνα μαζι με πχ τα εσοδα απο χορηγους, τη συνδρομη της τοπικης αυτοδιοικησης και ενδεχομενως τη συνδρομη μιας μελλοντικης ομοσπονδιας. Το γεγονος οτι η πιο ορθοδοξη απο αυτες τις πηγες (αυτη των χορηγων) εχει στερεψει εχει να κανει καταρχην με την απιστευτη ανικανοτητα της διοικησης να διατηρησει ικανο προφιλ στο σπορ και επειτα με την αρρωστημενη νοοτροπια διοικησης και λεσχων να επιμενουν στο μοντελο του ερασιτεχνη οργανωτη. Με αυτα τα μυαλα εχουμε φτασει να θεωρουμε περιπου αυτονοητο οτι τον αγωνα πρεπει να τον πληρωνουν αποκλειστικα οι συμμετοχες και ενδεχομενως αν ειμαστε τυχεροι σε καποιο μικρο ποσοστο η τοπικη αυτοδιοικηση. Πλεον διαβαζω οτι κομματι πρεπει να αναλαμβανει και η μελλοντικη ομοσπονδια, προφανως αναδιανεμοντας την επιχορηγηση της. Μου προκαλει εντυπωση οτι αυτοι που το ισχυριζονται αυτο δεν κανουν τον κοπο να προβληματιστουν απο που προερχονται αυτα τα λεφτα και απο ποιος θα λειψουν αν τα παρουν αυτοι. Για να βαλουμε λοιπον τα πραγματα στη θεση τους, οι επιχορηγησεις προερχονται απο ενα δεδομενο κονδυλι του προυπολογισμου που λαμβανει η ΓΓΑ για το συνολο των ομοσπονδιων. Με αλλα λογια την επιχορηγηση για να κανουν το κεφι τους ενα ματσο 40-50ηδες στο χ ραλακι ή αναβαση θα την πληρωσουν οι φορολογουμενοι και θα την στερηθει μια αλλη ομοσπονδια που κατα πασα πιθανοτητα δε θα απευθυνεται σε 'αθλητες' προχωρημενης ηλικιας αλλα σε παιδια. Αν καποιος θεωρει ευλογο να χασουν εστω και δεκα πιτσιρικαδες τη δυνατοτητα να πανε σε ενα πανελληνιο πρωταθλημα του χ αθληματος λογω μαζεματος της εκει ομοσπονδιας στα οδοιπορικα για να χρηματοδοτηθουν τα βεγγαλικα ή η παρουσια καλιγραμμων γυναικων στην πανυγηρικη εκκινηση ή γενικοτερα για να κανουν την πλακα τους δεκα ενηλικες στο ραλι σπριντ της Τραχανοπλαγιας ας κανει ενα κοπο να μου εξηγησει το γιατι. Μεχρι τοτε επετρεψε μου αγαπητε να πιστευω οτι αυτη η αποψη το μονο που θα πετυχαινει για τους αγωνες αυτοκινητου ειναι να κανει ακομη χειροτερη τη σχεση τους με την κοινωνια.
-
Χρόνια πολλά και καλή ανάσταση σε όλους !
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
... αλλα για να δουμε τι σοϊ αποψη ειναι. Καταρχην, ειναι προφανες οτι τα λεφτα των συμμετοχων ειναι μια μονο απο τις διαθεσιμες πηγες εσοδων ενος αγωνα μαζι με πχ τα εσοδα απο χορηγους, τη συνδρομη της τοπικης αυτοδιοικησης και ενδεχομενως τη συνδρομη μιας μελλοντικης ομοσπονδιας.
