-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Και φυσικά οι άνθρωποι στις μεγάλες πόλεις είναι ευτυχισμένοι, πολύ περισσότερο από αυτούς που ζουν σε κουτσοχώρια των 300 ή ακόμη και 5000 κατοίκων! Σε τέτοιο περιβάλλον μεγάλωσα και ακόμη και σήμερα που πηγαίνω και τους βλέπω τι χάλια έχουν, τόσο στο δικό μου, όσο και σε ΚΑΘΕ χωριό που έχω πάει, νιώθω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τυχερός και προνομιούχος που με...κατακλύζει το μπετόν και είμαι μακριά από ΚΑΘΕ καταραμένη επαρχία.
Και όχι, δεν κάνω καθόλου πλάκα, μιλάω απολύτως σοβαρά! Ο πολιτισμός όπως τον νοούμε σήμερα, ΕΙΝΑΙ προϊόν της πόλης και μόνον αυτής, έξω από αυτήν, είναι -κυριολεκτικά- για τα πανηγυρια.
Περιμένω ένα παράδειγμα που να λέει το αντίθετο και παρακαλώ, μην επικαλεστείς τον...κοντοχωριανό Βάρναλη!
Είναι δικαιωμά σου να το υποστηρίζεις αυτό. Σεβαστό. Και εγώ στην Αθήνα μένω. Όμως λυπάμαι δίοτι υπάρχουν και άλλοι που δεν συμμερίζονται τα γραφομενά σου. Και αντί για κάποια πόλη απο 100000 και πάνω πήγαν και γύρισαν στον τόπο καταγωγής τους χωρίς να μετανιώσουν.
Όπως εδώ έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν μόνοι τους χωρίς παρέες χωρίς τίποτα, που μόνο ευτυχισμένοι δεν είναι. Και πολλοί ψάχνονται να την κάνουν για έξω.
Όπως υπάρχουν ανθρώποι που δεν μπορούν να βγούν εκατοστό έξω απο την πόλη έτσι υπάρχουν και αντίστοιχοι που έχουν την εντελώς αντίθετη άποψη. Και γνωρίζω και απο τις δυό περιπτώσεις.
Δεν είναι θέμα όγκου είναι θέμα που νιώθει ο κάθε άνθρωπός ότι περνά ωραία.
Εδώ δεν μιλάμε για το πού προτιμάει κάποιος να ζει, αλλά για το πού παράγεται πολιτισμός... Αμφισβήτησες αυτό που είπα, πως η αστικοποίηση είναι παράγων πολιτισμού. Κανένα πρόβλημα. Περιμένω όμως να μου το δικαιολογήσεις το αντίθετο...
-
Αμφισβήτησες αυτό που είπα, πως η αστικοποίηση είναι παράγων πολιτισμού. Κανένα πρόβλημα. Περιμένω όμως να μου το δικαιολογήσεις το αντίθετο...
Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη που να μιλά για αυτό που ισχυρίζομαι η ισχυρίζεσαι.΄Και πάντα εξαρτάται τι θεωρούμε πολιτισμό. Ο πολιτισμός έχει να κάνει με την δημιουργηκότητα των ανθρώπων και όχι με το που εγκαθίστανται.
Όλες οι δημιουργίες υλικοτεχνικές και πνευματικές δημιουργούνται για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως αστικοποίησης ή όχι.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Α μάλιστα, οι ...σημερινοί νέοι φταίνε, παλιά τα πράγματα ήταν αλλιώς!
Όποιος έχει διαβάσει Θουκυδίδη, θα ξέρει οτι τα ίδια λέγαν από εποχής Πελοποννησιακού Πολέμου
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Α μάλιστα, οι ...σημερινοί νέοι φταίνε, παλιά τα πράγματα ήταν αλλιώς!
Όποιος έχει διαβάσει Θουκυδίδη, θα ξέρει οτι τα ίδια λέγαν από εποχής Πελοποννησιακού Πολέμου
Όπως επίσης ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, που έχουν εξιδανικευτεί από κάποιους, ήταν αυτοί που εξέλεξαν τον Αλκιβιάδη! Τρείς φορές. Όσες και οι φορές που τον έδιωξαν κακήν κακώς. Ήταν αυτοί που έκαναν την εκστρατεία της Σικελίας. Ήταν αυτοί που είχαν συνέχεια εμφύλιο πόλεμο. Ήταν αυτοί που εφηύραν το ΔΝΤ (Δήλειο Ταμείο). κλπ κλπ κλπ
-
Πιστεύω ό,τι κάναμε και το '40: όσοι θα μπορούσαν να την κοπανήσουν θα το έκαναν (όπως και τότε-δεν είμαι ιστορικός αλλά έχω την υποψία ότι κάτι τέτοιο συνέβη και τότε, άλλο το τι μας λένε στα σχολειά τώρα) και όσοι δε θα μπορούσαν...θα πολεμούσαν!
