-
Απαντήσεις κατόπιν εορτής.
-
Το κόστος ελάχιστα έχει σχέση με την αναβλητικότητα. Πριν από το υβριδικό των 3 ευρώ (τα πρώτα 3 έτη) είχα και άλλα αυτοκίνητα για τα οποία και πλήρωνα τέλη. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας. Και τη ΔΕΗ την πληρώνω όταν έχω το έντυπο στα χέρια μου μην περιμένοντας να το κάνω την τελευταία στιγμή.
-
Περί κόστους. Το σύστημα των οχημάτων ήταν πάντα εχθρικό με τον κυβισμό. Αυτός που πήρε ένα ST FIESTA (supermini) με κινητήρα 2.0 λίτρων γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα ήταν το αγαπημένο παιδί του Αλογοσκούφη (και νυν Παπαθανασίου) και φυσικά των ασφαλιστικών.
ΥΓ. Του χρόνου και για μένα τα τέλη θα είναι 111 ευρώ. Για τους κατόχους Prius άνω των τριών ετών 202 ευρώ. Για τους κατόχους Lexus άνω των 3 ετών στα 600 ευρώ το έτος.
-
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Προσωπικά το κολλάω πίσω από τον καθρέφτη για να μη μου κόβει ορατότητα αλλά και γιατί δε θέλω θα το βλέπω...Απλά μου χαλάει την αισθητική.Κι εγώ στο ίδιο σημείο το κολλάω, ακριβώς γι αυτό το λόγο.
Δε βρίσκω το λόγο να μην το κολλήσει κανείς.... με λίγο οινόπνευμα ξεκολλάει πανεύκολα του χρόνου. Αξίζει να έχεις το άγχος να φας κλήση για δουλειά 5 λεπτών;Αυτό που επίσης μου φαίνεται αδιανόητο είναι η 'συλλογή' τελών (πρόσθετη ηλιοπροστασία) στο παρμπρίζ που κάνουν μερικοί τεμπέληδες. Δηλαδή να βλέπεις όλο το χρόνο αυτήν την αηδία επειδή βαριέσαι να κάτσεις 5 λεπτά να ασχοληθείς... τι να πεις.....
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
;
Αυτό που επίσης μου φαίνεται αδιανόητο είναι η 'συλλογή' τελών (πρόσθετη ηλιοπροστασία) στο παρμπρίζ που κάνουν μερικοί τεμπέληδες. Δηλαδή να βλέπεις όλο το χρόνο αυτήν την αηδία επειδή βαριέσαι να κάτσεις 5 λεπτά να ασχοληθείς... τι να πεις.....
έχω ήδη 3!!! μάλλον είμαι τεμπέλης.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
έχω ήδη 3!!! μάλλον είμαι τεμπέλης.Μπορείς να το δεις όμως και πιο σφαιρικά...Σε μερικά χρονάκια θα έχεις αυτοσχέδια ηλιοπροστασία και γλυτώνεις και 100€ που θα συζητούσαν σε οποιαδήποτε εταιρία που βάζει φιμέ τζάμια για να στη βάλουν.Φρόντισε μόνο να τα κολλάς καλά τα σήματα το ένα δίπλα στο άλλο για να μη σου αφήνουν κενά και 'μπαίνει' ο ήλιος μετά.
Scotch
Συμφωνώ 100% με τα λεγόμενά σου.
Ασχολείσαι 5 λεπτάκια κάποια μέρα και το 'χαίρεσαι' για τις υπόλοιπες 364. -
έχω ήδη 3!!! μάλλον είμαι τεμπέλης.
Μπορείς να το δεις όμως και πιο σφαιρικά...Σε μερικά χρονάκια θα έχεις αυτοσχέδια ηλιοπροστασία και γλυτώνεις και 100€ που θα συζητούσαν σε οποιαδήποτε εταιρία που βάζει φιμέ τζάμια για να στη βάλουν.Φρόντισε μόνο να τα κολλάς καλά τα σήματα το ένα δίπλα στο άλλο για να μη σου αφήνουν κενά και 'μπαίνει' ο ήλιος μετά.