Οι χορηγοί κάθε χρόνο και λιγότεροι και με μικρότερη οικονομική συμμετοχή (βλέπε κρίση), η αυτοδιοίκηση εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μην γελιέστε, δεν έχουν κονδύλια να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, όχι να κάνουν και χορηγία!!!, όσο για την συνδρομή μελλοντικής Ομοσπονδίας (όπως τελικά και να προκύψει αυτή!), ψάξτε σε άλλα δημοφιλή αθλήματα να δείτε ποια είναι η οικονομική συνδρομή των Ομοσπονδιών τους κατά την διοργάνωση αγώνων! Κ Α Μ Ι Α !!!! (βλέπε δημοφιλή αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ ... ούτε δραχμή από την Ομοσπονδία ... συγνώμη που έμεινα πίσω ... ούτε Ευρώ !!!!) ...τουλάχιστον στο ποδοσφαιρικό σωματείο που ήμουν, παίρναμε 300.000 δρχ για όλο το χρόνο από την ομοσπονδία και σε κάθε αγώνα πληρώναμε από ένα 50.000δρχ τους διαιτητές-επόπτες !!!! βγάλε συμπέρασμα πόσο συνέβαλλε η Ομοσπονδία στο σωματείο ... αντίθετα είχαμε και την συνδρομή των 30.000 δρχ για να είμαστε στην τοπική Οργάνωση κάθε χρόνο !!!
Καλή ανάσταση και συγνώμη για την παρέμβαση !!!!
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Για να βαλουμε λοιπον τα πραγματα στη θεση τους, οι επιχορηγησεις προερχονται απο ενα δεδομενο κονδυλι του προυπολογισμου που λαμβανει η ΓΓΑ για το συνολο των ομοσπονδιων. Με αλλα λογια την επιχορηγηση για να κανουν το κεφι τους ενα ματσο 40-50ηδες στο χ ραλακι ή αναβαση θα την πληρωσουν οι φορολογουμενοι και θα την στερηθει μια αλλη ομοσπονδια που κατα πασα πιθανοτητα δε θα απευθυνεται σε 'αθλητες' προχωρημενης ηλικιας αλλα σε παιδια. Αν καποιος θεωρει ευλογο να χασουν εστω και δεκα πιτσιρικαδες τη δυνατοτητα να πανε σε ενα πανελληνιο πρωταθλημα του χ αθληματος λογω μαζεματος της εκει ομοσπονδιας στα οδοιπορικα για να χρηματοδοτηθουν τα βεγγαλικα ή η παρουσια καλιγραμμων γυναικων στην πανυγηρικη εκκινηση ή γενικοτερα για να κανουν την πλακα τους δεκα ενηλικες στο ραλι σπριντ της Τραχανοπλαγιας ας κανει ενα κοπο να μου εξηγησει το γιατι.Λυπάμαι πολύ, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν έχει καμία μα καμία δουλειά να με χρηματοδοτεί ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος για να κάνω την πλάκα μου στα 40 μου. Και μακάρι αυτή η 'ομοσπονδία', ή ό,τι άλλο είναι, να ΜΗΝ πάρει ούτε δραχμή από χρήματα φορολογούμενων. Ίσως αυτός θα είναι ένας λόγος να γίνει υγιής.
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Για να βαλουμε λοιπον τα πραγματα στη θεση τους, οι επιχορηγησεις προερχονται απο ενα δεδομενο κονδυλι του προυπολογισμου που λαμβανει η ΓΓΑ για το συνολο των ομοσπονδιων. Με αλλα λογια την επιχορηγηση για να κανουν το κεφι τους ενα ματσο 40-50ηδες στο χ ραλακι ή αναβαση θα την πληρωσουν οι φορολογουμενοι και θα την στερηθει μια αλλη ομοσπονδια που κατα πασα πιθανοτητα δε θα απευθυνεται σε 'αθλητες' προχωρημενης ηλικιας αλλα σε παιδια. Αν καποιος θεωρει ευλογο να χασουν εστω και δεκα πιτσιρικαδες τη δυνατοτητα να πανε σε ενα πανελληνιο πρωταθλημα του χ αθληματος λογω μαζεματος της εκει ομοσπονδιας στα οδοιπορικα για να χρηματοδοτηθουν τα βεγγαλικα ή η παρουσια καλιγραμμων γυναικων στην πανυγηρικη εκκινηση ή γενικοτερα για να κανουν την πλακα τους δεκα ενηλικες στο ραλι σπριντ της Τραχανοπλαγιας ας κανει ενα κοπο να μου εξηγησει το γιατι.
Λυπάμαι πολύ, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν έχει καμία μα καμία δουλειά να με χρηματοδοτεί ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος για να κάνω την πλάκα μου στα 40 μου. Και μακάρι αυτή η 'ομοσπονδία', ή ό,τι άλλο είναι, να ΜΗΝ πάρει ούτε δραχμή από χρήματα φορολογούμενων. Ίσως αυτός θα είναι ένας λόγος να γίνει υγιής.