Σε 2-3 μέρες (όσο μέχρι να πας στα σύνορα) ξεχνάς και ευκολίες και φραπέδες, αν είσαι στο κατάλληλο περιβάλλον. Χαλαρά και άνετα κιόλας!Μακάρι να μην ξαναγινόταν ποτέ και πουθενά πόλεμος αλλά δεν το βλέπω...
-
Πόλεμοι θα γινονται πάντα.Δυστυχως η απόφασεις για τις εχθροπραξιες,δεν παιρνονται απο αυτους που θα συμμετεχουνε σε αυτες.
Αλλα,όπως και τοτε τους μαζεψανε σε ενα τραινο και τους στειλανε στο μετωπο,έτσι θα γινει και τωρα.Ποιός θα σε ρωτησει,άν θελεις ή δε θελεις;
Το τι θα κανεις μετα απο αυτο,θεωρειται δεδομενο.Αν εχεις φατσα-καρτα τον εχθρο,ή θα σε φαει ή θα τον φας.Εκτος κι'αν το βαλεις στα πόδια,οπότε λιγο παραπίσω θα σε βρουνε οι χοντροι επιλοχιες που δεν μπορούν να ακολουθησουν την επίθεση,και αποστολή τους ειναι να πυροβολούνε οσους το 'σκανε'. -
Δεδομενου οτι στην απεναντι πλευρα θα ειχαμε τον Μπερλουσκονι και τους Ιταλους-σκουλαρικι-ψιλη φαβοριτα-κορδελα στα μαλλια, αρχικα θα θριαμβευαμε.
Οταν ομως θα ερχοταν οι γερμαναραδες της Ανγκελας (Ζημενς, χοχτιφ, λιντλ) παλι θα τον πιναμε.
Μετα οι αμερικανοι θα τους εριχναν 150.000 πυρηνικα, θα τους φλομωναν στο δολαριο και θα ημαστε στους νικητες.
Και αντι να κοιταζαμε να χτισουμε κατι, Κωστακης και Γιωργακης θα σφαζοντουσαν για το ποιος ηταν πιο αντιστασιακος.Κατι μου θυμιζει η ιστορια...
-
Πωωω ρε συ G60.....!!! Πολλά απωθημένα ρε συ, πολύ κακία.....!! Πρέπει να είσαι πολύ δυστυχής στη ζωή σου, αν όλα αυτά που λες τα εννοείς....!!
Απαντώντας στο θέμα, πιστεύω πραγματικά, πως αν γινόταν σήμερα κανένα μπαμ, θα κάναμε το χρέος μας οπως και τότε....!!! Απλά, οπως ηδη αναφέρθηκε θα υπήρχαν και οι δειλοί, οπως αλλωστε υπάρχουν σε κάθε εποχή....!!
-
Αν συγκριθούμε με το Ιράν ναι είμαστε θεοί.
Εξαρτάται ποιό είναι το μέτρο σύγκρισης που θέτουμε.Α,η Ουγγαρία είναι στο παραπέντε για κραχ,μη μασάτε αυτά να βλέπουμε να παίρνουμε τα πάνω μας.
-
Η Ουγγαρία πάντως, και βιομηχανία έχει και δεν στηρίζεται μόνον στις υπηρεσίες όπως εμείς. Τι έχει η έρμη και ψοφάει μετά;
(για να μην μιλήσω για μια ιδιαίτερα ανθηρή βιομηχανία σεξοτουρισμού και πορνό... )
Αφιερωμένο σε όσους φωνάζουν πως η μόνη λύση είναι να παράγεις και τίποτις (ο Καββαθάς πρώτος και καλύτερος... ).
-
Αδέρφια μην αχνώνεστε... αν γίνει μπαμ, έχουμε πολουουούς άντρες πρόθυμους και ετοιμοπόλεμους...
βλέπε όλους τους άνδρες μόδιστρους, όλους τους παρουσιαστές πρωινάδικων, όλους τους εκφωνητές ειδήσεων, όλους τους παραθυράκηδες όοοοοοοολων των εκπομπών ημερήσιων και όχι μόνο...
Μόλις παραταχθούν και τους δουν οι εχθροί... θα τεζάρουν από τα γέλια!!! και δεν θα αντέξουν τη βαρβατίλα!!! με αποτέλεσμα να παραδίδοντε μαζικά !!!
-
Πόσοι είναι αυτοί? 1000..2000...5000? Τους θεωρείς, λοιπόν, πλειοψηφία και εκπροσώπους σου?
Εγώ όχι. Είναι μια ομάδα γελωτοποιών. Οι περισσότεροι τους λοιδωρούν και αυτοί ευχαριστιούνται λόγω ψώνιου.Και φυσικά υπήρχαν πάντα. Και το '40 γεμάτη ήταν η Αθήνα από τέτοιους. Και λοιπόν?
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ?