μπά.... με τόσο μεγάλο υαλοθώρακα εμπρός, με τόση κλίση και το μέγεθος των σημάτων θα χρειαστεί το HONDA να γίνει μοντέλο Τ ηλικιακά πριν φτάσω να έχω στοιχειώδη ηλιοπροστασία (αν ζω βέβαια).....
-
Μπορείς να το δεις όμως και πιο σφαιρικά...Σε μερικά χρονάκια θα έχεις αυτοσχέδια ηλιοπροστασία και γλυτώνεις και 100€ που θα συζητούσαν σε οποιαδήποτε εταιρία που βάζει φιμέ τζάμια για να στη βάλουν.Φρόντισε μόνο να τα κολλάς καλά τα σήματα το ένα δίπλα στο άλλο για να μη σου αφήνουν κενά και 'μπαίνει' ο ήλιος μετά.
-
Πω...άθλια δουλειά...Συν του ότι ξεκίνησε από τη λάθος μεριά.
ΥΓ:Πληροφοριακά έχω έναν στη γειτονιά μου που έχει καταφέρει να κάνει 2 σειρές και φέτος ξεκίνησε την τρίτη. Θεός?
-
ΥΓ:Πληροφοριακά έχω έναν στη γειτονιά μου που έχει καταφέρει να κάνει 2 σειρές και φέτος ξεκίνησε την τρίτη. Θεός?
!!!
Κάποιος να βάλει το 'This thread is useless without pics' smiley.
-
-
Πόσα χρόνια υπάρχουν τα αυτοκόλλητα σήματα κυκλοφορίας;
-
Αν θυμάμαι καλά, από το 1983 που ο πατέρας μου πήρε το πρώτο του αμάξι, είχε αυτοκόλλητα σήματα κυκλοφορίας.Τα είχα πετύχει κάποια μέρα στο συρτάρι του με τα έγραφα όλων των αυτοκινήτων που έχουν περάσει από τα χέρια του.
Σίγουρα όμως κάποιος πιο παλιός θα μπορέσει να πει με ακρίβεια πότε ξεκίνησε το 'πάρτυ' με τα αυτοκόλλητα. -
Αν θυμάμαι καλά, από το 1983 που ο πατέρας μου πήρε το πρώτο του αμάξι, είχε αυτοκόλλητα σήματα κυκλοφορίας.Τα είχα πετύχει κάποια μέρα στο συρτάρι του με τα έγραφα όλων των αυτοκινήτων που έχουν περάσει από τα χέρια του.
Σίγουρα όμως κάποιος πιο παλιός θα μπορέσει να πει με ακρίβεια πότε ξεκίνησε το 'πάρτυ' με τα αυτοκόλλητα.Αυτοκολλητα απο το 83;Δεν νομιζω απο τοσο παλια, πολυ αργοτερα πρεπει να ξεκινησαν με το ροζ χαρτι που εμπαινε σε πλαστικη τσεπη σαν την ασφαλεια.Το ροζ χαρτακι πρεπει να δωθηκε για 2 με 3 χρονια και μετα ξεκινησαν τα σημερινου τυπου αυτοκολλητα.
-
Αρρωστημένες εφευρέσεις τα 'διακοσμητικά του παρμπρίζ'.
Λες και αρκεί ένας οπτικός έλεγχος στο εξωτερικό ενός αμαξιού για να διαπιστώσει κανείς αν είναι καθ΄όλα νόμιμη ή όχι η κυκλοφορία του.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτοκολλητα απο το 83;Δεν νομιζω απο τοσο παλια, πολυ αργοτερα πρεπει να ξεκινησαν με το ροζ χαρτι που εμπαινε σε πλαστικη τσεπη σαν την ασφαλεια.Το ροζ χαρτακι πρεπει να δωθηκε για 2 με 3 χρονια και μετα ξεκινησαν τα σημερινου τυπου αυτοκολλητα.Έτσι νομίζω κι εγώ. Απ'ότι θυμάμαι, τα αυτοκόλλητα με τη σημερινή τους μορφή πρέπει να ξεκίνησαν ~ το 1990-91 με την απόσυρση.