Νομίζω και εσύ και ο Go_For_Pole έχετε άδικο. Και η λογική αυτή είναι επικίνδυνη διότι εισάγει κριτήρια αξιολόγησης και ενδεχομένως ρατσισμού στον αθλητισμό. Δηλαδή γιατί οι 40άρηδες που τρέχουν 'ράλι' κάνουν την πλάκα τους δεν είναι αθλητές και 'δεν αξίζουν' ενώ οι 25άρηδες που κάνουν την πλάκα τους παίζοντας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Δ' κατηγορία ΕΠΣΑ 'αξίζουν' ? (διότι οι τελευταίοι όντως παίρνουν μια έστω και ελάχιστη επιχορήγηση) Τι τους διαφοροποιεί ?
Η ηλικία ? Ναι, κατανοώ την αρχική λογική του Go_For_Pole. Αλλά τι να κάνουμε που σε μερικά αθλήματα στα 40 σου είσαι τελειωμένος (στίβος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ κτλ.) ενώ σε άλλα είσαι μια χαρά αθλητής ? (και όχι μόνο αυτοκίνητο... ιστιοπλοία, ιππασία, σκοποβολή, σκάκι, ...στις χαμηλότερες κατηγορίες βλέπεις και σε κλασσικά αθλήματα 25άρηδων όπως τα παραπάνω να τα πηγαίνουν αξιοπρεπώς 40άρηδες) Δηλαδή τι να κάνουμε, να μπει ηλικιακό κριτήριο ανά άθλημα ? (ρατσισμός) Να επιχορηγούνται μόνο σωματεία με τόσους 15άρηδες, τόσους 25άρηδες κτλ. ? (παρεμπιπτόντως, η ύπαρξη τμημάτων υποδομής όπως εφηβικά κτλ. είναι κλασσικο κριτήριο κατανομής επιχορήγησης και μπορεί μια χαρά να εφαρμοστεί και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, πχ. αθλητές καρτ κτλ.)
Το κίνητρο ? Μα πλην επαγγελματιών (δηλ. το 5%) όλοι οι αθλητές σε όλα τα αθλήματα (δηλ. το 95%) την πλάκα τους κάνουν
Το είδος του αθλήματος ? Αν το συζητάμε κακώς είμαστε σε αυτό το Forum, έχει και παραπέρα για το πλέξιμο. Εξάλλου, δε δέχομαι πως 'δικαιούται' περισσότερη επιχορήγηση ο 20άρης που παίζει Curling (αυτήν την αηδία με τις σκούπες στον πάγο, που έγινε και τόση φασαρία στις εκλογές της ΕΟΕ πριν 2-3 χρόνια (για τα 'κουκιά')) από τον 25άρη-30άρη-έστω και 40άρη που τρέχει σε αγώνες αυτοκινήτου.
Το ξόδεμα των χρημάτων σε καλίγραμμες υπάρξεις ? Είναι θέμα προβολής, για την οποία τόσο γκρινιάζουμε, και οι επαγγελματίες του μπάσκετ έχουν μαζορέτες, και έχουν λόγο που τις έχουν. Ολα είναι θέμα Return on Investment.
Επίσης δε δέχομαι τη λογική 'αυτός είναι ο κορβανάς και για να δώσει στο πχ. αυτοκίνητο θα κόψει από κάποιο άλλο άθλημα'. Δεν είναι δουλειά των φίλων του αυτοκινήτων να το σκέφτονται αυτό, τι θα κάνουν οι άλλες ομοσπονδίες, είναι δουλειά της πολιτείας. Που με τη σειρά της ξοδεύει δισεκατομμύρια σε διάφορες φιέστες (Ολυμπιακούς, Μεσογειακούς κτλ.), σε όπλα, σε κουμπάρους, σε μίζες, σε δομημένα, σε σε σε (τα ξέρουμε όλοι). Ας κόψουν από αυτά, μπορεί να πει κάποιος (μη ρεαλιστής, δεκτόν).