-
Και φυσικα οι προαναφερθεντες μοδιστροι κλπ, ευδοκιμουν μονο στην Ελλαδα. Σε αλλες χωρες ολοι ειναι τριχωτοι αρσενικοι, καπνιζουν αφιλτρα, ανοιγουν τις μπυρες με τα δοντια και για να περασει η ωρα σφαζουν ταυρους με ελβετικους σουγιαδες.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Και φυσικα οι προαναφερθεντες μοδιστροι κλπ, ευδοκιμουν μονο στην Ελλαδα. Σε αλλες χωρες ολοι ειναι τριχωτοι αρσενικοι, καπνιζουν αφιλτρα, ανοιγουν τις μπυρες με τα δοντια και για να περασει η ωρα σφαζουν ταυρους με ελβετικους σουγιαδες.Ετσι ειναι!
Πριν κανα-δυο χρονακια,ετυχα στην τηλεοραση ενα βιντεο-κλιπ που τραγουδουσανε κατι Τουρκακια,και οντως,ήταν σαν τα δικα μας,τους one.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και φυσικα οι προαναφερθεντες μοδιστροι κλπ, ευδοκιμουν μονο στην Ελλαδα. Σε αλλες χωρες ολοι ειναι τριχωτοι αρσενικοι, καπνιζουν αφιλτρα, ανοιγουν τις μπυρες με τα δοντια και για να περασει η ωρα σφαζουν ταυρους με ελβετικους σουγιαδες.
Ετσι ειναι!
Πριν κανα-δυο χρονακια,ετυχα στην τηλεοραση ενα βιντεο-κλιπ που τραγουδουσανε κατι Τουρκακια,και οντως,ήταν σαν τα δικα μας,τους one.
Αυτοί ποιοί ήταν οι two?
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Και φυσικα οι προαναφερθεντες μοδιστροι κλπ, ευδοκιμουν μονο στην Ελλαδα. Σε αλλες χωρες ολοι ειναι τριχωτοι αρσενικοι, καπνιζουν αφιλτρα, ανοιγουν τις μπυρες με τα δοντια και για να περασει η ωρα σφαζουν ταυρους με ελβετικους σουγιαδες.Eμ δεν αντιγράψαμε και τιποτα καλό ρε φίλε απ' έξω,σ' όλα τα κακά και τα στραβά πρώτοι είμαστε.
-
Το 40 όμως τα παλικάρια ήταν πολλαπλάσια από τα πουστρ@κια, έτσι δεν είναι?
Δεδομένου ότι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο αυτά τα τελευταία... δεν νομίζω πως θα μαζευτούνε και πολλοί για πόλεμο, ή έχω λάθος?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Eμ δεν αντιγράψαμε και τιποτα καλό ρε φίλε απ' έξω,σ' όλα τα κακά και τα στραβά πρώτοι είμαστε.
Δηλαδη αυτο που περιεγραψα πιο πανω επρεπε να το αντιγραψουμε;
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Το 40 όμως τα παλικάρια ήταν πολλαπλάσια από τα πουστρ@κια, έτσι δεν είναι?Δεδομένου ότι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο αυτά τα τελευταία... δεν νομίζω πως θα μαζευτούνε και πολλοί για πόλεμο, ή έχω λάθος?
Δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ και συ θα σκουμπώσουμε ΚΑΙ πάλι τα μανίκια και θα πιάσουμε τα όπλα αλλά τα πουστράκια κάθε λογής θα είναι κρυμμένα σαν τα φίδια για να τα πελεκήσεις μαζί με τον εχθρό.
Μέχρι τότε μπορουν να παριστάνουν τα πατριωτάκια...
Κατά τα άλλα δε δικαιούμεθα να κατακρίνουμε κάθε μορφής αλητείας και ραγιαδισμού -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Το 40 όμως τα παλικάρια ήταν πολλαπλάσια από τα πουστρ@κια, έτσι δεν είναι?Αν και ΠΟΛΥ οφτόπικ η ερώτηση, η απάντηση είναι ότι κάνεις λάθος. Απλά, το 40 δε μπορούσες να διατυμπανίσεις την πουστιά σου, ούτε να κάνεις όνομα και λεφτά με αυτή. Σήμερα, μπορείς. Αυτή είναι η μόνη διαφορά.
Στα του θέματος τώρα, αν συνέβαινε ξανά κάτι σαν την 28η, θα κάναμε ό,τι μας έλεγαν τα συμμαχικά συμφέροντα. Period.
Δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ και συ θα σκουμπώσουμε ΚΑΙ πάλι τα μανίκια και θα πιάσουμε τα όπλα αλλά τα πουστράκια κάθε λογής θα είναι κρυμμένα σαν τα φίδια για να τα πελεκήσεις μαζί με τον εχθρό.
Ούτε τα μανίκια θα σηκώσεις, ούτε τα όπλα θα πιάσεις Μάκη, ξύπνα. Εκτός του ότι πιθανότατα θα κάνουμε (ως κυβέρνηση και κράτος) την κότα, οι πόλεμοι σήμερα δε γίνονται με ξιφολόγχες στα βουνά.
28η Οκτωβρίου-αν συνέβαινε ξανά τί θα κάναμε?