Αγαπητέ nass,
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και οι λόγοι είναι οι εξής:
- Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Σύμφωνα με το Λεξικό της Νεοελληνικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: 'άθλημα=σωματική δραστηριότητα που υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και έχει ως στόχο την άσκηση του σώματος και την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων'. Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό ΔΕ θεωρώ τον εαυτό μου αθλητή, όπως δε θεωρώ αθλητή ΚΑΝΕΝΑΝ από τους συνχομπίστες οδηγούς και συνοδηγούς στα πρωταθλήματα ράλλυ και αναβάσεων. Η κυρά Μαρία που μας φτιάχνει τα κοκκινιστά στην Παύλιανη κατά τη διάρκεια των δοκιμών μπορεί να σου το βεβαιώσει.
- Ναι, η μέση ηλικία παίζει ρόλο. Η ΓΓΑ υποτίθεται ότι προάγει τον αθλητισμό και κυρίως σε νεαρές ηλικίες όπου αποτελεί υγιή ενασχόληση σε αντίθεση με τόσες άλλες. Θα καταλάβαινα μια επιχορήγηση σε νεανικά πρωταθλήματα καρτ ή εντούρο ΕΝΙΑΙΟΥ τύπου, αλλά ως εκεί.
- Επιχορήγηση με χρήματα φορολογούμενων όταν το αγωνιστικό μου (που είναι από τα φτηνότερα που υπάρχουν) έχει στοιχίσει πάνω από 25000 ευρώ;;;; Ή μήπως υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα υποστηρίξει την επιχορήγηση σε ένα πρωτάθλημα με Evo ΙΧ;;
- Η κακοδιαχείριση και η απατεωνιά στον κρατικό τομέα, όπως επίσης και ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός ως 'αθλήματα' διαφόρων δραστηριοτήτων όπως αυτή που αναφέρεις, δεν αποτελούν δικαιολογία για τον οποιονδήποτε ώστε να ζητάει 'φέρε και μένα μπάρμπα'.
- Όταν το κοινωνικό σύνολο επιχορηγεί κάτι υποτίθεται ότι αυτό το κάτι προσφέρει κάποιο αντάλλαγμα, κάποιο όφελος στο κοινωνικό σύνολο. Ποιο είναι το αντάλλαγμα που οποιοσδήποτε από εμάς προσφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση;
- (και κυριώτερο) Σε οποιονδήποτε φορέα που δεν έχει αποδειχθεί και τόσο υγιής οικονομικά και ηθικά, η επιπλέον χρηματοδότηση με χρήματα φορολογούμενων έχει αποδειχθεί ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ΔΕΝ συντελεί σε εξυγίανση, αλλά σε περαιτέρω άρρωστες καταστάσεις. Γι' αυτό και πιστεύω ότι μια ΟΛΙΓΟΠΡΟΣΩΠΗ ομοσπονδία της οποίας η διοίκηση θα προκύπτει από ψηφοφορία ΜΟΝΟ των διαφόρων μελών της (λέσχες, σύνδεσμοι) και θα χρηματοδοτείται μόνο από τις λισάνς μας και τα παράβολα των αγώνων έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι υγιής από ένα φορέα που θα έχει να διαχειριστεί και να μοιράσει χρήματα του (απρόσωπου) φορολογούμενου συνόλου.