-
Αγαπητέ nass,
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και οι λόγοι είναι οι εξής:- Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Σύμφωνα με το Λεξικό της Νεοελληνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: 'άθλημα=σωματική δραστηριότητα που υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και έχει ως στόχο την άσκηση του σώματος και την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων'. Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό ΔΕ θεωρώ τον εαυτό μου αθλητή, όπως δε θεωρώ αθλητή ΚΑΝΕΝΑΝ από τους συνχομπίστες οδηγούς και συνοδηγούς στα πρωταθλήματα ράλλυ και αναβάσεων. Η κυρά Μαρία που μας φτιάχνει τα κοκκινιστά στην Παύλιανη κατά τη διάρκεια των δοκιμών μπορεί να σου το βεβαιώσει.
- Ναι, η μέση ηλικία παίζει ρόλο. Η ΓΓΑ υποτίθεται ότι προάγει τον αθλητισμό και κυρίως σε νεαρές ηλικίες όπου αποτελεί υγιή ενασχόληση σε αντίθεση με τόσες άλλες. Θα καταλάβαινα μια επιχορήγηση σε νεανικά πρωταθλήματα καρτ ή εντούρο ΕΝΙΑΙΟΥ τύπου, αλλά ως εκεί.
- Επιχορήγηση με χρήματα φορολογούμενων όταν το αγωνιστικό μου (που είναι από τα φτηνότερα που υπάρχουν) έχει στοιχίσει πάνω από 25000 ευρώ;;;; Ή μήπως υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα υποστηρίξει την επιχορήγηση σε ένα πρωτάθλημα με Evo ΙΧ;;
- Η κακοδιαχείριση και η απατεωνιά στον κρατικό τομέα, όπως επίσης και ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός ως 'αθλήματα' διαφόρων δραστηριοτήτων όπως αυτή που αναφέρεις, δεν αποτελούν δικαιολογία για τον οποιονδήποτε ώστε να ζητάει 'φέρε και μένα μπάρμπα'.
- Όταν το κοινωνικό σύνολο επιχορηγεί κάτι υποτίθεται ότι αυτό το κάτι προσφέρει κάποιο αντάλλαγμα, κάποιο όφελος στο κοινωνικό σύνολο. Ποιο είναι το αντάλλαγμα που οποιοσδήποτε από εμάς προσφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση;
- (και κυριώτερο) Σε οποιονδήποτε φορέα που δεν έχει αποδειχθεί και τόσο υγιής οικονομικά και ηθικά, η επιπλέον χρηματοδότηση με χρήματα φορολογούμενων έχει αποδειχθεί ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ΔΕΝ συντελεί σε εξυγίανση, αλλά σε περαιτέρω άρρωστες καταστάσεις. Γι' αυτό και πιστεύω ότι μια ΟΛΙΓΟΠΡΟΣΩΠΗ ομοσπονδία της οποίας η διοίκηση θα προκύπτει από ψηφοφορία ΜΟΝΟ των διαφόρων μελών της (λέσχες, σύνδεσμοι) και θα χρηματοδοτείται μόνο από τις λισάνς μας και τα παράβολα των αγώνων έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι υγιής από ένα φορέα που θα έχει να διαχειριστεί και να μοιράσει χρήματα του (απρόσωπου) φορολογούμενου συνόλου.
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και οι λόγοι είναι οι εξής:- Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Σύμφωνα με το Λεξικό της Νεοελληνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: 'άθλημα=σωματική δραστηριότητα που υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και έχει ως στόχο την άσκηση του σώματος και την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων'. Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό ΔΕ θεωρώ τον εαυτό μου αθλητή, όπως δε θεωρώ αθλητή ΚΑΝΕΝΑΝ από τους συνχομπίστες οδηγούς και συνοδηγούς στα πρωταθλήματα ράλλυ και αναβάσεων. Η κυρά Μαρία που μας φτιάχνει τα κοκκινιστά στην Παύλιανη κατά τη διάρκεια των δοκιμών μπορεί να στο βεβαιώσει.