Λες και αρκεί ένας οπτικός έλεγχος στο εξωτερικό ενός αμαξιού για να διαπιστώσει κανείς αν είναι καθ΄όλα νόμιμη ή όχι η κυκλοφορία του.Προφανώς και δεν μπορείς με μια ματιά να διαπιστώσεις εάν είναι καθ΄όλα νόμιμο ένα αυτοκίνητο. Τα αυτοκόλλητα όμως -είτε στο τζάμι, είτε στη πινακίδα- είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να ελέχθούν ακόμα και απουσία του οδηγού κάποια τυπικά πράγματα όπως τα τέλη κυκλοφορίας ή το ΚΤΕΟ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Λες και αρκεί ένας οπτικός έλεγχος στο εξωτερικό ενός αμαξιού για να διαπιστώσει κανείς αν είναι καθ΄όλα νόμιμη ή όχι η κυκλοφορία του.Προφανώς και δεν μπορείς με μια ματιά να διαπιστώσεις εάν είναι καθ΄όλα νόμιμο ένα αυτοκίνητο. Τα αυτοκόλλητα όμως -είτε στο τζάμι, είτε στη πινακίδα- είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να ελέχθούν ακόμα και απουσία του οδηγού κάποια τυπικά πράγματα όπως τα τέλη κυκλοφορίας ή το ΚΤΕΟ.
Τόσο απλός και γρήγορος όσο και ηλίθιος, imho.
Ο κάθε περαστικός μπορεί μέσα σε 3 δευτερόλεπτα να σου βγάλει το αυτοκόλλητο του ΚΤΕΟ από την πινακίδα κι ο καθένας μπορεί να σκανάρει το σήμα τελών του κολλητού του και να τo τυπώσει, να το κολλήσει στο τζάμι του να το βλέπουν. Σιγά μη βασιζόμαστε εκεί για να τον τσεκάρουμε αν είναι νόμιμος σε αυτά τα δύο. -
Για την ιστορία, από το νόμο είναι υποχρεωτικό να έχουμε κολλημένα όλα τα σήματα κυκλοφορίας που έχουμε πληρώσει για το αυτοκίνητο...Κοινώς, δεν πρέπει να τα ξεκολλάμε!
Τουλάχιστον αυτό ίσχυε 2-3 χρόνια πριν που είχα μελετήσει το θέμα! -
Ο νομοθέτης πρέπει να είναι πιο ηλίθιος και από την σκιά του.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για την ιστορία, από το νόμο είναι υποχρεωτικό να έχουμε κολλημένα όλα τα σήματα κυκλοφορίας που έχουμε πληρώσει για το αυτοκίνητο...Κοινώς, δεν πρέπει να τα ξεκολλάμε!
Τουλάχιστον αυτό ίσχυε 2-3 χρόνια πριν που είχα μελετήσει το θέμα!Δεν ξέρω σε ποιο νόμο αναφέρεσαι αλλά έχω την εντύπωση ότι για να προμηθευτείς το σήμα των τελών του χ έτους, πρέπει να έχεις ήδη προμηθευτεί τα τέλη των προηγουμένων του χ ετών. Άρα, το τελευταίο σήμα είναι αρκετό από μόνο του.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τουλάχιστον αυτό ίσχυε 2-3 χρόνια πριν που είχα μελετήσει το θέμα!Δεν ξέρω σε ποιο νόμο αναφέρεσαι αλλά έχω την εντύπωση ότι για να προμηθευτείς το σήμα των τελών του χ έτους, πρέπει να έχεις ήδη προμηθευτεί τα τέλη των προηγουμένων του χ ετών. Άρα, το τελευταίο σήμα είναι αρκετό από μόνο του.
- ότι αν κληθώ να αποδείξω εάν αγόρασα τα προηγούμενα τέλη για αυτό υπάρχουν και οι αποδείξεις-αποκόμματα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το σήμα του ΚΤΕΟ στην πινακίδα είναι υποχρεωτικό;Όχι, είναι πληροφοριακό, και σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να έχεις το αποδεικτικό του ΚΤΕΟ στο αυτοκίνητο και να το επιδείξεις.
Τέλη Κυκλοφορίας