Ολη η διαφωνία είναι το 'σωματική δραστηριότητα' και το 'άσκηση του σώματος' ? Γιατί το 'άθλημα' (θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να το θεωρώ) του αυτοκινήτου 'υπόκειται σε ορισμένους κανόνες' και 'έχει ως στόχο ... την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων'. Δηλαδή ούτε το σκάκι είναι άθλημα ? Ούτε η Formula 1 (και μη μου πεις πως δεν είναι αθληταράδες οι πιλότοι εκεί) ? Ούτε το WRC ? (για να δούμε ποιός είναι πιο 'αθλητής' από σωματική άποψη, ο Loeb ή ο δεξιός μπακ του Τραχανιακού). Η ιστιοπλοϊα είναι άθλημα ? Διότι ΔΕΝ έχει στόχο τη σωματική άσκηση (και μπορώ να σε βεβαιώσω ότι οι ιστιοπλόοι άνετα κοντράρουν τους ραλιτζήδες σε μάσες). Γενικά διαφωνώ με τη σύνδεση του 'αθλήματος' με το 'σώμα'.
- Ναι, η μέση ηλικία παίζει ρόλο. Η ΓΓΑ υποτίθεται ότι προάγει τον αθλητισμό και κυρίως σε νεαρές ηλικίες όπου αποτελεί υγιή ενασχόληση σε αντίθεση με τόσες άλλες. Θα καταλάβαινα μια επιχορήγηση σε νεανικά πρωταθλήματα καρτ ή εντούρο ΕΝΙΑΙΟΥ τύπου, αλλά ως εκεί.
Το 'κυρίως σε νεαρές ηλικίες' (το οποίο δεν ξέρω καν αν είναι στο 'καταστατικό' της ΓΓΑ, μην ξεχνάς την επιχορήγηση σε σπορ που όπως η ιστιπλοϊα που δεν στοχεύουν κατ΄ανάγκη στις νεαρές ηλικίες, αλλά χάριν συζητήσεως ας θεωρήσουμε πως είναι) δε σημαίνει 'μόνο σε νεαρές ηλικίες'. Δεν εμποδίζει τίποτα να υπάρχει κάποια επιχορήγηση σε αθλήματα όπως το αυτοκίνητο.
- Επιχορήγηση με χρήματα φορολογούμενων όταν το αγωνιστικό μου (που είναι από τα φτηνότερα που υπάρχουν) έχει στοιχίσει πάνω από 25000 ευρώ;;;; Ή μήπως υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα υποστηρίξει την επιχορήγηση σε ένα πρωτάθλημα με Evo ΙΧ;;
Ο ίδιος λογικός άνθρωπος που θα υποστηρίξει την επιχορήγηση σε ένα πρωτάθλημα με Beneteau 25, Melges 24 ('μικρά' αγωνιστικά ιστιοπλοϊκά των 50Κ+), για να μην πάμε στα 'big guns' των 300Κ έως εκατομμυρίων το καθένα... Ενα πανί σε 40άρι ιστιοπλοϊκό κάνει από 6 έως 15 χιλιάρικα...
Μην ξεχνάς πως οι επιχορηγήσεις δεν πάνε σε συγκεκριμένα πρωταθλήματα ή κατηγορίες αθλητών αλλά σε ΣΩΜΑΤΕΙΑ. Ναι, τα κριτήρια περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και αν θέλεις κατά προτεραιότητα και τα τμήματα μικρών ηλικιών - υποδομής αλλά κάτι μένει πάντα και για τους μεγαλύτερους.
- Η κακοδιαχείριση και η απατεωνιά στον κρατικό τομέα, όπως επίσης και ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός ως 'αθλήματα' διαφόρων δραστηριοτήτων όπως αυτή που αναφέρεις, δεν αποτελούν δικαιολογία για τον οποιονδήποτε ώστε να ζητάει 'φέρε και μένα μπάρμπα'.
Σου υπενθυμίζω πως το Curling έχει (ή έγινε προσπάθεια να έχει, δε θυμάμαι τελικά τι έγινε) θέση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Δεν σ΄αρέσει το Curling ? Τι λες για το χόκει επί χόρτου. Δηλαδή γιατί όχι 'φέρε και μένα μπάρμπα', αν παίρνει επιχορήγηση το χόκει επί χόρτου που ασχολούνται 1000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα γιατί όχι το αγωνιστικό αυτοκίνητο που ασχολούνται 10000 ?
- Όταν το κοινωνικό σύνολο επιχορηγεί κάτι υποτίθεται ότι αυτό το κάτι προσφέρει κάποιο αντάλλαγμα, κάποιο όφελος στο κοινωνικό σύνολο. Ποιο είναι το αντάλλαγμα που οποιοσδήποτε από εμάς προσφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση;
Κίνηση χρήματος σε συνεργεία, διαφήμιση και άλλες συναφείς επιχειρήσεις
Κοινωνική προσφορά και πρότυπα συμπεριφοράς (πχ. 'τρέξτε στις πίστες και τα βουνά, όχι στους δρόμους')δηλαδή στο κάτω-κάτω όσοι κλωτσάνε ένα τόπι τι στην ευχή προσφέρουν ?
- (και κυριώτερο) Σε οποιονδήποτε φορέα που δεν έχει αποδειχθεί και τόσο υγιής οικονομικά και ηθικά, η επιπλέον χρηματοδότηση με χρήματα φορολογούμενων έχει αποδειχθεί ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ΔΕΝ συντελεί σε εξυγίανση, αλλά σε περαιτέρω άρρωστες καταστάσεις. Γι' αυτό και πιστεύω ότι μια ΟΛΙΓΟΠΡΟΣΩΠΗ ομοσπονδία της οποίας η διοίκηση θα προκύπτει από ψηφοφορία ΜΟΝΟ των διαφόρων μελών της (λέσχες, σύνδεσμοι) και θα χρηματοδοτείται μόνο από τις λισάνς μας και τα παράβολα των αγώνων έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι υγιής από ένα φορέα που θα έχει να διαχειριστεί και να μοιράσει χρήματα του (απρόσωπου) φορολογούμενου συνόλου.
Πολύ σωστό.
Θεωρητικά...
Μετά σκέφτομαι τα λαμόγια τύπου Γκαγκάτση, Μητρόπουλου, Κούγια και καταλήγω: δεν είναι και τόσο προφανές...
Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία πως όλες οι ιδρυμένες ή και υπό ίδρυση ομοσπονδίες ως ανομολόγητο στόχο έχουν κατά το μάλλον ή ήττον και την κρατική επιχορήγηση. Λαμόγια υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Είναι δουλειά των υγιώς σκεπτόμενων αλλά και της Πολιτείας να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα όχι μέσω αφοριστικών και μηδενιστικών αποκλεισμών του συνόλου των δραστηριοτήτων αλλά μέσω δομών και διαδικασιών ελέγχου.Κλείνω με την επανάληψη του προφανούς: δεν υπάρχει τρόπος να η Πολιτεία να βάλει 'σωστά' κριτήρια και να επιχορηγεί αθλήματα με συγκεκριμένα κριτήρια ενώ άλλα όχι, γιατί τότε θα κάνει διακρίσεις και αν τα κριτήρια είναι 'ανθρωπομετρικά' (πχ. ηλικία) τότε θα είναι επιπλέον και ρατσιστικά!
-
Χρόνια Πολλά σε όλους !!!!!!
Χρηστός Ανέστη !!!!!!!!!Κάπου αρχίζει να φαίνεται ,πως υπάρχει χώρος , πέρα απο την στείρα αντίθεση , και για την γόνιμη παράθεση και αντιπαράθεση απόψεων.
Νά λοιπόν : είναι ή δεν είναι το χόμπυ 'μας' άθλημα , τέτοιο μάλιστα που να αξίζει/'πρέπει' επιχορήγησης απο την Πολιτεία = ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ !Η δικιά μου θέση:
Θα συμφωνήσω με τον yugo : Σύμφωνα με το Λεξικό της Νεοελληνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: 'άθλημα=σωματική δραστηριότητα που υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και έχει ως στόχο την άσκηση του σώματος και την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων'. Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό ΔΕ θεωρώ τον εαυτό μου αθλητή, όπως δε θεωρώ αθλητή ΚΑΝΕΝΑΝ από τους συνχομπίστες οδηγούς και συνοδηγούς στα πρωταθλήματα ράλλυ και αναβάσεων. Η κυρά Μαρία που μας φτιάχνει τα κοκκινιστά στην Παύλιανη κατά τη διάρκεια των δοκιμών μπορεί να σου το βεβαιώσει.
Όμως θα διαφωνήσω ταυτόχρονα , βάζοντας τον (αυτόν και όλους ΜΑΣ....) στη διαδικασία να σκεφτεί τί χάνει και τί κερδίζει με σωστή διατροφή και ύπνο μόνο μία εβδομάδα ΠΡΙΝ τον κάθε αγώνα, στον αγώνα και μονο.Θα συμφωνήσω , μέσοις-άκροις , με τον nass, σε ότι αφορά τα ηλικιακά θέματα , προσθέτοντας :
Η εν λόγω Ομοσπονδία , έχει σαν αντικείμενο ΚΑΙ το κάρτ !!!!!!!!!!!!!
Ναι, ΚΑΙ το καρτ , που εξ ορισμού απευθύνεται σε ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΕΣ (κατα κύριο λόγο) ηλικίες .Κύριοι, Πρόταση που πιστεύω πως πρέπει να γίνει απο τους κύριους άξονες 'πίεσης' (ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΜΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ) το κάρτ , σαν το φυτώριο Αθλητών και ταυτόχρονα σωστών Οδηγών (όχι κατ΄ανάγκη Αγώνων , αλλά καθημερινών).
47 ήταν οι Λέσχες που ήταν την Μ. Δευτέρα στην συνάντηση (και ΔΕΝ τις μάθαμε ΑΚΟΜΗ )
ΚΑΙ ΟΙ 47 να υποχρεωθούν να έχουν προβλεψη δημιουργίας Ακαδημίας (αδόκιμος όρος..) κάρτ για νέους απο 5 έως 15 ετών .
(για όσα θα γραφτούν για προϋποθέσεις, πίστες , κλπ, βλέπουμε...)Αποστόλης.
-
Καταρχήν συμφωνώ απόλυτα με τον nass......
Εκτός απο την κοινωνική προσφορά του αθλήματος που αναφέρει πιο πάνω δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι πρόκειται για ένα απο τα πιο θεαματικά 'άθληματα' ίσως το πιο θεαματικό.
Αυτό μπορεί να αποδειχθεί με στοιχεία που όμως δεν είναι του παρόντος-όμως και αυτό παίζει ρόλο στην κοινωνία και κατα συνέπεια στην 'σωστή κοινωνική πολιτική' μιάς χώρας και στις επιλογές της.
Απο κει και πέρα
Κατα την ταπεινή μου γνώμη ο βασικός σκοπός της ομοσπονδίας δεν πρέπει να είναι η κρατική επιχορηγιση που άν έλθει καλώς να έλθει ΑΛΛΑ ο 'δρόμος' για να ξεφύγει το άθλημα απο το επίπεδο του**'Το γεγονος οτι η πιο ορθοδοξη απο αυτες τις πηγες (αυτη των χορηγων) εχει στερεψει εχει να κανει καταρχην με την απιστευτη ανικανοτητα της διοικησης να διατηρησει ικανο προφιλ στο σπορ και επειτα με την αρρωστημενη νοοτροπια διοικησης και λεσχων να επιμενουν στο μοντελο του ερασιτεχνη οργανωτη. **που είναι απο τις πιο σοβαρές απόψεις που έχουν γραφτεί εδω μέσα.
Γιατι ΑΠΛΑ αν το σπορ ξεφύγει απο το 'για λίγους πλούσιους είναι'(και ξέρετε οι γνώστες πόσοι πραγματικά πλούσιοι ασχολούνται)σίγουρα θα μπορέσει να βγεί απο την 'αφάνεια' που βρίσκεται σήμερα.
Και τέλος ,
δεν δέχομαι φίλε Go_For_Pole το κάθε σωματειάκι στο κάθε αθληματάκι με τον 'μανδύα' του 'έλα μωρέ φτωχοί άνθρωποι είναι και προωθούν την Αθλητική Ιδέα' να αναγνωρίζονται απο το κράτος και τη χώρα με ότι αυτό αναλογεί(απο επιχορήγηση ως χρόνο τηλεόρασης κλπ)και το σπορ με την δευτερη θεαματικότητα στον πλανήτη να βρίσκεται στο πουθενά.......ΥΓ Το final four του βόλευ που έγινε εδω στην Πάτρα με την αφρόκρεμα του ελλ.βόλευ και με Πατρινή ομάδα μέσα ,την ΕΑΠ, έκοψε 2100 εισητήρια και τις δυό μέρες, ενω την Κυριακή η Πιτίτσα θα έχει 10000+ κόσμο.Σύγκρινετε που βρίσκεται το ένα και που το άλλο.............
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???